DT u Joanny w Szczytnie. Wszystko co robię, robię dla kotów.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sty 13, 2012 16:18 Re: Potrzebna pomoc. Mały dom tymczasowy w Szczytnie

Znany i bardzo przez nich lubiany, tym bardziej jestem zaskoczona ich postawą. :wink:
"Kubusiu? Tak Prosiaczku? Przepraszam...Ale za co? Za to, że miłość do ciebie w moim serduszku jest tak mała jak ja."
Edisiu, przepraszam...jesteś w moim serduszku...

Mruśkowo

Od: Pt gru 04, 2009 18:36

Post » Pt sty 13, 2012 16:54 Re: Potrzebna pomoc. Mały dom tymczasowy w Szczytnie

Może nie chciały wam przeszkadzać, a smakołyki gość przyniósł. :D
joanna3113

Post » Pt sty 13, 2012 17:04 Re: Potrzebna pomoc. Mały dom tymczasowy w Szczytnie

Nie, nie przyniósł. U nas w bloku zajmuje się utrzymaniem porządku taki starszy pan, emerytowany nauczyciel, który sam ma koty. Czasem wpada do mnie na kawę (a raczje wtedy, gdy go usłyszę, że sprząta na klatce). I moje koty go okupują za każdym razem. A dziś nie.
Wstały na żarełko, nabrudziły w kuwetach i...poszły spać. :ryk:
"Kubusiu? Tak Prosiaczku? Przepraszam...Ale za co? Za to, że miłość do ciebie w moim serduszku jest tak mała jak ja."
Edisiu, przepraszam...jesteś w moim serduszku...

Mruśkowo

Od: Pt gru 04, 2009 18:36

Post » Pt sty 13, 2012 17:39 Re: Potrzebna pomoc. Mały dom tymczasowy w Szczytnie

Smakołyków nie było, kawy nie piją to po co miały się fatygować, pocieszyć się mogą następnym razem podwójnie :D

Przy takiej pogodzie chętnie bym sama wstała tylko na żarełko i poszła spać :lol: no ewentualnie książka i dobry film wchodzi w grę :P
joanna3113

Post » Pt sty 13, 2012 20:56 Re: Potrzebna pomoc. Mały dom tymczasowy w Szczytnie

To jeszcze pokarze koty które mogą trafic do schroniska.
Spotkałam dwoje ludzi w lecznicy którzy oferowali koty, ale oczywiście ochotników nie było, usłyszałam że chcą je oddać do schroniska, co było robić zaoferowałam pomoc, oczywiście koty według relacji miały być małe, ale co za różnica małe, młode :roll: niby żadna a jednak.
Na tych zdjęciach jedna to dziewczynka i tą zobowiązałam się wziąć.
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Obrazek

Obrazek

joanna3113

Post » Pt sty 13, 2012 20:59 Re: Potrzebna pomoc. Mały dom tymczasowy w Szczytnie

Obrazek

Obrazek

joanna3113

Post » Sob sty 14, 2012 2:05 Re: Potrzebna pomoc. Mały dom tymczasowy w Szczytnie

A co to są za koty? Wolnożyjące czy czyjeś? Dlaczego nie mogą zostac w mioejscu w którym są obecnie?
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Sob sty 14, 2012 9:56 Re: Potrzebna pomoc. Mały dom tymczasowy w Szczytnie

To są koty wolnożyjące, tylko kotka przyprowadziła cztery małe koty i jeszcze gdzieś ma 4-5 maluchów. Dla osób którzy je dokarmiają to za dużo. Nie była to kotka tych państwa. Teraz zabrali ją na sterylkę.
joanna3113

Post » Sob sty 14, 2012 13:11 Re: Potrzebna pomoc. Mały dom tymczasowy w Szczytnie

to może można pomóc im w dokarmianiu i aby zostały tam gdzie są skoro im tam dobrze.
to zbrodnia pakować koty wolnożyjące do schronu !!! czy Ci ludzie nie rozumieją słowa "wolnożyjące" 8O
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Sob sty 14, 2012 13:25 Re: Potrzebna pomoc. Mały dom tymczasowy w Szczytnie

No właśnie ja też o tym myslałam - skoro sobie radzą i żyją na wolności to schron to dla nich fizyczny i psychiczny wyrok.
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Sob sty 14, 2012 13:29 Re: Potrzebna pomoc. Mały dom tymczasowy w Szczytnie

dokładnie!
Asia porozmawiaj z nimi !
wystarczyłoby lekkie dokarmianie skoro i tak,jak widać dobrze sobie radzą a w tym ja jestem w stanie pomóc.
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Sob sty 14, 2012 13:29 Re: Potrzebna pomoc. Mały dom tymczasowy w Szczytnie

Większość ludzi nie ma zielonego pojęcia o kotach jest ich za duzo więc jakoś trzeba rozwiązać problem, dobrze że wymogłam na nich zaszczepienie kotów.
Może jak wezmę tą jedną kotkę to te trzy kocury będą mogły zostać. Jest jeszcze 4-5 maluszków ale tak dzikich że nawet nie sposób im się przyjrzeć, bo chowają się do każdej napotkanej dziury.

Smarti to nie chodzi tylko o jedzenie. Tam gdzie one żyją (wieś kolo Szczytna) większość nie lubi kotów, bo mają gołębie, a wiadomo jedno i drugie raczej się wyklucza. Jedna z kotek (wysterylizowanych) ktora tam była wpadła w zastawione sidła, łapka pokiereszowana przy pachwinie, do tego nie można jej było złapać jak się udało to było już za późno, wdała się gangrena.
joanna3113

Post » Sob sty 14, 2012 13:32 Re: Potrzebna pomoc. Mały dom tymczasowy w Szczytnie

cholera. ale i tak ta wolność jest lepsza (chyba :? ) niż schron, jak myślicie?
A może mogłabyś się dowiedziec jakiej oni potrzebują konkretnie pomocy - Ci ludzie aby koty mogły tam zostać?

Marzenia11

Post » Sob sty 14, 2012 13:34 Re: Potrzebna pomoc. Mały dom tymczasowy w Szczytnie

o kurcze!
świat jest chory..ale po co ja o piszę skoro i tak wiadomo :roll:

smarti

Post » Sob sty 14, 2012 13:42 Re: Potrzebna pomoc. Mały dom tymczasowy w Szczytnie

Marzenia będę z nimi rozmawiała, tylko muszę trochę poczekać (tydzień) żeby zabrać kotkę, wtedy będzie to jakaś karta przetargowa, teraz to nawet nie mam co dzwonić.
Jak jechałam porobić zdjęcia to myślałam że to maleństwa, jak je zobaczyłam to trochę mnie zatkało, obiecałam że wezmę jedną, wcześniej myślałam że dam radę wszystkim znaleźć dom.
joanna3113

[poprzednia][następna]