mamaja4 pisze:1.Po roku.
2.jasdor
shira3
AYO
Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
mamaja4 pisze:1.Po roku.
2.jasdor
Trinity36 pisze:Selya, co do wychodzenia kotów na balkon to jak najbardziej powinny, pod jednym wszakże warunkiem - jeśli mieszkasz na wyższym piętrze niż parter, to powinnaś zabezpieczyć ten balkon przed takimi zdarzeniami jak właśnie wypadnięcie. To nie jest jakiś problem, można to zrobić samemu, a o ile spokojniejsze sumienie i życie (i Twoje i kotów). Poczytaj tu -> viewtopic.php?t=348&highlight=zabezpieczenie+balkonu
selya pisze: villemo5 wychodzę z założenia, że kota nie można ograniczać, mają taką naturę a nie inną, nie raz zabieraliśmy go na wyjazdy i łaził po okolicy i zawsze wracał po upływie około 12 godzin. Z balkonu nie próbował nigdy skakać, a mam mu zabronić powietrza, kisić w upał w gorącym mieszkaniu bez dostępu świeżego powietrza? Czy nie wychodzić z domu jeśli nie ma kto z nimi zostać? Teraz już też wczoraj dowiedzieliśmy się, że przekombinował w łażeniu i spadł z balkonu (pewna Pani zaczepiła nas wczoraj jak szukaliśmy i nam to opowiedziała) Roger ładnie wylądował na 4 łapach, więc jest nadzieja, że nic sobie nie zrobił. Przerażony pewnie jest i martwię się o niego, ale nie będę im zamykać balkonu gdzie wychodzą od zawsze![]()
Jeśli komuś się to nie podoba to przepraszam, ale mam takie poglądy. Koty są niezależne i nie można im jeszcze bardziej ograniczać wolności.
villemo5 pisze:Selya jesteś tu nowa i miałas prawo nie wiedzieć pewnych rzeczy, ale... Posłuchaj rad. My tu naprawdę mamy sporo doświadczenia. Ja sama mam koty wychodzace!!! Ale gdybym mieszkała w bloku to do głowy by mi nie przyszło zostawianie kotów samych na cały dzien na niezabezpieczonym balkonie.
Roger zniknął - i jest to efekt TWOJEGO braku wyobraźni. Bardzo mi przykro. Prosze poczytaj o zabezpieczeniach. Nikt ci nie każe kotów kisić, ani zamykać w upale. Prosimy tylko, abyś zadbała o ich bezpieczeństwo.
Na którym piętrze mieszkasz??
Coalla pisze:Przykro mi z powodu Rogera - trzymam kciuki za szczęśliwy powrót
pomponmama pisze:Aaaaa.. i zapomniałam napisać. Gadałam z majencjąmacie buziaki od siostry ratujżyć
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue, Google Adsense [Bot] i 98 gości