Mia już w nowym domku!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lip 20, 2011 19:32 Re: Tymczas przedłużony o parę dni! Mia nadal pilnie szuka domku

joanna521 pisze:Umowę adopcyjną podpisałam! Adopcja odbyła się szybko, bo nowy opiekun Leosia była akurat u kolegi w sąsiednim bloku i zobaczył jedno z ogłoszeń, które dzieci rozwieszały. Zadzwonił do mnie, obejrzał Leosia, wysłałam zdjęcia na mejla, córka zdjęcia obejrzała, Leoś się jej bardzo spodobała (choć marzyła o czarnym kotku, nie pingwinku), przyjechał po nas z córką, pojechaliśmy do nich (mieszkają pod samymi Kielcami), pogadaliśmy, podpisaliśmy umowę i pan przywiózł nas z powrotem. Tak to było - w telegraficznym skrócie :)

:ok: :ok: :ok: i powiem tak:uffff :D
Dla "mojej'królewny to troche powybrzydzaj.Najpierw oczko, potem ogłoszenia u CatAngel(jak w końcu dostane przelew na który czekam od kilku dni to opłace Niuni ogłoszenia).Ale najpierw niech DR Jacek obejrzy oczko .Wtedy będziemy miały więcej informacji, ok?
BOZENAZWISNIEWA

Post » Czw lip 21, 2011 21:31 Re: Tymczas przedłużony o parę dni! Mia nadal pilnie szuka domku

BOZENAZWISNIEWA pisze:Dla "mojej'królewny to troche powybrzydzaj.Najpierw oczko, potem ogłoszenia u CatAngel(jak w końcu dostane przelew na który czekam od kilku dni to opłace Niuni ogłoszenia).Ale najpierw niech DR Jacek obejrzy oczko .Wtedy będziemy miały więcej informacji, ok?

W sobotę jadę do Krakowa do dr. Jacka :wink: Zobaczymy, co powie. Tylko wizyta w Krakowie dużo droższa, bo na wyjeździe: 140 zł + 10-20zł za wynajem gabinetu. Chciałam jechać do Warszawy, jak się dowiedziałam o kosztach, ale i tak mam lepsze połączenie z Krakowem niż z Warszawą, więc w końcu jadę do Krakowa: nie będę czekać w nieskończoność, aż mi się trafi okazja, że ktoś będzie jechał do Warszawy i mnie podrzuci.

Zapraszam na bazarek na leczenie Mii: viewtopic.php?f=20&t=129755&start=0
Może kogoś zainteresują książki dla dzieci?
Obrazek

joanna521

Od: Wto wrz 22, 2009 11:00

Post » Pt lip 22, 2011 7:43 Re: Tymczas przedłużony o parę dni! Mia nadal pilnie szuka domku

Zapraszam na bazarek na leczenie Mii: viewtopic.php?f=20&t=129755&start=0 :kotek:
Ostatnio edytowano Pt lip 22, 2011 16:31 przez joanna521, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

joanna521

Post » Pt lip 22, 2011 16:31 Re: Tymczas przedłużony o parę dni! Mia nadal pilnie szuka domku

Zapraszam też na kolejny bazarek viewtopic.php?f=20&t=130691
Można kupić książeczki dla dzieci o żółwiku Franklinie :)
Obrazek

joanna521

Post » Sob lip 23, 2011 12:03 Re: Tymczas przedłużony o parę dni! Mia nadal pilnie szuka domku

A ja zapraszam do udziału w aukcji - efekt będzie bezpośrednią pomocą finansową dla Joasi.

http://allegro.pl/show_item.php?item=1732576328

Jeśli ktoś może pomóc w ten sposób będę wdzięczna a jeśli nie to chociaż podeślijcie link znajomym z GG czy e-mailem :)

P.S. Asiu podeślij mi na maila albo PW namiary na Twoje konto - jeśli aukcja jakiś fundusz uzbiera - będę ci mogła przesłać :)
Obrazek

http://adena.net.pl/
NAJTAŃSZE BIURO RACHUNKOWE W POLSCE
ZDALNA WSPÓŁPRACA
ZADZWOŃ !!! SPRAWDŹ CENĘ DLA SWOJEJ FIRMY

Tola

Od: Pt lis 24, 2006 16:00

Post » Sob lip 23, 2011 14:29 Re: Tymczas przedłużony o parę dni! Mia nadal pilnie szuka domku

Tola pisze:A ja zapraszam do udziału w aukcji - efekt będzie bezpośrednią pomocą finansową dla Joasi.

http://allegro.pl/show_item.php?item=1732576328

Jeśli ktoś może pomóc w ten sposób będę wdzięczna a jeśli nie to chociaż podeślijcie link znajomym z GG czy e-mailem :)

P.S. Asiu podeślij mi na maila albo PW namiary na Twoje konto - jeśli aukcja jakiś fundusz uzbiera - będę ci mogła przesłać :)

Nie wiem czy możesz jeszcze edytować aukcje, ale chyba warto byłoby wstawić tam jakiekolwiek informacje na temat Mii i jej choroby oraz leczenia. Może tez link do wątku na miau? My tak robiliśmy, w czasach gdy mogliśmy wystawiać aukcje cegiełkowe pod patronatem AFN-u.

PS Matka nie porzucila Mii.
Obrazek

Gem

Od: Czw paź 12, 2006 16:37

Post » Sob lip 23, 2011 15:50 Re: Tymczas przedłużony o parę dni! Mia nadal pilnie szuka domku

Gem mogę edytować bo czasem tak robię tylko dziś coś sam portal szwankuje bo chciałam literówke poprawić....
Obrazek

ZDALNA WSPÓŁPRACA

Tola

Post » Sob lip 23, 2011 15:53 Re: Tymczas przedłużony o parę dni! Mia nadal pilnie szuka domku

Zaglądam cichutko i czekam na wieści po wizycie :)
BOZENAZWISNIEWA

Post » Sob lip 23, 2011 21:15 Re: Tymczas przedłużony o parę dni! Mia nadal pilnie szuka domku

Link wrzucony na NK i FB :ok: :ok: :ok:

Alyaa

Od: Śro paź 22, 2008 18:24

Post » Nie lip 24, 2011 11:55 Re: Tymczas przedłużony o parę dni! Mia nadal pilnie szuka domku

Wczoraj byłam z Mią w Krakowie u dr. Garncarza. Doktor obejrzał oba oczka. Lewe jest w świetnym stanie, natomiast prawe - to chore właśnie - no, cóż... Herpes wirus wniknął, niestety, w rogówkę i trwale ją uszkodził, jest ślad po przebytym owrzodzeniu, trzecią powiekę ma wrośniętą w spojówkę, w związku z czym oczko będzie wyglądać nieciekawie. Można je operować, ale jest 50% szans na to, że operacja się powiedzie. Sam doktor mówił, że skoro drugie oczko jest w pełni sprawne, to nie ma sensu operować tego chorego. Na razie przez najbliższe 3 tygodnie mamy podawać do obu oczu 2x dziennie zestaw Difadol, Braunol i Floxal (Vigamox okazał się za silny dla niej), a potem wizyta, ewentualnie kontakt mejlowy (dobre zdjęcie). Chodzi o to, żeby zdrowe oko nie zostało zajęte przez wirus i żeby to chore lepiej funkcjonowało.

Mia świetnie zniosła podróż. Jechałyśmy do Krakowa busem, wracałyśmy pociągiem. Podziwiała krajobrazy za oknem 8) Ona w ogóle jest taka bardziej luzaczka :wink: Później wrzucę zdjęcie z podróży powrotnej. Mia jest znakomitą towarzyszką w podróży. Jedyny kłopot to przenoszenie transporterka, na razie jeszcze niewielki, bo mało maleńtas waży :wink: (80 parę deka). Grzecznie się załatwiała do zaimprowizowanej z pokrywki pudełka po butach kuwetki, w ogóle dzielna z niej podróżniczka :!:

Bardzo, bardzo jestem wdzięczna Wam za wsparcie - i finansowe, i duchowe. Bez niego byłoby mi jeszcze ciężej :( Co się z Mią stanie, kiedy będzie musiała ode mnie odejść :?: :!: Przedłużam jej pobyt, jak tylko mogę, ale to nie może trwać bez końca...
Obrazek

joanna521

Post » Nie lip 24, 2011 12:04 Re: Tymczas przedłużony o parę dni! Mia nadal pilnie szuka domku

Dzielna dziewczynka :kotek: Trzymam kciuki za domek bo maleństwu bardzo jest potrzebny :!:
Obrazek

ZDALNA WSPÓŁPRACA

Tola

Post » Nie lip 24, 2011 12:19 Re: Tymczas przedłużony o parę dni! Mia nadal pilnie szuka domku

Dodam jeszcze, że oprócz oglądania widoków w busie, to w pociągu prawie całą drogę spała i zupełnie się nie przejmowała hałasem. Na dworzec przechodziłyśmy przez Galerię Krakowską, a jej gwar i tłum ludzi w ogóle nie przeszkadzał. No normalnie kotka podróżniczka :lol:
Obrazek Obrazek Obrazek

Robiona ręcznie biżuteria na sterylizację kotki: viewtopic.php?f=20&t=139004

Julijaaa

Od: Czw cze 16, 2011 14:19

Post » Nie lip 24, 2011 12:30 Re: Tymczas przedłużony o parę dni! Mia nadal pilnie szuka domku

Jak dzielna dziewczynka! :1luvu:

Domku, gdzie jesteś?

Alyaa

Od: Śro paź 22, 2008 18:24

Post » Pon lip 25, 2011 7:36 Re: Tymczas przedłużony o parę dni! Mia nadal pilnie szuka domku

Mia się przypomina i głośno mówi, że chciałaby do nowego domku :!: :!: :!:
Obrazek

joanna521

Post » Pon lip 25, 2011 13:35 Re: Tymczas przedłużony o parę dni! Mia nadal pilnie szuka domku

Dla porównania fotki Mii z początku leczenia i z ubiegłego tygodnia

Obrazek
Obrazek

Oczka są szeroko otworzone. A tak było wcześniej:

Obrazek
Obrazek

Wydaje mi się, że dziś jeszcze lepiej oczka wyglądają :D Z daleka wydaje się, że Mia ma oczka w różnych kolorach.
Obrazek

joanna521

[poprzednia][następna]