Wawa- JEEP - wyrok-czekam na odpis. Warto walczyć!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob cze 29, 2013 15:36 Re: Wawa-Kornelka i dzieci zyją,ale co dalej? DT z człowieki

kasia1568 pisze:. To było wtedy, kiedy jeszcze nie były u Ciebie Marzenko.

One nie są u mnie - właśnie na tym cały problem polega.
Maluchy z mamą siedzą w pustym mieszkaniu, bez człowieka. Są bezpieczne, wiadomo, ale trzeba je oswajać. Ja mieszkam na Bielanach a one na Kabatach - osoby z Warszawy wiedzą , jaka to jest odległość. Jeżdżę do nich codziennie, dojazd mi zajmował godzinę 9wraz z dojsciem) a od dzisiaj jeszcze dłuzej, bo są zamknięte dwie stacje metra i trzeba się przesiadać na tramwaj, aby przejechać kawałek i dalej znów metrem.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Sob cze 29, 2013 16:59 Re: Wawa-Kornelka i dzieci zyją,ale co dalej? DT z człowieki

Marzenko, pisząc "u Ciebie" miałam na myśli ciepłe i bezpieczne pomieszczenie, gdzie nie są narażone na różne niebezpieczeństwa o których pisałaś wcześniej. Maluchy są śliczne a najlepiej po-celowałaś z " czajnikiem" bardzo mi się podoba :ok: . Wiem jaki to kawał drogi, ja co prawda mieszkam w połowie bo na śródmieściu ale wiem również jak jeździ się po w-wie.Marzenko może trzeba dać jakieś ogłoszenia na np. gumtree, zrobić wydarzenie na fb napisać drugi wątek o tych maluchach. Wiem,że potrzebują opieki człowieka... :(
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

kasia1568

Od: Śro cze 12, 2013 14:37

Post » Sob cze 29, 2013 21:52 Re: Wawa-Kornelka i dzieci zyją,ale co dalej? DT z człowieki

przesliczne ta mala głowka wystające z wanny :D

asia2

Od: Sob wrz 04, 2010 14:43

Post » Nie cze 30, 2013 8:47 Re: Wawa-Kornelka i dzieci zyją,ale co dalej? DT z człowieki

asia2 pisze:przesliczne ta mala głowka wystające z wanny :D

:D nio!

Wczoraj kociakom się spodobała nowa kuweta i chyba nowy żwirek - oczywiście nie omieszkali z niej skorzystać a potem wlazili po kolei, a nawet przez chwilę trze=y były w jednym czasie, tylko po to, aby się pokręcić, pokopać w żwirze :mrgreen: Mamunia też weszła na rekonesans.
No i znów bawiliśmy się piorkiem. Coraz bliżej, udało mi się lekko musnąć Zwiadowcę i Złocistego. Biednego czarnego dopadłam w szafce i- bez sensu- wyciągnęłam za fraki. Posiedział zamarły z przerażenia chwilę u mnie na kolanach, a potem zwiał za pralkę i się histerycznie darł nawołując rodzeństwo. Bezsensowny stres zafundowałam - chyba chcę za szybko. Trzeba było jedynie pogłaskać i zostawić.

Jutro Kornelka ma sterylkę o 16 :roll:
Czyli nie chcąc jej zamykać na pół dzisiejszego dnia, całą noc i cały dzień pojadę do nich jutro na 8 rano zabrać żarcie, aby była na czczo. I chyba będę nocować pierwszą noc, aby miec ja na oku.
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Nie cze 30, 2013 16:50 Re: Wawa-Kornelka i dzieci zyją,ale co dalej? DT z człowieki

Taaaaa..... kociaki sobie zrobiły w łazience (adekwatnie znaczy się) kąpiele piaskowe :evil: :evil: :evil: cała podłoga w żwirze.
Dziś przywitały mnie trzy maluchy śpiące na kocykach, ale bliższe podejscie do nich nie zostało zaakceptowane i dzieciaki zwiały do mamy pod łózko.
Chyba się jednak coś wykluje z tego kichania, niestety. Albo czarny miał kulkę (małą, ale jednak) ropki w oczku albo zairno żwirku (co jest prawdopodobne).
Zaliczyliśmy kolejną zabawę piórkiem, tym razem troszke bliżej.
No i chyba małe złociste to facet. Przyjmuję propozycje imion - mi przyszło do głowy - z racji zamiłowania kociaków do samochodów: Jeep, Nissan, Cangoo i Toyka :D :oops: :oops: :oops: :oops: kolejny rzut mojego talentu do imion .....

Marzenia11

Post » Nie cze 30, 2013 23:44 Re: Wawa-Kornelka i dzieci zyją,ale co dalej? DT z człowieki

Marzenia11 pisze:Taaaaa..... kociaki sobie zrobiły w łazience (adekwatnie znaczy się) kąpiele piaskowe :evil: :evil: :evil: cała podłoga w żwirze.
Dziś przywitały mnie trzy maluchy śpiące na kocykach, ale bliższe podejscie do nich nie zostało zaakceptowane i dzieciaki zwiały do mamy pod łózko.
Chyba się jednak coś wykluje z tego kichania, niestety. Albo czarny miał kulkę (małą, ale jednak) ropki w oczku albo zairno żwirku (co jest prawdopodobne).
No i chyba małe złociste to facet. Przyjmuję propozycje imion - mi przyszło do głowy - z racji zamiłowania kociaków do samochodów: Jeep, Nissan, Cangoo i Toyka :D :oops: :oops: :oops: :oops: kolejny rzut mojego talentu do imion .....

jestem usatysfakcjonowana bo ostro chciałam walczyć o imie od Toyoty :ryk: ktora tam parkowala i napawała mnie zgrozą
Imiona super.

asia2

Post » Pon lip 01, 2013 6:23 Re: Wawa-Kornelka i dzieci zyją,ale co dalej? DT z człowieki

asia2 pisze:
Marzenia11 pisze:Taaaaa..... kociaki sobie zrobiły w łazience (adekwatnie znaczy się) kąpiele piaskowe :evil: :evil: :evil: cała podłoga w żwirze.

jestem usatysfakcjonowana bo ostro chciałam walczyć o imie od Toyoty :ryk: ktora tam parkowala i napawała mnie zgrozą
Imiona super.

Ja tylko zapamiętałam Nissana i Jeepa. Toyoty nie zidentyfikowałam, czyli dobre mam wyczucie :wink: do imion :ryk: :ryk: :ryk:

Marzenia11

Post » Pon lip 01, 2013 19:34 Re: Wawa-Kornelka i dzieci zyją,ale co dalej? DT z człowieki

:kotek:

asia2

Post » Pon lip 01, 2013 21:36 Re: Wawa-Kornelka i dzieci zyją,ale co dalej? DT z człowieki

Kornelka po zabiegach - kilku. Sterylka. Porządek w paszczy - tu bylo więcej pracy:ściaganie kamienia, usunięcie dwoch zębow z powodu silnej parodontozy, lakierowanie zębow. Czyszczenie uszu - trochę tego było. Odrobaczanie. Odpchlenie.
Ufff, starczy. I wszystko w szybkim tempie, bo sie niewiarygodnie szybko wybudziła i trzeba było prędko działać.
Teraz siedzę sobie w pokoju pod obstrzałem kocich spojrzeń. Kanguś i Toyka odwaznie wychidzą, ale szybko uciekają. Kanguś (vel Zwiadowca oczywiscie) jako pierwszy i jedyny wyszedł do jedzenia i szybko je przerwał zszokowany odglosami tv.
Teraz czajnikuja na zmianę.
Mamunia siedzi pod wersalką.

Ciekawa noc przede mną. Dopiero teraz widzę jak bardzo by im się przydał taki normalny, z codziennymi odgłosami dom.

za chwile wyjde poszukac jakiegos kebaba w okolicy - wkoncu trzeab dzis coś zjeść: sniadanie, obiad liub kolację, do wyboru.

własnie Jeep stanął jak wryty i sie gapi. Jak nie przestanie to się zawstydzę :mrgreen:

Marzenia11

Post » Pon lip 01, 2013 22:07 Re: Wawa-Kornelka i dzieci zyją,ale co dalej? DT z człowieki

Jak się czuje mamusia po tych zabiegach? :?:

kasia1568

Post » Pon lip 01, 2013 22:14 Re: Wawa-Kornelka i dzieci zyją,ale co dalej? DT z człowieki

kasia1568 pisze:Jak się czuje mamusia po tych zabiegach? :?:

Własnie poszłam sprawdzić :wink: - ciągle siedzi pod wersalką i chyba przysypia... ulokowała się przy pustej miseczce. wydawało mi się jakiś czas temu, ze wyszła do przedpokoju i łypala na mnie okiem.
Mam nadzieje, ze wszystko bedzie ok.

Koszt zaiegów 242zł :roll: ale to i tak duzo mniej niz powinno być.

Marzenia11

Post » Pon lip 01, 2013 22:32 Re: Wawa-Kornelka i dzieci zyją,ale co dalej? DT z człowieki

Dzisiaj wszystko świeże, jest zmęczona i pewnie musi dojść do siebie :kotek: Dzisiaj chyba nie może nic jeść tylko pić? (i ile pamiętam jak było z moimi kociakami).
One są tak słodkie, ze ja chybabym miała problem z normalnym codziennym funkcjonowaniem :D
Czy są jakieś szanse na dt dla tych maluchów?. Bardzo fajne imiona nadałyście tym szczęściarzom. Marzenko gdybyś potrzebowała pomocy daj proszę znać.
Trzymam mocno kciuki za całą rodzinkę kocią i za Ciebie , żebyś miała nadal siłę :1luvu: :1luvu: :ok:

kasia1568

Post » Pon lip 01, 2013 23:01 Re: Wawa-Kornelka i dzieci zyją,ale co dalej? DT z człowieki

ObrazekObrazek

Marzenia11

Post » Pon lip 01, 2013 23:04 Re: Wawa-Kornelka i dzieci zyją,ale co dalej? DT z człowieki

Marzenia11 pisze:ObrazekObrazek

O Matko, one są przepiękne wszystkie cztery, to zdjęcie jak sie patrzą wszystkie- BEZCENNE :1luvu: :1luvu:

kasia1568

Post » Pon lip 01, 2013 23:12 Re: Wawa-Kornelka i dzieci zyją,ale co dalej? DT z człowieki

No :D nadaje sie do ogloszeń.
Mamunia nie może teraz jeść i z powodu mojej obecności nawet nie jest zainteresowana wyjściem spod wersalki. Ciekawe jak się na noc dogadamy - kociarstwo własnie okupuje ICH wersalkę.
W ciągu tych dwoch godzin, gdy tu siedzę zdążyli - każdy, a nawet w duecie, cztery razy skorzystać z kuwety podwojnie! w sobotę kupiłam 7kg żwiru i dziś już jest dno! nie wyrabiam z nimi :strach: :smiech3: :smiech3: :smiech3:

Marzenia11

[poprzednia][następna]