Koty Amiki6 - Pracusie: Snejki[*], Misio[*] i Dyziaki [*][*]

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob maja 23, 2009 21:21

Uff ... wreszcie mam uciekinierkę .

Od poniedziałku co wieczór robiłam podchody, znosiłam smakołyki, wdzięczylam się ale Cześka zawsze wyślizgiwała mi się z rąk piskorz.

Dzisiaj próbowałam zwabić do klatki-łapki pożyczonej od Cioteczki Pixie. Kicia nawet była zainteresowana jedzeniem, ale zachodziła z niewłaściwej strony. Zrobiłam jej ścieżkę zapachową, nawet weszła do środka ale nie do końca. Chyba nie była głodna, albo tuńczyk jej nie pasował ... wyglądało na to, że dzisiaj z łapanki nici.

Miałam ze sobą ptasie piórko i patyk do szaszłyków (ulubiona zabawka moich Kocianków).
Postanowiliśmy ją zwabić do domu. Ja ją zabawiałam, p. Ewa trzymała swojego kota by nie przeszkadzał, a pan Jarek czekał by pociągnać za sznurek przywiązany do klamki i zamknąć drzwi :twisted: .
Trochę to trwało, ale tak się rozbawiła, że wreszcie weszła do środka.
Reszta to pestka, nawet nie musiałam pakować do kontenerka, przywiozłam ją za pazuchą :D

Nie odwiozłam jej do Snejkiego. Siedzi u mnie w małym pokoiku. Na początku popłakiwała, ale nakarmiłam, pobawiłyśmy się zabawkami pachnącymi kocimiętką i od jakiegoś czasu jest cisza. Pewnie ciepełko swoje zrobiło i śpi.

TŻ burczy ale jakoś to przetrzymam. Jak się nie wydarzy jakiś cud, to w poniedziałek wypuszczę ją na starym miejscu.

Moje koty też burczą (Juśka w szczególności), nie wiem co będzie w nocy, bo te drzwi kiepsko się zamykają.

Zrobiłam zdjęcia, zaraz wkleję

Kto chce kotka, który tak fajnie zachowuje się po godzinie pobytu w nowym domu?

Cioteczkom Pixie65 i Katia80 dziękuję za pomoc. Klatkę postaram się oddać jak najszybciej.
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Sob maja 23, 2009 22:47

Zmieniam jej imię, może kiedyś wyglądem do niego się dopasuje.
Od dzisiaj zostaje MIŚKĄ :D

Miśka na pokojach

Obrazek Obrazek

Więcej w albumie :D

http://Amika6.fotosik.pl/albumy/638516.htmlm
Obrazek

Amika6

Post » Nie maja 24, 2009 0:05

Jeszcze zielonooki Snejki rozprawia się z myszką

Fotki sprzed 2 dni :D

Obrazek Obrazek

Reszta tutaj
http://Amika6.fotosik.pl/albumy/638533.html
Obrazek

Amika6

Post » Nie maja 24, 2009 8:25

Nocka minęła bardzo spokojnie.
Na dobranoc była moc mizianek i baranków :D

Miśka na kolanach nie poleży (jeszcze nie wie jakie to fajne), ale obok wtulona w ludzia bardzo chętnie.
No i trzeba głaskać, drapać i tak na przemian. I to nie mogą być mizianki jakieś tam od niechcenia tylko takie porządne.

Mała grzeczna i cicha, kuwetka zaliczona.
Śniadanko smakowało.
Obrazek

Amika6

Post » Nie maja 24, 2009 9:55

Śliczne zdjęcie pazurzastej łapki Miśki ;)
Nie wygląda najgorzej, przynajmniej na tych zdjęciach, ja już sobie szkieletorka wyobraziłam.

Będę w Chełmie za dwa tygodnie w piątek i sobotę, w sobotę będę mogła zabrać klatkę w razie czego. Chyba że trafi się jakiś transport wcześniej.
Kota ['] 12.12.2015 | Krzyś ['] 21.10.2019 | Niunia ['] 24.01.2022 | Chrapek ['] 3.02.2022 | Kokosz ['] 17.02.2023

Zarejestruj się na FaniMani, rób zakupy i wspomagaj przy okazji fundacje!

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Od: Wto kwi 18, 2006 19:17

Post » Nie maja 24, 2009 11:28

Katia80 pisze:Śliczne zdjęcie pazurzastej łapki Miśki ;)
Nie wygląda najgorzej, przynajmniej na tych zdjęciach, ja już sobie szkieletorka wyobraziłam.

Będę w Chełmie za dwa tygodnie w piątek i sobotę, w sobotę będę mogła zabrać klatkę w razie czego. Chyba że trafi się jakiś transport wcześniej.

Kasiu ja sama jestem zaskoczona, Miśka wygląda lepiej niż jak ją zawoziłam do DS. Jest jeszcze chuda, ale już nie taka koścista jak była wcześniej. Nawet sierść jest ładniejsza i milsza w dotyku.
Ludzie, do których zwiała ją cały czas karmili. A p. Ewa to nawet pilnowała, by obce koty i jeże jej nie odganiały od miski.

Ona wciąż wygląda jeszcze jak przecinek, szczególnie przy tylnych łapkach widać jak sterszy jej kręgosłup.

Obrazek Obrazek
Obrazek

Amika6

Post » Nie maja 24, 2009 22:32

Dzisiejsze zabawy Miśki

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Dzisiejszy album
http://Amika6.fotosik.pl/albumy/638966.html
Obrazek

Amika6

Post » Pon maja 25, 2009 8:13

Wypuściłam ją ... Miśka najpierw wszystko obwąchała, potem trochę pojadła a teraz szleją ze Snejkim na trawniku przed naszym biurem :D

Snejki początkowo nie był nią zainteresowany. Tak cieszył się na mój widok (2 dni mnie nie widział), że do misek nie mogłam dojść bo wywijał ósemki i barankował o moje nogi :D

Ma zdarty płat skóry (ok. 3 na 1 cm) na przedniej łopatce. Wygląda jakby o coś zaczepił. Na szczęście ranka nie jest krwawa tylko biała, tak jakby mocno ogolona z małą rysą po środku. Chyba go to nie boli, bo obejrzłam i obmacałam bez problemu.

W czwartek zauważyłam, że Snejki ma jakiś problem z uszami, kuli je i drapie. W piątek zapuściłam mu Surolan, bo tylko to w domu miałam (widać było, że przyniosło mu to ulgę). Jak tylko dyrekcja się rozjedzie spróbuję mu je wyczyścić i zakroplić. Uszy nie są brudne (czarne) tylko mocno wilgotne i nie wiem czy to nadmiar woskowiny czy coś poważniejszego (wydzielina ropna?). Nie sprawia mu bólu jak je masuję.
Podpowiadajcie, bo do weta chyba nie dam rady go zabrać (wciąż boi się brania na ręce, a nie chciałabym stracić jego zaufania)
Obrazek

Amika6

Post » Czw maja 28, 2009 22:29

Pisanie nieciekawie mi wychodzi więc zapraszam do albumu z fotami

Ranka Snejkusia (przysycha ładnie) ... Napychanie brzusiów
Mordowanie myszki ... Zapasy Czupurków
i ... podgryzanie Amiki

Zwróćcie uwagę na zielone oczy Snejkiego, są piękne :D
http://Amika6.fotosik.pl/albumy/640258.html

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek

Amika6

Post » Pt maja 29, 2009 10:10

Że tak powiem: WOW :wink: Szczęśliwe koty wolnożyjące :) Zdjęcia 27, 29, 31 uwielbiam :lol:
Kota ['] 12.12.2015 | Krzyś ['] 21.10.2019 | Niunia ['] 24.01.2022 | Chrapek ['] 3.02.2022 | Kokosz ['] 17.02.2023

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Post » Pt maja 29, 2009 10:53

Katia80 pisze:Że tak powiem: WOW :wink: Szczęśliwe koty wolnożyjące :) Zdjęcia 27, 29, 31 uwielbiam :lol:

Szczególnie na 27 Miśka wygląda jak wściekły tygrys :lol:
Obrazek

Amika6

Post » Śro cze 10, 2009 10:37

Czupurki bardzo dbają, bym się nie nudziła.

Snejki od czwartku kuleje, a w poniedziałek u Miśki zobaczyłam brzydką ranę na nosku.
Wczoraj udało mi się zabrać towarzystwo do weta.
Miśka albo podrapana albo jakieś świństwo się przyplatało. Zakraplamy Gentamycynę o przemywamy nosek.

Snejkusia chyba ktoś potraktował śrutem. Wg mojego nieprofesjonalnego obmacywanie kości całe. Pan dr (ten pogryziony przez kiciusia) delikatnie tylko wymacał to coś pod skórą. Dokładniejszego badania bez usypiania nie ryzykował.
Dzisiaj rano zawiozłam przegłodzonego Snejkiego do lecznicy. Na szczęście obyło się bez ofiar w ludziach (a stracha miałam niezłego), uśpionego kotka zostawiłam w lecznicy.
Pewnie już po zabiegu (wcześniej nie nie miałam neta) ale kciuki bardzo się przydadzą (m.in. za mnie też :oops: ).
Obrazek

Amika6

Post » Śro cze 10, 2009 11:15

Są kciuki.
Nóż mi się w kieszeni otwiera, kiedy słyszę o tym, że strzelają do kotów :(

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Post » Nie cze 14, 2009 6:38

Snejki jeszcze kuleje, ale jak się rozkręci w zabawie z Miśką to trudno uwierzyć, że coś mu dolega. Codziennie dostaje antybiotyk.

Wczoraj, przy sobocie (nikt się na bazie nie kręcił) Czupurki odważyły się wejść do biura. Niestety futrzasty potwór w lustrze tak wystraszył Snejkiego, że nie uciekając nie trafił do drzwi i rozpłaszczył sobie nos sąsiedniej na szybie :?
Miśki potwór z lustra nie straszył (wiadomo -baba) :D

Potem na trawniku szalały jak małe kociaki.
Nakręciłam ich fikołki :lol: , nie wiem tylko czemu te filmy na dworze wychodzą mi takie niebieskie :oops:

Zapasy Czupurków
Obrazek

Amika6

Post » Nie cze 14, 2009 9:42

Bo przecież to jeszcze dzieciaki, wyrosnieci licealiści :)
Pozdróweczka dla Czupurów
ObrazekAnda i koty Obrazek

Anda

Od: Pon lut 02, 2004 14:46

[poprzednia][następna]