Tymczasy i bezdomne.Prosimy o pomoc, potrzebna karma

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lis 02, 2011 10:41 Re: Samsonik[*]Tymczasy. Potrzebna karma, leki, budki na zimę

edii pisze:Aniu , ja na miau parę razy widziałam , że ktoś pisał , że oridermyl nie ma już tego składnika , który działał na świerzba (nie pamiętam nazwy), więc na świerzba on już nie działa.
Warto byłoby to sprawdzić , bo jeżeli to prawda , to trzeba podać coś innego.

Linodenu (czy jakoś tak) w Oridermylu nie ma już od jakiegoś czasu... Oridermyl ma kilka składników, które działają wielotorowo i podaje się go łącznie ze Strongholdem lub ivermektyną, szczególnie jak świerzba jest dużo. No i uszy trzeba często czyścić z martwych świerzbowców... fuj.
Sheikuś [*] Kermit [*]

myrzapl

Od: Sob mar 27, 2010 0:04

Post » Śro lis 02, 2011 11:47 Re: Samsonik[*]Tymczasy. Potrzebna karma, leki, budki na zimę

orydermyl działa na świerzba
w sierpniu kupowałam 2 tuby tego dla kotów z Brwinowa,wtedy wydałam ponad 100zł, 4 zostały wyleczona, dwójce wrócił ale to nic nadzwyczajnego jest, tym bardziej, że one są niestety dużo słabsze

dla mnie nie ma znaczenia, po prostu potrzebuję dobry środek na świerzba

królica na antybiotyku, mocz poszedł do badania, lekarz chce zrobić usg lub prześwietlenie, by zobaczyć, czy nie ma kamieni :( nie wiem czy to zrobię, dziś na Kasiunię poszło 85 zł
Adoptuj, nie kupuj. Obrazek

Jeśli czujesz ból to znaczy,że żyjesz ...
Jeśli czujesz ból innych ludzi, to świadczy o tym, że jesteś człowiekiem ...

Anna Rylska

Od: Wto wrz 12, 2006 12:16

Post » Śro lis 02, 2011 14:05 Re: Samsonik[*]Tymczasy. Potrzebna karma, leki, budki na zimę

zastosujemy inne leczenie świerzba, nie oridermylem, tylko
psim strongholdem, może ktoś ten preparat ma do oddania, może pomóc w zakupie 1 opakowania ?( największe wagowo psie opakowanie, koszt 56 zł)

Anna Rylska

Post » Śro lis 02, 2011 18:13 Re: Samsonik[*]Tymczasy. Potrzebna karma, leki, budki na zimę

Królica jest w tej chwili na stole operacyjnym :cry: jestem załamana :cry:nie jestem na coś takiego gotowa :(
Po południu znowu zaczęła strasznie krwawić, pobiegłam z nią do weta, zrobiono prześwietlenie - nic konkretnego nie wyszło ( podejrzenie kamieni). Z nerwów zsikała się samą krwią. Decyzja - natychmiast usg, weterynarz wsiada ze mną w (w swój) samochód i zawozi nas na cito na usg do Milanówka, wchodzimy z marszu, bez kolejki. Diagnoza- duże skrzepy , krew w macicy. Czyli najprościej mówiąc ropomacicze ( fachowa nazwa weterynaryjna jest inna, nie pamiętam jej), zagrażające życiu :( Natychmiastowa operacja. Nawet nie wiem ile będzie to kosztowało, mam nadzieje, że przeżyje !!!
Szczęście w nieszczęściu - dziś środa, jest chirurg.

Anna Rylska

Post » Śro lis 02, 2011 18:23 Re: Samsonik[*]Tymczasy. Potrzebna karma, leki, budki na zimę

Królisia... :cry:

mavi

Od: Czw sie 26, 2010 18:45

Post » Śro lis 02, 2011 19:01 Re: Samsonik[*]Tymczasy. Potrzebna karma, leki, budki na zimę

Trzymaj się królisiu :(
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

Post » Śro lis 02, 2011 19:07 Re: Samsonik[*]Tymczasy. Potrzebna karma, leki, budki na zimę

ja już nie mogę, jeszcze choroby królika brakowało :cry:

Anna Rylska

Post » Śro lis 02, 2011 19:07 Re: Samsonik[*]Tymczasy. Potrzebna karma, leki, budki na zimę

Króliczko kochana, trzymaj się prosimy :!: :!: :!:
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

Post » Śro lis 02, 2011 19:32 Re: Samsonik[*]Tymczasy. Potrzebna karma, leki, budki na zimę

Kaśka, trzymaj się królisiu :|
Musi być dobrze :ok:

Willow_

Od: Nie maja 23, 2010 18:06

Post » Śro lis 02, 2011 21:46 Re: Samsonik[*]Tymczasy. Potrzebna karma, leki, budki na zimę

Jesteśmy w domu. Macica była wypełniona krwią, byłą jedna cysta, królica ma wkucie dożylne. Do zapłaty za operację 300zł :( kwota porażająca :( ale operacja była na cito, może stąd zapewne ta cena, no i robił ją nie mój wet tylko chirurg. Do tego leczenie pooperacyjne. Jutro do południa mamy przyjść na antybiotyk i kroplówkę.
Wygląda strasznie, to gorsze niż sterylizacja kotki

Anna Rylska

Post » Śro lis 02, 2011 21:58 Re: Samsonik[*]Tymczasy. Potrzebna karma, leki, budki na zimę

Obrazek

a tu link, bo zdjęcie dość drastyczne

http://naforum.zapodaj.net/698d513cda14.jpg.html

Anna Rylska

Post » Śro lis 02, 2011 22:12 Re: Samsonik[*]Tymczasy. Potrzebna karma, leki, budki na zimę

Zdrowiej królisiu :!:
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

Post » Śro lis 02, 2011 22:15 Re: Samsonik[*]Tymczasy. Potrzebna karma, leki, budki na zimę

:cry: :cry: :cry: Biedna Kasia...

mavi

Od: Czw sie 26, 2010 18:45

Post » Śro lis 02, 2011 22:24 Re: Samsonik[*]Tymczasy. Potrzebna karma, leki, budki na zimę

Biedna Kasiunia :( Zdrówka króliczko kochana :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

Post » Czw lis 03, 2011 9:15 Re: Samsonik[*]Tymczasy. Potrzebna karma, leki, budki na zimę

Dzień dobry :1luvu:

Dzisiejszej nocy prawie nie spałam. Myślałam, próbowałam coś zaplanować - od początku, co dalej, co mogę, czego już nie, bo wcześniejsze palny - kocie poszły w diabły! Nic nie wymyśliłam, tylko głowa bardziej mnie rozbolała.Ca chwilę zaglądałam co tam u księżniczki.

Króliki bardzo ciężko przechodzą operację, z samej narkozy wybudzają się kilka dni :(
Dziś królica siedzi w otwartej klatce na kocykach ( uwielbia to), jeść nie chce,skubnęła listek cykorii - wczoraj specjalnie jej ją kupiłam, jest jeszcze pijana, jeszcze mało reaguje na bodźce. Po 11 trzeba iść na kroplówki i zastrzyki.
Jest ciężko z noszeniem, bo Mała waży 6-6,5 kg, jak dorodny kot.

Koty wczoraj cały czas siedziały przy klatce, pilnowały swojej mamusi.

Anna Rylska

[poprzednia][następna]