Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Kociareczka pisze:MAM DO WAS WAŻNĄ UWAGĘ: NIE DAWAJCIE KOTOM WYKASTROWANYM KARMY O WYSOKIM POZIOMIE BIAŁKA TYPU; KITTYCAT, WHISKAS!!!!!!!!!! W INNYM WYPADKU BĘDĄ POWAŻNE PROBLEMY!!!!!!!!!! W NIEKTÓRYCH WYPADKACH TRZEBA UŚPIĆ KOTA!!!
jerzy pisze:Moje najwspanialsze czarne słoneczko jest chore. Od kilku dni przestał jeść i pić. Poszliśmy do weta, po przebadaniu okazało się, że to mocznica. Miał ok 400, a nam łzy pociekły z oczu. Powiedzcie, czy można jeszcze z tym walczyć. Kocio zachowuje się w miarę normalnie, przewala się , łasi się, siusia, tylko do pyszczka nic nie chce wziąć:( Wet raczej z góry go skreślił, twierdzi że kuracja będzie tylko przedłużala mu życie. A ja nie chcę, muszę walczyć o swojego Kiciusia! Dostawał kroplówkę, tabletki na wzmocnienie i witaminy. Już myślę, czy nie spróbować by przeszczepu nerki. Proszę pomóżcie, przecież go nie uśpię, dopóki jest w miarę sprawny.
zuza pisze:Z tego co pamietam to na nerki daje sie tylko NaCl,...
Ewik pisze:....
Przede wszystkim nie pozwól plukac kota glukozą!!!! Może wyrządzic więcej złego niz dobrego. Poza tym "karmiony" glukoza nie odzyska apetytu a jeść powinien...najlepszy jest płyn Ringera i sól fizjologiczna. ....
zosia&ziemowit pisze:... Kroplówki NaCl, raczej bez glukozy (o ile je cokolwiek) i unikać PWE...
..
It is known that 0.9% NaCl administration leads to metabolic acidosis.
magnoliaa pisze:POMOCYMój kot cierpi na kamicę. Po ostatnim ataku zaczął bezwiednie oddawać mocz, w kuwecie tylko plami. Mocz leci strumieniami po podłodze, ogon, tyłek cały mokry, kot stracił apetyt, mocz się pieni i cuchnie, dwa razy zwymiotował żółtą cieczą, weterynarz podał przeciwzapalny zastrzyk i antybiotyk, mówi, że to może być na tle psychicznym, ze teraz robi pod siebie... co robić? mam dość smrodu i ciągłego sprzątania
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 51 gości