APEL O POMOC!!!!!! brakuje jedzenia :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lut 25, 2012 9:13 Re: APEL O POMOC!!!!!! brakuje jedzenia :(

felin pisze:
kcramzes pisze:a czym różni sie posiadanie 2 kotów od posiadania 3 kotów??
- 50% mniej czasu na wyłozenie jedzenia z puszki :)

:kotek: :kotek: :kotek:

Ja się muszę zamykać w kuchni, żeby w ogóle to zrobić :mrgreen:

dzięki za radę :)
powiedz tylko : kici kici..
Obrazek

[*] MRAU odszedł w straszliwym wypadku 27.10.2011 :(

kcramzes

Od: Wto mar 29, 2011 15:25

Post » Sob lut 25, 2012 9:43 Re: APEL O POMOC!!!!!! brakuje jedzenia :(

MAYDAY MAYDAY!! Ciotki, miałyście do czynienia z biało-szarym kolorem kupki?? taka średnio-stała, normalna dla Henia. objaw 2: mniej jje. Uwaga: CHODZI o HENRYKA VIII!!!! z Juliuszkiem i Cezarkiem wszystko ok.
Obrazek

kcramzes

Post » Sob lut 25, 2012 10:07 Re: APEL O POMOC!!!!!! brakuje jedzenia :(

kcramzes pisze:MAYDAY MAYDAY!! Ciotki, miałyście do czynienia z biało-szarym kolorem kupki?? taka średnio-stała, normalna dla Henia. objaw 2: mniej jje. Uwaga: CHODZI o HENRYKA VIII!!!! z Juliuszkiem i Cezarkiem wszystko ok.

objaw 3: zauwazyłam zniknięcie kostki masła, moze być po tym?? czy któryś z Waszych kotów tak miał??
Obrazek

kcramzes

Post » Sob lut 25, 2012 11:50 Re: APEL O POMOC!!!!!! brakuje jedzenia :(

nie pomogę - nie spotkałam się z czymś takim :( A poza tym, są jakieś niepokojące objawy?

edit: doczytałam, że mniej je - może rzeczywiście to masło zjadł :|
Pako

Post » Sob lut 25, 2012 12:09 Re: APEL O POMOC!!!!!! brakuje jedzenia :(

Też takiej kupy nie widziałam ale kolorystyka masłowa ;) pewnie mu ładnie jelitka przeczyściło.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Sob lut 25, 2012 12:31 Re: APEL O POMOC!!!!!! brakuje jedzenia :(

Zbyt jasne kupy są objawem uszkodzenia wątroby.

Choć ostatnio jeden z moich rezydentów zrobil takową po zjedzeniu gourmeta suflet jajeczny :?

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Sob lut 25, 2012 15:10 Re: APEL O POMOC!!!!!! brakuje jedzenia :(

no chyba by nie wsunął całej kostki masła...ale kocia pojemność bywa rożna... :ryk: ...ale tak na poważnie...to z tego co opisujesz..nie wygląda to zdrowo...jak to już wcześniej potwierdziły Ciotki (które pozdrawiam serdecznie :D ) ...kochany i już za tęczowym mostem, kot mojej siostry, robił kupki dziwnego koloru, właśnie takie jasne, a w dodatku one wybitnie brzydko woniały...odszedł na raka trzustki, ale do końca miał apetyt. Jeśli ta kupka się powtórzy, może trzeba będzie zrobić jakieś ambulatoryjne badania...
Ostatnio edytowano Sob lut 25, 2012 18:12 przez Millena, łącznie edytowano 1 raz

Millena

Od: Pon sty 24, 2011 11:15

Post » Sob lut 25, 2012 18:10 Re: APEL O POMOC!!!!!! brakuje jedzenia :(

kurcze i to akurat na weekend. 2 kupka prawie zupełnie jak mleko... ma lekkie rozwolnienie..
podejrzewam ze to po maśle... całą kostkę mazurskiego wsunął bo był sam w kuchni a tylko opakowanie rozwalone i resztkę której najwyraźniej juz nie mógł dokończyć :(
mam tabletki na rozwolnienie u kotów to dostanie zaraz z pasztecikiem dla wątrobowców, może mu ulży. jak sie nie poprawi to weterynarz w pon :(
Obrazek

kcramzes

Post » Nie lut 26, 2012 11:24 Re: APEL O POMOC!!!!!! brakuje jedzenia :(

No już kiedyś chyba komuś kot zeżarł masło (jak dobrze sobie przypominam) i też tak było ale jak się nie poprawi ani trochę to koniecznie do weta.

A... no i jak to masło-masło to ma laktozę, stąd może być biegunka, a do tego tłuszczyk w takich ilościach to tylko siuuu... i poszło.

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Nie lut 26, 2012 18:01 Re: APEL O POMOC!!!!!! brakuje jedzenia :(

kcramzes
jak zobaczyłam ten wątek, to aż zrobiło mi się gorąco.. sytuacja z jedzeniem kocim już opanowana? może potrzebujesz jeszcze czegoś? Ja mam kilka saszetek, musiałabym sprawdzić ale możliwe że dla juniorów, bo mam kotkę od dwóch tygodni nową i testuję co jej posmakuje, mogłabym się podzielić, jeśli to jakoś pomoże Twoim kotkom, hm?
W roku akademickim mogę być tu bardzo rzadko, proszę o cierpliwość

Zireael666

Od: Śro lut 15, 2012 13:41

Post » Nie lut 26, 2012 18:36 Re: APEL O POMOC!!!!!! brakuje jedzenia :(

Z jedzeniem chyba już opanowana sytuacja, kcramzes musi zmienić tytuł ;)

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Nie lut 26, 2012 21:23 Re: APEL O POMOC!!!!!! brakuje jedzenia :(

Uff.. dzięki za informację, bo nie dawało mi to spokoju...miałam kiedyś podobną sytuację ze szczenięciem, które wyciągałam za uszy z parwowirozy...
W razie czego jestem w gotowości do pomocy :)
pozdrawiam kocury kcramzes :)
W roku akademickim mogę być tu bardzo rzadko, proszę o cierpliwość

Zireael666

Od: Śro lut 15, 2012 13:41

Post » Pon lut 27, 2012 22:53 Re: APEL O POMOC!!!!!! brakuje jedzenia :(

Jak się miewają Trzej Muszkieterowie...każdy z osobna i wszyscy razem ? :wink:

Millena

Od: Pon sty 24, 2011 11:15

Post » Śro lut 29, 2012 22:34 Re: APEL O POMOC!!!!!! brakuje jedzenia :(

powiedzcie mi jak zmienic tytuł..bo nie umiem ;(

sytuacja w pełni opanowana. Julian zdrowieje w oczach. i zaokrągla sie ślicznie ;) :kotek: w marcu AKCJA-Kastracja :P zwycięzcy-JUliusz Cezar :P idą chłopaki oba, bo prześcigają się w znakowaniu mieszkania :D Cezar złorzeczy pieluszce ile wlezie ;p

sytuacja Muszkieterów (spodobała im się nazwa) :kotek: :kotek: :kotek:

Henryk: po maśle problem...przeminął :D leży bosko na moim łóżku i czeka aż zgaszę światło. MRUCZY :)

Cezar: leczymy otarcie po pieluszce które odnawia sie raz na jakiś czas w pachwinie, łazi dzięki temu bez pieluszki i siusia gdzie mu w duszy zagra ku swojej radości :D obecnie w pieluszce leży pod moim łózkiem i udaje poduszkę żebym go nie zauważyła. zapomniał ze MRUCZY ;)

Juliusz: pomiział się z Cezarem i Henrykiem, zjadł ich miseczki, wypił ich wodę, nie wyraża zachwytu z powodu tłoku na łóżku, wiec położył się na kanapie w kuchni i udaje kołdrę, bo na poduszkę jest zbyt duży i puchaty :) jak zaglądam to MRUCZY :)

ja nigdy sie nie nadziękuję za Waszą pomoc. dziś z bazarku dokupiłam jeszcze żwirek i taką maść na pasozyty dla moich pozostałych kociastych, bo Julian dostał a dla nich nie starczyło. ale teraz już wszystkie szczęśliwe i wysmarowane :) :1luvu: :1luvu: :1luvu: :ryk:
Obrazek

kcramzes

Post » Śro lut 29, 2012 22:47 Re: APEL O POMOC!!!!!! brakuje jedzenia :(

kcramzes pisze:powiedzcie mi jak zmienic tytuł..bo nie umiem ;(

sytuacja w pełni opanowana. Julian zdrowieje w oczach. i zaokrągla sie ślicznie ;) :kotek: w marcu AKCJA-Kastracja :P zwycięzcy-JUliusz Cezar :P idą chłopaki oba, bo prześcigają się w znakowaniu mieszkania :D Cezar złorzeczy pieluszce ile wlezie ;p

sytuacja Muszkieterów (spodobała im się nazwa) :kotek: :kotek: :kotek:

Henryk: po maśle problem...przeminął :D leży bosko na moim łóżku i czeka aż zgaszę światło. MRUCZY :)

Cezar: leczymy otarcie po pieluszce które odnawia sie raz na jakiś czas w pachwinie, łazi dzięki temu bez pieluszki i siusia gdzie mu w duszy zagra ku swojej radości :D obecnie w pieluszce leży pod moim łózkiem i udaje poduszkę żebym go nie zauważyła. zapomniał ze MRUCZY ;)

Juliusz: pomiział się z Cezarem i Henrykiem, zjadł ich miseczki, wypił ich wodę, nie wyraża zachwytu z powodu tłoku na łóżku, wiec położył się na kanapie w kuchni i udaje kołdrę, bo na poduszkę jest zbyt duży i puchaty :) jak zaglądam to MRUCZY :)

ja nigdy sie nie nadziękuję za Waszą pomoc. dziś z bazarku dokupiłam jeszcze żwirek i taką maść na pasozyty dla moich pozostałych kociastych, bo Julian dostał a dla nich nie starczyło. ale teraz już wszystkie szczęśliwe i wysmarowane :) :1luvu: :1luvu: :1luvu: :ryk:

:D
Obrazek

AniaWrocław

Od: Czw maja 29, 2003 23:28

[poprzednia][następna]