Wrocław-Bezogonek pilnie potrzebny DT-USZKODZONE ZWIERACZE!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro wrz 21, 2011 18:58 Re: Wrocław-Bezogonek pilnie potrzebny DT-USZKODZONE ZWIERACZE!!

Proszę spróbować przy łapaniu przykryć klatkę szmatką. Mam wrażenie, że koty wchodzą wtedy pewniej, bo ciemno jak pod samochodem.
Moje dwie znajdy były oswajane z domem i domową kotą także w przykrytej w klatce z tekturowymi pudełkami-schowkami które do dziś lubią.
I czasem kot bardziej połasi się na śmietankę 12% niż na mięsko, można dać to i to.
Życzę powodzenia

Nas troje

Od: Sob kwi 09, 2011 11:31

Post » Śro wrz 21, 2011 20:17 Re: Wrocław-Bezogonek pilnie potrzebny DT-USZKODZONE ZWIERACZE!!

Niestety nie zlapalismy dzis kici, nastepne podejscie w piatek.
Podchodzi do klatki ale nie chce do niej wejść, złapałam ja rękami ale niestety nie utrzymałam :(
jestem zła na siebie bo gorsze wściki łapałam rękami a ta spryciula się wyślizgnęła.
Bedziemy próbowac jeszcze na podbierak.
Obrazek.

iga5

Od: Nie wrz 26, 2010 23:04

Post » Śro wrz 21, 2011 20:53 Re: Wrocław-Bezogonek pilnie potrzebny DT-USZKODZONE ZWIERACZE!!

niech się uda....
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Śro wrz 21, 2011 20:57 Re: Wrocław-Bezogonek pilnie potrzebny DT-USZKODZONE ZWIERACZE!!

koniecznie! :ok:
Obrazek Obrazek

bagheera

Od: Pt mar 11, 2011 20:22

Post » Śro wrz 21, 2011 22:51 Re: Wrocław-Bezogonek pilnie potrzebny DT-USZKODZONE ZWIERACZE!!

Skoro siegacie juz po najciezszy kaliber tj. podbierak, to kotka musi sie wreszcie zlapac :)
Wszystko dla jej dobra, zeby leczenie rozpoczac jak najszybciej.
Trzymam kciuki za akcje piatkowa :ok:
Obrazek

Ania i jej Nitro

Od: Pon lip 25, 2011 13:44

Post » Czw wrz 22, 2011 8:16 Re: Wrocław-Bezogonek pilnie potrzebny DT-USZKODZONE ZWIERACZE!!

Ania i jej Nitro pisze:Trzymam kciuki za akcje piatkowa :ok:

ja też trzymam kciuki za akcję :ok: oyb się udało złapać koteczkę :ok:

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Czw wrz 22, 2011 9:11 Re: Wrocław-Bezogonek pilnie potrzebny DT-USZKODZONE ZWIERACZE!!

:ok: :ok: :ok:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Czw wrz 22, 2011 11:53 Re: Wrocław-Bezogonek pilnie potrzebny DT-USZKODZONE ZWIERACZE!!

Na FB pojawił się taki wpis:
Gdzie tak koteczka koczuje??? Podajcie proszę ulicę bo być może to kotka o której wiem więcej.

Może warto skontaktować się z tą osobą?

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Czw wrz 22, 2011 12:36 Re: Wrocław-Bezogonek pilnie potrzebny DT-USZKODZONE ZWIERACZE!!

Odpisałam na FB, że okolice Legnickiej. Dobrze kojarzę?
Obrazek Obrazek Obrazek

Wrocławskie Koty - polub nas na Facebook

turkawka

Od: Pon lut 01, 2010 12:43

Post » Czw wrz 22, 2011 12:59 Re: Wrocław-Bezogonek pilnie potrzebny DT-USZKODZONE ZWIERACZE!!

turkawka pisze:Odpisałam na FB, że okolice Legnickiej. Dobrze kojarzę?

Aniu, na forum nie będę podawała dokładnego miejsca pobytu koteczki, boje się o jej bezpieczeństwo.
Ludzie w tej okolice są dość agresywni i szczują psami-kotka 7 m-cy jest w takim stanie i jakoś nikt jej nie chciał pomóc :(
A po drugie ociera się o ludzi i szuka kontaktu.
Na tym terenie koczują pod autami 3 kotki 4-5 miesięczne buraski, często wtulone w siebie, troszkę trzymają dystans ale rokują dobrze na oswojenie, co z nimi będzie w zimie :(

aggnieszka

Od: Pon wrz 29, 2008 11:08

Post » Czw wrz 22, 2011 13:09 Re: Wrocław-Bezogonek pilnie potrzebny DT-USZKODZONE ZWIERACZE!!

Ja wiem dokładniej gdzie ona jest (bo mi mówiłaś przez tel), ale też jestem zdania, żeby nie podawać dokładnie. Stąd stwierdzenie "okolice Legnickiej", które właściwie mówi mało, bo Legnicka długa. Niestety wiem jacy są ludzie :/
Obrazek Obrazek Obrazek

turkawka

Post » Czw wrz 22, 2011 13:12 Re: Wrocław-Bezogonek pilnie potrzebny DT-USZKODZONE ZWIERACZE!!

turkawka pisze:Ja wiem dokładniej gdzie ona jest (bo mi mówiłaś przez tel), ale też jestem zdania, żeby nie podawać dokładnie. Stąd stwierdzenie "okolice Legnickiej", które właściwie mówi mało, bo Legnicka długa. Niestety wiem jacy są ludzie :/

Super :D Aniu, tak jak Ci pisałam chyba będziemy potrzebować Twojej pomocy w transporcie :)

aggnieszka

Post » Czw wrz 22, 2011 13:29 Re: Wrocław-Bezogonek pilnie potrzebny DT-USZKODZONE ZWIERACZE!!

Okej, tylko dajcie znać wcześniej kiedy mniej więcej, bo jutro i w sobotę mnie nie ma, a dzisiaj muszę się spotkać wieczorkiem w jednej bardzo ważnej sprawie ;) ale jeszcze nie wiem o której dokładnie.
Obrazek Obrazek Obrazek

turkawka

Post » Czw wrz 22, 2011 20:18 Re: Wrocław-Bezogonek pilnie potrzebny DT-USZKODZONE ZWIERACZE!!

Dziś nasza panienka znów nie dała się złapać-dziękuje za pomoc Marcie :)
Poznałyśmy na tym terenie młodą osóbkę-Kasie, która też chce coś zrobić dla kotków, oby więcej w tej okolicy było tak wrażliwych ludzi. Oczywiście zapraszymy Kasie na wątek :D
Już wiemy napewno, że kicia straciła ogon w wyniku ataku psa :( tacy ludzie tam żyją, ale oczywiście nie wszyscy :) Żeby udało się maleńskiej pomóc, bardzo się martwie o nią :(

aggnieszka

Post » Czw wrz 22, 2011 21:13 Re: Wrocław-Bezogonek pilnie potrzebny DT-USZKODZONE ZWIERACZE!!

Witam wszystkich serdecznie :) z tej strony pisze Kasia, ta która miała dziś przyjemność poznać dwie niesamowite i dobre osoby, Martke i Agnieszkę. Mam nadzieję że jutro uda się w końcu złapać Bezogonkę i jeśli zajdzie taka potrzeba to bardzo chętnie pomoge w tej akcji. Widziałam ze były tu tez wspominane trzy małe kocięta które żyja pod samochodami. Dokarmiam je codziennie , widzę jak się ze sobą bawią i trzymają razem a z dnia na dzień robią się wobec mnie coraz bardziej ufne więc cudnie byłoby znaleźć i dla nich domek bo jak przyjdą deszcze i zimno to nie wiem gdzie się podzieją :( Dziś jeden z nich po karmieniu podszedł do mnie i położył się na pleckach wystawiając brzuszek, z tego co wiem u kotów takie zachowanie mówi " ufam Ci " ...mi mogą ale próbują podchodzić też do innych przechodniów, jak trafią w końcu na kogoś złego to bedzie tragedia bo okolica po zmroku nieciekawa :( wiem że to wątek o bezogonce przepraszam że się rozpisałam ale co dopiero się zarejestrowałam i nie wiem czy wątek o tych maleństwach gdzieś powstał...
Obrazek Obrazek. Obrazek Obrazek
Jeśli chcesz pomóc kotom wolno żyjącym we Wrocławiu, przekaż 1 %
KRS: 0000135274 dopisek ważny ! CEL: KOTY MIEJSKIE

Hanabi

Od: Czw wrz 22, 2011 20:56

[poprzednia][następna]