Żwirek o parametrach Best Cats eco Plus

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob maja 01, 2004 4:31

Testuję teraz żwirek Cats Dreams. Jest zrobiony z naturalnego drzewa, coś, o czym pisała Anka, w postaci takich dużych granulek, które po zmoczeniu rozpadają się. Pochłania ladnie zapachy, i co też istotne, nie roznosi sie zbytnio po mieszkaniu.
No Cats best to nie jest (człowiek przyzwyczaja się do dobrego), ale można z tym żyć. Tylko Szelma się trochę go brzydzi, ale zresztą Cats Besta też się brzydziła, więc czemu sie dziwię, no nie?
Bo jakoś do bentonitów nie mogę sie przekonać
Obrazek

kordonia

Od: Czw sty 30, 2003 13:59

Post » Sob maja 01, 2004 7:57

No to ja mam idealne żwirkowo koty :D - zero problemów, akceptują odrazu.

Anka

Od: Sob mar 08, 2003 21:23

Post » Sob maja 01, 2004 9:16

moja jest na bentonit uczulona, ja nie lubię CBE+ wyjątkowo.. mała kopie w kuwecie, jakby co najmniej kolejny Akropol chciała tam znaleźć.. tak, że żwirek już nie tylko ze skarpetek wyciągam, ale i z pościeli :roll:
no i teraz się próbujemy do silikonu przekonać, z czego kotu o wiele łatwiej to wyjątkowo idzie niż mi.. qrde, wszystko cacy, dopóki te pięknie białe bryłki nie zaczynają się robić żółte :? ja to bym worek żwirku na tydzień potrzebowała... żwirkowego sponsora zatem szukamy 8)

varia

Od: Sob sty 31, 2004 22:28

Post » Sob maja 01, 2004 10:06

Moge dostarczać CBE+ duzo taniej , ale nie w oryginalnych workach tylko taki hmmm...rozważany...
Taniej o 30%.
Jest ktoś chetny?
Bedzie sprzedaz tegoż żwirku w moim sklepie. Nowym :smokin:

Kasia D.

Od: Sob maja 18, 2002 13:40

Post » Sob maja 01, 2004 10:08

Ja chce!!! I pewnie nie tylko ja... 8)
Kto ma koty, ten ma kłaki.
Trufelka & Merci & Wuzetek alias Pączusie Dwa i Sucharek

Fairy 20.12.15 :( Kocurra 24.01.2019 :( Skierka 6.10.2022 :( Mori 20.07.2023 :( Banshee 8.06.2024 :(

Petroniusz

Od: Wto sty 13, 2004 12:22

Post » Sob maja 01, 2004 17:27

varia pisze:moja jest na bentonit uczulona, ja nie lubię CBE+ wyjątkowo.. mała kopie w kuwecie, jakby co najmniej kolejny Akropol chciała tam znaleźć.. tak, że żwirek już nie tylko ze skarpetek wyciągam, ale i z pościeli :roll:
no i teraz się próbujemy do silikonu przekonać, z czego kotu o wiele łatwiej to wyjątkowo idzie niż mi.. qrde, wszystko cacy, dopóki te pięknie białe bryłki nie zaczynają się robić żółte :? ja to bym worek żwirku na tydzień potrzebowała... żwirkowego sponsora zatem szukamy 8)

No, wreszcie spotykam kogoś, kto też ma kota na to samo uczulonego. A myślałam już, żeśmy z Okruszką coś wymyśliły, no jakieś taki histeryczne wymysły :wink:
Z silikonu to u mnie nici - masz pojęcie - silikon na cztery koty :strach: - musiałabym za sponsora znaleźć chyba jakiegoś szeika z Kuwejtu :lol:

Anka

Post » Sob maja 01, 2004 17:28

Kasia D. pisze:Moge dostarczać CBE+ duzo taniej , ale nie w oryginalnych workach tylko taki hmmm...rozważany...
Taniej o 30%.
Jest ktoś chetny?
Bedzie sprzedaz tegoż żwirku w moim sklepie. Nowym :smokin:

Chętna to ja bym była. Tylko nie wiem, jak to wyjdzie z przesyłką - czy nadal dużo taniej?
Kasiu, dlaczego Ty nie mieszkasz w Trójmieście :crying:

Anka

Post » Sob maja 01, 2004 19:22

Anka pisze:Kasiu, dlaczego Ty nie mieszkasz w Trójmieście :crying:

Taaa... pare innych miast tez by chciało... 8)

Kasia D.

Od: Sob maja 18, 2002 13:40

Post » Sob maja 01, 2004 20:11

Set, jesteś tam? Czy ten żwirek, o którym pisałaś to takie żelowe, biało niebieskie kulki? Widziałam u kogoś i też mnie zafrapował. Podobno zmieniają rzeczywiście raz na miesiąc (kot jeden). Zapachów żadnych nie czułam (ale są podobno też zapachowe w sprzedaży).

Tylko czy ten żwirek nie jest jakiś przeładowany chemikaliami? Skoro na tyle starcza :roll: Mogłabyś sprawdzić, czy coś piszą na opakowaniu?

katonka

Od: Wto lis 19, 2002 21:47

Post » Nie maja 02, 2004 10:04

Anka pisze:
varia pisze:moja jest na bentonit uczulona,

No, wreszcie spotykam kogoś, kto też ma kota na to samo uczulonego. A myślałam już, żeśmy z Okruszką coś wymyśliły, no jakieś taki histeryczne wymysły :wink:

Jakie histeryczne? Budyń jest ewidentnie na betonit uczulony, pani wet to stwierdziła i zbadała. Benka uzywamy tylko na wyjazdach u rodziców - przez 2-3 dni co kilka miesięcy. Zresztą, na CBE+ też podobno byl uczulony, ale jakoś używamy bez szkody dla kota, więc może to złudzenie. Bo była obawa, że jest uczulony na wszystkie zbrylające. Ale ja z lenictwa i wygodnictwa zostałam przy CBE+.
BluMka ze swoja alergią na cement pewnie też by była uczulona, ale akurat zmiana się dokonała na tydzień przed jej przybyciem, więc ona ma z Benkiem kontakt tylko na wyjazdach.
[url=http://www.TickerFactory.com/]
Obrazek
[/url]

lady_in_blue

Od: Pon kwi 22, 2002 10:35

Post » Nie maja 02, 2004 10:24

a jak rozpoznać czy kot jest uczulony na żwirek :roll: :?:
Obrazek

Lilu

Od: Śro mar 03, 2004 16:41

Post » Nie maja 02, 2004 10:44

Lilu pisze:a jak rozpoznać czy kot jest uczulony na żwirek :roll: :?:

Moja psikała biedulka i łzawiły jej oczka, jak kopała namiętnie w kuwecie. Z wetem wymyśliliśmy, że to bentonit i po zmianie na CBE+ przeszło jej z dnia na dzień 8) Z silikonem tez nie ma problemów zadnych :)

varia

Od: Sob sty 31, 2004 22:28

Post » Nie maja 02, 2004 10:53

varia pisze:

Moja psikała biedulka i łzawiły jej oczka, jak kopała namiętnie w kuwecie. Z wetem wymyśliliśmy, że to bentonit i po zmianie na CBE+ przeszło jej z dnia na dzień 8) Z silikonem tez nie ma problemów zadnych :)

to moim kotkom nie łzawią oczka :-)
Obrazek

Lilu

Od: Śro mar 03, 2004 16:41

Post » Nie maja 02, 2004 16:10

Okruszka nagle zaczęła dostawać ataków astmatycznych, i to coraz silniejszych. Wet sugerował podłoże alergiczne. W Gdańsku to nawet nie słyszałam, żeby były możliwości testów na uczulenie dla zwierząt, więc zaczęłam po prostu główkować, co w ostatnim czasie nowego do domu wprowadziłam, i wyszło mi, że żwierek bentonitowy, bo wcześniej używałam drewnianego, ale wszyscy tak chwalili... No więc natychmiast wycofałam ten nieszczęsny żwirek. I ataki powoli zaczęły ustępować (trwało to jakiś czas, bo i drobiny bentonitu napewno jeszcze długo np. w wykładzinie były). Teraz już ponad pół roku ataków niet :D . Trochę jeszcze się bałam wczesną wiosną, że może się okaże, że to co innego (wtedy one właśnie zaczęły się wczesną wiosną) - ale nic z tych rzeczy. Czyli - bentonit :evil:

Anka

Post » Nie maja 02, 2004 16:16

AnnaP.P. pisze:
Anka pisze:
varia pisze:moja jest na bentonit uczulona,

Jakie histeryczne? Budyń jest ewidentnie na betonit uczulony, pani wet to stwierdziła i zbadała. Benka uzywamy tylko na wyjazdach u rodziców - przez 2-3 dni co kilka miesięcy. Zresztą, na CBE+ też podobno byl uczulony, ale jakoś używamy bez szkody dla kota, więc może to złudzenie. Bo była obawa, że jest uczulony na wszystkie zbrylające. Ale ja z lenictwa i wygodnictwa zostałam przy CBE+.
BluMka ze swoja alergią na cement pewnie też by była uczulona, ale akurat zmiana się dokonała na tydzień przed jej przybyciem, więc ona ma z Benkiem kontakt tylko na wyjazdach.

O, no to już jestem podwójnie upewniona, żem nie histeryczka :D . Co do CBE+ to wydaje mi się, że to zupełnie inny rodzaj zbrylania. Z Benka robią się takie betonowe grudy, a z CBE+ tylko takie jakby lepkie zbitki. Tylko że cena :evil: - dlatego przeszłam na Cat's Dream and inne podobne.

Anka

[poprzednia][następna]