[PKDT]GDAŃSK -KOTY Z FERMY LISÓW WALCZĄ O PRZETRWANIE!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto kwi 26, 2011 22:56 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

jutro wiozę z marlon do owczarni agnes i szymcię.martwię się o agnes, bo dziś wieczorem odkryłam u niej pod pachą rany, takie jakby egzemy skórne, ale nie jest to grzyb na bank. ona ma w ogóle straszne to futro, tak jak ten kotek z powyższych zdjęć. dam do owczarni dla nich flachę kerabolu. a szymci wcale nie odrosła łysa plama po sterylce i po tej conveni nadal charczy. w sumie w owczarni nie trzeba kotów wystawowych- byle by dobrze myszy łowiły :ok: rozmawiałam z tą panią-wspaniała osoba, będzie dobrze :)

do biura pkdt napisała dziewczyna która chce nam pomóc- namawiamy na dt dla małej calineczki od kasprzyków....trzymajcie kciuki :ok:
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Wto kwi 26, 2011 23:09 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

a oto optymistyczny list:

"Ok, zgłoszę się w piątek po ćwiczeniach, myślę, że będę miała transport dla małej samochodem, a jeżeli nie to napisze dzien wcześniej tj. w czwartek. Czy pasowała by Wam godzina 17-18, bo tak koncze ćw. ewentualnie gdyby moje zaplecze transportowe zawiodło to możemy się umówić w Kolbudach, stamtad na 100% ktoś mnie (hm.. juz Nas ^^ :)) dalej podrzuci;) A widomo dla kocurki najlepiej nei tłuc sie pksem:)"

:ok: :ok: :ok:

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Post » Wto kwi 26, 2011 23:17 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

A to będzie trzeci szarak w domu, jak dorośnie będzie Żbikiem :)
Zasłony akurat wyprane, pachnące po Wielkanocy, także - hulaj dusza piekła nie ma - na czyściutkim:)
Witam Was:)

Iskra22

Od: Wto kwi 26, 2011 23:11

Post » Śro kwi 27, 2011 0:03 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

Iskra jak chcesz moge pomóc z transportem!! :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Śro kwi 27, 2011 1:19 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

marlenka kierowcą miesiąca :!: :lol:

Obrazek
Obrazek

sabina skaza

Post » Śro kwi 27, 2011 8:33 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

sabina skaza pisze:jutro wiozę z marlon do owczarni agnes i szymcię.martwię się o agnes, bo dziś wieczorem odkryłam u niej pod pachą rany, takie jakby egzemy skórne, ale nie jest to grzyb na bank. ona ma w ogóle straszne to futro, tak jak ten kotek z powyższych zdjęć. dam do owczarni dla nich flachę kerabolu. a szymci wcale nie odrosła łysa plama po sterylce i po tej conveni nadal charczy. w sumie w owczarni nie trzeba kotów wystawowych[...]

convenia na charczenie ? Myślałem że to właśnie na skórne zmiany jest... powiedzcie babce żeby im jeszcze przez parę tygodni dawała jeść.

ssb

Od: Czw cze 24, 2010 13:45

Post » Śro kwi 27, 2011 10:32 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

Sabina właśnie te egzemy mnie martwią, kilka kotów ma ten sam problem, nawet Sally jak sie okazało ma cos takiego na szyi - wg, weta to nie grzyb. Moze Wasi weterynarze mają na ten temat jakies zdanie bo martwię się czy dobrze Sally leczymy ;-(((

Calineczke odwiedze w Przywidzu, jesli tam trafi, dajcie znać czy uda sie ja przetransportowac do Przywidza (Calineczka w sobote musi dostac 2 dawke szczepionki- chyba ze w piatek??) Ja bede w sobote, to jak nie uda sie nic załatwić z transportem to moze i ja zabiorę. Jeszcze sama sie nie dogadałam z kim przyjade do Gdyni...ech ten samochód. Czas kupic jakis złom;-)))
pzdr
Obrazek

aya13

Od: Sob lis 14, 2009 19:24

Post » Śro kwi 27, 2011 10:56 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

ZAPRASZAM do udostepniania albumów z kociakami z lisiarni na fb.
Z Kasią od fb juz sie umówiłam i cos sklecimy na fb-pkdt.

Poki co kociaki sa przedstawione u mnie;-))
Ostatnio edytowano Czw kwi 28, 2011 10:16 przez aya13, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

aya13

Post » Czw kwi 28, 2011 8:00 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

Marlon Ok :) Było by mi miło. Odnośnie miejsca to w pt dam znać co i jak czy w Gdansku czy w Kolbudach mogę odebrać małą:) pw

Iskra22

Post » Czw kwi 28, 2011 10:23 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

Iskra22 - dzięki, ze zgodziłas sie zabrać małą Calineczke. Oba małe skrzaty zabrałam z lisiarni ponad miesiąc temu. Teraz beda juz zdrowe i gotowe do adopcji;-) Jak się z mała zapoznasz daj mi znać, bo chętnie jak bym była w okolicy odwiedze Calineczke. Ja biore drugiego malucha z lecznicy -Łapke, była u mnie prawie 2 tyg i musze jej wynagrodzic stresik bycia w lecznicy. 8O

Jak bedziesz miała jakies pytania to pisz, obu małym zrobiłam ogłoszenia. Także jak juz bedzie u Ciebie zmienie tylko dane kontaktowe.

Pozdrawiam i dzieki raz jeszcze;-))
Obrazek

aya13

Post » Czw kwi 28, 2011 15:42 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

Szymon jak wymaz i antybiogram Gila- odebrany, czy mam iść do weta? Oby nic strasznego nie wyszło...
Mam nadzieje, ze po 2 tyg leczenia u Kasprzyków nasz kochany Gil dostanie inną ksywkę...bo po "gilach" śladu nie będzie;-))
Obrazek

aya13

Post » Czw kwi 28, 2011 16:32 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

byłem wczoraj - miało być dzisiaj - byłem dzisiaj - ma być jutro ;>

Zamówiłem omegan, jak chcesz to się podzielę - dla Łapki.

pzdr.

ssb

Post » Czw kwi 28, 2011 17:31 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

aya13 no problem mam 3 to i czwarty się wyżywi i dobrze wyśpi mam pytania czy mała wychodziła na dwór, mieszkam na wsi mam duże podwórko, ale bez stodoły heheheheh :P jeśli nie wychodziła (poza lisiarnią oczywiscie) to na poczatek dla obeznania na szelkach a potem zobaczymy czy się zaklimatyzuje w razie czego mam juz 2 typowe domowe kanapowce Mańka i Klemensa:) pytanko tylko mam małe czy jakieś szelki sie znajdą moga być używane ???

Iskra22

Post » Czw kwi 28, 2011 18:36 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

hej!
Mała poczatkowo była w kaltce w piwnicy, potem w klatce w mieszkaniu w bloku a później luzem w mieszkaniu z innym kotem. Mysle, ze lepiej niech sobie z jednym pomieszczeniu posiedzi na początek aby był do niej dostep. Weterynarz Ci powie co i jak bo obie trzeba (tą co ja biore i Calineczke) smarowac jeszcze tydzień. Mała ma tez dostac w sobote druga dawke szczepionki wiec jakbys brała wczesniej niz sobota to trzeba o tym przypomieć. Szeleczek niestety nie mam, bo moj kot je pogryzł i nie uzywałam. Ale moze dziewczyny maja jakies na zbyciu.

Najwazniejsze aby je przesmarowac jeszcze tydzien, potem pomyslimy o szczepieniu i beda juz w pełni gotowe do wyadoptowania;-)))
Oczywiscie zdjecia jak bys robiła mozesz mi podsyłać (wysle ci e -mail) to bedziemy robic nowe ogłoszenia;-)

pzdr
U nas 2 kotki sie okociły w lisiarni i bedzie wesoło, mimo 7 kotów zabranych z tego nadal 5 tymczasowanych i leczonych, dwóch które nie przezyły, dalej jest 45 a tu jeszcze beda maluchy;-((( Smiałam sie ze trzeba zrobic plakat o LICYTYACJI w lisiarni - zrobic za darmo piwo i kiełbaski i zwołac mieszkancow i wydac jako gratis do piwa wypatrzonego kota.;-)))
Obrazek

aya13

Post » Pt kwi 29, 2011 18:57 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

okocą się kolejne dwie-trzy, toniemy.

ssb

[poprzednia][następna]