najmilsza i najmniejsza kicia ma dom!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro kwi 02, 2014 14:18 Re: NAJMILSZA i najmniejsza kotka na świecie PILNIE SZUKA DT

teraz urabiam męża by jutro lub w piątek się z pracy urwał, żebyśmy mogli zawieźć kocisko :) dziś jeszcze chyba zajrzę do wetki po tabletkę na robaki i podzielę się z nią dobrymi wieściami, na pewno się ucieszy :) . nic co prawda w kupach nie widać ale odrobaczałam ją pastą dla kotów do 2kg a ona ok 2,5 waży, poza tym wypadałoby powtórzyć. nie chcę by jechała w nowe miejsce z pasażerami na gapę ;)
zaopatrzę asię w karmę na początek, by nie miała kosztów, bo póki co malutka jedzie jako tymczasowicz. może ktoś chciałby zasponsorować żwirek? ja nie mam w domu, by jej zawieźć.

agaga21

Od: Pt lut 11, 2011 20:07

Post » Czw kwi 03, 2014 20:14 Re: NAJMILSZA i najmniejsza kotka na świecie PILNIE SZUKA DT

jutro rano kocinka wyrusza do poznania :)

agaga21

Post » Czw kwi 03, 2014 20:49 Re: NAJMILSZA i najmniejsza kotka na świecie PILNIE SZUKA DT

agaga21 pisze:jutro rano kocinka wyrusza do poznania :)

Super, aga dałaś kotce nowe życie . :1luvu: Ciekawi mnie czy sąsiedzi szukają kotki, ale na pewno nie. :(
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz próżny."
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Od: Sob lip 07, 2007 21:16

Post » Czw kwi 03, 2014 21:28 Re: NAJMILSZA i najmniejsza kotka na świecie PILNIE SZUKA DT

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Tak na marginesie - najmniejsza jest moja Gretka :twisted:
No dobra... Niech będą dwie najmniejsze ;)
A tak na serio - :ok: :ok: za podróż
kicikicimiauhau

Post » Czw kwi 03, 2014 21:29 Re: NAJMILSZA i najmniejsza kotka na świecie PILNIE SZUKA DT

Donvitow pisze:Che che. To Aśka ma " mojego" psa i będzie miała "Twoją" kocicę. Ale jej zrobimy po adopcyjną.:).

koffinko polecam kociaki ze schroniska w Dalabuszkach. Od jesieni czekają na Domy./ Transport " gratis".:)

Zobaczymy :) Na razie chcemy stworzyć dom tymczasowy :kotek: jeśli w grę będzie wchodziła adopcja możliwe, że zajedziemy do Dałabuszek (choć nie mam pojęcia gdzie to jest)
Aga jak się ma "nasze" kocie? Zanim pojedzie do nowego domu zrób jej jeszcze fotkę.. lub filmik :1luvu: Strasznie jestem ciekawa jak jej się ułoży :) Ma jeszcze kubraczek?
Jeśli w bagażu podręcznym będę miała wiarę, nadzieję, miłość i kota- dotrę wszędzie.
Rambo, Tilli i Puszek już w Londynie :)

Koffinka

Od: Nie gru 15, 2013 0:30

Post » Czw kwi 03, 2014 21:47 Re: NAJMILSZA i najmniejsza kotka na świecie PILNIE SZUKA DT

Za kotusię :ok: :ok: :ok: Za domek :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Misia [*] u mnie 28.04.2017-14.06.2018

Meteorolog1

Od: Sob lis 23, 2013 0:42

Post » Pt kwi 04, 2014 15:30 Re: NAJMILSZA i najmniejsza kotka na świecie PILNIE SZUKA DT

Właśnie wracamy z Poznania. Kicia juz przed 11 została odstawiona do Asi. Podróż okropna. Całą drogę się darła w transporterze. Kupe zrobiła, więc musieliśmy się zatrzymać i sprzątać klatke. Dobrze że mialam zapasowy kocyk i jako mama 2 letniego dziecka zawsze mam ze sobą nawilżane chusteczki. One nie raz mi życie ratowały ;) niestety malutka probując wydostać się z transportera, ponadrywała sobie pazurki. Mam nadzieje że się to paprać nie będzie, jeden krwawił.
kicia na razie dostanie pokój a jak sie oswoi z amstaffką (lubiącą koty) to będzie miała jeszcze więcej miejsca do dyspozycji. Córka Asi już zapowiedziała, że kocina śpi z nią w łóżku :) gdy koteczka zaczęła jeść, pojechaliśmy. Zdjęć niestety nie zrobiłam ale proszę Asie o nie. Kubraczek zdjęłam dziś rano, rana wygląda świetnie.

no dobra, może nie jest juz najmniejsza, w tydzień do 3kg dobiła ale najmilsza jest na pewno :1luvu: przynajmniej dla mnie ;)

agaga21

Post » Pt kwi 04, 2014 15:39 Re: NAJMILSZA i najmniejsza kotka na świecie PILNIE SZUKA DT

:ok: :ok: :ok: za nowy domek :) Miło słyszeć, że jej się udało
Jeśli w bagażu podręcznym będę miała wiarę, nadzieję, miłość i kota- dotrę wszędzie.

Koffinka

Post » Pt kwi 04, 2014 15:56 Re: NAJMILSZA i najmniejsza kotka na świecie PILNIE SZUKA DT

:ok:

Zyta Felicjańska

Od: Śro kwi 20, 2011 13:27

Post » Pt kwi 04, 2014 22:37 Re: NAJMILSZA i najmniejsza kotka na świecie PILNIE SZUKA DT

:ok: :ok: :ok:
Obrazek
Misia [*] u mnie 28.04.2017-14.06.2018

Meteorolog1

Od: Sob lis 23, 2013 0:42

Post » Pt kwi 04, 2014 23:08 Re: NAJMILSZA i najmniejsza kotka na świecie PILNIE SZUKA DT

Dzieki agaga21 - jestes :aniolek: :ok: :1luvu:
Ronda 25.04.2014[*]
Cindy 21.08.2018[*]
Kota nie powinno sie kupowac, bo kot to przyjaciel.
Przyjaciol sie nie kupuje.
Bleise Pascal

Obrazek.

Cindy

Od: Śro lut 11, 2009 13:23

Post » Sob kwi 05, 2014 6:45 Re: NAJMILSZA i najmniejsza kotka na świecie PILNIE SZUKA DT

Koffinka pisze: :ok: :ok: :ok: za nowy domek :) Miło słyszeć, że jej się udało

Dalabuszki to wioska pod Gostyniem. Za wioską schronisko. W schronisku kociarnia. Do Wrocławia niedaleko.:)

Kicia będzie miała u Aśki dobrze. I Asia i jej córka a także o dziwo mąż mają doświadczenie. Mają psy i koty z adopcji. Tymczasują często trudne przypadki i psów i kotów. Czekamy na fotki z nowego domu.:)

Donvitow

Od: Czw lip 02, 2009 13:46

Post » Sob kwi 05, 2014 12:23 Re: NAJMILSZA i najmniejsza kotka na świecie PILNIE SZUKA DT

Donvitow pisze:http://tablica.pl/oferta/adoptuj-kota-ze-schroniska-w-dalabuszkach-CID103-ID4GgRd.html

To małe białe z kropka przy lewym uszku jest nadal w schronisku?

Koffinka

Post » Nie kwi 06, 2014 10:59 Re: NAJMILSZA i najmniejsza kotka na świecie PILNIE SZUKA DT

3. Migotka to bardzo spokojna i młoda koteczka, ma ok. 3 miesiące. Do schroniska trafiła razem z trójką rodzeństwa. Jej ulubione zajęcia to spanie i jedzenie.Chętnie bawi się piłeczkami i sztucznymi myszkami. Na pewno będzie bezproblemowym domownikiem. Potrafi wzorowo korzystać z kuwety. Większość czasu spędza przytulona do rodzeństwa.

Opis kici ze schroniska sprzed trzech czterech miesięcy. teraz ma ok 8-9 miesięcy.

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Rodzeństwo Migotki.
Obrazek

Kociaków zostało z trzynastu pięć. Nie jestem pewien czy Migotka została. Wysłałem SMS do kierowniczki schroniska z pytaniem. W schronie będę dopiero we wtorek lub środę. To mogę zrobić aktualne fotki jeśli jeszcze jest.

Donvitow

Od: Czw lip 02, 2009 13:46

[poprzednia][następna]