Cment Wolski - głodne koty. Oczekują pomocy w karmieniu.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 31, 2011 21:36 Re: Kotyna Cmentarzu Wolskim.Zbiórka jedz. przy bramie cmentarza

meggi 2 pisze:
Do wszystkich, którzy jutro lub w inne dni świąteczne (soboty, niedziele) odwiedzają cmentarz. Przynoście jedzenie dla kotów do tego pudła kwiaciarki. To o wiele łatwiejsze niż samodzielne rozkładanie karmy na cmentarzu.
Pudło stoi przy wejściu od ulicy Sowińskiego, oddzielającej dużą i małą część cmentarza. W dni powszednie kwiaciarka tam nie urzęduje.

Pozwoliłam sobie tak zacytować, może ktoś jutro będąc na cmentarzu ,podrzuci coś dla kotów.

Marto, z ciekawości zapytam, czy w pudełeczku coś było?

bagheera pisze:Możecie narysować mapkę, gdzie? Chętnie coś się podrzuci!!!

Jak się wysiada z tramwaju z kierunku od Sródmiescia, to trzeba iść w tą aleje
co prowadzi przez park i tam ta pani ma stragan między cmentarzami.
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz próżny."
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Od: Sob lip 07, 2007 21:16

Post » Pon paź 31, 2011 21:42 Re: Kotyna Cmentarzu Wolskim.Zbiórka jedz.między cmentarzami.

Tu mapki

Obrazek

Obrazek[/quote]
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

Post » Pon paź 31, 2011 22:38 Re: Kotyna Cmentarzu Wolskim.Zbiórka karmy brama od Sowińskiego

Marta podziwiam za takie zdolności, nie mam pojęcia jak to się robi :?
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Post » Wto lis 01, 2011 8:41 Re: Kotyna Cmentarzu Wolskim.Zbiórka karmy brama od Sowińskiego

Rozumiem, ze pani kwiaciarka dzisiaj wypelni miseczki? Nie musze wiec tego robic?
Pani kwiaciarce wrzuce dzis w takim razie do koszyka. Przywiozlam poza tym 3 torby Royala - napiszcie prosze komu je przekazac? Czy Pani Ania bedzie chodzic na cmentarz?

alysia

Od: Pt sie 17, 2007 21:56

Post » Wto lis 01, 2011 12:17 Re: Kotyna Cmentarzu Wolskim.Zbiórka karmy brama od Sowińskiego

Pani Ania będzie chodzić na cmentarz, tylko te dwa razy nie. Koty wczoraj dostały sporo, dziś p. kwiaciarka (ma na imię Bożena) też da. Ja jej dzisiaj coś do pudła dodam.
Pani Ania nie może dużo dźwigać, większej ilości karmy też nie bierze. Dlatego się z nią umówiłam, że ma zbierać paragony za własne zakupy i wtedy my jej to do jakiejś sumy zwrócimy.

mziel52

Post » Wto lis 01, 2011 12:52 Re: Kotyna Cmentarzu Wolskim.Zbiórka karmy brama od Sowińskiego

Wrzucilam Pani Bozenie do kartonu. Byl spory tlok, w kartonie byly jakies puszeczki. Przy mnie jeszcze jedna osoba kociolubna zasilila "karton wolszczakow". :D

alysia

Post » Wto lis 01, 2011 15:22 Re: Kotyna Cmentarzu Wolskim.Zbiórka karmy brama od Sowińskiego

alysia pisze:Wrzucilam Pani Bozenie do kartonu. Byl spory tlok, w kartonie byly jakies puszeczki. Przy mnie jeszcze jedna osoba kociolubna zasilila "karton wolszczakow". :D

super , może coś się uzbiera :1luvu:
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Post » Wto lis 01, 2011 16:52 Re: Kotyna Cmentarzu Wolskim.Zbiórka karmy brama od Sowińskiego

Zapomniałam podziekować, za pieniązki z bazarku wystawionego przez zuzia96 :1luvu:
i licytującym;
Mo-ty-lek - 20zł :1luvu:
dalia - 25zł :1luvu:
meggi2 - 10zł
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Post » Wto lis 01, 2011 17:45 Re: Kotyna Cmentarzu Wolskim.Zbiórka karmy brama od Sowińskiego

Bylam wieczorkiem drugi raz n Wolskim, pani Bozena zadowolona! Podobno uzbieralo sie sporo "suchego"!!!

alysia

Post » Wto lis 01, 2011 17:57 Re: Kotyna Cmentarzu Wolskim.Zbiórka karmy brama od Sowińskiego

alysia pisze:Bylam wieczorkiem drugi raz n Wolskim, pani Bozena zadowolona! Podobno uzbieralo sie sporo "suchego"!!!

Na pewno to zasługa naszego forum :D
alysiu szkoda, że nie wpadłaś do mnie
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Post » Wto lis 01, 2011 22:25 Re: Kotyna Cmentarzu Wolskim.Zbiórka karmy brama od Sowińskiego

kurczę, tępa jestem, doszłam wieczorem do powstańców, ale nie znalazłam pudełka... :( :oops: :evil:
Obrazek Obrazek

bagheera

Od: Pt mar 11, 2011 20:22

Post » Wto lis 01, 2011 22:39 Re: Kotyna Cmentarzu Wolskim.Zbiórka karmy brama od Sowińskiego

bagheera pisze:kurczę, tępa jestem, doszłam wieczorem do powstańców, ale nie znalazłam pudełka... :( :oops: :evil:

Nic straconego, p. Bożena wystawia pudło w każdy weekend :)

mziel52

Post » Śro lis 02, 2011 23:44 Re: Kotyna Cmentarzu Wolskim.Zbiórka karmy brama od Sowińskiego

Jedyne co mogę, to zapewnić, że co się odwlecze... :wink:
Obrazek Obrazek

bagheera

Od: Pt mar 11, 2011 20:22

Post » Czw lis 03, 2011 13:51 Re: Kotyna Cmentarzu Wolskim.Zbiórka karmy brama od Sowińskiego

pani Bożena For The Win !! :D

bagheero, jakby co, to ciągle oferta piątkowo-randkowa aktualna :)

co mi chodzi po głowie, to pytanie... czy zimą też zamykają cmentarze do zmroku? bo jak to ma wychodzić o 15, to będzie mi ciężko...

Fleur

Od: Sob paź 01, 2005 21:51

Post » Czw lis 03, 2011 16:40 Re: Kotyna Cmentarzu Wolskim.Zbiórka karmy brama od Sowińskiego

Możesz spytać na miejscu, kiedy zamykają. Ale do 16 to chyba zawsze jest otwarte.

mziel52

[poprzednia][następna]