KOTY z KORABIEWIC Do zamknięcia

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto gru 06, 2011 16:10 Re: KORABIEWICE - czy to się kiedyś skończy???

O.K. - ale na czyim blogu widnieją te słowa...?
8)
Rozumiecie o co mi chodziło?
Że pan troszkę naiwnie / nieporadnie / ze zbytnimi emocjami wchodzi w całą tę sferę p.t. opieka nad zwierzętami.

:wink:

Teraz będzie miał okazję skonfrontować to z realnym zyciem. I zobaczymy, jak ta konfrontacja przebiegnie. 8)

Berek

Od: Śro gru 31, 2008 0:12

Post » Wto gru 06, 2011 16:18 Re: KORABIEWICE - czy to się kiedyś skończy???

Błagam, kochani - skończmy tego offa... Karmicielki to też temat rzeka. Bo moda zawołam. :wink:
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Wto gru 06, 2011 17:21 Re: KORABIEWICE - czy to się kiedyś skończy???

http://zyroskop.info.pl/2011/12/mieszka ... biewicach/

Czy ktoś zorientowany mógłby mi wyjaśnić, na jakiej podstawie prawnej zwierzęta nagle stały się własnością właściciela gruntu (mowa o tym pod sam koniec)?

myamya

Od: Czw cze 23, 2011 12:16

Post » Wto gru 06, 2011 17:22 Re: KORABIEWICE - czy to się kiedyś skończy???

myamya pisze:http://zyroskop.info.pl/2011/12/mieszkancy-w-sprawie-bylego-schroniska-w-korabiewicach/

Czy ktoś zorientowany mógłby mi wyjaśnić, na jakiej podstawie prawnej zwierzęta nagle stały się własnością właściciela gruntu (mowa o tym pod sam koniec)?

Nie mogły stać się jego własnością. Taka podstawa prawna nie istnieje.
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Wto gru 06, 2011 17:31 Re: KORABIEWICE - czy to się kiedyś skończy???

Czyli kolejna zagadka nie do wyjaśnienia. :roll:

myamya

Post » Wto gru 06, 2011 17:33 Re: KORABIEWICE - czy to się kiedyś skończy???

myamya pisze:Czyli kolejna zagadka nie do wyjaśnienia. :roll:

No. Tytuł poprzedniej części był adekwatny - czeski, kurka siwa, film :(
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Wto gru 06, 2011 18:00 Re: KORABIEWICE - czy to się kiedyś skończy???

Nigdzie nie napisałem, że należy pakować koty do schronisk!!! w tekście, który przekręcacie, jest wyraźnie mowa o sytuacji, kiedy nie można kota wypuscic po sterylce w miejsce, w którym zostanie przez dzicz obdarty ze skóry albo wyłupią mu oczy. i że w takim wypadku nawet schronisko jest mniejszym złem.
trzeba być wyjątkową kanalią, zeby tak przekręcać czyjeś słowa.
a propos, nadal czekam na link do mojej rzekomej wypowiedzi na fb, której jakoby mam się wstydzić. czy kanalia która to insynuuje wreszcie się objawi?

Tomasz Matkowski

Od: Pon lip 25, 2011 0:11

Post » Wto gru 06, 2011 18:02 Re: KORABIEWICE - czy to się kiedyś skończy???

Zgłaszam do moderatora.
Dość juz moze tych histerycznych nic nie wnoszacych wygłupów:
Tomasz Matkowski pisze:Nigdzie nie napisałem, że należy pakować koty do schronisk!!! w tekście, który przekręcacie, jest wyraźnie mowa o sytuacji, kiedy nie można kota wypuscic po sterylce w miejsce, w którym zostanie przez dzicz obdarty ze skóry albo wyłupią mu oczy. i że w takim wypadku nawet schronisko jest mniejszym złem.
a propos, nadal czekam na link do mojej rzekomej wypowiedzi na fb, której jakoby mam się wstydzić. czy kanalia która to insynuuje wreszcie się objawi?

i zacytuję jeszcze.

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Wto gru 06, 2011 18:05 Re: KORABIEWICE - czy to się kiedyś skończy???

Tomasz Matkowski pisze:Nigdzie nie napisałem, że należy pakować koty do schronisk!!! w tekście, który przekręcacie, jest wyraźnie mowa o sytuacji, kiedy nie można kota wypuscic po sterylce w miejsce, w którym zostanie przez dzicz obdarty ze skóry albo wyłupią mu oczy. i że w takim wypadku nawet schronisko jest mniejszym złem.

Bardzo proszę o nieużywanie obelżywych określeń. Tu nie szynk, ani magiel, proszę pana. A jeśli kot po kastracji nie może wrócić na ulicę, szuka mu się domu tymczasowego, a nie oddaje do schroniska.
Mam też pytanie - czy przystąpiliście już do ewidencjonowania i czipowania zwierząt?
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Wto gru 06, 2011 18:06 Re: KORABIEWICE - czy to się kiedyś skończy???

O, witamy, witamy, jak tam baza adopcyjna postępuje? :roll:

myamya

Post » Wto gru 06, 2011 18:24 Re: KORABIEWICE - czy to się kiedyś skończy???

nie zamierzam dyskutować z bandą oszołomów. weźcie się lepiej do jakiejś konkretnej pomocy zwierzętom, bo jak widzę oprócz rozdzierania szat i snucia bredni w internecie nikt z was palcem nie kiwnął dla dobra zwierząt. dawno nie widziałem takiego skretynieniałego towarzystwa wzajemnej adoracji. niczego sie nie dowiecie, bo cokolwiek by wam powiedziec, przekrecicie to. widac taki juz wasz sens zycia - zyc nienawiscią i dowartosciowywac sie przy pomocy drdymałow
radze polączcie się z obroncami krzyza na krakowski przedmiesciu - poziom agresji i glupoty podobny. milej zabawy!m

Tomasz Matkowski

Od: Pon lip 25, 2011 0:11

Post » Wto gru 06, 2011 18:29 Re: KORABIEWICE - czy to się kiedyś skończy???

Tomasz Matkowski pisze:nie zamierzam dyskutować z bandą oszołomów. weźcie się lepiej do jakiejś konkretnej pomocy zwierzętom, bo jak widzę oprócz rozdzierania szat i snucia bredni w internecie nikt z was palcem nie kiwnął dla dobra zwierząt. dawno nie widziałem takiego skretynieniałego towarzystwa wzajemnej adoracji. niczego sie nie dowiecie, bo cokolwiek by wam powiedziec, przekrecicie to. widac taki juz wasz sens zycia - zyc nienawiscią i dowartosciowywac sie przy pomocy drdymałow
radze polączcie się z obroncami krzyza na krakowski przedmiesciu - poziom agresji i glupoty podobny. milej zabawy!m

Zacytuję i zgłaszam do moderacji. Co do poziomu agresji i zwykłego chamstwa - daleko nam do pana, panie Matkowski. I proszę się nie licytować z nami kto pomaga, a kto nie, bo guzik o nas pan wie.
Edit: Rozumiem że łatwiej rzucić mięsem niż odpowiedzieć na proste pytanie o ewidencję zwierząt?
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Wto gru 06, 2011 18:35 Re: KORABIEWICE - czy to się kiedyś skończy???

Mam nadzieję, ze już nie wróci i nie będzie wstawiał swoich głodnych kawałków.
Coś kulawo z tym PR poszło :mrgreen:

magaaaa

Post » Wto gru 06, 2011 18:39 Re: KORABIEWICE - czy to się kiedyś skończy???

magaaaa pisze:Mam nadzieję, ze już nie wróci i nie będzie wstawiał swoich głodnych kawałków.

I kurka patrz, chciałyśmy pomóc, a tu pan dżentelmen Matkowski nas sklął. Widać w kręgach, w których się ten pan obraca takie słownictwo jest czymś zwyczajnym. I za co? Bo się spytałam, czy ewidencjonują zwierzęta? Bo nie doceniłyśmy piękna które mieszka w słowach jego tekściku? Drażliwy jest pan Matkowski jako ta mimoza. :mrgreen:
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Wto gru 06, 2011 18:46 Re: KORABIEWICE - czy to się kiedyś skończy???

Histeria, Pani 8)

magaaaa

[poprzednia][następna]