!!! PERS !!! po pobiciu?potrąceniu? MA DOM.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sie 18, 2011 6:33 Re: !!! PERS !!! po POTRĄCENIU,ropień, STRASZNY STAN :( w DT

Podziękowania należa sie wszystkim, którzy brali udział w ratowaniu kici :1luvu:

Piankaa

Od: Czw wrz 11, 2008 9:33

Post » Czw sie 18, 2011 9:43 Re: !!! PERS !!! po POTRĄCENIU,ropień, STRASZNY STAN :( w DT

Witajcie
Wróciliśmy już od weterynarza. Lekarz stwierdził, że dużo w życiu widział ale tak zabiedzonego kota to chyba nigdy, na zdjęciach, gdzie kotek ma jeszcze futro ( a raczej skołtuniona skorupę, którą właśnie usiłuje mu wycinać) nie widać aż tak wyraźnie, że to na prawdę tylko kupka kości powleczona pomarszczoną z odwodnienia skórką. Kot jest bardzo bardzo osłabiony, rano poskubał troszkę kurczaka ale to za mało żeby nabrał sił. Będziemy go karmić co godzinę małymi porcjami.
Gdyby ktoś jeszcze zechciał współfinansować leczenie kotka to byłabym wdzięczna, dzisiaj wydałam już 95 zł a to dopiero początek (wydatki z dzisiaj to: specjalny szampon, karma dla rekonwalescentów z royala, dwie kroplówki i nowy antybiotyk) Wszelkie badania jak pobieranie krwi i dokładniejsze oględziny weterynarz zrobi kiedy kot nabierze trochę ciałka i siły do życia, zabranie z tak odwodnionego organizmu choćby odrobiny krwi mogłoby go teraz po prostu zabić.
Kot widzi, na tamtym zdjęciu najwyraźniej odbiła się lampa błyskowa. Mimo że dobrałam mu się nożyczkami do ogona to nadal nie jestem w stanie teraz stwierdzić na 100% czy to kot czy kotka. Póki co bida dostała na imię Azja.

Wine

Od: Śro sie 17, 2011 19:45

Post » Czw sie 18, 2011 9:45 Re: !!! PERS !!! po POTRĄCENIU,ropień, STRASZNY STAN :( w DT

Zapominałam raz jeszcze podziękować Basi, która poświęciła swój czas i przywiozła mi kotka prosto do domu, myślę że gdyby nie ona to kociak wciąż byłby w schronisku, a patrząc na jego stan nie jestem pewna czy dożyłby przyszłego tygodnia a jeśli nawet, to czy udałoby się go jeszcze odratować. Dziękuję Ci Basiu raz jeszcze!

Wine

Post » Czw sie 18, 2011 11:44 Re: !!! PERS !!! po POTRĄCENIU,ropień, STRASZNY STAN :( w DT

Wine, trzymam z całych sił za kocinkę i dziękuję Ci.
:ok:
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Czw sie 18, 2011 11:49 Re: !!! PERS !!! po POTRĄCENIU,ropień, STRASZNY STAN :( w DT

Wine z doświadczenia z persami radzę Ci ogolić tą skorupę - pod tą skorupą kocina może mieć odparzenia, futerko odrośnie bardzo szybko trzymam :ok:

PearlRain

Od: Pt gru 11, 2009 12:06

Post » Czw sie 18, 2011 12:30 Re: !!! PERS !!! po POTRĄCENIU,ropień, STRASZNY STAN :( w DT

Wine pisze: Mimo że dobrałam mu się nożyczkami do ogona to nadal nie jestem w stanie teraz stwierdzić na 100% czy to kot czy kotka. Póki co bida dostała na imię Azja.

imie jak najbardziej unisex :)
KOT JEST DOMOWY NA TYLE NA ILE MU TO ODPOWIADA
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE
Kupię stare widokówki Katowic

bettysolo

Od: Wto kwi 25, 2006 21:43

Post » Czw sie 18, 2011 14:19 Re: !!! PERS !!! po POTRĄCENIU,ropień, STRASZNY STAN :( w DT

Wine pisze:Gdyby ktoś jeszcze zechciał współfinansować leczenie kotka to byłabym wdzięczna, dzisiaj wydałam już 95 zł a to dopiero początek (wydatki z dzisiaj to: specjalny szampon, karma dla rekonwalescentów z royala, dwie kroplówki i nowy antybiotyk) Wszelkie badania jak pobieranie krwi i dokładniejsze oględziny weterynarz zrobi kiedy kot nabierze trochę ciałka i siły do życia, zabranie z tak odwodnionego organizmu choćby odrobiny krwi mogłoby go teraz po prostu zabić.

Czy ktoś dorzuci się do leczenia? To naprawdę nie będą małe kwoty :(
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Czw sie 18, 2011 16:45 Re: !!! PERS !!! po POTRĄCENIU,ropień, STRASZNY STAN :( w DT

Znacznę sobie. W tej kiciuni mam wizje mojej Kośki :( tez czarnej. No chyba bym nie przeżyła, jakby coś sie jej stało, a tu człowiek najwyraźniej bardzo przyczynił się do jej nieszczęścia :ok:

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Czw sie 18, 2011 20:22 Re: !!! PERS !!! po POTRĄCENIU,ropień, STRASZNY STAN :( w DT

Liwia_ pisze:
Wine pisze:Gdyby ktoś jeszcze zechciał współfinansować leczenie kotka to byłabym wdzięczna, dzisiaj wydałam już 95 zł a to dopiero początek (wydatki z dzisiaj to: specjalny szampon, karma dla rekonwalescentów z royala, dwie kroplówki i nowy antybiotyk) Wszelkie badania jak pobieranie krwi i dokładniejsze oględziny weterynarz zrobi kiedy kot nabierze trochę ciałka i siły do życia, zabranie z tak odwodnionego organizmu choćby odrobiny krwi mogłoby go teraz po prostu zabić.

Czy ktoś dorzuci się do leczenia? To naprawdę nie będą małe kwoty :(

Dziewczyny, jakbyście zrobiły kocinie kilka fotek, to mogłabym zrobić allegro cegiełkowe :)
Robiłam dla podopiecznych "Ostatniej Szansy" i Fundacji Jokot.
ObrazekObrazekObrazek

Selenga

Od: Wto kwi 01, 2008 10:46

Post » Czw sie 18, 2011 22:34 Re: !!! PERS !!! po POTRĄCENIU,ropień, STRASZNY STAN :( w DT

A można tak, jeżeli kot nie jest pod opieką fundacji? Gdyby się dało, byłoby super...

Liwia_

Post » Czw sie 18, 2011 22:46 Re: !!! PERS !!! po POTRĄCENIU,ropień, STRASZNY STAN :( w DT

z tego co slyszalam to nie :roll:
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Czw sie 18, 2011 23:05 Re: !!! PERS !!! po POTRĄCENIU,ropień, STRASZNY STAN :( w DT

a może by poprosić jedną z fundacji, czy użyczyła by do tego celu swojego konta
Obrazek...Obrazek .. http://facebook.com/julka75
Obrazek Obrazek Obrazek ...................... Obrazek

julka75

Od: Pt kwi 15, 2011 0:00

Post » Czw sie 18, 2011 23:11 Re: !!! PERS !!! po POTRĄCENIU,ropień, STRASZNY STAN :( w DT

Liwia_ pisze:A można tak, jeżeli kot nie jest pod opieką fundacji? Gdyby się dało, byłoby super...

Można :)
Na dogomanii robię takich aukcji kilka w miesiącu.
Trzeba przestrzegać kilku zasad i trzeba zapłacić haracz dla allegro (nieduży), ale i tak warto.
O konto też nie musicie się martwić - zdecydowana większość kupujących cegiełki i tak płaci przez "płacę z allegro" na specjalnie założone konto. Po aukcji przelewam to co przyszło na konto osoby, która opiekuje się zwierzakiem czy na inne podane przez was
ObrazekObrazekObrazek

Selenga

Od: Wto kwi 01, 2008 10:46

Post » Czw sie 18, 2011 23:58 Re: !!! PERS !!! po POTRĄCENIU,ropień, STRASZNY STAN :( w DT

No to byłoby super, gdyby dało się w ten sposób poprosić o wsparcie, ale decyzja należy oczywiście do Wine.
Ciekawa jestem jak Azja się czuje...

Liwia_

Post » Pt sie 19, 2011 4:44 Re: !!! PERS !!! po POTRĄCENIU,ropień, STRASZNY STAN :( w DT

Zdjęcia jak najbardziej mogę wrzucić ale dopiero w niedzielę po południu jak wrócę z pracy. Teraz kot jest w domu pod opieką mamy, w poniedziałek ponownie jedziemy do weterynarza i znowu jak nic pójdzie kolejna (i na pewno nie ostatnia) stówka więc jakieś wsparcie na pewno by się przydało...
Po wycięciu skorupy z futra odkryliśmy mnóstwo starych i okropnie brudnych ran, zwłaszcza na ogonku - wszystko w miarę możliwości finansowych będziemy czyścić i leczyć. Trzeba zając się też tym ropniem na policzku, według lekarza rana nie jest po potrąceniu, prędzej ślad po dawnym 'właścicielu' który próbował pozbyć się zwierzęcia. Lista jest długa, staramy się jakoś powoli iść naprzód ale najpierw kot musi zacząć więcej jeść bo wczoraj nie zjadł prawie nic ;/

Wine

[poprzednia][następna]