Dzieci przyjaciółmi Fundacji "Szara Przystań"
Poznałam panią Katarzynę Buras na kursie komputerowym. W ramach zajęć mieliśmy przedstawić prezentacje multimedialne na temat swoich pasji i okazało się, że nie tylko obie jesteśmy nauczycielkami, ale że obie kochamy zwierzęta. Moja prezentacja dotyczyła prowadzonego przeze mnie domu tymczasowego i działań fundacji. Jakież było moje zaskoczenie, kiedy już w wakacje odezwała się do mnie pani Katarzyna i uradowana przekazała mi wiadomość, że ma dla mnie niespodziankę. Okazało się, że pokazała swoim uczniom moją prezentację i poprosiła ich, żeby zamiast kwiatów na zakończenie roku szkolnego przyniesli jedzonko dla kociaków i psiaków fundacyjnych. Dzieci z klasy II b zareagowały bardzo emocjonalnie i wykazały się wielką empatią. Zebrały 175 zł., paczuszki z jedzeniem i puszki, a także całą stertę kocyków, posłanek, zabawek i smyczy. To wszystko przekazane zostało na moje ręce podczas lipcowej akcji w Arenie w Gliwicach. Dzięki temu darowi serca (pieniążkom) udało się zaszczepić podopiecznych mojego domu tymczasowego. Mnie osobiście najbardziej wzruszyły jednak dołączone kartki, w których każdy z uczniów pani Katarzyny opisał swoje uczucia do zwierząt i zwierzył się, jakie ma w domu zwierzątka. W ramach podziękowania stworzyłam kolejną prezentację adresowaną właśnie do uczniów klasy pani Katarzyny.
https://docs.google.com/presentation/d/ ... qRVXc/editTuż po Dniu Edukacji Narodowej, nazywanym Dniem Nauczyciela, pani Katarzyna znów odezwała się do mnie. Tym razem zaprosiła mnie na spotkanie ze swoimi uczniami. Od razu przyjęłam zaproszenie i ze swoją dożycą - Inką odwiedziłam młodych zwierzolubów z SP nr 7 w Zabrzu. Nasz dom tymczasowy znów otrzymał wielkie wsparcie w postaci 200 zł. i darów rzeczowych. Inka spotkała się też z maluszkami z koła ekologicznego.
W imieniu fundacyjnych podopiecznych przebywających w moim domu tymczasowym oraz w imieniu samej fundacji i własnym najserdeczniej dziękuję wszystkim ofiarodawcom, czyli uczniom klasy III b SP nr 7 w Zabrzu. Szczególnie zaś dziękuję pani Katarzynie Buras za wspaniały pomysł i gratuluję jej efektów pracy pedagogicznej i wychowawczej!
Halina Binkowska
PS: Przyjaciół pozdrawiają moi rezydenci: Inka i Platon, Pomponia i Juruś oraz obecne "tymczasy", czyli koty: Znikotek, Armani, Fajka, Arlekinka, Cholonek i Silver oraz trzy siedmiotygodniowe szczeniaki
Zdjęcia ze spotkania z klasą III b SP nr 7 w Zabrzu (wychowaczyni: pani Katarzyna Buras):
https://plus.google.com/u/0/10900015856 ... 8487395345
wysłałam na email fundacyjny, żeby szefowa wrzuciła na stronę fundacji na FB