ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ Zabrze

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie paź 07, 2012 13:40 Re: ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ - dt u halbiny. Szara Przystań. Zabrz

Obrazek

od półtorej godziny mruczy mi do ucha... wczepiła się w moje ramię i nie puszcza...

https://picasaweb.google.com/1126310382 ... Arlekinka# jak nie ma ramion, to są jeszcze... termoforki :wink:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

Post » Nie paź 07, 2012 15:06 Re: ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ - dt u halbiny. Szara Przystań. Zabrz

ale bidna ta Arcia, ale pod Twoją opieką na pewno będzie z niej piękny kot :ok: :ok: :ok:
PETYCJE PRZECIWKO ZABIJANIU ZWIERZĄT W CHINACH viewtopic.php?f=8&t=148029
zapraszamy na nasz koci wątek viewtopic.php?f=1&t=118175
ObrazekObrazek
www.pustamiska.pl www.karmimypsiaki.pl/pomagaj-codziennie

andrzej780

Od: Pon wrz 20, 2010 2:25

Post » Pon paź 08, 2012 17:33 Re: ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ - dt u halbiny. Szara Przystań. Zabrz

Tak zaglądam niesmiało coby się spytać jak tam mała dziewczynka nasza? :kotek:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Pon paź 08, 2012 18:17 Re: ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ - dt u halbiny. Szara Przystań. Zabrz

Cóż... wczoraj się wygrzewała, a potem bawiła, dziś wygląda jakby ciut lepiej, ale czeka nas wizyta u weta na pewno. Na razie zakraplam oczka i obserwuję. Apetyt ma.
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\

halbina

Post » Pon paź 08, 2012 18:22 Re: ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ - dt u halbiny. Szara Przystań. Zabrz

Co do apetytu to ona miała cały czas i myślę, że dlatego jeszcze żyje. Caly czas liczę na to, że ona nie mogła sobie przez schron poradzić, że w domu dojdzie do siebie :ok: :ok: :ok:
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko

AgaPap

Post » Wto paź 09, 2012 21:22 Re: ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ - dt u halbiny. Szara Przystań. Zabrz

Arlekinka była dziś u naszego weta, uszy przeczyszczone, delikatne odrobaczenie i antybiotyk.
Jakieś wymioty w nocy były, temperatura w normie, apetyt ma, ale wygląda mało atrakcyjnie nadal... gorzej niż pierwszego dnia... wet ocenia ją na pięć miesięcy, ma już ponoć zęby stałe... jednak jest aktywna, przytulniak z niej i poświęca mnówstwo energii na toaletę... a tak to wygląda w stadzie
https://plus.google.com/photos/10900015 ... 9079506865
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\

halbina

Post » Śro paź 10, 2012 7:48 Re: ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ - dt u halbiny. Szara Przystań. Zabrz

Jak tylko wyjechaliśmy ze schronu to on zaczęła toaletę odstawiać, pewnie chce się dziewczyna domyć :ok:

AgaPap

Post » Nie paź 14, 2012 19:17 Re: ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ - dt u halbiny. Szara Przystań. Zabrz

Jak tam nasza bida biało czarna? Coś polepszył jej się wygląd?

AgaPap

Post » Pon paź 15, 2012 22:13 Re: ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ - dt u halbiny. Szara Przystań. Zabrz

Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\

halbina

Post » Pon paź 15, 2012 22:53 Re: ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ - dt u halbiny. Szara Przystań. Zabrz

No wygląda nieciekawie...
Halinko jak tam maluchy i ich toaleta, sikają na podkłady? Organizować Ci zapas podkładów?

sisay

Od: Pon cze 18, 2007 12:18

Post » Pon paź 15, 2012 22:57 Re: ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ - dt u halbiny. Szara Przystań. Zabrz

próbują trafić na kilka gazetek, podkłady bardzo by się przydały...
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\

halbina

Post » Wto paź 16, 2012 8:34 Re: ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ - dt u halbiny. Szara Przystań. Zabrz

A o Armaniego ktoś pyta? Bardzo fajnie teraz wygląda, sierść mu się poprawiła :)
Obrazek "Mój dom murem podzielony..."

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Śro paź 17, 2012 14:35 Re: ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ - dt u halbiny. Szara Przystań. Zabrz

teoretycznie nadal ma szanse na dom u tej pani, która go chciała, na razie jednak leczy devonka malucha, musi go zaszczepić itp.
była też Armanim zainteresowana inna pani, która straciła swojego kotka...
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\

halbina

Post » Śro paź 17, 2012 14:56 Re: ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ - dt u halbiny. Szara Przystań. Zabrz

Obrazek

mój tymczasowicz :-) miał półtora roku, kiedy wyjechał do stolicy do fajnej osoby kochającej koty... dziś robi za gwiazdę Internetu :ryk:
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\

halbina

Post » Śro paź 17, 2012 17:32 Re: ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ - dt u halbiny. Szara Przystań. Zabrz

Dzieci przyjaciółmi Fundacji "Szara Przystań"
Poznałam panią Katarzynę Buras na kursie komputerowym. W ramach zajęć mieliśmy przedstawić prezentacje multimedialne na temat swoich pasji i okazało się, że nie tylko obie jesteśmy nauczycielkami, ale że obie kochamy zwierzęta. Moja prezentacja dotyczyła prowadzonego przeze mnie domu tymczasowego i działań fundacji. Jakież było moje zaskoczenie, kiedy już w wakacje odezwała się do mnie pani Katarzyna i uradowana przekazała mi wiadomość, że ma dla mnie niespodziankę. Okazało się, że pokazała swoim uczniom moją prezentację i poprosiła ich, żeby zamiast kwiatów na zakończenie roku szkolnego przyniesli jedzonko dla kociaków i psiaków fundacyjnych. Dzieci z klasy II b zareagowały bardzo emocjonalnie i wykazały się wielką empatią. Zebrały 175 zł., paczuszki z jedzeniem i puszki, a także całą stertę kocyków, posłanek, zabawek i smyczy. To wszystko przekazane zostało na moje ręce podczas lipcowej akcji w Arenie w Gliwicach. Dzięki temu darowi serca (pieniążkom) udało się zaszczepić podopiecznych mojego domu tymczasowego. Mnie osobiście najbardziej wzruszyły jednak dołączone kartki, w których każdy z uczniów pani Katarzyny opisał swoje uczucia do zwierząt i zwierzył się, jakie ma w domu zwierzątka. W ramach podziękowania stworzyłam kolejną prezentację adresowaną właśnie do uczniów klasy pani Katarzyny.
https://docs.google.com/presentation/d/ ... qRVXc/edit

Tuż po Dniu Edukacji Narodowej, nazywanym Dniem Nauczyciela, pani Katarzyna znów odezwała się do mnie. Tym razem zaprosiła mnie na spotkanie ze swoimi uczniami. Od razu przyjęłam zaproszenie i ze swoją dożycą - Inką odwiedziłam młodych zwierzolubów z SP nr 7 w Zabrzu. Nasz dom tymczasowy znów otrzymał wielkie wsparcie w postaci 200 zł. i darów rzeczowych. Inka spotkała się też z maluszkami z koła ekologicznego.
W imieniu fundacyjnych podopiecznych przebywających w moim domu tymczasowym oraz w imieniu samej fundacji i własnym najserdeczniej dziękuję wszystkim ofiarodawcom, czyli uczniom klasy III b SP nr 7 w Zabrzu. Szczególnie zaś dziękuję pani Katarzynie Buras za wspaniały pomysł i gratuluję jej efektów pracy pedagogicznej i wychowawczej!
Halina Binkowska

PS: Przyjaciół pozdrawiają moi rezydenci: Inka i Platon, Pomponia i Juruś oraz obecne "tymczasy", czyli koty: Znikotek, Armani, Fajka, Arlekinka, Cholonek i Silver oraz trzy siedmiotygodniowe szczeniaki

Zdjęcia ze spotkania z klasą III b SP nr 7 w Zabrzu (wychowaczyni: pani Katarzyna Buras): https://plus.google.com/u/0/10900015856 ... 8487395345

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

wysłałam na email fundacyjny, żeby szefowa wrzuciła na stronę fundacji na FB
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\

halbina

[poprzednia][następna]