mirka_t pisze:Jek kłamiesz. Nigdy nie mówiłam "żeby nie mieć problemów z wyadoptowaniem kotów". Nigdy nikomu. Wręcz przeciwnie. Pisałam, że wolę wydawać koty jako jedynaki właśnie dlatego, że wiem co w nich siedzi.
Na tym kończę dyskusję.
Kończysz bo tak ci wygodniej - i jak zwykle bez odpowiedzi.
I nie kłamię. Cytaty poniżej:
PW od ciebie z dn.01.04.2010, godz. 12:44
mirka_t pisze:Co do szynszyli to poczekaj aż zbadam im krew. Zobaczymy w jakiej są kondycji.
U Soni nie wykluczyłam eozynofilowe i prawdę mówiąc najbardziej się tego właśnie obawiam. Przez miesiąc dawałam jej RC Hypoallergenic i było tylko gorzej.
Co mi po ankecie. Jeśli ręczysz za matkę to nie mam nic przeciwko oddaniu jej Śliwki. Do Ciebie na rozmowę chcę wysłać magaaaa. To świeżo upieczona kociara, ale koty padły jej na mózg.
Co do testów to nie wiem. Rozumiesz, że mogę znaleźć się w niezręcznej sytuacji jeśli wynik będzie dodatni na FeLV.
PW z dn. 01.04.2010, godz. 14:24
mirka_t pisze:Niezręczna sytuacja zaistnieje jeśli będzie wiadomo, że któraś z kotek ma FeLV, bo co z nią zrobię? Twoje zapewnienie, że informacja taka zostanie między nami nic mi nie daje. Nie znam Ciebie, każdy może mówić co chce. Opinia publiczna czyli forum jest łagodniejsza jeśli nie zna się dokładnego stanu zdrowia kotów. Czy ktoś zabrania dt łączyć kocięta po kwarantannie? Nie. Czy ktoś żąda robienia kociętom testów? Nie. Inaczej jest w przypadku kotów dorosłych.
I żeby od razu zdusić w zarodku ewentualną nagonkę za opublikowanie PW - Mirka wyraziła na to zgodę w jednym z poprzednich wątków. Kto ciekawy, niech szuka

.
sky_fifi pisze:Jek, o rany...
Napisz po prostu, po ludzku, jak się mają te koty.
Przecież poprzedni opiekun ma prawo to wiedzieć, to najzupełniej normalne, że pyta...
Kilka słów, może zdjęcia, czy to za duże wymagania?
Prześledź moje posty na temat udzielania informacji Mirce a potem zabierz głos w dyskusji, dobrze? Bo zakładam ze to nie jest próba zaszczucia mnie tylko zwykła niewiedza.
Mam nadzieję że za słowa nikt mnie nie będzie łapał? To tylko daje wiatr w żagle....
edit: literówki.