Cmentarz Brwinów.Są kocięta.Jest źle,potrzebna karma,głodne

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sie 12, 2011 20:17 Re: POMOCY!Brwinów pod W-wą*Stado kotów, tracą oczy!Potrzebne DT

dziękuję, nie nie przelewaj wszystkiego, połowę zostaw na karmę na wasze karmienie, dojazd itp
dziś mało który uciekał, ja byłam w szoku, podchodziłam i po prostu od tak brałam na ręce 8O :cry:
zostawiłam tam sporo karmy, tam w murku i pod tym kontenerem, dobrej karmy, niech zjedzą mniej a treściwie, musi być raczej lekkie żarcie, koty brzuchy mają twarde ja kamienie :(
jedne kociak szary, który siedziął za tym murkiem jedne jedyny miała ładne oczka

myślę nad budkami, żeby je gdzież wsadzić, może tam w tej rozwalający się płot, jest zimno wieczorami mimo wszystko
dawno nie widziałam tylu glutów

zostało tam jeszcze bardzo dużo bied, a siedziba to chyba jest tam za tym płotem? to działki czy co?
pomoc bardzo jest tam potrzebna
Adoptuj, nie kupuj. Obrazek

Jeśli czujesz ból to znaczy,że żyjesz ...
Jeśli czujesz ból innych ludzi, to świadczy o tym, że jesteś człowiekiem ...

Anna Rylska

Od: Wto wrz 12, 2006 12:16

Post » Pt sie 12, 2011 20:38 Re: POMOCY!Brwinów pod W-wą*Stado kotów, tracą oczy!Potrzebne DT

Cindy pisze:W tym miesiacu juz przelalam sporo na kotki - ale sytuacja tutaj jest bardzo dramatyczna wiec wszystko inne moze poczekac do przyszlego miesiaca.
Podajcie konto, na ktore moge przelac pare groszy - jak trza - to trzeba :roll:

Cindy, ja tak samo, splukalam sie zupelnie, ale wygrzebalam jeszcze jakas kwote i na cito przelalam juz Ani (acha, jeszcze dycha wyszla na ogloszenia innego kotka w potrzebie). Sytuacja u Ani jest tragiczna, sama juz ledwo wiaze koniec z koncem, a teraz doszlo jej jeszcze 5 bid w fatalnym stanie.
Nie mozemy zostawic jej samej.
Obrazek

Ania i jej Nitro

Od: Pon lip 25, 2011 13:44

Post » Pt sie 12, 2011 20:40 Re: POMOCY!Brwinów pod W-wą*Stado kotów, tracą oczy!Potrzebne DT

Aniu, co do budek - tam, gdzie jest nisza w murze za ok. 50cm jest drugi płot/murek. Myślę, że w tym przesmyku najlepiej będzie ustawić budki. Będą praktycznie niewidoczne i z cmentarza, i raczej z działek. I osłonięte z dwóch stron. Trzeba by tylko tam trochę ogarnąć śmieci i chwasty i sprawdzić, czy budki się zmieszczą. Ewentualnie zrobić węższe budki, da się? Bo miejsce chyba najlepsze na 2 budki.
Poza tym można szukać kawałka miejsca gdzieś za grobami... ale tam to ludzie mogą się wkurzyć i wysiedlić, jak na wolskim. Chyba że Twoi znajomi pozwolą gdzieś na tyłach ich rodzinnej mogiły....?... tak gdybam... a, no i można chyba w tej niszy wąskiej zrobić po 2 piętra?

tam jeden taki podrostek ok. 5 miesięcy miał tragiczne oczka :( wyglądało, jakby właśnie wypływały. ale był niedotykalski...

Fleur

Od: Sob paź 01, 2005 21:51

Post » Pt sie 12, 2011 20:52 Re: POMOCY!Brwinów pod W-wą*Stado kotów, tracą oczy!Potrzebne DT

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Anna Rylska

Post » Pt sie 12, 2011 20:56 Re: POMOCY!Brwinów pod W-wą*Stado kotów, tracą oczy!Potrzebne DT

Jakie biedusie :(
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

Post » Pt sie 12, 2011 21:54 Re: POMOCY!Brwinów pod W-wą*Stado kotów, tracą oczy!Potrzebne DT

bazarek, zapraszam: viewtopic.php?f=20&t=131646&p=7828700#p7828700

Aniu, może wrzuć tego linka na 1 post...

Fleur

Post » Pt sie 12, 2011 22:16 Re: POMOCY!Brwinów pod W-wą*Stado kotów, tracą oczy!Potrzebne DT

To jakiś horror! Podziwiam Cię Aniu R. za to co zrobiłaś! i Twojego TŻ że się na to zgadza i pewnie Cię wspiera! :ok:
Czy ktoś z Was przyjąłby kilka rzeczy na bazarek dla kociaków? ja nie mogę zrobić bo mam za mało wpisów, staż chyba też jeszcze za krótki i do tego nie miałabym czasu go pilnować. Jak ktoś mi poda adres na pw to mogę wysłać kilka ciuchów we wtorek - w weekend porobię przegląd szaf... Bo w gotówce niestety przekroczyłam ostatnio limity na koty moje i forumowe, i moje psy bo już w większości staruszki wymagające leczenia... :?
Obrazek

sroka7

Od: Pon maja 02, 2011 11:04

Post » Pt sie 12, 2011 22:26 Re: POMOCY!Brwinów pod W-wą*Stado kotów, tracą oczy!Potrzebne DT

mogę to być ja :ok:

Fleur

Post » Pt sie 12, 2011 22:32 Re: POMOCY!Brwinów pod W-wą*Stado kotów, tracą oczy!Potrzebne DT

Fleur pisze:mogę to być ja :ok:

Świetnie! To podaj mi adres i we wtorek wyślę paczkę pocztą polską-ostatnio nawet się ładnie wyrabiają z transportem :)

PS. Cudne są Twoje kotkulki - kiedyś na pewno zamówię!
Obrazek

sroka7

Od: Pon maja 02, 2011 11:04

Post » Pt sie 12, 2011 23:47 Re: POMOCY!Brwinów pod W-wą*Stado kotów, tracą oczy!Potrzebne DT

na tym cmentarzu zostało jeszcze bardzo dużo chorych kotów, dużo jest kociąt ok. 8 tygodniowych, kilka w bardzo cięzkim stanie :( starszych takich 4-5 miesięcy, dwa były bardzo chore
dwie czy trzy kotki były chyba cieżarne, reszta przemykała gdzieś dalej
bez pomocy, karmienia, DT one po prostu umrą w męczarniach od kociego kataru, głodu i kalciwirozy

moja 5 to tak naprawdę bardzo mała kropla w morzu kocich potrzeb, dlatego bardzo proszę nie zostawiajcie brwinowskich kociaków, one nie pchały się na świat

Anna Rylska

Post » Sob sie 13, 2011 0:36 Re: BrwinówBŁAGA O POMOC*Masa kotów*Tracą oczy!PotrzebnaPomoc DT

Ogrom tragedii Aniu. :| I garstka Ludzi, którzy muszą się z tym zmierzyć.Ściska i boli, kiedy się to czyta, ogląda zdjęcia.....Ale Wy dajecie IM NADZIEJĘ. :1luvu: Nikt inny przed Wami tego nie zrobił.Bardzo chce wierzyć, że się uda.Że powolutku z Pomocą Forum sprawicie że dla Brwinowskich kotów jeszcze zaświeci słońce.Że poznają co to dobroć, opieka, troska, pełna miseczka.Życzę im tego i Wam Kochani z Całego Serca.

Od dawna podczytuje ten watek i marzyłam aby POMOC nadeszła....Dziękuję Wam że jesteście tam z nimi. :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Sob sie 13, 2011 1:09 Re: BrwinówBŁAGA O POMOC*Masa kotów*Tracą oczy!PotrzebnaPomoc DT

Jak tylko wroce do Warszawy to wysle jakies pieniadze.
Powiedz, czy to da sie wyleczyc? Czy jest szansa, ze te kotki nie straca oczu?

Tak mi przykro, to straszne :crying: Przeciez to jest niesprawiedliwe, jest tyle zlych ludzi na swiecie a to wlasnie bezbronne, bogu ducha winne zwierzeta cierpia :cry: :cry: :cry:

naupliosa

Od: Pon lip 18, 2011 12:00

Post » Sob sie 13, 2011 9:33 Re: BrwinówBŁAGA O POMOC*Masa kotów*Tracą oczy!PotrzebnaPomoc DT

nie wiem czy stracą oczy, czas pokaże
oczy stracę na pewno te co zostały na cmentarzu

POTRZEBNE DT dla cmentarniaczków, może choć ktoś jednego maluszka weźmie? najbardziej zdrowego

Anna Rylska

Post » Sob sie 13, 2011 9:59 Re: BrwinówBŁAGA O POMOC*Masa kotów*Tracą oczy!PotrzebnaPomoc DT

jak napisałam na sowim wątku

żyjemy...... buraska - kotka nie chce wcale jeść, karmię
kocurek bez oczka jest bardziej radosny
zaraz lecę do drugiego mieszkania do pozostałych trzech
wszystkie oswojone, obsługiwalne
ja w wielkim szoku - z tego co zobaczyłam i chyba po części z mojej głupoty?!

potrzebna karma dla tych na cmentarzu, najlepiej wszystko dla kociąt, tam nawet matki jak kocięta wyglądają :(
bardzo potrzebny convalescent proszek, nie mam ani jednego w domu

Anna Rylska

Post » Sob sie 13, 2011 11:15 Re: BrwinówBŁAGA O POMOC*Masa kotów*Tracą oczy!PotrzebnaPomoc DT

Słuchajcie, masakra :-(

klatka jest, ludzie są, łapanie ustawione na wtorek - ale Koteria nie pomoże. W tym tygodniu w ogóle odpada, bo się przeprowadzają...

a po tym tygodniu może nie być ludzi :( no i może się coś rozmnożyć...

kombinowałam i jest możliwy PLAN B:
w Pruszkowie na ulicy Działkowej (koło Brwinowa) jest dobrze wyposażona lecznica. pogadałam z panem dr Kopackim - będzie można u nich ciachnąć, również aborcyjnie, i przechować dzikuskę parę dni po operacji. koszt całej akcji dla jednej kotki, łącznie z hospitalizacją - 180 zł (pan dr obniżył ze względu na bezdomność).

Dodatkowym plusem jest jeszcze bliskość tej kliniki. Myślę, że taxi z cmentarza nie byłaby bardzo droga... ew. ze stacji w Pruszkowie? to chyba parę zł.

Rozmawiałam z moim dobrym i kochanym TŻ - zapożyczymy się na ciachnięcie jednej sztuki kotki. Tylko co z resztą?...
Ostatnio edytowano Sob sie 13, 2011 11:30 przez Fleur, łącznie edytowano 2 razy

Fleur

[poprzednia][następna]