Rudy Leoś, dalszy kuzyn "norwegów" w wymarzonym DS.

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Śro mar 28, 2012 19:38 Re: Persopodobny. Potrzebna POMOC !!!!! Katowice, Chorzów,

Też trochę szukałam, ale chyba nie ma co za bardzo się ich spodziewać.
Pytałam też jak go zabierałam, czy ktoś nie widział teraz, albo wcześniej jakichś ogłoszeń, ale nie.
Tak mi się wydaje, że gdyby komuś na nim naprawdę zależało, to nie tułałby się jajczasty po ulicach.
OlaLola, weterynarz mówił coś w jakim on może być wieku ?
A jak przyjdzie czas badań to też będziem coś myśleć, żeby rudzielca wspomóc.
Obrazek

Mico (*)

wilber

Od: Pt lis 05, 2010 22:47

Post » Śro mar 28, 2012 19:47 Re: Persopodobny. Potrzebna POMOC !!!!! Katowice, Chorzów,

wilber pisze:Też trochę szukałam, ale chyba nie ma co za bardzo się ich spodziewać.
Pytałam też jak go zabierałam, czy ktoś nie widział teraz, albo wcześniej jakichś ogłoszeń, ale nie.
Tak mi się wydaje, że gdyby komuś na nim naprawdę zależało, to nie tułałby się jajczasty po ulicach.
OlaLola, weterynarz mówił coś w jakim on może być wieku ?
A jak przyjdzie czas badań to też będziem coś myśleć, żeby rudzielca wspomóc.

Tez trochę pogrzebałam ,niestety nic.Finansowo nie mogę w tej chwili pomóc ale trzymam kciuki :ok: :ok: :ok:
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Śro mar 28, 2012 19:48 Re: Persopodobny. Potrzebna POMOC !!!!! Katowice, Chorzów,

wilber - sama sprawdź wiek . Ja się niedawno nauczyła, jak to się robi :mrgreen:
Koty mają na przednich łapkach od tylnej strony takie wyrostki, jakby ostrogi. Im kot starszy, tym te wyrostki są większe. Sprawdzałam mojej Kośce. Ma 8 lat. Wyrostki są spore. A Malutka 2,5 roku ma dużo mniejsze, ale też dobrze wyczuwalne.

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Śro mar 28, 2012 19:53 Re: Persopodobny. Potrzebna POMOC !!!!! Katowice, Chorzów,

Możesz fotę cyknąć, bo mój Herszt ( dachowiec wiek 4 lata ) ma większe od Loli ( pers w wieku lat 9 ), tyle, że ona ma grubsze. Postaram się Leosiowi zajrzeć jakoś delikatne.

OlaLola

Od: Nie paź 21, 2007 9:33

Post » Śro mar 28, 2012 20:04 Re: Persopodobny. Potrzebna POMOC !!!!! Katowice, Chorzów,

Taaaa :evil: Fotę :evil: One są czarne owłosione , jak mi sie coś uda to wstawię :mrgreen:
Ale to nie jest sprawdzona informacja , spytaj weta, czy on zna taki sposób rozpoznawania wieku. Ja się pierwszy raz spotkałam z tym

jasdor

Post » Śro mar 28, 2012 20:54 Re: Persopodobny. Potrzebna POMOC !!!!! Katowice, Chorzów,

Ciekawe, ciekawe, nigdy o tym nie słyszałam, próbowałam dorwać i wymacać, ale one teraz nie mają czasu, rozpakowują kartony, gorzej, że z talerzami.
Nie wiem, czy u mnie to się sprawdzi, młodszy Maludyński jest już dużo wiekszy od starszego trzylatka, wszystko ma większe to i wyrostki pewnie też, hybryda mi jakaś rośnie, dodatkowo intelektualnie ten, tego... khymmm.... :roll:
Obrazek

Mico (*)

wilber

Post » Śro mar 28, 2012 21:11 Re: Persopodobny. Potrzebna POMOC !!!!! Katowice, Chorzów,

Niedorozwinięty znaczy? :mrgreen:

jasdor

Post » Śro mar 28, 2012 21:12 Re: Persopodobny. Potrzebna POMOC !!!!! Katowice, Chorzów,

wilber pisze:Ciekawe, ciekawe, nigdy o tym nie słyszałam, próbowałam dorwać i wymacać, ale one teraz nie mają czasu, rozpakowują kartony, gorzej, że z talerzami.
Nie wiem, czy u mnie to się sprawdzi, młodszy Maludyński jest już dużo wiekszy od starszego trzylatka, wszystko ma większe to i wyrostki pewnie też, hybryda mi jakaś rośnie, dodatkowo intelektualnie ten, tego... khymmm.... :roll:

:ryk:
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Śro mar 28, 2012 21:36 Re: Persopodobny. Potrzebna POMOC !!!!! Katowice, Chorzów,

To takie kocie skrzyżowanie Forresta Gumpa z Jasiem Fasolą, kot, co to go strach samego do przedpokoju puścić, bo albo coś zmaluje, albo się zgubi.
Czasem tak usiądzie w fotelu w pozie "na ludzia", spuści włochate girki i wgapia się we mnie tymi swoimi kropkami wolnymi od jakiejkolwiek myśli .... no obłędny jest :mrgreen:
Obrazek

Mico (*)

wilber

Post » Czw mar 29, 2012 8:53 Re: Persopodobny. Potrzebna POMOC !!!!! Katowice, Chorzów,

wilber pisze:Czasem tak usiądzie w fotelu w pozie "na ludzia", spuści włochate girki i wgapia się we mnie tymi swoimi kropkami wolnymi od jakiejkolwiek myśli ....

Świetne!
Jak tam dzisiaj chudy Leoś?

Koki-99

Od: Pt mar 23, 2007 13:48

Post » Czw mar 29, 2012 9:45 Re: Persopodobny. Potrzebna POMOC !!!!! Katowice, Chorzów,

Leoś moim zdaniem ma depresję, tęsknie za czymś i ja zachodzę w głowę za czym... za dworem? za tym Panem u którego był? Nie wiem.... nie wiem jak mu pomóc... nim się go podda narkozie żeby go przebadać trochę minie...

OlaLola

Post » Czw mar 29, 2012 12:09 Re: Persopodobny. Potrzebna POMOC !!!!! Katowice, Chorzów,

Za Panem to raczej nie, był tam ledwo trzy dni, z czego wiekszość przesiedział sam w pustym mieszkaniu. Może po prostu wiosna, hormony i "zew natury".
A może on musi "odtajeć" też psychicznie, nie wiadomo gdzie był, jak był traktowany, kiedy jeszcze miał jakiś dom, nie wiadomo jak długo się błąkał nie radząc sobie w walce o przeżycie.
Z ludźmi czasem też tak jest, że po wyczerpującym wysiłku, walce, psychicznej mobilizacji, kiedy wreszcie można odpocząć, kiedy wszystko jest dane, nie trzeba się o nic starać, to następuje taki "psychiczny zjazd", takie depresyjne zawieszenie w próżni, zanim człowiek się nie dostosuje do nowej sytuacji.
On pierwszy raz od miesięcy, a może i lat ma normalny dom i dostatek jedzenia, nie wie jeszcze, że tak już będzie.
Obrazek

Mico (*)

wilber

Post » Czw mar 29, 2012 13:24 Re: Persopodobny. Potrzebna POMOC !!!!! Katowice, Chorzów,

Tak sobie też pomyślałam, że może odpoczywa po prostu... Już nie musi walczyć o życie, adrenalina opadła, poczuł się bezpiecznie więc teraz pewnie z tydzień będzie odsypiał ;)

Z psami tak miałam zawsze - po przyjeździe ze schroniska zawsze co najmniej kilka dni spały kamiennym snem.

sisay

Od: Pon cze 18, 2007 12:18

Post » Czw mar 29, 2012 18:48 Re: Persopodobny. Potrzebna POMOC !!!!! Katowice, Chorzów,

Tak chyba rzeczywiście tak jest. Dziś Leoś przyszedł do mnie na kolanka. Co prawda zrobił to dlatego, że jadła kanapkę, a on jak widzi jedzenie to zrobi wszystko, żeby je dostać. Posiedział troszkę i sobie poszedł. Mruczy jak je... :roll: i czasami delikatnie jak się go po łepku smyra.
Fiprex zadziałam, ściągnęłam z niego 20 już nie żywych kleszczy. Reszta odpadła już sama.

OlaLola

Post » Czw mar 29, 2012 20:13 Re: Persopodobny. Potrzebna POMOC !!!!! Katowice, Chorzów,

Zaglądnę wieczornie..
Na kolanka :D , jak dobrze, że są te kolanka :1luvu:
Takiej ilości kleszczy to na żadnym zwierzaku jeszcze nie widziałam, mój rekord na psie to 16.
Bożesz on był tym paskudztwem obwieszony jak choinka bombkami w czasie świąt :| , żeby tylko jakiegoś badziewia mu nie przywlokły.
Obrazek

Mico (*)

wilber

[poprzednia][następna]