Bąbel & Spółka... Michaś się trzyma i dzielnie znosi gości;)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt cze 14, 2013 10:23 Re: Bąbel & Spółka... jest lek:)) Dziękuję Wam!!!!!!!!!!!!!!

jerzykowka pisze: Pani w sprawie adopcji białasków już się nie odezwała :( Najwyraźniej to nie był TEN domek...

Być może dzwoniła, ale Twój telefon był zajęty.
Pewnie miałaś mnóstwo telefonów w związku z organizowaniem leku.
Trzymam kciuki, by Pani się odezwała. :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Pt cze 14, 2013 10:36 Re: Bąbel & Spółka... jest lek:)) Dziękuję Wam!!!!!!!!!!!!!!

Mulesia pisze:
jerzykowka pisze: Pani w sprawie adopcji białasków już się nie odezwała :( Najwyraźniej to nie był TEN domek...

Być może dzwoniła, ale Twój telefon był zajęty.
Pewnie miałaś mnóstwo telefonów w związku z organizowaniem leku.
Trzymam kciuki, by Pani się odezwała. :ok: :ok:

miała dzwonić do fundacji a nie do Asi .
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pt cze 14, 2013 10:52 Re: Bąbel & Spółka... jest lek:)) Dziękuję Wam!!!!!!!!!!!!!!

Serdecznie zapraszam na bazarek.
Dla każdego coś fajnego :wink:
viewtopic.php?f=20&t=153890
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Od: Nie cze 22, 2008 23:31

Post » Pt cze 14, 2013 11:00 Re: Bąbel & Spółka... jest lek:)) Dziękuję Wam!!!!!!!!!!!!!!

za naj..najlepszy domek dla białasków; taki który zakocha się w nich od pierwszego wejrzenia; bo to mają być te i tylko te;

:ok: :ok: :ok: za Michasia

poleciało futerko Budynia, ale jest ok!!! dla Zosi jest on małolatem chociaż dużym;
Obrazek

sonata

Od: Czw wrz 23, 2010 13:00

Post » Pt cze 14, 2013 17:10 Re: Bąbel & Spółka... jest lek:)) Dziękuję Wam!!!!!!!!!!!!!!

przybyła ta, co zawsze ostatnia na wątku :oops: lepiej później niż wcale :D
Michaś cudny, kochany i pluszowy miś :1luvu: Morris i Rico wiedzieli co potrzebne :wink:
Lalek rozbrajający jest na tych kolankach z brzusiem do góry :1luvu: Dobrze trafił i oby wszystkie znajdowały takie domy!
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Od: Nie wrz 12, 2010 10:38

Post » Sob cze 15, 2013 9:34 Re: Bąbel & Spółka... jest lek:)) Dziękuję Wam!!!!!!!!!!!!!!

Witamy wszystkie Ciocie :D

Wczorajsze popołudnie wreszcie spędziłam spokojnie - na leżaku, z kotami na brzuchu i książką w ręce. Fajnooooo.
Niestety dzisiaj, przy okazji porannego "obchodu sanitarnego" kuwet Bąbel pokazał mi, że jest zatkany :( Mam straszne wyrzuty sumienia, bo ostatnio trochę zaniedbałam codzienne podawanie Cystaidu. Na dodatek rozstanie z Lalusiem, mój wiosenny potworny stres i rozpacz, to wszystko na pewno wystarczyło by pojawiło się idiopatyczne zapalenie pęcherza, które już dwa razy Bąbelek przechodził (jego brat, Mikuś Diany, ma podobną tendencję). Za chwilę ruszamy do lecznicy.

Z wiadomości pozytywnych mam tę, że wreszcie mogę używać laptopa na tarasie, dzięki czemu mam szansę połączyć się z netem :wink:

Zmykam i ściskam :kotek:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Nie cze 16, 2013 10:18 Re: Bąbel & Spółka... jest lek:)) Dziękuję Wam!!!!!!!!!!!!!!

Niedzielne pozdrowienia i buziaczki. :1luvu: Nareszcie net na tarasie!! Hurrraaa!!! :D :ok:
A jak Bąbluś?
Obrazek

selene00

Od: Nie gru 13, 2009 13:55

Post » Nie cze 16, 2013 11:29 Re: Bąbel & Spółka... jest lek:)) Dziękuję Wam!!!!!!!!!!!!!!

Zaznaczę sobie i przycupnę w kąciku.....

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Pon cze 17, 2013 8:05 Re: Bąbel & Spółka... jest lek:)) Dziękuję Wam!!!!!!!!!!!!!!

no nareszcie net na tarasie :ok: :wink:
cieplutke pozdrowienia, Asieńko!
****** Atan ['] 21.02.2001 - 21.10.2013 ****** Lideczka ['] 2006 - 21.04.2015 ****** Ares ['] 02.12.2013 - 03.06.2016 ****** SaBunia 2006 - 31.10.2017 pękło mi serce

atla

Od: Wto wrz 29, 2009 8:20

Post » Pon cze 17, 2013 8:27 Re: Bąbel & Spółka... jest lek:)) Dziękuję Wam!!!!!!!!!!!!!!

Pozdrawiam ciepło i miłego, dobrego, spokojnego dnia i tygodnia życzę :wink: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pon cze 17, 2013 10:09 Re: Bąbel & Spółka... jest lek:)) Dziękuję Wam!!!!!!!!!!!!!!

Dziękuję i witam serdecznie, Kochane :1luvu:
Izka53, u nas nikt nie siedzi w kąciku :wink: , prosimy się rozgościć!!!!!!!!!!!! Będzie nam bardzo miło :D

Dostęp do netu w weekend był, ale mnie nie było :oops: :roll: Moja głowa boli rzadko, ale gdy już zacznie...
Pewnie zmieniało się ciśnienie, pewnie dławiła mnie tęsknota, pewnie czasem głowę rozsadza każdemu :wink: :D
Ale pomarudzić mogę :mrgreen:
Nowa Rodzina Lalusia jakby wyczuwała moje nastroje, zawsze w takich momentach znajduję w skrzynce mailowej nową cudną fotografię Lalika z bliskimi :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Oto Lalik Koralik z Dziewczynkami :1luvu: :1luvu: :1luvu: Na tarasie, na którym bywa wyłącznie w puszorkach 8)
Obrazek

Nigdzie na świecie nie miałby lepiej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pisałam już, że bardzo Go kocham? :wink: :D

Bąbelek na szczęście nie jest zatkany tylko czuje parcie na pęcherz nawet gdy jest on pusty :roll: Klasyczne idiopatyczne zapalenie.
Mam w domu cały zestaw strzykawek (przeciwzapalna Tolfina, rozkurczowa Nospa i antybiotyk), którym Bąbelka kłuję, co On bardzo dzielnie znosi. Niestety fatalnie znosi p[odróże do lecznicy - zamknięcie w transporterze to dla niego koszmar :(
Teraz przede mną polowanie na mocz w specjalnym piasku, mam nadzieję, że Bąbisław skorzysta z takiej kuwetki. Kiedyś był taki plastikowy żwirek do zbierania moczu, mój synuś nigdy nie raczył zrobić do niego sioo :evil:
Sądzę, że badanie, jak zwykle wykaże tylko lekki stan zapalny, ph prawidłowe i bark struwitów czy innych kryształków :ok: :ok: :ok: Wszystko na to wskazuje.
W ramach kojenia samopoczucia mój szczupaczek został wpakowany w obróżkę feromonową. Nie wiem jak On, ale ja od razu lepiej się poczułam :mrgreen:

Michaś nauczył się wchodzić z łóżka na parapet, co jest może dziecinnie proste, ale w jego przypadku to duży sukces i postęp :D
Za chwilę wstawię fotkę dokumentującą ten Mont Everest Michała.

Po 12.00 będę dzwoniła do weta dopytywać o wynik testu. Pewnie jeszcze nie będzie znany, ale zapytać można :wink:
Tak bardzo bym chciała żeby wynik rozstrzygnął sprawę i umożliwił rozpoczęcie leczenia!!!
Jeśli dowiem się czegokolwiek, natychmiast dam Wam znać :D
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Post » Pon cze 17, 2013 10:36 Re: Bąbel & Spółka... jest lek:)) Dziękuję Wam!!!!!!!!!!!!!!

Laluś nieźle się ustawił - przystojniak i dwie dziewczyny do miziania :wink:
Trzymamy kciuki za wyniki Michasia :ok: :ok:
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Od: Nie wrz 12, 2010 10:38

Post » Pon cze 17, 2013 10:45 Re: Bąbel & Spółka... jest lek:)) Dziękuję Wam!!!!!!!!!!!!!!

ewexoxo pisze:Laluś nieźle się ustawił - przystojniak i dwie dziewczyny do miziania :wink:

Tiaaa, to przecież prawdziwy Pożeracz Serc Niewieścich 8) Chyba serce Dużego również pożarł błyskawicznie :D
Obrazek Obrazek Obrazek

jerzykowka

Post » Pon cze 17, 2013 11:53 Re: Bąbel & Spółka... jest lek:)) Dziękuję Wam!!!!!!!!!!!!!!

Są wyniki testu, ale chwilowo bez interpretacji.
Pani doktor będzie w lecznicy pojutrze, ale wcześniej na pewno do mnie napisze i prześle oficjalną diagnozę.
Okiem laika oraz wujka Google'a oceniając Michaś cierpi na niedoczynność kory nadnerczy.
No cóż, przecież wiadomo było, że nie jest zdrowy.
Wierzę, że wszystko będzie dobrze i wreszcie Michał poczuje się lepiej :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Marzeniu :1luvu: dziękuję za pomoc!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obrazek Obrazek Obrazek

jerzykowka

Post » Pon cze 17, 2013 12:31 Re: Bąbel & Spółka... jest lek:)) Dziękuję Wam!!!!!!!!!!!!!!

Wszystko jest pod kontrolą więc optymistycznie przyjmuję, że idzie ku lepszemu. :mrgreen: W razie gdyby mój optymizm był nieco przesadzony, to kciuki potrzymam. :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

selene00

Od: Nie gru 13, 2009 13:55

[poprzednia][następna]