Uraz kręgosłupa! Odczaruj Czarka. Rehabilitacja - POMÓŻ !

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lis 06, 2011 22:37 Re: Uraz kręgosłupa!Złamana łapka! Potrzebne kciuki!Jutro zabieg

czaruś ma już całkiem sporą doopkę, rośnie. :D
Lubi pobawić się myszką, z jedzonka kurczaczek.
Obrazek

Najlepsze kotki są od Kotiki. :wink:
Nie mam nic wspólnego z obecną działalnością Fundacji Kotikowo.

kotika

Od: Pt lis 18, 2005 23:46

Post » Nie lis 06, 2011 23:07 Re: Uraz kręgosłupa!Złamana łapka! Potrzebne kciuki!

czaruś w swojej klateczce.

Obrazek
Obrazek

kotika

Post » Nie lis 06, 2011 23:35 Re: Uraz kręgosłupa!Złamana łapka! Potrzebne kciuki!

w dalszym ciągu trzeba czekać czy sam zacznie nóżkę obciążać i powolutku chodzić? Czy jednak operacja będzie niezbędna i czy ma znaczenie czy robiona w młodym wieku lub u kotka starszego ( czy wtedy kośc ewentualnie się nadbuduje? )
Wcześniej miał stan zapalny i trzeba było czekać, czy jednak operacja nie daje większej szansy na chodzenie, mięśnie potrzebują rozruchu inaczej nastepuje zanik, a jeśli kotek nie uzywa nóżek to może potrzebna rehabilitacja?

Napisz kotika coś więcej, jakie są szanse, kciuki za Czarusia :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Amanli

Od: Wto sie 23, 2011 17:23

Post » Śro lis 23, 2011 14:08 Re: Uraz kręgosłupa!Złamana łapka! Potrzebne kciuki!

Kotika na razie ma problemy, chyba z modemem. W każdym razie wczoraj ów modem gdzieś woziła, więc jest szansa, że się będzie pojawiała bardziej systematycznie. Bo teraz ją wyrzuca po kwadransie lub po minucie.
Wczoraj przekazała mi faktury za leczenie Czarusia i Miki, żebym wstawiła skany.
Obrazek Obrazek Obrazek
Zapraszam na wątki kotów majowych i stoczniowych: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=100297

Fanszeta

Od: Śro mar 17, 2010 14:12

Post » Śro lis 23, 2011 14:17 Re: Uraz kręgosłupa!Złamana łapka! Potrzebne kciuki!

Jeśli chodzi o Czarusia, to (chyba nic nie pokręcę, a nawet jeśli, to Kotika wyprostuje) trzeba czekać przez cztery tygodnie na następną wizytę i obserwować.
Ma się "naprawiać samo", jeśli nie, to pewnie wracamy do opcji operacji.

Chcę jeszcze dodać, że zamieszczone powyżej faktury obejmują jedynie leczenie w wetki w pobliżu DT, bez wydatków z Elbląskiej :(
Wstawiłam też fakturę za biednego Miki, któremu niestety się nie udało :cry: . Miki też trafił do Kotiki za moim pośrednictwem.

Właśnie sprawdziłam, że mijają właśnie 4 tygodnie, trzeba myśleć o wizycie u weta w najbliższym czasie.
Zapraszam na wątki kotów majowych i stoczniowych: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=100297

Fanszeta

Post » Pt lis 25, 2011 10:55 Re: Uraz kręgosłupa!Złamana łapka! Potrzebne kciuki!

Następna wizyta Czarusia będzie na początku grudnia, bo brak wcześniejszych terminów. Na szczęście, to nie wpłynie negatywnie na jego zdrowie.
Kotika wypuszcza go z klateczki, żeby trochę rozruszał mięśnie, chłopak ładnie się bawi z Angelkiem.
Powoli dochodzi do siebie, choć kupki jeszcze nie są idealne, raz lepsze, raz gorsze.
Z niecierpliwością czekamy na wizytę, bo okaże się, czy potrzebna będzie operacja, czy nie.

Fanszeta

Post » Pt lis 25, 2011 11:37 Re: Uraz kręgosłupa!Złamana łapka! Potrzebne kciuki!

Dzięki za info, dobrze, że chłopak powoli wraca do zdrowia - i niestety wiem, że to trwa i trwa...
Ale musi być dobrze :ok:

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Czw gru 01, 2011 13:33 Re: Uraz kręgosłupa!Złamana łapka! Potrzebne kciuki!

Wiadomość od Kotiki:
Czaruś wylegiwał się na domku drapakowym, a pózniej wszedł na dach zamykanej kuwety. Pomogła mu w tym niziutka szafka. Gdy wychodzi z klateczki szaleje z Angelkiem, z myszkami i piłeczkami.

Fanszeta

Post » Nie gru 11, 2011 23:24 Re: Uraz kręgosłupa!Złamana łapka! Potrzebne kciuki!

Jutro kontrola Czarusia. Aż sie boję.
Obrazek

kotika

Post » Śro gru 14, 2011 3:02 Re: Uraz kręgosłupa!Złamana łapka! Potrzebne kciuki!

kotika pisze:Jutro kontrola Czarusia. Aż sie boję.

I słusznie się bałam. To jednak uraz kręgosłupa, rdzenia.
Czaruś będzie kolejnym zajączkiem, będzie kicał. :(
Nie obciąża tylnych nóżek, chodzi na przednich, a tylne przesuwają się siłą rzeczy, kicają w ślad za kotkiem,
ale zaraz zarzucają w bok i tył kotka pada.
Lekarz twierdzi, że poprawy żadnej raczej już nie będzie, że można robić następne zdjęcia rtg,
można robić operacje, ale to nic nie da, to uraz neurologiczny.

Sam ma takiego kotka, który dodatkowo nie kontroluje oddawania moczu, więc chodzi w domu w pieluszce.

Tak mi żal Czarusia, jest jeszcze taki młody, chciałam aby był zdrów, mógł sie normalnie bawić.
Wracałam przez Starówkę, a tam już baśniowe dekoracje świąteczne, ale wcale mnie nie cieszyły. Nie.
Obrazek

kotika

Post » Śro gru 14, 2011 11:08 Re: Uraz kręgosłupa! Następny zajączek. Będzie tylko kicał.

Kochany, dzielny maluszek.
Szkoda, że taka diagnoza wyszła :(
Ale najważniejsze, że go uratowałyście :1luvu:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Śro gru 14, 2011 13:28 Re: Uraz kręgosłupa! Następny zajączek. Będzie tylko kicał.

Żyje. A kicać będzie coraz sprawniej.
Głowa do góry, Kotiko!

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Sob gru 17, 2011 1:57 Re: Uraz kręgosłupa! Następny zajączek. Będzie tylko kicał.

Erin pisze:Kochany, dzielny maluszek.
Szkoda, że taka diagnoza wyszła :(
Ale najważniejsze, że go uratowałyście :1luvu:

Tak, Czaruś jest uratowany, ale czy znajdzie dom ???
Obrazek

kotika

[poprzednia][następna]