RUDE KOTKI I TRIKOLORKA zabrane ze wsi ...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt mar 16, 2012 9:54 Re: RUDE KOTKI I TRIKOLORKA, pomocy dla pięknej TRI !! s3

joluka pisze:a my wreszcie zapraszamy: viewtopic.php?f=1&t=140172 :D

no się odezwała wreszcie była! :twisted: :wink:
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Pt mar 16, 2012 10:25 Re: RUDE KOTKI I TRIKOLORKA, pomocy dla pięknej TRI !! s3

Ruda z białym nosem ma ruję, przez co jest mega miła i kocha koty i warkot się skonczył. Jedna tri też juz odżyła i chce się bawić. Najsłabsza jest ta przywieziona w poniedziałek, chowa się i mało je.
AnielkaG

Post » Pt mar 16, 2012 10:26 Re: RUDE KOTKI I TRIKOLORKA, pomocy dla pięknej TRI !! s3

AnielkaG pisze:Rude dziewczynki:

Obrazek

Obrazek

ale sliczne... uwielbiam taki jasnorudy kolorek.... :love: :love: :love:

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Pt mar 16, 2012 10:46 Re: RUDE KOTKI I TRIKOLORKA, pomocy dla pięknej TRI !! s3

jamkasica pisze:
joluka pisze:a my wreszcie zapraszamy: viewtopic.php?f=1&t=140172 :D

no się odezwała wreszcie była! :twisted: :wink:

Kobieto droga - to i cud, że mi się wczoraj udało... - ostatnie dwa tygodnie były dla mnie koszmarem, ale już chyba wychodzimy z dołka...

Anielo - ogromne kciuki za najsłabszą kicię :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: - wiem, jak strasznie to stresujące, gdy nie chcą walczyć... :(

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Sob mar 17, 2012 12:18 Re: RUDE KOTKI I TRIKOLORKA, pomocy dla pięknej TRI !! s3

Druga mała ruda ma ruję. :twisted: Smoczek oszalał, chyba wreszcei straci jajka.
Duża tri ma tymczas u mojej mamy, zawiozę ją w niedzielę.
AnielkaG

Post » Sob mar 17, 2012 14:29 Re: RUDE KOTKI I TRIKOLORKA, pomocy dla pięknej TRI !! s3

Cieszę się.Znaczy z tymczasu :ok: Rujki sa błeee i wprowadzając lekkie szalenstwo w domu :mrgreen:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Nie mar 18, 2012 13:35 Re: RUDE KOTKI I TRIKOLORKA, pomocy dla pięknej TRI !! s3

Z poowdu rujkujących Samby i Salsy Smoczek dziś w trybie pilnym straci jajka, bo Casanova się w nim odezwał. Jak ktoś zna Smoczka to wie jaki to paradoks. Smoczek jest prawie rocznym kocurem, waży 2,5 kg i ma wygląd niewiennego kociaka. 8O
Małe tri chyba nazwę Tango i Rumba.
AnielkaG

Post » Śro mar 21, 2012 8:51 Re: RUDE KOTKI I TRIKOLORKA, pomocy dla pięknej TRI !! s3

AnielkaG pisze:Z poowdu rujkujących Samby i Salsy Smoczek dziś w trybie pilnym straci jajka, bo Casanova się w nim odezwał. Jak ktoś zna Smoczka to wie jaki to paradoks. Smoczek jest prawie rocznym kocurem, waży 2,5 kg i ma wygląd niewiennego kociaka. 8O

swietne te imiona :ryk: :ryk: :1luvu:

tillibulek

Post » Śro mar 21, 2012 9:55 Re: RUDE KOTKI I TRIKOLORKA, pomocy dla pięknej TRI !! s3

AnielkaG pisze:Z poowdu rujkujących Samby i Salsy Smoczek dziś w trybie pilnym straci jajka, bo Casanova się w nim odezwał. Jak ktoś zna Smoczka to wie jaki to paradoks. Smoczek jest prawie rocznym kocurem, waży 2,5 kg i ma wygląd niewiennego kociaka. 8O

Smoczek Casanova 8O :twisted:
Obrazek Obrazek

jamkasica

Post » Śro mar 21, 2012 10:04 Re: RUDE KOTKI I TRIKOLORKA, pomocy dla pięknej TRI !! s3

Smoczek ma depresję pokastracyjna. Samba nadal ma ruję, a Salsa ma katar. Obie są przeraźliwie chude i lekkie choć ładnie jedzą, ale cały czas się tłuką i bawią. Rumba i Tango są zdecydowanie spokojniejsze, juz się nie boja, dopominają się głaskania, więc za 2 dni (po odrobaczeniu) opuszczą klatkę. Trikolorka u mojej mamy dwa dni przesiedziała zawinięta w kołdrę, ale od wczoraj już wychodzi i je. Bardzo jest miła i spokojna, moja mama po doświadczeniach z kociętami w zeszłym roku przezornie usunęła wszystkie zniszczalne rzeczy i doniczki z pokoju i jest rozczarowana że tri ciągle śpi. :?
W najlepszej formie jest Oskar, dobrze wygląda, jest ciekawski i uwielbia koty.
Szylkretka którą zabrałam z Koterii jest fatalna, jest straszliwie chuda, mało ruchliwa, ma zaburzenia równowagi i słabo je. W dodatku fuka na mnie. Czeka nas wizyta u weta.
AnielkaG

Post » Śro mar 21, 2012 10:07 Re: RUDE KOTKI I TRIKOLORKA, pomocy dla pięknej TRI !! s3

No jajka pewnie dobra rzecz, ale żeby aż depresję? :roll:
Obrazek Obrazek

jamkasica

Post » Śro mar 21, 2012 11:29 Re: RUDE KOTKI I TRIKOLORKA, pomocy dla pięknej TRI !! s3

moja kotka tez miala depresje po sterylce

trzymam kciuki za zdrowie kotow (teraz najbardziej martwiaca ta krecia z Koterii... hmmm... :( ) :ok: :ok: :ok:

tillibulek

Post » Śro mar 28, 2012 15:16 Re: RUDE KOTKI I TRIKOLORKA, pomocy dla pięknej TRI !! s3

Laski u Anielki:
Obrazek

i dymniaczek Oskar z Margo:
Obrazek
Obrazek Obrazek

jamkasica

Post » Czw mar 29, 2012 11:24 Re: RUDE KOTKI I TRIKOLORKA, pomocy dla pięknej TRI !! s3

jamkasica pisze:Laski u Anielki:
Obrazek

i dymniaczek Oskar z Margo:
Obrazek

:love: :1luvu: :love: :1luvu: :love: :1luvu:

tillibulek

Post » Pon maja 14, 2012 21:41 Re: RUDE KOTKI I TRIKOLORKA, pomocy dla pięknej TRI !! s3

Z kotów które są u mnie:
Ruda z białym noskiem nie żyje (miała obrzęk płuc z niewiadomego powodu), umarła też najsłabsza tri.
Mała trikolorka poszła w sobotę do DS. Ruda z rudym noskiem jest ciągle do adopcji, jest wrednawa. :mrgreen:
Dymniaczek Oskar jeszcze nie wykastrowany i nieogłoszony. Dzikawa szylkretka (z dwóch mniejszych) również jest u mnie, bo wróciła z kastracji z zespolem przedsionkowym (ma przekrzywioną główkę, anizokorię i zaburzenia rownowagi) i do wypuszczenia się nie nadaje, do adopcji tez nie. Duża trikolorka jest u moich rodziców, na razie brak chętnych na nią.
Najsłabszy rudy szkielecik Tycjan ma wadę naczyniową wątroby oraz karłowatość przysadkową, miał już poważny kryzys, ale żyje, wymaga specjalistycznej karmy i podawania leków, rokowania są złe.
W sumie zabrałyśmy stamtąd 22 koty: 2 mają forumowy DT , 1 poza forumowy DT, 2 poszły do DS, 7 trafilo do mnie, 1 do Moguncji; 2 wróciły do gospodarzy na wieś, 4 kotki (tri, bialo- czarna i dwie szylki) i 3 kocurki (rudo- biały, bury i biały) do Państwa.
AnielkaG

[poprzednia][następna]