KOTECZKA Z KOZIENIC-PO CIEZKIEJ CHOROBIE ODESZLA ZA TM (*)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sie 25, 2012 7:37 Re: KOTECZKA Z KOZIENIC - W DT u Aga&Iskierka&Lady

zrobiłam ogłoszenie, zaraz będę rozklejać ...
poza tym ok 9 już można dzwonić do furtek, rozmawiać z ludźmi ...
trzymajcie kciuki, bo naprawdę zaraz mi serce pęknie ....

pomoc każda się przyda, zaraz zadzwonię do mojej przyjaciółki,to przyjedzie i też pomoże... mam nadzieję,że nie odeszła daleko, tylko wystraszona schowała się gdzieś ....
idę, szkoda czasu na siedzenie przed kompem ...

myślcie o nas ciepło ...
Śmierć nie jest wystarczającym powodem,żeby przestać Kogoś kochać (Krystyna Janda)...

Ladyś [*] TM:30.11.2015r. - Kochanie, tak bardzo mi Ciebie brak ...
Kropeczka [*] TM:8.09.2012r.

Aga&Iskierka&Lady

Od: Pt lip 04, 2008 21:59

Post » Sob sie 25, 2012 9:08 Re: KOTECZKA Z KOZIENIC - W DT u Aga&Iskierka&Lady ZAGINĘŁA

Agnieszko,
moze koteczka gdzies siedzi przyczajona w okolicy i za jakis czas sie pokaze.

To dla niej bylo naraz za duzo zmian - po prostu uciekla zeby znalezc swoj park i laweczke, gdzie mieszkala wczesniej.

z sasiadka pewnie juz rozmawialas? Czy jest mozliwe, zeby weszla do niej do mieszkania i tam sie ukryla?

iwna5702

Od: Sob sie 11, 2012 14:31

Post » Sob sie 25, 2012 10:06 Re: KOTECZKA Z KOZIENIC - W DT u Aga&Iskierka&Lady ZAGINĘŁA

8O 8O 8O
Matko jedyna!!! Nie mogę uwierzyć !!!
Miejmy nadzieję, że jest gdzieś blisko! Nie obwiniaj się, bo to i tak nic nie da i nie pomoże!
Trzymam mocno, ogromne :ok: :ok: :ok:

dana.b

Od: Śro lis 09, 2011 12:01

Post » Sob sie 25, 2012 10:12 Re: KOTECZKA Z KOZIENIC - W DT u Aga&Iskierka&Lady ZAGINĘŁA

trzymam :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Farcia

Od: Pon lis 22, 2010 14:18

Post » Sob sie 25, 2012 12:37 Re: KOTECZKA Z KOZIENIC - W DT u Aga&Iskierka&Lady ZAGINĘŁA

wiem,że to przez te ogromne zmiany jakie zaszły w Jej życiu...
tak myślę,że szuka gdzieś swojej ławeczki...
miała być u mnie bezpieczna, zawiodłam ...
TO MOJA I TYLKO MOJA WINA ...
do sąsiadki nie weszła - drzwi były zamknięte ...
ogłoszenie wisi u wszystkich wetów w okolicy, i sklepach z artykułami dla zwierząt... i innych bardziej uczęszczanych ...
jestem w domu na chwilę, żeby zafoliować ogłoszenia i idę tam, gdzie moim zdaniem mogła pójść...
rozmawiałam już też z ludźmi, mieszkającymi w domkach na przeciwko, wyłożyłam karmę...
napisałam o nagrodzie ...
czip jest aktywny w bazie danych z moim numerem ...
w nocy wyjdę jej poszukać, mam zgodę na wejście na posesję, która jest dosłownie na przeciwko mojego bloku ... poza tym tam mieszkają ubodzy ludzie, więc jak powiedziałam o kwocie za kota - obiecali,że się będą rozglądać ...
Śmierć nie jest wystarczającym powodem,żeby przestać Kogoś kochać (Krystyna Janda)...

Aga&Iskierka&Lady

Post » Sob sie 25, 2012 12:47 Re: KOTECZKA Z KOZIENIC - W DT u Aga&Iskierka&Lady ZAGINĘŁA

Bardzo Ci współczuję :cry:
Domyślam się jak jest Ci ciężko i przykro.Nie mogłaś jednak tego przewidzieć.
Przecież, gdybyś wiedziała, że kot może wydostać się w ten sposób z balkonu, zabezpieczyłabyś to miejsce.
Aga- trzeba wierzyć, że się uda. Trzymam ciągle :ok:

dana.b

Od: Śro lis 09, 2011 12:01

Post » Sob sie 25, 2012 13:45 Re: KOTECZKA Z KOZIENIC - W DT u Aga&Iskierka&Lady ZAGINĘŁA

idę, jak cokolwiek się wydarzy dam znać ...

Aga&Iskierka&Lady

Post » Sob sie 25, 2012 14:41 Re: KOTECZKA Z KOZIENIC - W DT u Aga&Iskierka&Lady ZAGINĘŁA

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

KROPKA JEST W DOMU !!!!!

Mam najmądrzejszą łazęgę na świecie :!: :!: :!:
Podobno kręciła się od godz. 11 pod oknem, nawet moi sąsiedzi, z którymi rozmawiałam rano dobijali się do mnie do domu, sprawdzali, czy stoi samochód w garażu, bo może coś mi się stało ... a Ona grzecznie usiadła na parapecie sąsiadów z parteru i czekała... a ja rycząc jeździłam po wetach z ogłoszeniem w tym czasie ... teraz kiedy wyszłam dowieszać ogłoszenia opowiedzieli mi o niej - musiała siedzieć też na kocyku, który zostawiłam na dole bo był w totalnym nieładzie (myślałam,że to wiatr...) więc oczywiście miałam zamiar nie ruszać się z terenu bloku, szłam do kolejnych drzwi - pomyślałam,że jednak rozwieszę na wszystkich, kiedy sąsiad krzyknął do mnie - pani Agnieszko, a to nie ONA :?:
leżała grzecznie na trawniku, schowana za samochodem :1luvu: :1luvu: :1luvu:
oczywiście bez problemu dała się złapać i zanieść do domu ... mrucząc weszła jak do siebie (bo jest u siebie :!: ) trochę wypiła, i leży obok mnie ...

a ja ryczę ze szczęścia...

tylko powiedzcie mi, co ja mam teraz z Nią zrobić :!: :?:
czy pozwalać Jej na takie eskapady :?: :?: :?: uważam,że nie, moja przyjaciółka mówi,że skoro mieszkała na ulicy, w parku - to takiego łazęgę trzeba wypuszczać ... można jej zrobić drabinkę 8O na balkon ... jestem zdania,że spacery -tak, owszem, ze mną na smyczy ...

Aga&Iskierka&Lady

Post » Sob sie 25, 2012 14:52 Re: KOTECZKA Z KOZIENIC - W DT u Aga&Iskierka&Lady JEST!!!!

Ufff.
Aga, ja jestem przeciwna wypuszczaniu kotów w mieście, tym bardziej, że ona nie zna terenu. Już raczej szeleczki i spacerki. Możesz szukać domu wychodzącego, w bezpiecznej okolicy :ok:

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Sob sie 25, 2012 15:16 Re: KOTECZKA Z KOZIENIC - W DT u Aga&Iskierka&Lady JEST!!!!

:twisted: nie zna terenu :lol: chyba właśnie poznała :roll:
aparatka moja :D słuchajcie, ona naprawdę musiała pokombinować,żeby wyjść z tego balkonu ...
tak, zdecydowanie szelki i smyczka póki co ... i balkon zamknięty na amen - muszę coś zrobić z tą dziurą 8O o której moje dziewczyny nawet chyba nie wiedzą,że tam jest ....
bo ja się do takich numerów nie nadaję ...
dom jest po to,żeby w nim mieszkać, a jak się chce gdzieś wyjść, to trzeba poinformować GDZIE SIĘ IDZIE I KIEDY WRÓCI, I Z KOMÓRKĄ NIE WOLNO SIĘ ROZSTAWAĆ, JAK MA SIĘ PÓŹNO DO DOMU WRÓCIĆ :!: :!: :!: a tu co? panienka nawet nie powiedziała,że wychodzi 8O nie mówiąc już o tym,że nie powiedziała gdzie się wybiera, z kim i kiedy wróci :roll: :!: :!: :!: o telefonie nawet nie wspominam :lol:

Boże, dziewczyny- to było najgorsze 16 godzin w moim życiu ...

obejrzałam Ja dokładnie - wszystko ok, ran zero, brzusio w najlepszym porządku :1luvu:

Aga&Iskierka&Lady

Post » Sob sie 25, 2012 15:51 Re: KOTECZKA Z KOZIENIC - W DT u Aga&Iskierka&Lady JEST!!!!

Uff :piwa: kamień z serca. Podczytywałam od wczoraj i mocno trzymałam kciuki za szybki powrót koteczki.
Co do spacerków na smyczy i w szelkach - istotny jest poziom "ścisłości" szeleczek. Zawsze miałam teb dylemat - jak zapiełam w sam raz (moim zdaniem) to bestie robiły w pewnym momencie stop, a ja szłam sobie dalej do przodu z szeleczkami i owszem, ale bez kota :D Taaa wspomnienia fajna rzecz.
Trzymam za Was nadal kciuki :kotek:

Monika_Wolska

Od: Sob paź 15, 2011 19:17

Post » Sob sie 25, 2012 16:01 Re: KOTECZKA Z KOZIENIC - W DT u Aga&Iskierka&Lady JEST!!!!

:) uff, cieszę się, że łajza wróciła szczęśliwie.
Ta to nowe koty pokazują nam, gdzie mamy nie najlepsze zabezpieczenia w domu :)
Kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!
[...] jesteś tym, co jesz... kabanosem w majonezie"

ariel

Od: Wto mar 15, 2005 11:48

Post » Sob sie 25, 2012 17:12 Re: KOTECZKA Z KOZIENIC - W DT u Aga&Iskierka&Lady JEST!!!!

Zawsze mówilam,że krówki są najmądrzejsze !

Ominęły Cie spacery, znajomości i inne wzloty i upadki.

Zrób coś z tym balkonem !

Ufff.....
Jestem kotem

Soseki Natsume

lamiglowka

Od: Pt paź 08, 2010 13:07

Post » Sob sie 25, 2012 17:39 Re: KOTECZKA Z KOZIENIC - W DT u Aga&Iskierka&Lady JEST!!!!

Uff, sledzę wątek kici i dziś stanęło mi serce, ale już bije.
Obrazek Obrazek

JolaJ

Od: Pt sty 14, 2011 18:58

Post » Sob sie 25, 2012 17:56 Re: KOTECZKA Z KOZIENIC - W DT u Aga&Iskierka&Lady JEST!!!!

moje też już bije - normalnie...
musiałam się położyć na chwilę, bo myślałam,że głowa mi pęknie, ale nie tylko ja spałam - kotecki też zmogło, wszystkie 3 ...
teraz główna bohaterka wątku wlazła mi na kolana i trzymając łapką (pazurkami, ale jej wybaczam) moją nogę podsypia mrucząc .... :1luvu:
balkon- zamawiam ekipę i zmieniam zabezpieczenie, do tego czasu - wyjścia kontrolowane :twisted:

Łamigłówko, przez te kilkanaście godzin poznałam dookoła tyle osób,że sama jestem w szoku... znam wszystkie gabinety wet w Piasecznie i okolicy (Zalesie) i kilka karmicielek, o sąsiadach, których poznałam nawet nie wspomnę- sąsiedzi nie tylko z bloku, ale wszyscy z domków jednorodzinnych, którzy mieszkają blisko ... a "najlepsza" znajomość, to Panowie, na których posesję miałam pozwolenie wejść w nocy (tam wczoraj słyszałam koty, ale nie miałam odwagi wejść) - do tej pory trochę się bałam tamtędy nawet przechodzić, bo z reguły na podwójnym gazie byli -okazało się,że rano-jeszcze na trzeźwo, są w porządku, i wiem,że zimą trzeba ich będzie wspomóc, nawet prądu nie mają ...

Aga&Iskierka&Lady

[poprzednia][następna]