Działkowa rodzina.Zorro ZAMORDOWANY. Sprawa umorzona

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro wrz 11, 2013 9:59 Re: Wątek działkowej kociej rodzinki, FeLV- został jeszcze Z

Migota pisze:Byłam dziś z małym na szczepieniu i pytam weta cóż to takiego ma pod skórą. Jakaś wędrująca kulka. A tu przykra niespodzianka - śrut. Ktoś do niego strzelał. Niestety, nie brakuje tam gołębiarzy z wiatrówkami i nie jeden kot już tam w ten sposób zginął. Ale żeby strzelać do takiego malucha. :twisted: A my nie nawet zauważyłyśmy kiedy to się stało. Nie kulał, nie krwawił, nie ma już żadnej widocznej rany. Wyczułam to parę dni temu przy głaskaniu.

straszne :cry: pewnie nie da sie trzymac go w zamknieciu...
a faktycznie jest sliczny - ma piekne oczy.
oby jak najszybciej znalazl sie dla niego dom...

.Mia.

Od: Wto sty 15, 2013 19:03

Post » Śro wrz 11, 2013 20:48 Re: Wątek działkowej kociej rodzinki, FeLV- został jeszcze Z

Zamordował go, zamordował sk.....l. Zorro nie żyje. :placz: :placz: :placz: Zamordowany w bestialski sposób, powiesił się na wnykach.
O siódmej rano sąsiadka wypuściła go z domku, razem ze swoim kotem, a jak wstała o dziewiątej nie przyszedł do niej jak zwykle na wołanie i na śniadanie. Szukała go, wołała i nic. Jej kot był a po małym ani śladu. Dopiero pod wieczór go znalazłyśmy powieszonego w kącie, na ogrodzeniu, po mojej stronie działki. Musiał się zaczepić od razu jak chciał przejść do sąsiada. A że ganiał jak szalony od rana to nie miał żadnych szans.
A ten drań pewnie po pijanemu zaczepił tam wnyki, bo nikt oprócz niego by tam nie wszedł.
Wezwałam policję, przyjechała ekipa, pozbierali ślady, zrobili zdjęcia i jutro pojadę na komendę zgłosić sprawę, żeby mi jej nie zamietli po dywan.
Obrazek

Migota

Od: Sob mar 29, 2008 20:57

Post » Śro wrz 11, 2013 21:07 Re: Wątek działkowej kociej rodzinki. Zorro ZAMORDOWANY !!!!

Jestem zszokowana.
Nie pozwól żeby temu #$% uszło to bestialstwo na sucho.

Zorro[*] nie tak miało być...
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Blekitny.Irys

Od: Nie lut 17, 2013 11:36

Post » Śro wrz 11, 2013 21:20 Re: Wątek działkowej kociej rodzinki. Zorro ZAMORDOWANY !!!!

Zorro,biegaj szczęśliwy po zielonych łąkach.
Trzymam kciuki,żeby Tobie się udało załatwić drania.

anka1515

Od: Nie gru 25, 2011 16:05

Post » Śro wrz 11, 2013 21:29 Re: Wątek działkowej kociej rodzinki. Zorro ZAMORDOWANY !!!!

Nie daruję, choćby miał mi chatę spalić, nie daruję. Na tych działkach tak rozwiązują swoje problemy z sąsiadami, niestety.
A Jokot powinien go skarżyć o zwrot kosztów za testy i szczepienia, trochę się tego uzbierało. :twisted:
Obrazek

Migota

Post » Śro wrz 11, 2013 21:35 Re: Wątek działkowej kociej rodzinki. Zorro ZAMORDOWANY !!!!

8O 8O 8O

Czarna puma

Od: Pt cze 28, 2013 21:46

Post » Czw wrz 12, 2013 7:37 Re: Wątek działkowej kociej rodzinki. Zorro ZAMORDOWANY !!!!

[*]

Żegnaj, piękny kotku. Nie tak miało być. :cry:
Obrazek

violet

Od: Pon sty 07, 2013 17:17

Post » Czw wrz 12, 2013 13:32 Re: Wątek działkowej kociej rodzinki. Zorro ZAMORDOWANY !!!!

Straszne :( Koteczku... [*] :cry:
Migota, przykro mi :(
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

Post » Czw wrz 12, 2013 17:19 Re: Wątek działkowej kociej rodzinki. Zorro ZAMORDOWANY !!!!

Migota przykro mi . :cry: Taki kociaczek miły.Cholerny drań, sam miał w te wnyki wlecieć.Bestia ożrata.
Trzymaj się i nie daj się spławić. Tyle należy się maluchowi za to twoje serce.

asiek o

Od: Śro maja 26, 2010 15:14

Post » Czw wrz 12, 2013 17:28 Re: Wątek działkowej kociej rodzinki. Zorro ZAMORDOWANY !!!!

[*]
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Czw wrz 12, 2013 20:00 Re: Wątek działkowej kociej rodzinki. Zorro ZAMORDOWANY !!!!

Dziękuję dziewczyny.
Złożyłam doniesienie, będą drania ścigać, ale czy postawią w stan oskarżenia to nie wiem. Przydałby się jakiś prawnik z sercem, który by pomógł, ale nie znam nikogo z tej branży.
Obawiam się, że nie tylko ten jeden gołębiarz stawia wnyki bo sąsiadka podsłuchałam dziwną rozmowę dwóch innych, którą różnie można by tłumaczyć. Ścierwa. Faktem jest, że coraz mniej kotów przychodzi na jedzenie, ale inne wędrują po całych działkach, więc trudno coś wykryć, a Zorro trzymał się naszych i dwóch po bokach.
Obrazek

Migota

Post » Czw wrz 12, 2013 20:21 Re: Wątek działkowej kociej rodzinki. Zorro ZAMORDOWANY !!!!

Migota pisze:Dziękuję dziewczyny.
Złożyłam doniesienie, będą drania ścigać, ale czy postawią w stan oskarżenia to nie wiem. Przydałby się jakiś prawnik z sercem, który by pomógł, ale nie znam nikogo z tej branży.
Obawiam się, że nie tylko ten jeden gołębiarz stawia wnyki bo sąsiadka podsłuchałam dziwną rozmowę dwóch innych, którą różnie można by tłumaczyć. Ścierwa. Faktem jest, że coraz mniej kotów przychodzi na jedzenie, ale inne wędrują po całych działkach, więc trudno coś wykryć, a Zorro trzymał się naszych i dwóch po bokach.

Może jest ktoś taki na Miau.
Dodaj może, ze poszukujesz prawnika prozwierzęcego.
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Blekitny.Irys

Od: Nie lut 17, 2013 11:36

Post » Pt wrz 13, 2013 15:07 Re: Działkowa rodzina.Zorro ZAMORDOWANY.Szukam prawnika proz

Podnoszę,może się znajdzie prawnik z sercem! Tego nie można zostawić bez echa. :cry:

asiek o

Od: Śro maja 26, 2010 15:14

Post » Pt wrz 13, 2013 15:42 Re: Wątek działkowej kociej rodzinki. Zorro ZAMORDOWANY !!!!

Migota pisze:Dziękuję dziewczyny.

Może napisz do KTOZu? Wczoraj zapadł wyrok ws. bulteriera, skatowanego, przyprowadzonego do schroniska rok temu. Sprawca dostał 10 mc bezwzględnego więzienia, 5 lat zakazu posiadania zwierząt i 1000 zł grzywny na rzecz fundacji opiekującej się końmi. Fakt, że sprawa nieco inna, bo oprawcą był wlaściciel, więc pewnie łatwiej udowodnić i z tego co ustalili biegli psina miała stare rany, czyli trwało to dłuższy czas..

Przeklejam tekst ze strony KTOZu:
Wiosną 2012 roku do schroniska dla zwierząt w Krakowie zgłosiła się kobieta, która twierdziła że znalazła skatowanego bulteriera. Jej opowieść była niejasna i sprzeczna. Wolontariusze rozwiesili plakaty ze zdjęciami psa. Dzięki pomocy internautów i mieszkańców Krakowa udało się ustalić sprawcę. Okazała się nim osoba związana z kobietą, która przyprowadziła psa.

Bulterier był skatowany. Miał rozległe krwiaki i siniaki, dużą ranę na głowie i szyi. Miał też stare rany które ( jak ustalił biegły) powstały wcześniej , przed dniem ostatniego pobicia.

Sprawa karna trwała ponad rok. W dniu dzisiejszym zapadł wyrok : 10 miesięcy bezwzględnej kary pozbawienia wolności, 5-letni zakaz posiadania zwierząt i nawiązka w kwocie 1.000 zł na fundację zajmującą się końmi. Prokurator prowadząca sprawę żądała kary 1 roku pozbawienia wolności, co jest rzadkością w kraju w którym prokuratury masowo umarzają sprawy o znęcanie się nad zwierzętami.

Dzisiejszy wyrok nie jest jedynym w którym sprawca znęcania skazywany jest na karę bezwzględną. W 2013 roku w sprawach w których uczestniczyło KTOZ zapadły 3 takie wyroki: dzisiejszy wyrok 10 miesięcy pozbawienia wolności za skatowanie bullteriera , wyrok 6 miesięcy pozbawienia wolności dla mężczyzny który zrzucił z 4 piętra kota i wyrok 12 oraz 10 miesięcy pozbawienia wolności dla mężczyzn którzy zakatowali psa.

Może Ci powiedzą jakiego mieli prawnika albo kto był prokuratorem i może ta prokurator zna kogoś prozwierzęcego w Wawie ?

Ps. Nie radzę oglądać zdjęć psiny. Można zwymiotować. Naprawdę. :cry:

Jamniorra

Od: Pt lip 12, 2013 11:52

[poprzednia][następna]