WŁADYSŁAWOWO, ZAGŁODZONY KOCUR- łapanka i decyzje

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sie 13, 2011 20:13 Re: PILNE! WŁADYSŁAWOWO, ZAGŁODZONY KOCUR NA NIEBEZP. STACJI!

Zastanawiam się, czy to nie ten sam kot
viewtopic.php?p=7551079#p7551079

Pisałam nawet do dagmara-olga, ale nie ma Ona teraz możliwości dowiedzenia się, jaki był tamten.

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Sob sie 13, 2011 21:45 Re: PILNE! WŁADYSŁAWOWO, ZAGŁODZONY KOCUR NA NIEBEZP. STACJI!

"kot jest bardzo chudy ale ma gęstą sierść, zdrową - taki typ "wyścigowy" ale nie jest to zagłodzenie. "

"Kot jest "prawie szylkretką" bo tak niby wygląda ale ma dwa kolory i jest samcem."

to na 99 procent nie ten kot.
Filemon, Nuteńka [*] kocham na wieki....
Franuś [*] w moim serduszku na zawsze
Dzwoneczku [*] Kochanie, pamiętam...
Bokiruniu [*] dziękuję...
Obrazek
Obrazek

Satoru

Od: Czw sie 21, 2003 13:32

Post » Sob sie 13, 2011 21:59 Re: PILNE! WŁADYSŁAWOWO, ZAGŁODZONY KOCUR NA NIEBEZP. STACJI!

Satoru pisze:"kot jest bardzo chudy ale ma gęstą sierść, zdrową - taki typ "wyścigowy" ale nie jest to zagłodzenie. "

"Kot jest "prawie szylkretką" bo tak niby wygląda ale ma dwa kolory i jest samcem."

to na 99 procent nie ten kot.

Nie doczytałam :oops:

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Sob sie 13, 2011 22:12 Re: PILNE! WŁADYSŁAWOWO, ZAGŁODZONY KOCUR NA NIEBEZP. STACJI!

liczą się chęci :ok: :ok: :D
Obrazek
Obrazek

Satoru

Post » Nie sie 21, 2011 22:06 Re: PILNE! WŁADYSŁAWOWO, ZAGŁODZONY KOCUR NA NIEBEZP. STACJI!

... a kotka jak nie było tak nie ma .... dziewczyny wasza determinacja napewno zakończy się sukcesem ....powodzenia :ok:
PLUTO - pies :) rasy bratnia dusza - już w DS !!!!
Obrazek

animalon

Od: Sob lis 27, 2010 8:48

Post » Pon sie 22, 2011 18:42 Re: PILNE! WŁADYSŁAWOWO, ZAGŁODZONY KOCUR NA NIEBEZP. STACJI!

Marlon pisała ze jej siostra mmiała w sobote po pracy jechac po kotka. Nic wiecej nie wiem, jestem daleko i to mnie przygnebia. Moze ktos mieszka blisko i chcialby pomoc? Juz miesiac odkad go widzialam.. Nienawidze takiego stanu zawieszenia.
Obrazek
Obrazek

Satoru

Post » Wto sie 23, 2011 20:27 Re: PILNE! WŁADYSŁAWOWO, ZAGŁODZONY KOCUR NA NIEBEZP. STACJI!

Marlon mówi, że w sobotę kota nie było
Obrazek
Obrazek

Satoru

Post » Śro sie 24, 2011 8:14 Re: PILNE! WŁADYSŁAWOWO, ZAGŁODZONY KOCUR NA NIEBEZP. STACJI!

Może ktoś go przygarnął, widząc takiego biedaka?

Nie chcę myśleć inaczej :(
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Pt sie 26, 2011 22:52 Re: PILNE! WŁADYSŁAWOWO, ZAGŁODZONY KOCUR NA NIEBEZP. STACJI!

czy ktoś jeszcze z okolicy moze pomoc?!?!?!?
Obrazek
Obrazek

Satoru

Post » Nie wrz 04, 2011 15:42 Re: PILNE! WŁADYSŁAWOWO, ZAGŁODZONY KOCUR NA NIEBEZP. STACJI!

Dziewczyny!!

Dzwoniła do mnie Marlon, chwilę rozmawiałyśmy. Kot jest na peronie, podobno ma się niezle, dziewczyna która pracuje w poblizu jest zainteresowana wzięciem kota do siebie. Kot po złapaniu ma jakies 2 tygodnie u weterynarza, potem musi trafić do domu i rowniez do domu tymczasowego. I tu na dwoje babka wróżyła, albo weźmie kociaka po przeleczeniu albo jednak się rozmyśli. Zobowiązałam się pokryć kastrację kota i dalej to podtrzymuję.

Uważam że lepiej go stamtąd zabrać, wykastrować, dać mu szansę i w tempie ekspresowym szukać domu niż pozwolić, żeby bytował między pociągami. Wydaje mi się że to te tak zwane "mniejsze zło" bo wiadomo, ile kotów domu szuka.

Ale tak luźno rzucając sobie przemyślenia moim zdaniem kot, mimo że jest karmiony absolutnie nie powinien na peronie zostać.

Mam nadzieję, że JUŻ dobrze wygląda. Wyglądał przerażająco w połowie lipca.

Co myślicie?
Obrazek
Obrazek

Satoru

Post » Nie wrz 04, 2011 15:59 Re: WŁADYSŁAWOWO, ZAGŁODZONY KOCUR- łapanka i decyzje

Jeszcze jedno. Marlon zasugerowała abym go wzieła do siebie, niestety jest to wykluczone. Pierwszym powodem jest panleukopenia - leczymy teraz chore kociaki, ktore sa u znajomej ale codziennie mam z nimi kontakt, sprzatam po nich, kroplowkujemy sie... Boje sie dotknac nieszczepionego kota.
Drugi powod jest metrazowy i finansowy - mozna upchnac wiecej ale i tak nam ciezko przy pięciu :/
Obrazek
Obrazek

Satoru

Post » Pt wrz 30, 2011 8:30 Re: WŁADYSŁAWOWO, ZAGŁODZONY KOCUR- łapanka i decyzje

... super pomysł :1luvu: :1luvu: :1luvu: nie zmieniajcie planów co do niego .... jesteście jedyną szansą dla niefo na normalne życie :kotek: :kotek: :kotek:
PLUTO - pies :) rasy bratnia dusza - już w DS !!!!
Obrazek

animalon

Od: Sob lis 27, 2010 8:48

[poprzednia]