Szukamy kotki Marion (Warszawa-Stare Miasto)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw gru 15, 2011 9:21 Re: Szukamy kotki Marion (Warszawa)

Mogę tylko kciuki potrzymać za odnalezienie kociny :ok:
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Czw gru 15, 2011 9:28 Re: Szukamy kotki Marion (Warszawa)

7ksiezyc pisze:trzymam kciuki :ok: :ok: :ok:
pomoc niestety nie mogę bo daleko do Was ...
jeśli mogę wtrącić cokolwiek, mój TŻ zajmuje sie "czarami" gdyby Prakseda wysłała na emeil jakąs bardziej konkretną mapkę (w sensie "większą" i bardziej czytelną) to być może mógłby pomóc - mam taka nadzieję ...

ma na swoim "koncie" kilka odnalezionych i ludzi i zwierząt więc skoro w to wierzy tu ktoś to TŻ o pomoc moge poprosić :)

O super! Bardzo dziękuję :1luvu:
Daję link do mapki:
http://mapa.nocowanie.pl/warszawa/ulice/ulica_celna/
Kotka zostala wypuszczona na ul. Celnej.
Czekamy na rezultaty.
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam, co i los zwierząt; los ich jest jeden: jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego, i oddech życia ten sam. W niczym więc człowiek nie przewyższa zwierząt.
(Biblia, Księga Koheleta 3/19)

Prakseda

Od: Czw cze 16, 2005 10:35

Post » Czw gru 15, 2011 11:09 Re: Szukamy kotki Marion (Warszawa)

Mnóstwo kotów czeka na dom, ale większość w ciepłych domach tymczasowych.Ta kocina szukała sobie domku, bo przecież pojawiła się na klatce schodowej, lgnęła do ludzi.Jest po operacji, w obcym miejscu, walczy o przetrwanie.Domek na nią czeka, oby tylko się znalazła.Podnoszę wciąż z nadzieją, że więcej osób się o niej dowie i pomoże szukać.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Czw gru 15, 2011 12:47 Re: Szukamy kotki Marion (Warszawa)

Czy ktoś może dziś lub jutro "przelecieć się" po tamtych rejonach - porozglądać, pokiciać, nadsłuchiwać????
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam, co i los zwierząt; los ich jest jeden: jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego, i oddech życia ten sam. W niczym więc człowiek nie przewyższa zwierząt.
(Biblia, Księga Koheleta 3/19)

Prakseda

Od: Czw cze 16, 2005 10:35

Post » Czw gru 15, 2011 13:05 Re: Szukamy kotki Marion (Warszawa)

Prakseda pisze:Czy ktoś może dziś lub jutro "przelecieć się" po tamtych rejonach - porozglądać, pokiciać, nadsłuchiwać????

Podnoszę pytanie.
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Od: Nie wrz 13, 2009 10:20

Post » Czw gru 15, 2011 14:19 Re: Szukamy kotki Marion (Warszawa)

Nikt nie poinformował mnie o tym wątku, dlatego dopiero teraz, przypadkiem na niego trafiłam. Proszę się więc nie dziwić, że nie odpowiadałam. Przypominam też o istnieniu funkcji PW.

Szkoda też, że dla niektórych powstała kolejna okazja do nagonki po zamknięciu starego wątku.

delfinka pisze:kotka żyje, ale jej stan zdrowia od momentu wypuszczenia pogorszył się :evil:
Nikt jej na razie jeszcze nie przygarnął.
W tej chwili jest w bardzo trudnej sytuacji, walczy o przeżycie.
Szanse na jej odnalezienie nie są duże, ale sytuacja nie jest aż tak beznadziejna, aby nie szukać.

skąd masz takie wiadomości?

ewar pisze:Ta kocina szukała sobie domku, bo przecież pojawiła się na klatce schodowej, lgnęła do ludzi.Jest po operacji, w obcym miejscu, walczy o przetrwanie.

Wetki, do których się zgłaszałam powiedziały mi co innego.

I żeby ukrócić spekulacje na swój temat- dokładnie opisałam Praksedzie kotkę poproszona o to na PW. Zdjęć na komputer nie mam jak przesłać, nie są też one najlepszej jakości.

Przy Celnej są 2 podwórka- Celna 2/4 i Brzozowa 1/3 - na tym drugim mam śmietnik, więc mam kod do bramofonu, kotki nie widziałam. I na tym "brzozowskim" podwórku kotka została wypuszczona. Jak pisałam- w znanej mi porze karmienia nie ma mnie w domu- sąsiadka karmicielka chyba nie pracuje i karmi w ciągu dnia.

nie mam jak zrobić, obrobić i wstawić z pracy mapki - jak wrzucicie w google maps "Warszawa Brzozowa 1/3", klikniecie na zdjęcie satelitarne i odpowiednio powiększycie, od razu widać, które i jakie to podwórko.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Czw gru 15, 2011 14:46 Re: Szukamy kotki Marion (Warszawa)

A pomóc jej poszukać nie możesz?

ewar

Post » Czw gru 15, 2011 14:55 Re: Szukamy kotki Marion (Warszawa)

ewar pisze:A pomóc jej poszukać nie możesz?

Napisałam wszystko, co wiem. Codziennie siłą rzeczy chodzę po SM, rejon właśnie Celnej i Kanonii- nie widziałam jej. Znajoma karmicielka też nie widziała. W czym jeszcze mam pomóc?

I naprawdę nie rozumiem, po co ścigasz mnie w innych wątkach i zaczepiasz.

aha, jakby się to komuś wydało ważne- w bardziej uczęszczanych okolicach Rynku ogłoszenia wiszą, na Jezuickiej, na wysokości księży Jezuitów zostało zerwane i rozjechane samochodem. Nie chcę na siłę sugerować jakiegoś związku, ale kiedyś próbowałam na Kanonii złapać kota wyglądającego na zagubionego, zaniedbanego persa. Weszłam w bramę, rozejrzałam się, wyszłam. Bardzo krótko potem pojawiła się krata, kamery i tabliczka "nieupoważnionym wstęp wzbroniony". Mam nadzieję, że niezależnie...
Ostatnio edytowano Czw gru 15, 2011 14:59 przez VeganGirl85, łącznie edytowano 1 raz
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Post » Czw gru 15, 2011 14:59 Re: Szukamy kotki Marion (Warszawa)

Dokładnie w jednym, okazuje się, że dobrze zrobiłam, bo o istnieniu tego nie wiedziałaś.

ewar

Post » Czw gru 15, 2011 15:12 Re: Szukamy kotki Marion (Warszawa)

ewar pisze:Dokładnie w jednym, okazuje się, że dobrze zrobiłam, bo o istnieniu tego nie wiedziałaś.

dokładnie w dwóch. Tak czy inaczej proszę o używanie funkcji PW.

I jak już pisałam w poprzednim wątku- kierowałam się dobrem kotki. Tyle z mojej strony.
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Czw gru 15, 2011 15:13 Re: Szukamy kotki Marion (Warszawa)

wielkie kciuki
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Czw gru 15, 2011 15:56 Re: Szukamy kotki Marion (Warszawa)

[quote="XAgaX"]I naprawdę nie rozumiem, po co ścigasz mnie w innych wątkach i zaczepiasz/quote]

ewar pisała tylko dlatego w innych wątkach żeby pomóc kotce !
Obrazek

Henia

Od: Pt mar 10, 2006 14:29

Post » Czw gru 15, 2011 16:17 Re: Szukamy kotki Marion (Warszawa)

Henia pisze:
XAgaX pisze:I naprawdę nie rozumiem, po co ścigasz mnie w innych wątkach i zaczepiasz/quote]

Ale od tego jest PW. Szybciej i milej.

aha, dopiero doczytałam:

meggi 2 pisze:osoba która pozbyła się kotki

proponuję zapoznać się z sytuacją, w takiej atmosferze rozmawiać nie będziemy.
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Czw gru 15, 2011 17:09 Re: Szukamy kotki Marion (Warszawa)

XAgaX pisze:
Henia pisze:
XAgaX pisze:I naprawdę nie rozumiem, po co ścigasz mnie w innych wątkach i zaczepiasz/quote]

aha, dopiero doczytałam:

Alez nikt nie prosi o rozmowe, jedynie o pomoc kotce.
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Czw gru 15, 2011 17:21 Re: Szukamy kotki Marion (Warszawa)

Agneska pisze:
XAgaX pisze:
Henia pisze:

aha, dopiero doczytałam:

Alez nikt nie prosi o rozmowe, jedynie o pomoc kotce.

Nadal uważam, że kotce pomogłam, zgodnie z zaleceniem wetek. I nie pozbyłam się jej jak niektórzy insynuują.
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

[poprzednia][następna]