Grafitka -piękna niedostępna - znalazła domek na zawsze :))

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lip 20, 2011 10:29 Re: Grafitka -piękna niedostępna -pomóżmy zaufać -potrzebnyDT

Witam :)

chciałabym się podpytać o tą małą piękność. Już wspominałam kiedyś gosiaa, że szukamy dla mojej teściowej kotki, a jak jakiemuś małemu nieszczęściu będziemy mogli pomóc to jeszcze lepiej. Od jakiegoś już czasu obserwuję wątek i ta mała chwyciła mnie za serducho :1luvu:
Dlatego chciałabym się dopytać o formalności, mniej więcej wiem jakie są wymagania co do osób adoptujących kociaki, bo mamy Najkę i łatwo z tym pięknym maluchem nie było - każdy ją chciał :D

W każdym razie rozumiem, że mam się skontaktować w tej sprawie z CoolCaty, czy tak?

Pozdrawiam
Marta
ObrazekObrazek

szkrab

Od: Śro maja 05, 2010 15:48

Post » Śro lip 20, 2011 10:59 Re: Grafitka -piękna niedostępna -pomóżmy zaufać -potrzebnyDT

O matko, Marta, ale wiadomość, normalnie zaniemówiłam :)
Dziewczyny, do Marty możecie dawać Grafitkę w ciemno, ręczę za ten dom :ok:
Marta, pewnie się do Ciebie odezwie Andorka, bo ona prowadzi sprawę adopcji.

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Śro lip 20, 2011 11:28 Re: Grafitka -piękna niedostępna -pomóżmy zaufać -potrzebnyDT

dzięki Gosiu za te słowa :) to bardzo fajne dostać od Ciebie taką rekomendację :mrgreen:

Chciałam tylko zaznaczyć, że szukamy kici dla mojej teściowej, która dwa koty ma od 10 lat prawie. Jednego musieliśmy w grudniu uśpić, miała nieuleczalnego raka :( Ostał się kocur, wykastrowany, miziak. Mama mojego TŻ mieszka w bloku w Piasecznie - Frotka u niej przechodziła 3 tygodniową kwarantannę. Jest to osoba, która nie przejdzie obojętnie wobec nieszczęścia, ma serce wielkości Antarktydy, dlatego wiem, że na 100% malutka będzie miała spokój, ciepło i miłość człowieka w ilościach nieograniczonych.

Będę wdzięczna za kontakt lub namiar to oddzwonię :)

Pozdrawiam.
ObrazekObrazek

szkrab

Post » Śro lip 20, 2011 11:40 Re: Grafitka -piękna niedostępna -pomóżmy zaufać -potrzebnyDT

Szkrab, zaraz napiszę do Ciebie PW
Obrazek

andorka

Od: Wto kwi 25, 2006 22:33

Post » Śro lip 20, 2011 11:43 Re: Grafitka -piękna niedostępna -pomóżmy zaufać -potrzebnyDT

o matko, ale wiadomość 8O

kciuki trzymam wielkie :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Śro lip 20, 2011 12:04 Re: Grafitka -piękna niedostępna -pomóżmy zaufać -potrzebnyDT

PW poszło :D
Obrazek

andorka

Post » Śro lip 20, 2011 12:14 Re: Grafitka -piękna niedostępna -pomóżmy zaufać -potrzebnyDT

andorka pisze:PW poszło :D

dziękuję :) ekspres niesamowity. Odpisuję na PW i mam nadzieję wrócę do Was z dobrymi wiadomościami.
ObrazekObrazek

szkrab

Post » Śro lip 20, 2011 12:35 Re: Grafitka -piękna niedostępna -pomóżmy zaufać -potrzebnyDT

No to wszystkie Ciotki zbiórka i trzymać mocno kciuki za Grafi.
Decyzja będzie się podejmować, napisałam szkrab samą prawdę o małej i zobaczymy co z tego wyniknie ...
Obrazek

andorka

Post » Śro lip 20, 2011 12:38 Re: Grafitka -piękna niedostępna -pomóżmy zaufać -potrzebnyDT

:ok: za Grafitkę!!!!
Błagam jak ktokolwiek będzie u Grafiki, to proszę Henia wygłaskać i wykochać... Dziś mi puścił hamulce i się rozpłakałam, tak cicho i pusto...
najszczesliwsza

Post » Śro lip 20, 2011 12:43 Re: Grafitka -piękna niedostępna -pomóżmy zaufać -potrzebnyDT

no kciuki ogromne są nieustająco za Grafi! :ok: :ok: :ok:
oby się wszystko udało!
****** Atan ['] 21.02.2001 - 21.10.2013 ****** Lideczka ['] 2006 - 21.04.2015 ****** Ares ['] 02.12.2013 - 03.06.2016 ****** SaBunia 2006 - 31.10.2017 pękło mi serce

atla

Od: Wto wrz 29, 2009 8:20

Post » Śro lip 20, 2011 12:45 Re: Grafitka -piękna niedostępna -pomóżmy zaufać -potrzebnyDT

Aniu, ja Ci tylko powiem, że mam jak najlepsze zdanie o domku Marty i jej teściowej.
Mieliśmy trochę perypetii po przyjeździe Frotki do Marty (Naja już tam mieszkała od kilku dni). Marta się wspaniale zachowała, zaproponowała najlepsze rozwiązanie, cały czas dopytywała co i jak, żeby było najlepiej dla kotów, Frotka u teściowej wróciła do zdrówka i wszystko się dobrze skończyło.
Jak byś chciała wiedzieć coś więcej, dzwoń, pisz, powiem co i jak bo to naprawdę domy godne polecenia.

Trzymam kciuki :ok:

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Śro lip 20, 2011 18:42 Re: Grafitka -piękna niedostępna -pomóżmy zaufać -potrzebnyDT

Trzymam i ja kciuki :ok:
^^ Обжигаешь красатой,
Ты Гламурная Зараза ^^

Cindy28

Od: Sob cze 11, 2011 23:52

Post » Czw lip 21, 2011 7:30 Re: Grafitka -piękna niedostępna -pomóżmy zaufać -potrzebnyDT

Mam jeszcze do Was dwa pytania :)

1. Czy mała jest wysterylizowana? Nie znalazłam na wątku informacji na ten temat, natomiast w ogłoszeniu z kotyliona, które jest chyba o Graffi, było napisane, że jest po zabiegu. To nie ma znaczenia jeżeli chodzi o podejmowaną decyzję, sprostuję od razu, po prostu chciałabym wiedzieć.

2. Jak rozumiem teraz mała siedzi w klatce. Wyobrażam sobie, że po wypuszczeniu małej w pokoju, schowa się w najciemniejszy kąt i nie da do siebie podejść - przynajmniej na początku. Chciałabym mieć pełniejszy obraz jej zachowania. Jak się zachowuje wypuszczona z klatki - chodzi i ciekawsko obwąchuje kąty lecznicy,czy raczej wciska się w kącik i tyle?

Pozdrawiam
ObrazekObrazek

szkrab

Post » Czw lip 21, 2011 8:25 Re: Grafitka -piękna niedostępna -pomóżmy zaufać -potrzebnyDT

Andorka na pewno odpowie szczegółowo na te pytania, ale ja tylko chciałam powiedziec, że w przypadku kotów do doswojenia, warto na początku ograniczyć im przestrzeń. Niekoniecznie klatką. Ale np. przeznaczyć najpierw jeden pokój do dyspozycji kici. Łatwiej będzie Teściowej ogarnąć sytuację.
Niemniej koty wiedząc, że są już w swoim właściwym domu, zachowują się całkiem inaczej i oswajają szybciej :ok:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Czw lip 21, 2011 8:37 Re: Grafitka -piękna niedostępna -pomóżmy zaufać -potrzebnyDT

magdaradek pisze:Andorka na pewno odpowie szczegółowo na te pytania, ale ja tylko chciałam powiedziec, że w przypadku kotów do doswojenia, warto na początku ograniczyć im przestrzeń. Niekoniecznie klatką. Ale np. przeznaczyć najpierw jeden pokój do dyspozycji kici. Łatwiej będzie Teściowej ogarnąć sytuację.
Niemniej koty wiedząc, że są już w swoim właściwym domu, zachowują się całkiem inaczej i oswajają szybciej :ok:

Taki jest plan :) jeden pokój, w którym Frotka była odizolowana, będzie przeznaczony dla kici. Szczególnie, że kocur jest pokaźnych rozmiarów, wiec najpierw niech się przez drzwi poznają.

Dzięki :)
ObrazekObrazek

szkrab

[poprzednia][następna]