OSIEROCONE Maluszki PILNIE szukają DT/DS-SZCZECIN/OKOLICE

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto cze 07, 2011 22:43 Re: OSIEROCONE Maluszki PILNIE szukają DT/DS-SZCZECIN/OKOLICE

Ta dziewczynka i jeszcze jedna jest najbardziej ciekawa wszystkiego i ślicznie się bawi. dzisiaj bawiła się moim plecakiem, próbowała nawet wdrapać się po spodniach.

Obrazek-Obrazek-Obrazek
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Wto cze 07, 2011 22:43 Re: OSIEROCONE Maluszki PILNIE szukają DT/DS-SZCZECIN/OKOLICE

iza71koty pisze:Ta dziewczynka i jeszcze jedna jest najbardziej ciekawa wszystkiego i ślicznie się bawi. dzisiaj bawiła się moim plecakiem, próbowała nawet wdrapać się po spodniach.

Obrazek-Obrazek-Obrazek

śliczności :1luvu:
Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

Od: Sob wrz 04, 2010 12:18

Post » Śro cze 08, 2011 11:51 Re: OSIEROCONE Maluszki PILNIE szukają DT/DS-SZCZECIN/OKOLICE

Kto pomoże kocim sierotkom :(

wiora

Od: Czw sty 24, 2008 0:19
Lokalizacja: leszno:) /Baile Atha Cliath/Malta-Ibi patria, ubi bene

Post » Śro cze 08, 2011 13:10 Re: OSIEROCONE Maluszki PILNIE szukają DT/DS-SZCZECIN/OKOLICE

Dokupiłam sierotkom paszteciki Gourmeta z tuńczykiem. Kończy się promocja 1 plus 1 za połowę ceny.Zakupiłam też w ciuszkach dwa kocyki polarowe i małą kołderkę z satyny. Będzie dobra na upały. Nie mam w domu już nic świeżego do wykorzystania. Ostatnio nic nie dostajemy z Hurtowni i muszę dokupywać wszystko na bieżąco.

iza71koty

Post » Śro cze 08, 2011 13:11 Re: OSIEROCONE Maluszki PILNIE szukają DT/DS-SZCZECIN/OKOLICE

Postaram się zaraz zrobić takie przybliżone Rozliczenie jak to wygląda z wydatkami.

Wpłata od :D Dobrego Duszka - 80 zł :1luvu: :1luvu: :1luvu:
:D Anonimowy Darczyńca z Forum - 50 zł
:1luvu: :1luvu: :1luvu:

W przybliżeniu. Trzy kilo udek. Dziennie gotuję kilogram. To zaledwie 4 sztuki.- 15 zł

paszteciki Gourmeta 1 plus jeden za połowę ceny 7 sztuk - 14 zł

Krople plus strzykawki plus wizyta u Weta - 41 zł

Immunodol miałam świeży.

Mleko Nan2 w sumie dwa opakowania cena za sztukę 14 zł.Razem 28 zł.Pozostała połowa drugiego.W piatek bede chciała kupić normalne mleko dla kociąt.Kosztuje 25 zł.

Nie liczę tu wacików, chusteczek, soli fizjologicznej,talerzyków jednorazowych czy innych drobiazgów.

Tuńczyk w wodzie 2 sztuki - 6 zł

Kocyki polarowe plus kołderka - 10 zł

Wychodzi mi 114 zł

130 zł minus 114 zł pozostaje na plusie 16 zł.Jeśli gdzieś się pomyliłam to proszę mowić. Czuję się paskudnie. Jestem bardzo chora. :oops: :|

iza71koty

Post » Śro cze 08, 2011 13:15 Re: OSIEROCONE Maluszki PILNIE szukają DT/DS-SZCZECIN/OKOLICE

iza71koty pisze:Dokupiłam sierotkom paszteciki Gourmeta z tuńczykiem. Kończy się promocja 1 plus 1 za połowę ceny.Zakupiłam też w ciuszkach dwa kocyki polarowe i małą kołderkę z satyny. Będzie dobra na upały. Nie mam w domu już nic świeżego do wykorzystania. Ostatnio nic nie dostajemy z Hurtowni i muszę dokupywać wszystko na bieżąco.

jesteś bardzo dzielna.
Sama mam szpital psio-koci, a do tego pracuję, więc wiem jaka to wątpliwa rozrywka, gdy powinnaś być w kilku miejscach na raz, a jednocześnie chciałoby sie być z nimi, żeby zapewnić jak najlepszą opiekę

inga.mm

Od: Pon lut 21, 2011 22:42

Post » Śro cze 08, 2011 18:17 Re: OSIEROCONE Maluszki PILNIE szukają DT/DS-SZCZECIN/OKOLICE

Kochani czuję się okropnie. :| Ledwo dojechałam na działke. Zrobiłam co trzeba, ale nie byłam w stanie umyć nawet kawałka podłogi. Głowa mnie boli, kiedy się schylam.
Jest poprawa po nowych kroplach.Nie jest wielka ale jedno oczko już do polowy widac u tej najmniejszej, najbardziej chorej sierotki a to duży sukces. Najgorsze jest to ,że te oczy nachodzą błoną i żeby krople dostały się do oka ,trzeba to szeroko i mocno otworzyć.Inaczej wszystko zostanie na błonie i wypłynie. Musi być choć malutki wlot. Dziurka w jednym miejscu, którą krople dostaną się wewnątrz do oka. Chwilowo mamy taką jedną dziurkę. Może po dzisiejszych kropelkach i w drugim oczku się zrobi.Ogólnie malutka ma apetyt. Dzisiaj nawet podrapała podczas zabawy innego kotka, ale kicha i nie podoba mi się jej oddech. Trzy kotki dostały leki i czekamy do jutra.Dzisiaj jak wrócę muszę sie od razu położyć. Nic nie mogę jeść. Nie mam apetytu. Na działce musiałam się położyć na pół godzinki i przykryć kocem, bo mnie telepotało.Maluszki w tym czasie się bawiły a potem też się zawineły i poszły spać. Teraz znów mnie telepie i muszę się położyć na kilka minut ,bo inaczej nie dojdę na Tęczę.

iza71koty

Post » Śro cze 08, 2011 21:41 Re: OSIEROCONE Maluszki PILNIE szukają DT/DS-SZCZECIN/OKOLICE

trzymaj się dziewczyno.
Zdrowiej jak najszybciej.

inga.mm

Post » Śro cze 08, 2011 22:22 Re: OSIEROCONE Maluszki PILNIE szukają DT/DS-SZCZECIN/OKOLICE

inga.mm pisze:trzymaj się dziewczyno.
Zdrowiej jak najszybciej.

Dziękuję Ci :1luvu: Jest mi bardzo ciężko.Nawet oddychanie sprawia mi ból. Akurat teraz....czuję wiesz jakąś taką złość.Sama nie wiem.... :| Wiem że jestem bardzo potrzebna a jednocześnie czuję taką fizyczną niemoc. To okropne. Biorę Aspirynę i się kładę.Matko jedyna! Oby choć jutro odrobinkę odpuściło. :|

iza71koty

Post » Śro cze 08, 2011 22:39 Re: OSIEROCONE Maluszki PILNIE szukają DT/DS-SZCZECIN/OKOLICE

rany, możesz mieć zapalenie oskrzeli albo płuc.
Może jednak lekarz powinien posłuchac Twojej klatki - piersiowej oczywiscie.

inga.mm

Post » Czw cze 09, 2011 8:28 Re: OSIEROCONE Maluszki PILNIE szukają DT/DS-SZCZECIN/OKOLICE

Koty i człowiek w potrzebie! Kto pomoze Izie zaopiekowac się małymi Zuszkami?
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Czw cze 09, 2011 13:46 Re: OSIEROCONE Maluszki PILNIE szukają DT/DS-SZCZECIN/OKOLICE

taizu pisze:Koty i człowiek w potrzebie! Kto pomoze Izie zaopiekowac się małymi Zuszkami?

:?: :?: :?: :?: :?:
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Czw cze 09, 2011 14:17 Re: OSIEROCONE Maluszki PILNIE szukają DT/DS-SZCZECIN/OKOLICE

iza, odezwij sie.
Niepokoimy sie o Ciebie

inga.mm

Post » Czw cze 09, 2011 15:23 Re: OSIEROCONE Maluszki PILNIE szukają DT/DS-SZCZECIN/OKOLICE

inga.mm pisze:iza, odezwij sie.
Niepokoimy sie o Ciebie

Dziękuję że o mnie myslicie.Cóż...całą noc miałam potworną goraczkę, jakbym za chwilke miała wybuchnąć dosłownie.Czułam normalnie gorący oddech. Wzięłam Aspirynę. Byłam mokra jak mysz.Dzisiaj niestety musiałam poprosić sąsiadkę o pomoc w zakupach i przywieziniu ryby. Nie lubię tego robić i wole być samowystarczalna, bo niestety nie odbywa się to za darmo.
Musiałam nadrobić powolutku braki. Wczoraj nic nie byłam w stanie zrobić. Nawet kuwety zostawiłam tak jak były. Dałam tylko kotom kolację. Zmieniłam wode na czysta. Wcześniej pochowałam Gosię i to wszystko. Musiałam się położyć.

Zaraz musze wyjsć. Jechać do sierotek. Znajomy przyszedł i odebrał mój rower. Będzie kleił koło.Musze jechać znowu rowerem Taty.Bolą mnie kości,mieśnie, głowa i wszystko co możliwe. Najdziwniejsze że mocno bolą mnie oczy. Jak dotykam gałek ocznych to normalnie....nie pamietam żebym kiedyś miała coś takiego.Czy to możliwe przy przeziębieniu. W nocy napadł mnie kaszel.

iza71koty

Post » Czw cze 09, 2011 19:04 Re: OSIEROCONE Maluszki PILNIE szukają DT/DS-SZCZECIN/OKOLICE

odezwij się, gdy wrócisz

inga.mm

[poprzednia][następna]