K-ów, KOCIARNIA ZALANA!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie kwi 10, 2011 14:58 Re: K-ów, nasi weci dbają aby się nam nie nudziło ...

może to zwykły brud. ucho jest ciepłe? drapie je? strzyże nim?
Obrazek Obrazek

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Nie kwi 10, 2011 15:04 Re: K-ów, nasi weci dbają aby się nam nie nudziło ...

kup w zoologicznym jakiś płyn do czyszczenia uszu kotom/psom, najlepszy jest dr. Seidla, wydatek ok. 20zł a na pewno przyda się w przyszłości, i przeczyść stalince. normalnie kotom nie trzeba czyścić, albo dość rzadko (np. raz na tydzień, kilka tygodni) - jeśli np. jutro brud będzie z powrotem, znaczy, że to jakaś infekcja. normalny brud jest brązowawy, nie czarny...

możliwe, że np. drapiąc ucho przeniosła sobie jakieś bakterie kuwetowe, tak truskawka załatwiła sobie ucho. wet poleci ci jakąś maść wybijającą życie wewnątrzuszne.

Kocuria

Od: Nie kwi 02, 2006 12:47

Post » Nie kwi 10, 2011 15:16 Re: K-ów, nasi weci dbają aby się nam nie nudziło ...

lutra pisze:może to zwykły brud. ucho jest ciepłe? drapie je? strzyże nim?

Drapie je. Potrząsa głową czasami.
Takie czarności miał mój pies, jak mu się wdawał grzybek...

Annazoo

Od: Nie lis 28, 2010 14:22

Post » Nie kwi 10, 2011 15:32 Re: K-ów, nasi weci dbają aby się nam nie nudziło ...

Ona na grzyba szczepiona. Może świerzbowiec? Kup na razie dr Seidla i przeczyść jej. Jeśli po kilku dniach wydzielina pojawi sę ponownie, to może być niestety ten pasożyt.
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Nie kwi 10, 2011 15:35 Re: K-ów, nasi weci dbają aby się nam nie nudziło ...

miszelina pisze:Ona na grzyba szczepiona. Może świerzbowiec? Kup na razie dr Seidla i przeczyść jej. Jeśli po kilku dniach wydzielina pojawi sę ponownie, to może być niestety ten pasożyt.

No a gdyby myśleć łącznie o tym uszku i plamie-strupku na pyszczku, której fotografie wklejałam, to nie daje jakiegoś bardziej jednoznacznego obrazu?
Może to inny szczep grzybka?

Annazoo

Post » Nie kwi 10, 2011 15:38 Re: K-ów, nasi weci dbają aby się nam nie nudziło ...

O ile dobrze pamietam, to Stalka ma jechać na dniach na szczepienie i oglądanie ząbków. Może i ucho, i policzek załatwić przy tej okazji? A do tej pory przemywać.
Obrazek

miszelina

Post » Nie kwi 10, 2011 15:40 Re: K-ów, nasi weci dbają aby się nam nie nudziło ...

miszelina pisze:O ile dobrze pamietam, to Stalka ma jechać na dniach na szczepienie i oglądanie ząbków. Może i ucho, i policzek załatwić przy tej okazji? A do tej pory przemywać.

Dobrze :wink:

Annazoo

Post » Nie kwi 10, 2011 15:44 Re: K-ów, nasi weci dbają aby się nam nie nudziło ...

Annazoo pisze:
miszelina pisze:O ile dobrze pamietam, to Stalka ma jechać na dniach na szczepienie i oglądanie ząbków. Może i ucho, i policzek załatwić przy tej okazji? A do tej pory przemywać.

Tylko przypomnij Robertowi, jak będzie ją od Ciebie brać. Bo on ma strarrrasznie duzo na głowie.
Obrazek

miszelina

Post » Nie kwi 10, 2011 15:45 Re: K-ów, nasi weci dbają aby się nam nie nudziło ...

miszelina pisze:
Annazoo pisze:

Tylko przypomnij Robertowi, jak będzie ją od Ciebie brać. Bo on ma strarrrasznie duzo na głowie.

Przypomnę.
1) Wiek
2) Zęby
3) strupek na pyszczku
4) Uszko
5) oczywiście brzuszek

Annazoo

Post » Nie kwi 10, 2011 15:54 Re: K-ów, nasi weci dbają aby się nam nie nudziło ...

To ja se zanaczę nowy wątek.
ps. _namida_, czemuś Ty takie śmieszne kt ustawiła na takie dobra??
Obrazek Hexe
Obrazek Obrazek

wildhoney

Od: Wto paź 03, 2006 11:25

Post » Nie kwi 10, 2011 16:22 Re: K-ów, nasi weci dbają aby się nam nie nudziło ...

Ja bym kupiła dla Stalki do uszu raczej Otifree, płyn dr Seidla ma w składzie mentol, który drażni ucho, jeśli jest tam jakikolwiek stan zapalny, tak poleciła mi dr Duda dla Krówka. Otifree można zakropić ucho, wymasować i pozwolić kotu samemu wytrzepać, nie zalega w uchu.

wildhoney pisze:To ja se zanaczę nowy wątek.

Sama nie wiem, pewnie dlatego, że jestem totalnie spłukana. :roll:

_namida_

Od: Pon mar 22, 2010 16:36

Post » Nie kwi 10, 2011 17:12 Re: K-ów, nasi weci dbają aby się nam nie nudziło ...

_namida_ pisze:Ja bym kupiła dla Stalki do uszu raczej Otifree, płyn dr Seidla ma w składzie mentol, który drażni ucho, jeśli jest tam jakikolwiek stan zapalny, tak poleciła mi dr Duda dla Krówka. Otifree można zakropić ucho, wymasować i pozwolić kotu samemu wytrzepać, nie zalega w uchu.

Dzięki za rady. Wobec tego kupię Otifree.

Annazoo

Post » Nie kwi 10, 2011 17:16 Re: K-ów, nasi weci dbają aby się nam nie nudziło ...

_namida_ pisze:

Trzeba było więcej dać :oops: może bym się załapała na Eternity :(
Obrazek Hexe
Obrazek Obrazek

wildhoney

Od: Wto paź 03, 2006 11:25

Post » Nie kwi 10, 2011 18:37 Re: K-ów, nasi weci dbają aby się nam nie nudziło ...

Klikamy :!: http://www.organizacjepozytku.info/2/ jest 479 głosów :ok:
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

Post » Nie kwi 10, 2011 19:54 Re: K-ów, nasi weci dbają aby się nam nie nudziło ...

ametyst55 pisze:Klikamy :!: http://www.organizacjepozytku.info/2/ jest 479 głosów :ok:

489

Ale w takim tempie to nam się nie uda ...

KLIKAJCIE
IT'S OVER

Etiopia

Od: Pt gru 09, 2005 11:26

[poprzednia][następna]