Tosia -podpalona kotka - petycja w sprawie nie przedawnienia

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lut 11, 2011 10:34 Re: Tola - podpalona kotka - petycja w sprawie nie przedawnienia

Mój błąd :( ogłaszam kotkę Tole to dlatego :oops:
Pako wątek jest o Tosi z wczorajszej UWAGI.

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pt lut 11, 2011 10:52 Re: Tola - podpalona kotka - petycja w sprawie nie przedawnienia

kasiawh pisze:dziękuję Wam wszystkim za złożone podpisy!!! Petycję podpisało już 15 tysięcy osób...nie spodziewałam się aż takiego dużego wsparcia...dowodzi to że duży procent naszej społeczności nie jest obojętna na los zwierząt

Liczba podpisów wciąż rośnie (dziś było 26 tysięcy, z tym, że nie wszystkie zweryfikowane).
Najważniejsze, żeby był jakis odzew z sądu - myślę, ze ostatnie akcje nagłośnią medialnie problem!!!
STOP PRZEMOCY!!!

Wczoraj przepłakałam cały ten reportaż w TVN UWAGA! :cry:

Amelia Poulain

Od: Nie sty 16, 2011 13:58

Post » Pt lut 11, 2011 10:59 Re: Tola - podpalona kotka - petycja w sprawie nie przedawnienia

Odnośnie wczorajszej Uwagi. Bardzo dobrze, że reporter zakręcał (świadomie czy nie :mrgreen: ) tego kolesia do takiego zachowania jakie przedstawił przed kamerą :twisted: i z tymi groźbami "gdyby nie te kamery...to..." dla mnie to jest ewidentna GROŹBA. I mam nadzieję, że to też wpłynie na decyzje sądu. :!: :evil:

CatAngel

Post » Pt lut 11, 2011 11:00 Re: Tola - podpalona kotka - petycja w sprawie nie przedawnienia

Amelia Poulain pisze:
CatAngel pisze:A co mi tam :) najwyżej mi się oberwie :wink:

Obrazek

http://www.petycjeonline.pl/petycja/pet ... -czynu/161

to krąży po necie, a największy obrót ma na FB

:arrow: dziennikarz prasowy Walker (Profil o sprawcach bestialskiego mordu zwierzęcia-)
Nowy Jork
dziennikarz prasowy Walker (Profil o sprawcach bestialskiego mordu zwierzęcia- http://nk.pl/profile/30702440

Musieli się chłopcy zdziwić kiedy rok później do niech telewizja zapukała :D mendy :evil: Po tym co Dawid - jeden z oprawców wygadywał do kamery sąd powinien dodatkowo zareagować.

Ale coś czuję, że sprawa skończy się jak zawsze... :(

Świetny profil :ok:

"dziennikarz prasowy Walker", jego twórca podał namiary na profile oprawców.
No cóż, chłoptasie już się usunęli z N-K, bo pewnie dostawali sporo 'wyrazów sympatii' :twisted: :mrgreen: :evil:
Niech przekonają się, jak to jest być zagrożonym, drżeć o swoje życie.

Wczorajszy reportaż, który obejrzały miliony ludzi nie tylko w Polsce, przysporzył im jeszcze więcej wrogów.

TVN UWAGA o podpalonej kotce:
http://uwaga.onet.pl/43869,news,,ludzki ... ortaz.html

A to fragment z wypowiedzią sędziego z Gorzowa:
http://uwaga.onet.pl/238279,reportaze,z ... detal.html

Oby więcej takich sędziów!

Nie potrafię obojętnie patrzeć na te zakazane gęby... :evil: :mrgreen: :twisted:
Mam nadzieję, że już wkrótce to samozadowolenie z nich zniknie!

Sądząc z przebiegu wydarzeń na Naszej Klasie już pewnie się tak nie uśmiechają :evil:

Camille

Od: Pon sty 24, 2011 0:10

Post » Pt lut 11, 2011 11:02 Re: Tola - podpalona kotka - petycja w sprawie nie przedawnienia

CatAngel pisze:Odnośnie wczorajszej Uwagi. Bardzo dobrze, że reporter zakręcał (świadomie czy nie :mrgreen: ) tego kolesia do takiego zachowania jakie przedstawił przed kamerą :twisted: i z tymi groźbami "gdyby nie te kamery...to..." dla mnie to jest ewidentna GROŹBA. I mam nadzieję, że to też wpłynie na decyzje sądu. :!: :evil:

Z pewnością nie przysporzyło mu to sympatii. Wręcz przeciwnie :evil: :mrgreen: :twisted:

Camille

Post » Pt lut 11, 2011 11:07 Re: Tola - podpalona kotka - petycja w sprawie nie przedawnienia

Pozwolę sobie zacytować fragment ze strony internetowej UWAGI:

- Jak się będą czuli bezkarni, to mogą powtórzyć tę „zabawę” z jakimś innym zwierzakiem. Stosunek do zwierząt jest najbardziej wiarygodnym testem moralności człowieka – mówi Janusz Czapiński, psycholog społeczny.

O tym, że wymiar sprawiedliwości lekceważy znęcanie się nad zwierzętami doskonale wie Jolanta Racka. Jej stowarzyszenie Pro Animals występuje jako oskarżyciel posiłkowy w sprawach pokrzywdzonych psów i kotów. Rzadko zapadają w nich surowe wyroki.

- Wyroki jeśli już zapadają, to rzadko są adekwatne do popełnionych czynów - uważa Jolanta Racka, Fundacja Pro Animals.

Niskie kary za znęcanie się nad zwierzętami nie przynoszą żadnych efektów. Marian O. odsiedział cztery miesiące za utopienie kotka na oczach 6-letniej właścicielki. Więzienie nie zmieniło jego stosunku do zwierząt.

- Jeśli mamy do czynienia z bestialstwem, to ta kara powinna być bardzo surowa. To powinna być kara bezwzględnego pozbawienia wolności i to nie liczona w miesiącach a latach. W wielu krajach traktuje się w ten sposób ludzkie bestie – mówi Janusz Czapiński, psycholog społeczny.

Amelia Poulain

Post » Pt lut 11, 2011 11:09 Re: Tola - podpalona kotka - petycja w sprawie nie przedawnienia

Oj gdybym ja była sędzią :evil: :evil: :evil: :evil: Powiadam wam marnie by skończyli :evil: :evil:

CatAngel

Post » Pt lut 11, 2011 11:11 Re: Tola - podpalona kotka - petycja w sprawie nie przedawnienia

CatAngel pisze:Oj gdybym ja była sędzią :evil: :evil: :evil: :evil: Powiadam wam marnie by skończyli :evil: :evil:

A ja po cichutku marzę, że ktoś ich namierzy w realu i zrobi, co trzeba :evil: :mrgreen: :twisted:

Amelia Poulain

Post » Pt lut 11, 2011 11:14 Re: Tola - podpalona kotka - petycja w sprawie nie przedawnienia

Amelia Poulain pisze:Pozwolę sobie zacytować fragment ze strony internetowej UWAGI:

- Jak się będą czuli bezkarni, to mogą powtórzyć tę „zabawę” z jakimś innym zwierzakiem. Stosunek do zwierząt jest najbardziej wiarygodnym testem moralności człowieka – mówi Janusz Czapiński, psycholog społeczny.

[/size]

W zasadzie już dali próbkę.
Jest przecież mowa w reportażu o połamaniu łapek u innego kotka opiekunów Tosi!!!
:strach:

Camille

Post » Pt lut 11, 2011 11:27 Re: Tola - podpalona kotka - petycja w sprawie nie przedawnienia

Polecam ten link (jeśli macie konto na NK):
http://nk.pl/#profile/30702440/gallery/album/4/9

Oto komentarz do zdjecia:
Bezpośrednia groźba pozbawienia życia! - ta postawa nie pozostawia żadnych wątpliwości, do czego zdolny jest ten człowiek.
A w kontekście swoich wcześniejszych "wyczynów" obliguje poszkodowanych i ogół społeczeństwa do poczucia zagrożenia i strachu!

Amelia Poulain

Post » Pt lut 11, 2011 11:32 Re: Tola - podpalona kotka - petycja w sprawie nie przedawnienia

Amelia Poulain pisze:
CatAngel pisze:Oj gdybym ja była sędzią :evil: :evil: :evil: :evil: Powiadam wam marnie by skończyli :evil: :evil:

A ja po cichutku marzę, że ktoś ich namierzy w realu i zrobi, co trzeba :evil: :mrgreen: :twisted:

Skoro mają problem z empatią, jest to jakiś sposób, aby pokazać tym prymitywom, czym jest ból i strach przed oprawcami :mrgreen:

Maciek123

Od: Czw sty 20, 2011 15:53

Post » Pt lut 11, 2011 11:56 Re: Tola - podpalona kotka - petycja w sprawie nie przedawnienia

Pako pisze:Chyba ta koteczka miała na imię Tosia, nie Tola...
Biedna kicia :cry:
Wiem, że to na pewno nie jest dzisiaj najważniejsze, ale... miała swoje imię, które nadali jej ludzie, którzy ją kochali i nadal opłakują, więc może... zmienić tytuł wątku, proszę :oops:

Ja też optuję za tym, aby poprawić błąd w imieniu.

Maciek123

Od: Czw sty 20, 2011 15:53

Post » Pt lut 11, 2011 12:28 Re: Tola - podpalona kotka - petycja w sprawie nie przedawnienia

Pako pisze:Chyba ta koteczka miała na imię Tosia, nie Tola...
Biedna kicia :cry:
Wiem, że to na pewno nie jest dzisiaj najważniejsze, ale... miała swoje imię, które nadali jej ludzie, którzy ją kochali i nadal opłakują, więc może... zmienić tytuł wątku, proszę :oops:

Chyba, że wątek dotyczy innej kotki, nie tej z wczorajszej "Uwagi" - to bardzo przepraszam

wątek dotyczy tej kotki...miała na imię Tosia...była z nami od swojej drugiej doby życia wraz z trójką rodzeństwa-ich mama zginęła pod kołami samochodu...weterynarz nie dawał im szans na przeżycie...a jednak udało się ...mimo że wkradł się maleńki błąd w imieniu to jestem bardzo wdzięczna że taki wątek powstał...ja liczę że sprawcy którzy podpalili moją Tosieńke zostaną skazani przez sąd...i jeszcze bardziej liczę na to że surowy wyrok będzie przestrogą dla innych debili którzy wpadają na takie okrutne pomysły

kasiawh

Od: Nie sty 23, 2011 19:31

Post » Pt lut 11, 2011 12:42 Re: Tola - podpalona kotka - petycja w sprawie nie przedawnienia

kasiawh pisze:
wątek dotyczy tej kotki...miała na imię Tosia...była z nami od swojej drugiej doby życia wraz z trójką rodzeństwa-ich mama zginęła pod kołami samochodu...weterynarz nie dawał im szans na przeżycie...a jednak udało się ...mimo że wkradł się maleńki błąd w imieniu to jestem bardzo wdzięczna że taki wątek powstał...ja liczę że sprawcy którzy podpalili moją Tosieńke zostaną skazani przez sąd...i jeszcze bardziej liczę na to że surowy wyrok będzie przestrogą dla innych debili którzy wpadają na takie okrutne pomysły

Kasiu, jesteście WSPANIAŁYMI LUDŹMI.
Ja przez cały ten program płakałam. I wiem, że nie tylko ja.... :cry:

Dobrze, że sprawa została nagłośniona i myślę, że to przyniesie efekt.
Sądzę, że oprawcy już nie są tacy weseli... :evil: :mrgreen: :twisted:
Ujawniono ich twarze w internecie oraz profile na N-K, które wczoraj ze strachu usunęli
(myślę, że po wielu 'wizytach' z odpowiednimi komentarzami :evil: :mrgreen: )

Kara ich nie ominie!

Serdeczności dla całej Waszej rodziny oraz kotków i psiaków :1luvu:

Obrazek

Amelia Poulain

Post » Pt lut 11, 2011 13:21 Re: Tola - podpalona kotka - petycja w sprawie nie przedawnienia

Amelia Poulain pisze:
Dobrze, że sprawa została nagłośniona i myślę, że to przyniesie efekt.
Sądzę, że oprawcy już nie są tacy weseli... :evil: :mrgreen: :twisted:
Ujawniono ich twarze w internecie oraz profile na N-K, które wczoraj ze strachu usunęli
(myślę, że po wielu 'wizytach' z odpowiednimi komentarzami :evil: :mrgreen: )

Kara ich nie ominie!

Innej opcji nie biorę pod uwagę!!!

Camille

[poprzednia][następna]