Zaginął Scooby - rudy bez ogonka

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie cze 08, 2014 12:24 Re: Zaginął Scooby - rudy bez ogonka

dzisiaj już dwa objazdy na rowerze osiedla i bloków :(
dzisiaj wieczorem połażę standartowo i jutro chyba spróbuję około 5:00 rano, Skubi miał zwyczaj wyłazić około 3 w nocy i wracać około 6 jak wstawaliśmy do pracy, więc może koło 5 gdzieś będzie łaził

scooby doo

Od: Wto cze 03, 2014 12:16

Post » Nie cze 08, 2014 12:48 Re: Zaginął Scooby - rudy bez ogonka

nie trać nadziei - on gdzieś tam jest
Obrazek

Kinnia

Od: Nie sie 19, 2012 21:12

Post » Nie cze 08, 2014 14:11 Re: Zaginął Scooby - rudy bez ogonka

Nie trać nadziei. Wszystko logicznie wskazuje na to że to on. Za odnalezienie :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: Kotek czeka na Ciebie :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Misia [*] u mnie 28.04.2017-14.06.2018

Meteorolog1

Od: Sob lis 23, 2013 0:42

Post » Nie cze 08, 2014 21:48 Re: Zaginął Scooby - rudy bez ogonka

bardzo doceniam Wasze wsparcie i dobre rady, to także dzięki nim jest we mnie nadzieja, że Scooby żyje i że w końcu się odnajdzie.
Przed chwilą wrócilem z wieczornego obchodu - cisza. Okolo 17 dzisiaj zadzwonil telefon, dzieciaki mówia że przed chwilą koło stadionu (1km ode mnie) widziały rudego kota, od razu w samochód i dzida, dzieciaki czekaly i połaziły ze mną i trafiliśmy na rudzielca ale nie mojego, dzieciaki potweirdziły że to tego wlaśnie widziały.

Zaczynam mieć wątpliwości czy te dwa poprzednie sygnały też nie były czasem pomyłką. Oby nie.

Tak się zastanawiam nad kocim mysleniem i czy to nie jest tak, ze on mógl najpierw np. tydzień siedzieć gdzieś w ukryciu przerażony i poturbowany po tej bitwie, potem nabrał lekko odwagi i zgłodniał po prostu i zaczyna bardzo ostrożnie wychodzić z ukrycia, stopniowo zacznie chodzić coraz dalej i dalej aż w końcu zahaczy o kraniec swojego terytorium i wróci do domu ? Czy to jest możliwe ? Tyle się słyszy o kotach, które wróciły po 2 tygodniach, miesiącu czy , czy to moze właśnie w ten sposób u nich się potoczyło ?

jutro rano o 5:00 idę na obchód

scooby doo

Post » Nie cze 08, 2014 23:41 Re: Zaginął Scooby - rudy bez ogonka

Myślę że Twoje myślenie jest właściwe - zmierza w kocim kierunku. Kot czeka. Szukaj go. Powodzenia :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Meteorolog1

Post » Pon cze 09, 2014 6:45 Re: Zaginął Scooby - rudy bez ogonka

5 rano był obchód - cisza. Później walnęła burza i ulewa. Jeżeli żyje to wczoraj miał mega upał a teraz deszcz :(

Była u mnie siostra, razem szukaliśmy w sobotę, było raźniej. Analizowaliśmy to co do tej pory zrobiłem i wydaje mi się, ze gdyby nie żył to na 99% znalazł bym już ciało. Obszukałem w zasadzie wszystko w promieniu 200m od domu, nie obszukany jedynie rzepak ale to nie możliwe. Zakładam zatem (mam taką nadzieję) że żyje i że jeśli jest gdzieś blisko to go znajdę albo sam nagle jakoś zajarzy i trafi do domu. Gorzej jak jakimś cudem jest daleko, gdzieś gdzie nie chodzę i nie szukam, wtedy nadzieja że sam jakoś wróci. Siotra przywiozła dwie pozytywne historie, jedna koleżanka znalazła swojego kota, własciwe sam wrócił, po 2 miesiącach, wracała sobie późnym wieczorem do domu, zakiciała pod domem az tu nagle jej kot wychodzi zza winkla. Ciotce natomiast kot wrocił po ...........roku, ciotka miała już drugiego kota a ten wrócił, nastrzelał pazurami nowemu i uwalił się na kanapie w starym miejscu :)

scooby doo

Post » Pon cze 09, 2014 19:53 Re: Zaginął Scooby - rudy bez ogonka

:D oby tak pozytywnie skończyło się u Ciebie!!!

Asia777

Od: Czw mar 27, 2014 12:28

Post » Pon cze 09, 2014 21:47 Re: Zaginął Scooby - rudy bez ogonka

nie mam żadnych dobrych wieści :( około 19:00 objechałem powolutku rowerem dalsze rejony mojej mejscowości a przed chwilą (22:30) wróciłem z obchodu osiedla i terenów w pobliżu bloków. Cisza.
Wracając, przechodząc kolo działki tego sąsiada, który mówil o tej kociej bitwie, ktora też była prawdopodobnie na jego działce, poczułem niepokojący charakterystyczny zapach padliny. Cofałem się, wracałem, raz coś czułem a raz nie, jutro muszę iść do sąsiada i przeszukać krzaki w tym miejscu. Oby tam nic nie było !!!

scooby doo

Post » Pon cze 09, 2014 22:20 Re: Zaginął Scooby - rudy bez ogonka

scooby doo pisze:nie mam żadnych dobrych wieści :( około 19:00 objechałem powolutku rowerem dalsze rejony mojej mejscowości a przed chwilą (22:30) wróciłem z obchodu osiedla i terenów w pobliżu bloków. Cisza.
Wracając, przechodząc kolo działki tego sąsiada, który mówil o tej kociej bitwie, ktora też była prawdopodobnie na jego działce, poczułem niepokojący charakterystyczny zapach padliny. Cofałem się, wracałem, raz coś czułem a raz nie, jutro muszę iść do sąsiada i przeszukać krzaki w tym miejscu. Oby tam nic nie było !!!

OBY! :?
Ronda 25.04.2014[*]
Cindy 21.08.2018[*]
Kota nie powinno sie kupowac, bo kot to przyjaciel.
Przyjaciol sie nie kupuje.
Bleise Pascal

Obrazek.

Cindy

Od: Śro lut 11, 2009 13:23

Post » Pon cze 09, 2014 23:20 Re: Zaginął Scooby - rudy bez ogonka

Nie będzie. Za odnalezienie :ok: :ok:
Obrazek

Meteorolog1

Post » Wto cze 10, 2014 8:15 Re: Zaginął Scooby - rudy bez ogonka

Kciuki za dzisiejsze poszukiwania! Nie trac nadziei, bedzie dobrze. Wierze w to bardzo.

ultra75

Od: Śro wrz 14, 2011 10:14

Post » Wto cze 10, 2014 18:46 Re: Zaginął Scooby - rudy bez ogonka

Zaglądam codziennie i czekam na to jedno słowo - JEST !!!

Proszę, nie przestawaj szukać ... :ok: :ok:
Gdy cię znalazłam, nie wiedziałam, co z tobą zrobić.
Dziś nie wiem, co zrobię bez ciebie...
Marcel 7.10.2007 - 26.07.2021

kwinta

Od: Śro maja 21, 2008 20:47

Post » Wto cze 10, 2014 21:03 Re: Zaginął Scooby - rudy bez ogonka

niestety cisza ! u sąsiada w krzakach na szczęście nic nie ma. Zrobiłem obchod w dalszych rejonach wsi i paru osobom wspomnialem, że szukam kota i mają być czujni. Pozostaje mi czytać pozytywne wątki o odnalezionych kotach po tygodniach i miesiącach i tym się pocieszać aczkolwiek tracę nadzieję. Moja miejscowośc jest mała, cała około 1000 osób, moje osiedle i przyległości może połowa z tego i obszar mniej jak 1km na 1km. Wszystko wiele razy sprawdzane i nic. Może dał się gdzieś daleko ?!

jutro obejdę osiedle i zapytam wszystkich w domach, ktorzy mają psy czy coś się u nich nie wydarzyło czasem i czy można sprawdzić posesję.

scooby doo

Post » Czw cze 12, 2014 6:32 Re: Zaginął Scooby - rudy bez ogonka

wczoraj przedwieczorny objazd całej wsi rowerem oraz późno wieczorny (22:00) obchód osiedla i okolic i znowu NIC. Dowiesiłem też pozrywane ogłoszenia w brakujących miejscach oraz byłem u wetów w miescie (7km) popytać i powiesić ogłoszenia. Przyległe wsie (3-4km) też mają moje ogłoszenia. Ja już nie wiem co o tym myśleć i co mam robic ? Ile razy jeszcze mam szukać w tych samych rejonach ? Tracę nadzieję, że on żyje :( może jednak jest tak jak parę osób mówiło, ze potrącony przez samochód albo pogryziony przez psa padł gdzieś :( ale gdzie skoro pobocza, łąki przeszukałem ?
jestem coraz bardziej zmęczony i fizycznie i psychicznie. Codziennie wieczorem do późna łaże po okolicy, wstaję o 5 rano i później w robocie ledwo żyję, w głowie tylko myśli gdzie dziś będę szukał i gdzie on jest. Rodzina też to widzi i relacje rodzinne też się psują. Wymiękam już :((((

scooby doo

Post » Czw cze 12, 2014 6:33 Re: Zaginął Scooby - rudy bez ogonka

A ja prosze - nie wymiekaj :201494
Ronda 25.04.2014[*]
Cindy 21.08.2018[*]
Kota nie powinno sie kupowac, bo kot to przyjaciel.
Przyjaciol sie nie kupuje.
Bleise Pascal

Obrazek.

Cindy

Od: Śro lut 11, 2009 13:23

[poprzednia][następna]