MiauKot 3 - najświeższe informacje na naszym FB-zapraszamy:)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon cze 25, 2012 21:11 Re: MiauKot 3 - nowy wątek, nowe koty -zapraszamy :)

fotki maluszka:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ostatnio edytowano Wto cze 26, 2012 12:33 przez CzArNaM, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazek
Obrazek

CzArNaM

Od: Wto kwi 12, 2011 18:36

Post » Wto cze 26, 2012 8:13 Re: MiauKot 3 - połamańce

Maleństwo ma przynajmniej gustowny opatrunek w serduszka 8)

Nie ma dnia, żebyśmy nie byli w lecznicy :( Pomijam już fakt,że hurtowo wozimy koty na sterylki, to niestety ciągle jakieś futro nie domaga:( Dzisiaj jedzie Wojtuś, Fred i Karol.

Strasznie martwimy się o Wojtusia, bo ma spore problemy z chodzeniem. Fred jest osowiały i nie ma apetytu a Karolek musi mieć badania kontrolne. Po okresie kiedy widać było, że czuł się dobrze znowu zrobił się niemrawy, nie chce jeść.
Kończy się nam też azodyl dla niego. Kuracja miesięczna dla Karola kosztuje 160zl, do tego karma nerkowa to naprawde spory wydatek dla nas. Na szczęście mamy nadzieje,że z transportem z Krakowa nie będziemy już mieć problemów, bo opiekunka Marcysi zaproponowała pomoc :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

MiauKot

Od: Nie lut 14, 2010 15:31

Post » Wto cze 26, 2012 8:45 Re: MiauKot 3 - połamańce

Za zdrówko wszystkich, a szczególnie maleństwa w serduszkowym opatrunku :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Wto cze 26, 2012 9:54 Re: MiauKot 3 - połamańce

opatrunek genialny. w niejednym szpitalu dzieci takich nie dostają :)

Jusia_P

Od: Czw sty 04, 2007 21:46

Post » Wto cze 26, 2012 12:32 Re: MiauKot 3 - połamańce

MiauKot pisze: Na szczęście mamy nadzieje,że z transportem z Krakowa nie będziemy już mieć problemów, bo opiekunka Marcysi zaproponowała pomoc :1luvu:

jasne, tylko dajcie znać dziewczyny kiedy Aga ma odebrać lek.dziś wraca do Krakowa i będzie tam do końca tygodnia więc czekam tylko na info :)
a maleństwo dostało imię Mercy i śpi wtulona w Zoltarka:

https://lh3.googleusercontent.com/-emYH ... C_0464.JPG
Ostatnio edytowano Wto cze 26, 2012 13:18 przez aassiiaa, łącznie edytowano 1 raz
Powód: zmieniłam za duże zdjęcie na link
ObrazekObrazek
Obrazek

CzArNaM

Post » Wto cze 26, 2012 12:42 Re: MiauKot 3 - połamańce

i pomyśleć, że Zoltar to też kociak a Mercy przy nim jak okruszek wygląda 8O
Obrazek Obrazek

Adria

Od: Pt paź 28, 2005 10:59

Post » Wto cze 26, 2012 12:52 Re: MiauKot 3 - połamańce

ada, kociak kociakowi nie równy :)

Jusia_P

Post » Wto cze 26, 2012 19:14 Re: MiauKot 3 - połamańce

Załoga wymieniona powyżej przez Adę była dziś u weta.
Karol ma wyniki na stałym poziomie, tzn. trochę powyżej normy. Nie był na czczo, więc też to może fałszować wynik. Dla mnie wazne, że się nie pogarsza.
Fred ma jakąś infekcję. Trafił do nas z kk i do tego kaszlał. Kaszel przeszedł, ale widocznie coś jeszcze zostało. Dziś miał gorączkę. Dostał leki i zobaczymy co dalej Powinno być dobrze. Po powrocie dorwał się do miski z jedzonkiem. Fred musi szybko znaleźć dom, lub przynajmniej tymczas. Jest bardzo przyjacielsko nastawiony do innych kotów, ale niestety Albiś wykorzystuje jego słabość i tłucze go okrutnie. Może dlatego Fredowi rozwinęło się jakiś choróbsko. Jest w ciągłym stresie. Ten sam przypadek to Pestka, czarna kotka z podwórka. Ona najwoli swoją klatkę i bardzo jej pilnuje. Nie chce "iść" do kotów. Spaceruje sobie koło naszego gołębia Jacusia ale koty stanowczo omija. Zabrakło mi pomieszczeń na wszystkie nasze "przypadki" :(
Wojtuś musi niestety przyzwyczaić się do kołnierza. Obszar który sobie wylizał jest duży, ale nie głęboki jak orzekł nasz wet. Poza tym stwierdził, że nie miał jeszcze tak spokojnego i współpracującego kota. Wojtuś da sobie zrobić wszystko i cierpliwie znosi wszystkie zabiegi. Dziś wyciągnięto mu szwy po operacji i wygolono sierść koło rozlizanej rany. Dostał nową porcję leków zarówno na lepszą pracę jelit jak i na szybsze gojenie się rany. Za trzy tygodnie będzie musiał mieć wyciągnięty drut, który obecnie trzyma jego miednicę, żeby ją trochę naprostować. Tzn. część miednicy, bo część, która mu zamykała światło jelita została usunięta. Adria ma dokładny opis operacji.

Obrazek
Obrazek
Obrazek

U naszego weta oczywiście znowu zostałyśmy zaskoczone różnorodnością pacjentów. Dziś były to trzy młode pustułki i sowa :roll:
Usłyszałam też historię bandaża w serduszka koteczki Marcy. Bandaż zobaczył na łapce kotki chłopczyk, który był tam z rodzicami i jakimś zwierzakiem. Stwierdził, że w serduszka to on by nie chciał, ale w trupie czaszki chętnie. No i dostał od weta na rączkę bandaż w trupie czaszki. :mrgreen:

Barbara Horz

Od: Wto sty 02, 2007 12:39

Post » Wto cze 26, 2012 22:44 Re: MiauKot 3 - połamańce

Opisy jutro, dzisiaj tylko dokumentacja foto 8)

Fred i Karol:

Obrazek Obrazek Obrazek

Wojtuś:

Obrazek Obrazek Obrazek

Goście w CC 8)

Obrazek Obrazek Obrazek

Piękne sybiraczki: Bona i Jasper

Obrazek Obrazek Obrazek

Jasper z Kropką :)

Obrazek

Negri i Mr.Hyde

Obrazek

Negri

Obrazek

Mr.Hyde

Obrazek

Pepa

Obrazek

i dla Jusi_P Folk vel Maciuś dla przyjaciół Łata 8)

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Adria

Post » Śro cze 27, 2012 8:17 Re: MiauKot 3 - połamańce

Adria pisze:i dla Jusi_P Folk vel Maciuś dla przyjaciół Łata 8)

Obrazek Obrazek

:1luvu:

dzisiaj w drodze do przedszkola przeczytałam na dworcowej ogłoszenie, że 24.06 o godz 19 zaginął na dworcowej właśnie 5 tygodniowy biało-rudy kotek... 8O i ku*wa nie potrafię zrozumieć, jak można zgubić 5 tygodniowego kotka..??? o 19 na dworcowej jest prawie pusto...

Jusia_P

Post » Śro cze 27, 2012 21:37 Re: MiauKot 3 - połamańce

Zgubić jak zgubić, ale może z okna wypadł, albo dzieci wyszły z nim na spacer i kociak zpierdzielił. Ja tam dziennie chodzę, ale nie widziałam takiego maleństwa. Będę czujniej rozglądać się po podwórkach. Jak to nie było dzikie to może kto znalazł i zabrał.

Barbara Horz

Od: Wto sty 02, 2007 12:39

Post » Czw cze 28, 2012 11:09 Re: MiauKot 3 - połamańce

dziewczyny, oto link do ogłoszenia Mercy:
http://tablica.pl/oferta/malenki-polama ... 1fYAn.html

Mam taki pomysł aby raz w tygodniu wystawiać 1 MiauKota na tablica.pl, czasem ludzie dzwonią :)
i od razu jest tam opcja do wydruku w formie ogłoszenia, dla Mercy już mam
kto ma możliwość to będzie drukował (ja w pracy mogę na kolor ale mam ograniczone do 2 kartek dziennie)
biorę na siebie rozklejanie, mam umówione 5 sklepów na Dworcowej które zgodziły się na promowanie MiauKotów + stoją już 2 puszki i zaraz będą wisiały nasi podopieczni:) co Wy na to? jakieś sugestie?
ObrazekObrazek
Obrazek

CzArNaM

Post » Czw cze 28, 2012 11:51 Re: MiauKot 3 - połamańce

CzArNaM pisze: stoją już 2 puszki

ale jak to stoją..? jest nowe zezwolenie..? bo jak jest to ja też stawiam w przedszkolu i w toyocie znowu...

Jusia_P

Post » Czw cze 28, 2012 11:57 Re: MiauKot 3 - połamańce

Jusia_P pisze:
CzArNaM pisze: stoją już 2 puszki

ale jak to stoją..? jest nowe zezwolenie..? bo jak jest to ja też stawiam w przedszkolu i w toyocie znowu...

stoją przygotowane do wystawienia :lol: Muszą jeszcze zostać podpisane nr.decyzji i opieczętowane.
niezbędne pieczęcie zosatły w biurze rachunkowym do którego muszę się udać po nie :mrgreen:
Obrazek Obrazek

Adria

Post » Czw cze 28, 2012 12:11 Re: MiauKot 3 - połamańce

CzArNaM pisze:dziewczyny, oto link do ogłoszenia Mercy:
http://tablica.pl/oferta/malenki-polama ... 1fYAn.html

Mam taki pomysł aby raz w tygodniu wystawiać 1 MiauKota na tablica.pl, czasem ludzie dzwonią :)
i od razu jest tam opcja do wydruku w formie ogłoszenia, dla Mercy już mam
kto ma możliwość to będzie drukował (ja w pracy mogę na kolor ale mam ograniczone do 2 kartek dziennie)
biorę na siebie rozklejanie, mam umówione 5 sklepów na Dworcowej które zgodziły się na promowanie MiauKotów + stoją już 2 puszki i zaraz będą wisiały nasi podopieczni:) co Wy na to? jakieś sugestie?

Marta, ogłaszaj futra gdzie się da :ok:
W tej chwili nie mamy żadnych telefonów o adopcję. Wszyscy co dzwonią chcą oddawać zwierzaki, bo alergia, bo znaleźli itp. :( :evil:
Obrazek Obrazek

Adria

[poprzednia][następna]