[*]MISZKA ze schroniska Wawa-szuka swojego Domu!-ZA TM

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob kwi 09, 2011 21:42 Re: MISZKA ze schroniska Wawa - szuka swojego Domu!!!

Ona nie lubi dużych kawałków, w ogóle z utrzymaniem żarcia w paszczy ma lekkie problemy - jej choroba autoimmunologiczna zaatakowała głównie wargi, których ona... nie ma. Tak dziwnie to wygląda, nie umiem opisać.

Nie jest taka paskudna, do innych się łasi, ale ja - ta zła, co męczy kota - mam u niej minusa :D

Dziś usłyszałam "kot robi coś dziwnego". Rzeczywiście, hałas dzwoneczka był, myślałam, że bawi się zawieszoną wędką.
Patrzę, a ona żuje pracowicie. Okazuje się, że przegryzła gumę od wędki i zajęła się jej konsumpcją.

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Nie kwi 10, 2011 14:00 Re: MISZKA ze schroniska Wawa - szuka swojego Domu!!!

Mała cwaniara :)
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

olafen

Od: Pon kwi 07, 2008 14:23

Post » Nie kwi 10, 2011 21:12 Re: MISZKA ze schroniska Wawa - szuka swojego Domu!!!

Ona się ładnie bawi - laserek, wędka, wstążeczka, sznurek, nawet czasem i piłeczkami... I dobrze,bo boczki krągliste takie niedługo się zrobią, przy takiej ilości żarcia :mrgreen:

Szalony Kot

Post » Nie kwi 10, 2011 22:21 Re: MISZKA ze schroniska Wawa - szuka swojego Domu!!!

Jak jej zabawy w głowie, to chyba dobrze :ok: :ok:

Szalony chyba powinnaś odezwać się do L, bo P dziś w schronisku pytał czy Ty będziesz, bo L go pytała... no takie tam ;)

alareipan

Od: Wto lip 22, 2008 13:50

Post » Nie kwi 10, 2011 22:24 Re: MISZKA ze schroniska Wawa - szuka swojego Domu!!!

No proszę widzę że druga taka jak moja Sibel ;) Nie dość że auto to jeszcze kot "wełnojad" w wersji hard (czyli naturalne + sztuczne). Uważaj na nią i na to co je, pamiętaj o odkłaczaniu, żeby się nie zatkała. I pilnuj swetrów, ja mam już w jednym wielka wyjedzoną dziurę, do tego brak kilku ramiączek w koszulkach, że o rzemykach od koralików nie wspomnę ;)
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Nie kwi 10, 2011 22:52 Re: MISZKA ze schroniska Wawa - szuka swojego Domu!!!

Ona na szczęście mało co ma w zasięgu pysia :mrgreen:
Bo i u mnie wiele rzeczy nie ma, głównie kocia kuweta... kocie legowisko... koci transporter... kocie jedzenie w dużej torbie zamknięte... grzejnik dla kota... kocie zabawki... koci materacyk na parapecie... i moja kanapa, gdzie kot leży...

Alareipan - dzięki za info.

Szalony Kot

Post » Pon kwi 11, 2011 19:33 Re: MISZKA ze schroniska Wawa - szuka swojego Domu!!!

Szalony Kocie, czy te 5 kotów, do adopcji , masz u siebie :?:

olafen

Post » Śro kwi 13, 2011 1:40 Re: MISZKA ze schroniska Wawa - szuka swojego Domu!!!

Udzieliłam odpowiedzi na pw, ale w razie czego, jakby ktokolwiek miał wątpliwości - nie, nie są u mnie ;)

Królowa Miszelina w dobrym humorze - dziś przy okazji mojej pracy przesiedziała mnóstwo czasu na kolanach (i mam na to dowód 8)). Oczywiście, jak koniec końców musiałam iść do toalety (ale starałam się wytrzymać jak najdłużej, żeby miziać kotecka, serio serio!), to Miszka wzięta delikatnie na ręce uznała, że na zbyt wiele sobie pozwalam i razem z awanturą dostałam z łapy :twisted:
Ale za to leki to już duuużo mniejszy problem, jak nauczyłyśmy się jeść mokre, wszystko da się przemycić w galaretce 8)

Królowa czujna - a nuż w michy wrzucili coś nowego..?

Obrazek

Królowa zezująca kątem oka, czy już czas przywalić natrętowi

Obrazek

Królowa w pozycji łaskawie sennej (nie wiem, czemu to się wgrywa bokiem :/)

Obrazek

Dość tej sesji, idę jeść!

Obrazek

Od biedy pozwolę się wziąć na kolana. Ale w razie czego będę mówić, że to był inny bury kot :twisted:
Miszka nauczyła się, że jak siedzę zbyt blisko biurka i istnieje ryzyko, że kotecek się nie zmieści, to można albo drzyć mordę zupełnie jak niewychowana panienka - albo wejść na klawiaturę. I tym sposobem dzisiejszy wniosek unijny wzbogaciłby się o "ttttttttttttttttttttttttuyuyttttttttttttttttttttttttttttttttu';;;;;;;;;;;;;;;" :twisted:

Obrazek

Szalony Kot

Post » Śro kwi 13, 2011 9:07 Re: MISZKA ze schroniska Wawa - szuka swojego Domu!!!

Czyli koteczka pomysłowa, ale najważniejsze, że szuka kontaktu z człowiekiem. Formę z czasem się dopracuje, ale jest to niewątpliwie mała Amazonka :)

olafen

Post » Śro kwi 13, 2011 12:41 Re: MISZKA ze schroniska Wawa - szuka swojego Domu!!!

Super ze kota sie rozkreca :ok: . jak pierwszy raz ja zobaczylam wygladala niewesolo :(

czekam na info kiedy moge ja porwac na dzien dwa na kontrol :D

brawa za sprawną opiekę :piwa:

slifkowa

Od: Śro kwi 16, 2008 15:24

Post » Śro kwi 13, 2011 13:13 Re: MISZKA ze schroniska Wawa - szuka swojego Domu!!!

slifkowa pisze:Super ze kota sie rozkreca :ok: . jak pierwszy raz ja zobaczylam wygladala niewesolo :(

czekam na info kiedy moge ja porwac na dzien dwa na kontrol :D

brawa za sprawną opiekę :piwa:

Jak gryzła wyglądała lepiej? :D

Dziś skonsultuję ze wspóllokatorami, czy który jedzie na miasto i by mnie zabrał.
Bo lecznica to tylko do 19 czynna jest, w soboty do 14, to już podskoczę raniej jakoś, jak będą do pracy jechać, najwyżej w powrocie będę prosić o pomoc, ale to jeszcze dopytam ich dziś :)

Szalony Kot

Post » Śro kwi 13, 2011 14:42 Re: MISZKA ze schroniska Wawa - szuka swojego Domu!!!

jak gryzla to juz byla w swietnej formie :twisted:

ja wiem jak lecznica czynna - tez mam problem z wyrobieniem sie czasami czasowym wiec czasem |(czasami czasowym czasem, rety jak ja pieknie pisze! :D ) sie umawiam z wetką u niej w domu i tam podrzucam zwierzaki. wiec jakby wspollokatorki nie daly rady to krzycz informuj.
daje Ci swoj tel na priva. bo ja musze troche wczesniej wiedziec zebym sie czasoprzestrzennie ogarnela :)

slifkowa

Post » Śro kwi 13, 2011 14:46 Re: MISZKA ze schroniska Wawa - szuka swojego Domu!!!

Ja to ciągle swojego tel nie mam działającego, ale zobaczymy, co da się zrobić. Dam odpowiedź dziś pod wieczór :)

Ona do gryzienia to pierwsza :D

Szalony Kot

Post » Śro kwi 13, 2011 14:52 Re: MISZKA ze schroniska Wawa - szuka swojego Domu!!!

spokoluz ja jestem na internecie 24/7 wiec i bez telefona damy rade ;)

slifkowa

Post » Śro kwi 13, 2011 17:34 Re: MISZKA ze schroniska Wawa - szuka swojego Domu!!!

O ile mi wiadomo to Miszka ma już swojego właściciela, który szuka jej już ponad 2 tygodnie...

Funkia

Od: Wto kwi 12, 2011 21:18

[poprzednia][następna]