Drucik amputacja uda + porażona łapka szuka sponsorów leczen

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt paź 21, 2011 7:27 Re: Drucik 3 mies wisiał dobę na płocie za nogę potrzebna pomoc!

Cudny jest :love:
Dodam do wątku pingwinków :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pt paź 21, 2011 16:06 Re: Drucik 3 mies wisiał dobę na płocie za nogę potrzebna pomoc!

Drucik już po amputacji.
Jeszcze jest trochę "zaspany" po tych wszystkich lekach.

Jutro kolejna wizyta u weterynarza.
ObrazekObrazekObrazek

Calanthe

Od: Pt paź 14, 2011 15:30

Post » Pt paź 21, 2011 16:08 Re: Drucik 3 mies wisiał dobę na płocie za nogę potrzebna pomoc!

Zdrowiej szybciutko, Druciku :ok:

Erin

Post » Pt paź 21, 2011 20:12 Re: Drucik 3 mies wisiał dobę na płocie za nogę potrzebna pomoc!

Trzymam kciuki za zdrowie i aby przednia łapkę udało się usprawnić
Obrazek
Obrazek

Iburg

Od: Wto sty 04, 2005 21:52

Post » Pt paź 21, 2011 20:16 Re: Drucik 3 mies wisiał dobę na płocie za nogę potrzebna pomoc!

Ja też podczytuję i trzymam kciuki za Drucika - Kajtusia :ok:
Obrazek
Mruczek i Inka

Advena

Od: Pon lut 08, 2010 22:00

Post » Pt paź 21, 2011 20:44 Re: Drucik 3 mies wisiał dobę na płocie za nogę potrzebna pomoc!

Bardzo wam dziękuję
:kotek:
Maluszek dostał już dzisiejszą porcję leków i jakieś papu. Teraz sobie leży zawinięty w kocyk i nawet nie próbuje wstawć.

Czy ktoś już miał kotka świerzo po amputacji? Jak długo trwa zanim kot zaczyna chodzić na tych 3 łapach?
Jestem też czy ktoś się orientuje ile tak mniej więcej kosztuje amputacja?
ObrazekObrazekObrazek

Calanthe

Post » Sob paź 22, 2011 5:26 Re: Drucik 3 mies wisiał dobę na płocie za nogę potrzebna pomoc!

Podczytuję wątek Drucika :kotek: niestety nie znam odpowiedzi na pytania dotyczące amputacji. Sama mam cudną kocicę bez tylnej łapki ale taka już do mnie trafiła. Nie wiadomo czy taka się urodziła czy później ją straciła ale wogóle to świetnie sobie radzi i wszędzie jej pełno :twisted:
Z Drucikiem pewnie będzie tak samo cudne kocio z dużą chęcią do życia :) Już dość wycierpiał
:ok: żeby ta przednia łapka ładnie zaczęła funkcjonować
Lola, Helenka, Tadeusz -koty, Toffik, Mika -psy, Szyszka - szynszyla, Riko - fretka

Arabella26

Od: Wto wrz 20, 2011 14:01

Post » Sob paź 22, 2011 8:31 Re: Drucik 3 mies wisiał dobę na płocie za nogę potrzebna pomoc!

Z tego co powiedział wet ta przednia łapka powinna wyzdrowieć tylko że to moze zająć trochę czasu.

Sądząc po tym co sie działo jak juz sie poczuł trochę lepiej to jak dojdzie do siebie po amputacji to będzie z niego straszny psotnik

Dzisiaj miałam dosyć niespokojną noc. Gdy mały siedział w transporterku to strsznie miauczał więć go zabrałam do mnie do łóżka. Spałam gdzieś od 23 do 6 i budziłam się średnio co godzinę jak mały zaczynał sie kręcić i próbował się gdzieś przemieszczać. Naj lepiej mu sie spało jak był przytulony do mnie a ja oczywiście wtedy miałam nalżejszy sen bo sie bałam żeby przypadkiem przez sen sie nie przekręcić i nie wylądować na kocie.

Dzisiaj kolejna wizyta u weta zobaczymy co on powie na temat kotka.
ObrazekObrazekObrazek

Calanthe

Post » Sob paź 22, 2011 8:55 Re: Drucik 3 mies wisiał dobę na płocie za nogę potrzebna pomoc!

ja niestety medycznie nie pomogę , ale młody kotek, pełen życia na pewno się szybko pozbiera i zacznie buszować w mieszkaniu
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Od: Pon maja 10, 2010 10:30

Post » Sob paź 22, 2011 9:00 Re: Drucik 3 mies wisiał dobę na płocie za nogę potrzebna pomoc!

Calanthe pisze:Z tego co powiedział wet ta przednia łapka powinna wyzdrowieć tylko że to moze zająć trochę czasu.

Sądząc po tym co sie działo jak juz sie poczuł trochę lepiej to jak dojdzie do siebie po amputacji to będzie z niego straszny psotnik

Dzisiaj miałam dosyć niespokojną noc. Gdy mały siedział w transporterku to strsznie miauczał więć go zabrałam do mnie do łóżka. Spałam gdzieś od 23 do 6 i budziłam się średnio co godzinę jak mały zaczynał sie kręcić i próbował się gdzieś przemieszczać. Naj lepiej mu sie spało jak był przytulony do mnie a ja oczywiście wtedy miałam nalżejszy sen bo sie bałam żeby przypadkiem przez sen sie nie przekręcić i nie wylądować na kocie.

Dzisiaj kolejna wizyta u weta zobaczymy co on powie na temat kotka.

Jak z małym dzieckiem :D... :)
Dziękuję. Trzymam kciuki za wszystkich :)!...

RudyiSrebrnyKot

Od: Nie paź 25, 2009 12:46

Post » Sob paź 22, 2011 16:03 Re: Drucik 3 mies wisiał dobę na płocie za nogę potrzebna pomoc!

No czuję sie jakbym miała jakieś małe dziecko pod opieką. Mam nadzieję że ta noc będzie już spokojniejsza.

Dzisiejsza wizyta u weta przebiegła spokojnie. Mały dostał jakieś dwa antybiotyki i dostalismy jeszcze jakis antybiotyk w tabletkach do domku na niedziele, poniedziałek i wtorek. W środe kolejna wizyta.

Kocurek dzisiaj jest już zupełnie przytomny i nawet próbował trochę chodzić niestety zupełnie mu sie to nie udawało. Jednak po tych jego próbach widze że nie zajmie mu zbyt wiele czasu nauczenie się chodzić na 3 łapkach.

:kotek:

Jutro może dodam jakies kolejne nowe zdjęcie
ObrazekObrazekObrazek

Calanthe

Post » Sob paź 22, 2011 16:33 Re: Drucik 3 mies wisiał dobę na płocie za nogę potrzebna pomoc!

Za zdrówko :ok:

Erin

Post » Sob paź 22, 2011 19:24 Re: Drucik 3 mies wisiał dobę na płocie za nogę potrzebna pomoc!

Trzymam kciuki za Druckia
podniose i zapraszam na bezarek!!!

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=134646&p=8100977#p8100977

ObrazekObrazek[
Na Leczenie i utrzymanie Rybnickich Szpitalniaków ZAPRASZAMY!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=158604

afiain

Od: Pt mar 11, 2011 20:33

Post » Sob paź 22, 2011 20:32 Re: Drucik 3 mies wisiał dobę na płocie za nogę potrzebna pomoc!

Witam! Podczytuję wątek Drucika i bardzo się cieszę że operacja przebiegła pomyślnie. Ja mam kotke po amputacji tylnej łapki (została złapana we wnyki ). W przeciągu dygodnia już śmigała po mieszkaniu.Kicia miała amputowaną łapkę od opuszków do pierwszego stawu .Jest bardzo szybka i w niczym jej to nie przeszkadza nawet kikutem nauczyła sie podrapać po uszku. :P Głaski dla Drucika :1luvu:

boni 4

Od: Czw wrz 08, 2011 19:54

Post » Nie paź 23, 2011 8:48 Re: Drucik 3 mies wisiał dobę na płocie za nogę potrzebna pomoc!

Głaski dla maluszka :love:

Erin

[poprzednia][następna]