Matylda - piękna szylkretka - Gdańsk MA DOM!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 08, 2013 10:23 Re: Matylda - piękna szylkretka szuka domu - Gdańsk PILNE!!!

Ja szukam kota do domu z dzieckiem no trójką ale tylko jedno jest małe reszta to młodzież. Moja prawie 7 letnia córcia kocha wszystkie zwierzęta(jest wcześniakiem i to chyba taki dar z góry). Bardzo chciała by pieska tylko ja nie jestem gotowa na wyprowadzanie.Zgodziłam się na kotka i od kilku tygodni czytam różne fora o kotach.Może taki laik jak ja i moja córcia możemy zostać rodziną dla Matyldy? Koleżanka ma dwa koty jej kotka nie daje się nawet domownikom pogłaskać a moja Michalinka ją głaskała(drapnęła ją lekko dopiero w łazience pod zlewem bo nie miała jak uciec),to chyba jest coś w tym moim dziecku.Wiem,że dzieci chowane ze zwierzętami są lepszymi ludźmi.

ela213

Od: Nie sty 06, 2013 13:23

Post » Wto sty 08, 2013 10:24 Re: Matylda - piękna szylkretka szuka domu - Gdańsk PILNE!!!

Ojej, co za cudo :1luvu: . Mario, wielka szkoda że nie posiadam domu i zagrody, zaraz bym zaprosiła panią Prezes :D

Anka

Od: Sob mar 08, 2003 21:23

Post » Wto sty 08, 2013 10:50 Re: Matylda - piękna szylkretka szuka domu - Gdańsk PILNE!!!

ela213 pisze:Ja szukam kota do domu z dzieckiem no trójką ale tylko jedno jest małe reszta to młodzież. Moja prawie 7 letnia córcia kocha wszystkie zwierzęta(jest wcześniakiem i to chyba taki dar z góry). Bardzo chciała by pieska tylko ja nie jestem gotowa na wyprowadzanie.Zgodziłam się na kotka i od kilku tygodni czytam różne fora o kotach.Może taki laik jak ja i moja córcia możemy zostać rodziną dla Matyldy? Koleżanka ma dwa koty jej kotka nie daje się nawet domownikom pogłaskać a moja Michalinka ją głaskała(drapnęła ją lekko dopiero w łazience pod zlewem bo nie miała jak uciec),to chyba jest coś w tym moim dziecku.Wiem,że dzieci chowane ze zwierzętami są lepszymi ludźmi.

Kotka nie jest wprawdzie typem przytulaka, ale nie zdarzyło się, żeby kiedykolwiek na kogokolwiek podniosła łapę z pazurami. Jeżeli coś jej nie pasuje i nie chce kontaktu z człowiekiem - ucieka. Myślę, że 7-letnie dziecko już jest wystarczająco duże, żeby mogło zamieszkać z kotem (moja najmłodsza córeczka też miała 7 lat, jak nastały u nas koty). Chciałabym tylko, żeby kotka mogła wychodzić na dwór... nie chciałabym skazać jej na życie w zamknięciu - skosztowała wolności i była wtedy szczęśliwa. Doskonale wiem, że wolność niesie ze sobą zagrożenia, ale cóż...
Kto nie lubi kotów w poprzednim wcieleniu musiał być myszą ;)
Obrazek

maria_z

Od: Pt lis 23, 2007 21:25

Post » Wto sty 08, 2013 12:35 Re: Matylda - piękna szylkretka szuka domu - Gdańsk PILNE!!!

Kotka nie jest wprawdzie typem przytulaka, ale nie zdarzyło się, żeby kiedykolwiek na kogokolwiek podniosła łapę z pazurami. Jeżeli coś jej nie pasuje i nie chce kontaktu z człowiekiem - ucieka. Myślę, że 7-letnie dziecko już jest wystarczająco duże, żeby mogło zamieszkać z kotem (moja najmłodsza córeczka też miała 7 lat, jak nastały u nas koty). Chciałabym tylko, żeby kotka mogła wychodzić na dwór... nie chciałabym skazać jej na życie w zamknięciu - skosztowała wolności i była wtedy szczęśliwa. Doskonale wiem, że wolność niesie ze sobą zagrożenia, ale cóż...[/quote]

Mieszkamy w Redzie w bloku na 3 i 4 piętrze ale mam bardzo duży taras nie wiem czy to wystarczy.Niestety nie mogłabym wypuścić kotka aby sam wrócił.

ela213

Od: Nie sty 06, 2013 13:23

Post » Wto sty 08, 2013 12:53 Re: Matylda - piękna szylkretka szuka domu - Gdańsk PILNE!!!

Większość osób prowadzących domy tymczasowe oddaje koty jedynie osobom, które nie wypuszczają kotów na zewnątrz. Ja zresztą też zasadniczo preferuję takie domy 'niewychodzące' (taras musi być w takiej sytuacji zabezpieczony siatką, kot bardzo łatwo może wypaść polując np. na ptaka), ale ta kotka jest wyjątkiem, ona bardzo tęskni za wolnością... Polecam stronę http://www.pkdt.pl - kotków do adopcji do wyboru do koloru :)
Obrazek

maria_z

Post » Wto sty 08, 2013 20:20 Re: Matylda - piękna szylkretka szuka domu - Gdańsk PILNE!!!

Obrazek Ja tylko sprawdzam co u Matyldzi :mrgreen:
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Śro sty 09, 2013 15:16 Re: Matylda - piękna szylkretka szuka domu - Gdańsk PILNE!!!

Obrazek

Ja też :mrgreen:
Mam 3 koty, 2 córki i 1 męża

12.02.2012 Kacperku :(
29.05.2013 Tosiu... 19 lat to piękny wiek... tak żal, że już nigdy nie wyjdziesz na trawkę...
19.10.2013 Wojtusiu...

Obrazek

key_west

Od: Sob sty 22, 2011 2:38

Post » Śro sty 09, 2013 16:33 Re: Matylda - piękna szylkretka szuka domu - Gdańsk PILNE!!!

Zaglądam i kibicuję :ok:
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

Post » Pon sty 14, 2013 17:46 Re: Matylda - piękna szylkretka szuka domu - Gdańsk PILNE!!!

Obrazek My tu też zaglądamy, tylko nie zawsze zostawiamy ślad.
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger

Monika_Krk

Post » Wto sty 15, 2013 13:55 Re: Matylda - piękna szylkretka szuka domu - Gdańsk PILNE!!!

Ogłoszenie do CatAngel wysłane :) Dziękuję wszystkim którzy kibicują. Kciuki za dobry domek potrzebne.
Obrazek

maria_z

Post » Wto sty 15, 2013 14:08 Re: Matylda - piękna szylkretka szuka domu - Gdańsk PILNE!!!

maria_z pisze:Kciuki za dobry domek potrzebne.
Sie wie :mrgreen: :ok: :ok: :ok:
Mam 3 koty, 2 córki i 1 męża

12.02.2012 Kacperku :(
29.05.2013 Tosiu... 19 lat to piękny wiek... tak żal, że już nigdy nie wyjdziesz na trawkę...
19.10.2013 Wojtusiu...

Obrazek

key_west

Od: Sob sty 22, 2011 2:38

Post » Wto sty 15, 2013 18:18 Re: Matylda - piękna szylkretka szuka domu - Gdańsk PILNE!!!

Matylda jest w dobrych rękach, Maria wie co robi.
Domek musi przybyć, widocznie coś jeszcze kusi się w kosmosie ułożyć.
Matylda jest kotem naprawdę pięknym, to jest kwestia czasu, jakoś bardzo w wierzę w jej szczęście no ale i wybredność.

Monika_Krk

Post » Wto sty 15, 2013 23:17 Re: Matylda - piękna szylkretka szuka domu - Gdańsk PILNE!!!

Tu o mnie : viewtopic.php?f=13&t=149934
Byłabym zainteresowana Matyldą :)

marysia550

Od: Pon sty 14, 2013 22:46

Post » Śro sty 16, 2013 11:30 Re: Matylda - piękna szylkretka szuka domu - Gdańsk PILNE!!!

Wysłałam pw.
No fajny domek dla Matyldy i ta wieś - super :)
Tylko trochę daleko...
Obrazek

maria_z

Post » Śro sty 16, 2013 14:40 Re: Matylda - piękna szylkretka szuka domu - Gdańsk PILNE!!!

Transport zawsze można spróbować zorganizować lub poszukać :wink: .
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

[poprzednia][następna]