Koty już nie w małej klatce.Nikon, Afra i Miszka w domkach !

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lis 07, 2012 6:29 Re: Koty w małej klatce.FB,udostępniajcie!!!Jest DT dla malc

Nie wiem, czy kotkom rosną jeszcze ząbki, ale tną wszystko, kabelek od ładowarki, sznureczek, na którym wisi myszka...itd.U mnie podoba im się wskakiwanie do doniczek z fikusami :wink:
Obrazek
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Śro lis 07, 2012 9:54 Re: Koty w małej klatce.FB,udostępniajcie!!!Jest DT dla malc

Jak cicho w domu, koty śpią. Malce dostały trochę mokrej karmy, jedzą tak, jakby jedzenia nie widziały od miesiąca.Ale ja uwielbiam patrzeć, jak koty wsuwają ze smakiem to, co im daję :lol: Wypuściłam je "na pokoje", było istne szaleństwo.One uprawiają zapasy, polują na siebie, kotłują się, biegają po meblach, a jakże :lol: Bawią się wszystkim.Oczywiście kuwetka idzie do pokoju razem z nimi i tam z niej korzystają.Są czyściutkie, muszę to przyznać.Nie były zadowolone, kiedy wróciły do łazienki, ale śpią teraz przytulone do siebie.

ewar

Post » Śro lis 07, 2012 10:18 Re: Koty w małej klatce.FB,udostępniajcie!!!Jest DT dla malc

Cudnie się czyta takie opisy, cudnie się ogląda te zdjęcia... Będę trzymała za maluszki kciuki, zwłaszcza, że są w wieku mojej Sisi - choć wydają mi się od niej większe, nie ma się co dziwić, że mamusia taka wychudzona, dała dzieciom wszystko co najlepsze!

Czemu nie wolno odrobaczać i odpchlać? U nas wczoraj było i to i to... A wet kociarz to chyba się zna...
Nasze kocie historie
ObrazekObrazek

Ludzie, którzy nie lubią kotów, widocznie jeszcze nie spotkali tego właściwego.
Deborah A. Edwards

Bedetka

Od: Pt wrz 21, 2012 6:51

Post » Śro lis 07, 2012 10:21 Re: Koty w małej klatce.FB,udostępniajcie!!!Jest DT dla malc

Za dużo trucizny na raz.Niektórzy najpierw szczepią, czasem odrobaczają przy okazji, ale ja robię inaczej.Odrobaczam porządnie, szczepię później.

ewar

Post » Śro lis 07, 2012 10:24 Re: Koty w małej klatce.FB,udostępniajcie!!!Jest DT dla malc

[quote="Bedetka"]Cudnie się czyta takie opisy, cudnie się ogląda te zdjęcia... Będę trzymała za maluszki kciuki, zwłaszcza, że są w wieku mojej Sisi - choć wydają mi się od niej większe, nie ma się co dziwić, że mamusia taka wychudzona, dała dzieciom wszystko co najlepsze!

One są malutkie, na zdjęciach wydają się duże.Do łazienki na przykład przenoszę je w jednej ręce.
Dzięki za kibicowanie kotkom :1luvu:

ewar

Post » Śro lis 07, 2012 10:27 Re: Koty w małej klatce.FB,udostępniajcie!!!Jest DT dla malc

no nie, szczepienie to my też będziemy mieć dopiero po odrobaczeniu ale pytałam o odpchlenie. Moja mała dostała wczoraj tego Milbemaxa na odrobaczenie a potem wet ją spryskiwał czymś na pchły.
Za dwa tygodnie powtórka z odrobaczeniem a szczepienie gdzieś dopiero za miesiąc.

Skoro mieszczą się w jednej ręce to chyba faktycznie wyglądają na większe ;)
Nasze kocie historie
ObrazekObrazek

Deborah A. Edwards

Bedetka

Post » Śro lis 07, 2012 10:34 Re: Koty w małej klatce.FB,udostępniajcie!!!Jest DT dla malc

Wiem, że chodziło Ci o jednoczesne odpchlenie i odrobaczenie.Napisałam, że są różne szkoły.Twój wet jest chyba dobry, wie, co robi.Też daję kotom milbemax, maluchy jednak odrobaczane były vetminthem, to pasta.

ewar

Post » Śro lis 07, 2012 11:31 Re: Koty w małej klatce.FB,udostępniajcie!!!Jest DT dla malc

Pastę mojej kotce podawała Pani która ją złapała, nie bardzo podziałała bo pierwsza kupa u nas była z żywymi glistami, fuuuuuuj!

Kotka u nas jest trzeci dzień a jak idzie spać to też się nagle tak pusto, cicho robi... Kątem oka ciągle patrzę czy gdzieś nie biega ;)

Nikon i Afra są niesamowite z tym jednoczesnym kuwetkowaniem ;) Skąd takie imiona?

Ania jak Ty się czujesz? Dajesz radę? Jak Miszka?
Nasze kocie historie
ObrazekObrazek

Deborah A. Edwards

Bedetka

Post » Śro lis 07, 2012 12:49 Re: Koty w małej klatce.FB,udostępniajcie!!!Jest DT dla malc

Skoro glisty wychodziły to znaczy, że pasta podziałała.Dla robali to samobójstwo, nie mogą żyć poza organizmem żywiciela.Czasem koty wymiotują żywymi robalami, to dopiero jest fajnie , raz tak miałam :evil:
Z imionami ciężko, bo już ponad setce kotów musiałam wymyślać.Lubię zwyczajne, ludzkie imiona, ale z Nikonem i Afrą tak jakoś wyszło.Te u Ani miały być z rosyjska i są.Kiedyś miałam geograficzne.W sumie to i tak wszystko jedno, zwykle wołam "misiu".

ewar

Post » Śro lis 07, 2012 16:45 Re: Koty w małej klatce.FB,udostępniajcie!!!Jest DT dla malc

Nie miały być z rosyjska,Domogarow śpiewał w radio-myślę -Sasza,potem nie-mam sąsiada -niech będzie Misza-stąd po rosyjsku :mrgreen: .Miszka zrobił kupę dzisiaj dopiero-ale biegunki nie już nie ma :ok: ,rano polował z mamą i Żwirkiem przez okno na sikorki-doił cycusia :1luvu: .Nie daję mu do jedzenia żadnych wynalazków-kurczak gotowany,sparzony.saszetka,sucha karma-wystarczy.Lenka dużo je :D ale na moje oko to coś jej dolega.Polizała mnie dzisiaj-a Miszka mruczał :1luvu:Jutro spróbuję wyjść z domu-może będzie ok
ObrazekObrazekObrazekObrazek

jaga1666

Od: Pon sie 06, 2012 12:48

Post » Śro lis 07, 2012 17:03 Re: Koty w małej klatce.FB,udostępniajcie!!!Jest DT dla malc

Moje maluchy mają się świetnie.Dostały dzisiaj trochę masła, chętnie zjadły.Wieczorem będzie surowe mięsko,bo smakuje im bardzo, nie ma sensacji żołądkowych.Teraz biegają w pokoju, nie wychodziłyby z niego, czasem głośno protestują,kiedy je zabieram do łazienki.Siostra je dzisiaj widziała, wpadła tylko na chwilę.Bardzo podobał jej się Nikon, bo to taki misio.W dodatku mruczał jak traktor.Afra nie jest taka odważna, ale nie jest dzikuską, nic z tych rzeczy.Przybiega od razu, kiedy zobaczy miseczkę, albo jakąś zabawkę.Takie z nich słodziaki :1luvu: Głupieję na starość i traktuję je jak zabawki :oops:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

ewar

Post » Śro lis 07, 2012 17:16 Re: Koty w małej klatce.FB,udostępniajcie!!!Jest DT dla malc

To jeszcze kilka
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

ewar

Post » Śro lis 07, 2012 17:21 Re: Koty w małej klatce.FB,udostępniajcie!!!Jest DT dla malc

Ewar, szalejesz z tymi fotami :twisted:
mogłabym już ogłoszenia robić :lol:
ObrazekObrazekObrazek

sherina

Od: Pt kwi 18, 2008 19:45

Post » Śro lis 07, 2012 17:32 Re: Koty w małej klatce.FB,udostępniajcie!!!Jest DT dla malc

Oj, żebyś wiedziała ilu nie zrobiłam, bo mam słabe akumulatorki i co chwilę trzeba je ładować :lol: .Teraz leżą rozwalone na kanapie.One naprawdę są malutkie, mają jeszcze takie trochę trójkątne ogonki.Miszce zrobię zdjęcia, kiedy zamieszka u mnie, czyli w czwartek, bo w piątek czeka je wielka podróż.A Zuzia będzie zachwycona kotkami, są kapitalne i nie do zniszczenia, energii mają tyle, że starczyłoby na oświetlenie Stalowej Woli.

ewar

Post » Śro lis 07, 2012 17:43 Re: Koty w małej klatce.FB,udostępniajcie!!!Jest DT dla malc

Energii im nie brakuje :D Miszka ukradł rolkę z cekinami i zabawa na całego,nawet Żwiruś się przyłączył-A Miszka też mruczy jak traktor na moich kolanach :1luvu: Obrazek
ObrazekObrazekObrazekObrazek

jaga1666

Od: Pon sie 06, 2012 12:48

[poprzednia][następna]