Łapanki MT2 kto połapie?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lis 16, 2012 10:47 Re: Łapanki MT 2 pp. POMOCY w KOTERII.

tajdzi pisze:Kicia miała pobraną krew, oraz RTG. Zaskoczony lekarz aż do mnie zadzwonił... Kicia ma złamany kręgosłup... Ale ponieważ chodzi, a uraz zdarzył się za młodu - widać, organizm musiał sam sobie zrobić obejście. Zdumiewające jest to.

Mam w domu Ulkę z uszkodzonym kręgosłupem.
Trafiła do mnie z zastarzałym urazem i na początku było źle, chociaż chodziła i załatwiała się sama, to np. nie myła sobie grzbietu, bo nie była w stani się wygiąć. Na rtg wyszło złamanie kręgosłupa (kotka była potrącona przez samochód jakieś dwa miesiące wcześniej i długi czas nie pojawiała się), bez przerwania rdzenia.
Pamiętam jak bardzo była zdziwiona wetka, że ona w ogóle żyje.
Kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!
[...] jesteś tym, co jesz... kabanosem w majonezie"

ariel

Od: Wto mar 15, 2005 11:48

Post » Pt lis 16, 2012 10:54 Re: Łapanki MT 2 pp. POMOCY w KOTERII.

Jak widać niektóre urazy organizm potrafi naprawić sam. To jest na prawdę niezwykłe - taki mały cud!

Zapomniałam napisać, że pod blokiem pojawiły mi się 3 nowe koty :( Szylkretka (powrót z rozrywki?!!!) buras i czarnuszek.
Zasadzam sie w sobotę. Mam nadzieje, że odłapię.
Skąd one się wzięły? To dorosłe koty... :(
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Od: Śro lut 16, 2005 10:47

Post » Pt lis 16, 2012 11:02 Re: Łapanki MT 2 pp i powrót Grubej Dupy Nowe Wcielenie?

Dla niewtajemniczonych wyjaśniam: Gruba Dupa to imię ;) podblokowej kocicy, którą łapałam przez kilka lat, a która z wdzięcznosci zostawiała mi miot kociąt co roku.
Gruba Dupa nie pojawia się u mnie od roku, odkąd nasza pani karmicielka przestała karmić o stałej porze. Koty dostają teraz jedzenie, owszem, ale już nie kluseczki z wątróbką... Łudzę się, że po prostu poszła szukać innego domu...
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Sob lis 17, 2012 12:47 Re: Łapanki MT 2 pp i powrót Grubej Dupy Nowe Wcielenie?

Od rana łapię pod blokiem.
Przyszła i złapała się czarna kicia, już sterylizowana, więc zwróciłam jej wolność.
Czekam niecierpliwie na szylkretkę i to bure... mam nadzieje, że sie złapią.
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Sob lis 17, 2012 18:20 Re: Łapanki MT 2 pp i powrót Grubej Dupy Nowe Wcielenie?

2 koty złapane. Duży szary kocur i biało bure coś. Do odlapania jeszcze minimum dwa... Skąd one??? :(
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Sob lis 17, 2012 22:09 Re: Łapanki MT 2 pp i powrót Grubej Dupy Nowe Wcielenie?

Mogły się za parkingiem w lesie u bezdomnych rozmnożyć i jak dorosły przyleźć do kolejnej stołówki :(

Myśzmy wszystkie córki czy wnuczki Grubej Dupy odłapały? Bo kolor szylkret jest niepokojący...
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Pon lis 19, 2012 12:15 Re: Łapanki MT 2 pp i powrót Grubej Dupy Nowe Wcielenie?

Grubodupiątka wszystkie były odłapane. Był moment, kiedy przychodziły trzy pokolenia Grupodupek - wszystkie trikolorki.

Złapane w sobotę to: duży kocur + kocica.
Czyli kolejne łapania w środę.

Kocica z Woli ma ujemne testy białaczkowe!!! Ale nadal nie radzi sobie z infekcją. Zmieniliśmy antybiotyk i czekamy. Krew poza leukocytami bardzo ok.
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Czw lis 22, 2012 10:08 Re: Łapanki MT 2 pp i powrót Grubej Dupy Nowe Wcielenie?

Dyrekcja Polfy nie życzy sobie kotów.
Mamy je zabrać
i przestać dokarmiać

##@!$%^%^$%&&*!!!!!!
zabieram sie za pisanie pism
Nie wiem co robić
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Czw lis 22, 2012 10:12 Re: Łapanki MT 2 pp i problemy na Polfie

Zadzwoń do gminy, niech cię S. poprze. Dokarmiać niestety mogą zabronić na swoim terenie :( I budki wywalić. Za to o konieczności obecności kotów (szczury) może ich S. przekona. A jak godzą się na obecność to i na sterylki powinni, by kontrolowac populację (dać przykład EC gdzie zrobiło im się setki kotów, właziły w maszyny itd).

lipa :(
Obrazek

Mysza

Post » Czw lis 22, 2012 10:36 Re: Łapanki MT 2 pp i problemy na Polfie

kurde :(

skąd się bierze ten beton nie tolerujący kotów?
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Czw lis 22, 2012 10:42 Re: Łapanki MT 2 pp i problemy na Polfie

My karmimy przed ich budynkami, nie na terenie. To po pierwsze
Po drugie, zakładając, że ustawa o ochronie zwierząt mówi:
Zwierzęta wolno żyjące (dzikie)
Art. 21. Zwierzęta wolno żyjące stanowią dobro ogólnonarodowe i powinny mieć zapewnione
warunki rozwoju i swobodnego bytu,
mogę im udowodnić, że nie spełniają tych wymogów - a są przecież organizacją publiczną, twierdzą, że dbają o środowisko.
Nie wiem jakich argumentów użyć :(
Panu Krzysztofowi Berndt po prostu przeszkadzają miseczki i już. Wywalić więc koty, niech spadają.

Jakich argumentów użyć? co napisać? :(
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Czw lis 22, 2012 10:52 Re: Łapanki MT 2 pp i problemy na Polfie

tajdzi pisze:My karmimy przed ich budynkami, nie na terenie. To po pierwsze
Po drugie, zakładając, że ustawa o ochronie zwierząt mówi:
Zwierzęta wolno żyjące (dzikie)
Art. 21. Zwierzęta wolno żyjące stanowią dobro ogólnonarodowe i powinny mieć zapewnione
warunki rozwoju i swobodnego bytu,
mogę im udowodnić, że nie spełniają tych wymogów - a są przecież organizacją publiczną, twierdzą, że dbają o środowisko.
Nie wiem jakich argumentów użyć :(
Panu Krzysztofowi Berndt po prostu przeszkadzają miseczki i już. Wywalić więc koty, niech spadają.

Jakich argumentów użyć? co napisać? :(

Masz jakieś pismo od nich? Moglibyśmy je upublicznić i rozsyłać w internecie.
Jeśli nie - nie gadaj z nimi, poproś, by dali Ci oficjalne stanowisko na piśmie. Jak będą się upierać przy swoim, to zrobimy im "reklamę".

Edycja: Będziemy ich pytać o ochronę środowiska (chwalą się tym niby) - na ich stronie na Fb (nędzna, 15 fanów), będziemy słać do nich zapytania na www. Ale muszą dać oficjalne stanowisko. Jak nie zechcą - to niech się wypchają, nieoficjalnie mogą Cię prosić o cukierka najwyżej.
ObrazekObrazek

VVu

Od: Pt maja 14, 2010 11:46

Post » Czw lis 22, 2012 11:21 Re: Łapanki MT 2 pp i problemy na Polfie

Ale ich budynek tez jest zapewne na ich ziemi ;) jak i trawnik, iglaki i podjazd, parking i wszystkie przyległości. Nie tylko to co za płotem.

Jak im przeszkadzają miseczki, to radą na to jest niestety nie zostawianie miseczek. Mokrym nakarmić i miseczki zabrać. Albo zmienić miejsce karmienia głębiej pod krzakami. Albo pod iglakami tam na środku podjazdu?
Albo suche w budce zostawiać? Lepiej tak niż jakby mieli wywalić wszystko :(

A argument z ustawą jest dobry, tylko musisz mieć poparcie w gminie.
Obrazek

Mysza

Post » Czw lis 22, 2012 11:23 Re: Łapanki MT 2 pp i problemy na Polfie

Dobra, gadałam z Panią Emilią Szwonder, z urzędu.
Pisze pismo do niej, żeby umówiła się i ze strony gminy rozmawiała z dyrekcją - bo pismem mówi, że nic nie załatwię, pewnie dyrekcja nawet tego nie dostanie do rąk.
Tak więc piszę teraz prośbę o interwencję i ponoć w poniedziałek już mają dzwonić na Polfę.
Jak to nie zadziała, to będziemy ich publicznie podpytywać i słać pisma, aż im uszami wyjdzie, prawda??!
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Czw lis 22, 2012 11:27 Re: Łapanki MT 2 pp i problemy na Polfie

Mysza pisze:

Ale ich budynek tez jest zapewne na ich ziemi ;) jak i trawnik, iglaki i podjazd, parking i wszystkie przyległości. Nie tylko to co za płotem.

Jak im przeszkadzają miseczki, to radą na to jest niestety nie zostawianie miseczek. Mokrym nakarmić i miseczki zabrać. Albo zmienić miejsce karmienia głębiej pod krzakami. Albo pod iglakami tam na środku podjazdu?
Albo suche w budce zostawiać? Lepiej tak niż jakby mieli wywalić wszystko :(

A argument z ustawą jest dobry, tylko musisz mieć poparcie w gminie.

Pod iglakami karmię, ale tam przychodzi ok 50-60 kotów, nie sposób w jednym miejscu dać. Karmię pod takim jakby daszkiem, co zasłania miseczki - to jest jakaś taka dziwna część budynku. No i nie mogę nie zostawić suchego, bo spóźnialscy przychodzą potem wyjadać resztki przecież, tylko zasiedziałe pasibrzuchy pilnują godzin karmienia i mokre zjadają od razu.
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

[poprzednia][następna]