Kotka Dorotka znalazła dom : )

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lut 08, 2011 23:32 Re: POZNAŃ Koty z Przemysłowej Zostały 2- 3 dni.Pilnie DT

Tyle, ze rozwiazanie samo sie nie znajdzie i raczej nikt dzikuskow nie zaadoptuje... :/
Tyle miziastych kotow nie ma domow, a znalezienie domu tym bedzie graniczylo z cudem.
Wikus - mmowisz, ze stajnia nie, ale poki co alternatywa jest tylko cmenatrz. Masz jakis inny pomysl?
Nie rozumiem, czemu w stajniach mieliby nie karmic kotow...

Westi

Od: Pon sty 16, 2006 23:30

Post » Śro lut 09, 2011 1:05 Re: POZNAŃ Koty z Przemysłowej Zostały 2- 3 dni.Pilnie DT

Westi, ale mi się wydaje, że co najmniej ten Czarnuszek dziki nie jest i dla niego dt na pewno powinno być poszukiwane.
Co do pozostałych - pozostawiam Wam jako obecnym na miejscu zdecydowanie czy to dzikie towarzystwo czy po prostu zestresowane.

Carmen201

Od: Pt maja 07, 2010 7:49

Post » Śro lut 09, 2011 9:38 Re: POZNAŃ Koty z Przemysłowej Zostały 2- 3 dni.Pilnie DT

Rozumiem.
Z drugiej strony, jakby moje koty zamknac teraz nagle w jakiejs obcej piwnicy, to mysle, ze tez zbyt miziaste by nie byly.

No nic, trzymam kciuki, inaczej pomoc nie moge.

Westi

Od: Pon sty 16, 2006 23:30

Post » Śro lut 09, 2011 18:28 Re: POZNAŃ Koty z Przemysłowej Zostały 2- 3 dni.Pilnie DT

Kochani :) Sytuacja się klaruje :D Mój narzeczony zaofiarował się,że jeżeli przez te kilka dni nic się nie zmieni,weźmie do siebie czarnego kotka. Większość dnia Daniel spędza poza domem,ale to jest chyba dobre rozwiązanie. Biało-czarną kotkę chce wziąć moja znajoma,ale tylko jeżeli będę łożyć na jej utrzymanie,ponieważ ona ma już kilka kotków. Z tym z mojej strony nie ma najmiejszego problemu. Co do biało-czarnego kocurka,jeżeli nie zmieni się nic i nie znajdzie domku,to chyba wypuszczę go na cmentarz. Poczekam jeszcze te kilka dni. Może i on dostanie szansę :?: Będę mu kibicować :ok: i dalej rozpytywać się wszędzie,o co i Was bardzo proszę :1luvu:
Obrazek

wikuś66

Od: Śro sty 19, 2011 18:48

Post » Śro lut 09, 2011 19:12 Re: POZNAŃ Koty z Przemysłowej Zostały 2- 3 dni.Pilnie DT

To nie lepiej aby p.Daniel już teraz wziął kocurka do siebie,dzięki czemu zostanie więcej pieniążków które zapewnią kolejne kilka dni pobytu drugiemu kocurkowi ?
" ... wolę zwierzęta bez duszy niż katoli bez serca "

Małgocha Pe

Od: Wto paź 30, 2007 15:30

Post » Śro lut 09, 2011 19:19 Re: POZNAŃ Koty z Przemysłowej Zostały 2- 3 dni.Pilnie DT

Mam nadzieję, że jednak wszystkie znajdą domki :ok:
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Śro lut 09, 2011 19:57 Re: POZNAŃ Koty z Przemysłowej Zostały 2- 3 dni.Pilnie DT

Ja też mam nadzieję,że wszystkie znajdą domki. A co do czarnego kocurka,to rzeczywiście,jutro zabierzemy go z hoteliku do Daniela. To chyba rozsądne rozwiązanie. Pozdrawiam wszystkich i kibicujcie biało-czarnemu kociowi :ok:
Obrazek

wikuś66

Post » Śro lut 09, 2011 20:25 Re: POZNAŃ Koty z Przemysłowej Zostały 2- 3 dni.Pilnie DT

Za szybką integrację :ok: :ok: :ok:

Małgocha Pe

Post » Czw lut 10, 2011 13:41 Re: POZNAŃ Koty z Przemysłowej Zostały 2- 3 dni.Pilnie DT

Za to, żeby się poszczęściło i ostatniemu kocurkowi :ok: :ok:

^Lil^^

Od: Pon cze 02, 2008 18:59

Post » Czw lut 10, 2011 14:29 Re: POZNAŃ Koty z Przemysłowej Zostały 2- 3 dni.Pilnie DT

Kochani,dziś pojadę po czarnego kocurka. Myślę,że dobrze mu będzie u Daniela,pomimo,iż większość dnia kocio będzie musiał być sam. Co do biało-czarnej kici,to moja znajoma ją weźmie,ale rozmawiając dziś z nią przez tel.powidziała,że na czas nieokreślony,dopóki nie znajdę dla niej właściciela,tak więc będę musiała szukać dla koci stałego domku. Powinnam do soboty ją zabrać do mojej znajomej,bo tak się z nią umówiłam. W hoteliku zostnie tylko biało-czarny kiciuś. Najgorzej znosi pobyt w hoteliku,ale może ktoś odpowie na któreś z ogłoszeń i znajdzie on nowy domek :?: Może ktoś z Was ma rodzinę na wsi,która przygarnęłaby koteczka :?: Proszę pytajcie się wśród znajomych,może i on będzie szczęśliwy :?:
Obrazek

wikuś66

Post » Czw lut 10, 2011 14:53 Re: POZNAŃ Koty z Przemysłowej Zostały 2- 3 dni.Pilnie DT

Ja mam rodzinę na wsi ale do nich bym nie zawiozła. Tam jeszcze się uważa, że kotu starczy mleka i jak jest chory to się sam wyleczy a jak nie to zdechnie :evil: Niestety taka mentalność jest jeszcze ludzi na wsi.
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Czw lut 10, 2011 19:01 Re: POZNAŃ Koty z Przemysłowej Zostały 2- 3 dni.Pilnie DT

Itaka masz rację,ale ja myślałam o ludziach ze wsi,którzy kochaliby kotki.
Czarny kocurek jest już u Daniela :ryk: Narazie nie chce wyjść z transporterka,ale jak będzie noc i zgłodnieje lub gdy będzie musiał skorzystać z kuwetki,to wyjdzie. Daliśmy mu na imię Czaruś. Już go bardzo kochamy :1luvu: .
Niestety jestem niespokojna o los szczególnie biało-czarnego kocurka. Jeżeli będzie musiał być wypuszczony na cmentarzu,to chcę chociaż,aby przeszły mrozy,które zapowiadają. Co prawda,tamtejsze kotki doskonale dają sobie radę i śpią pod rurą ciepłowniczą,ale nie wiem,jak ten kociuś tam by się odnalazł :?:
Obrazek

wikuś66

Post » Czw lut 10, 2011 19:11 Re: POZNAŃ Koty z Przemysłowej Zostały 2- 3 dni.Pilnie DT

Nie znam nikogo kto mógłby przygarnąć kota,zdzwoniłam nawet do koleżanki w tej sprawie z nadzieją ze może ona kogoś zna.Niestety nie.
Opowiedziała mi za to historię pewnej dzikiej koteczki.Nikt nie mógł jej dotknąć a co dopiero pogłaskać,taka dzika dzicz,kręcąca się w pobliżu warsztatu.Udało się złapać ją celem sterylki.Wet nieźle musiał się sprężać aby dać jej zastrzyk.Po sterylce została u koleżanki na czas wydobrzenia no i co się okazało.Z dzikusa zmieniła się w przemiziastą kotkę chodzącą za swoją pańcią krok w krok.Cudowne przemienienie ?
Potrzebowała czasu na oswojenie z człowiekiem i poznanie tego co dobre :mrgreen:
Tak więc mam nadzieję że z tymi kotami jest tak samo
Każdy zasługuję na szansę :ok:

Małgocha Pe

Post » Czw lut 10, 2011 21:50 Re: P-Ń Koty z Przemysłowej.Światełko w tunelu DT nadal potrzebn

Dziewczyny, ale za tą uzbieraną kasę Kot będzie mógł chyba jeszcze jakiś czas zostać w hoteliku?
Ja oczywiście też popytam i porzeźbię co się da ale mam nadzieję, że mamy jeszcze trochę czasu, jakieś ze 2 tygodnie?

Carmen201

Od: Pt maja 07, 2010 7:49

Post » Pt lut 11, 2011 15:04 Re: P-Ń Koty z Przemysłowej.Światełko w tunelu DT nadal potrzebn

wikuś jak tam pierwsza nocka minęła,pewnie stres nie tylko dopadł Czarusia ale także p.Daniela :twisted: :wink:

Małgocha Pe

[poprzednia][następna]