W imię PELASI [']... Niebieski [']

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sty 13, 2011 13:52 Re: W imię PELASI [']

ruru pisze:W imię Pelasi...
moze zastanówmy co ten wątek
powinnien zawierać

może sprawy, które trzeba szybko nagłośnić
żeby pomóc?
albo sytuacje, kiedy samemu jest sie bezradnym?

ruru, świetny pomysł. Można stworzyć tu listę kontaktów, gdzie wysyłać zgłoszenia aby nagłośnić sprawę i zrobić ogólny szum, do kogo zwrócić się z pytaniem prawnym, do kogo z prośbą o kontakt z lokalnymi reporterami itp (oczywiście kiedy opiekun danego zwierzaka będzie zainteresowany). Myślę, że to by było prawdziwe działanie 'W imię Pelasi"

(chociaż nie udzielałam się w poprzednim wątku a tylko czytałam, nie miałam jak wspomóc na allegro i mam mało postów na forum mam nadzieję że nie zostane za tego posta zmieszana z błotem...)
Obrazek Obrazek

Maria.S

Od: Pon maja 24, 2010 10:25

Post » Czw sty 13, 2011 14:18 Re: W imię PELASI [']

Maria.S pisze:
powinnien zawierać

żeby pomóc?

ruru, świetny pomysł. Można stworzyć tu listę kontaktów, gdzie wysyłać zgłoszenia aby nagłośnić sprawę i zrobić ogólny szum, do kogo zwrócić się z pytaniem prawnym, do kogo z prośbą o kontakt z lokalnymi reporterami itp (oczywiście kiedy opiekun danego zwierzaka będzie zainteresowany). Myślę, że to by było prawdziwe działanie 'W imię Pelasi"

(chociaż nie udzielałam się w poprzednim wątku a tylko czytałam, nie miałam jak wspomóc na allegro i mam mało postów na forum mam nadzieję że nie zostane za tego posta zmieszana z błotem...)

noo prosze Cię...
forum jest okrutne i złłłłłe
ale nie aż tak
najpierw Cię wessssie a później wyssssssie :wink: :wink:
żartuję

ooo coś takiego :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Czw sty 13, 2011 18:11 Re: W imię PELASI [']

zaznaczam wątek i będę podczytywać, bo szczerze powiem, że takich głupot
tutaj cytat

niebieskawck pisze:CC najpierw sama wrzuciła dramatyczne zdjęcia kota zalewającego się krwią, a teraz pisze że żałuje.
Ona potrzebuje bezapelacyjnego nieustannego poklasku inaczej się obraża i straszy ,że ucierpią na tym ratowane przez nią koty- TO ZWYKŁY SZANTAŻ EMOCJONALNY :!: :!: :!:
Fajnie,że królowa wreszcie nasz oświeciła, szkoda że forma typowo królewska ale to bez zaskoczenia w końcu wszyscy znamy CoolCaty. Ta zwłoka też dodała dramatyzmu i rozgłosu, tak by więcej osób mogło przeczytać WYJAŚNIENIA.
A przecież można było prościej od razu jak np. pisze Marzenia11 :ok: :ok: :ok: Bardzo ładnie napisane :ok:

ps. I myślę,że CC tu zajrzy bo lubi sławę a my piszemy o niej :twisted:

to jeszcze na tym forum nie przeczytałam... buaaahhhhahahahahahahahahahaha

ps. na koniec dodam tylko, że Ci co ZNAJĄ CC, to pewnie jeszcze do tej pory pukają się w czoło nad tymi mądrościami...
buahhhahahahahahahahah :ryk:
buahahahahahahahhahahh :ryk:
Obrazek
Obrazek

Joanna KA

Od: Nie mar 15, 2009 20:34

Post » Czw sty 13, 2011 18:30 Re: W imię PELASI [']

Maria.S, to jest myśl! bo czasem ktoś, kto nie działa w żadnej fundacji czy stowarzyszeniu pro zwierzęcym, a może dopiero zaczyna przygodę ze zwierzętami, nie wie, co można zrobić i jak, do kogo się zwrócić, żeby nie zostać zlekceważonym, nikt znajomy go nie popiera ("to tylko kot / pies / świnka morska"), a chciałby przeciwdziałać, chronić i zapobiegać.

i przepraszam za cięcie cytatu, ale to jedno zdanie jest dla mnie kluczowe:

Maria.S pisze:... (oczywiście kiedy opiekun danego zwierzaka będzie zainteresowany)...

bo nie chodzi o to, żeby kogoś zmuszać do podjęcia jakichkolwiek kroków (przerabialiśmy to zdaje się jako naród przez ładne paredziesiąt lat i jakoś efektów na szczęście nie ma), ani żądać bieżących relacji z działań, które już się dokonały (bo ani prawa do tego nikt nie ma, ani wiedzy, a czasem upublicznianie jest po prostu niepożądane "dla dobra śledztwa")

wtedy wątek będzie po prostu informacyjny, dla potrzebujących. Problem tylko w tym, że taki wątek trzeba prowadzić i "porządkować", a to orka na ugorze :( no i tytuł... dla nowych użytkowników jest nic nie znaczący...
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Pt sty 14, 2011 10:27 Re: W imię PELASI [']

Bardzo fajny pomysł ruru, popieram w całej rozciągłości :)
Właśnie doszłam do wniosku, że szczytem miłości człowieka do kota jest to, że gdy kot obsika Ci nowe fioletowe rajstopy, zaczynasz się z tego śmiać :)

Shirin

Od: Wto sty 11, 2011 11:59

Post » Pt sty 14, 2011 11:59 Re: W imię PELASI [']

A moze tan watek zamknąć?
A założyć nowy z adekwatnym tytułem?

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Pt sty 14, 2011 12:00 Re: W imię PELASI [']

Maria.S pisze:
powinnien zawierać

żeby pomóc?

no właśnie...Ruru,Maria macie wspaniały pomysł!

dziewczyny,ja czytając ten wątek podczas awantury tak sobie skrycie zamarzyłam że może "w imię Pelasi" warto by tu zrobić dla jej pamięci coś pożytecznego.-np właśnie tak jak piszecie-taka gotowa droga stworzona aby przynajmniej probować monitorować i jak się da zapobiegać takim przypadkom.Nie wiem-ja nie mam zbyt dużego doświadczenia w takich działaniach,ale moze uda nam się tu ściągnąć mądre głowy i coś razem sensownego zorganizować.

Może nawet z czasem jakiś fundusz na leczenie takich zaniedbanych przez pseudoopiekunów kiciów założymy?

I proszę wszystkie osoby chcące się wypowiadać na temat CC-obojętnie w jakim kontekście-ten wątek jest założony w innym celu-
jak chcecie pisać listy pochwalne lub mieszać z błotem CC to nic mi do tego i doprawdy nie chcę być w żaden sposób kojarzona z żadną z tych opcji....sugeruję założyć wątek temu poświęcony..

Tu zróbmy,bardzo proszę, coś pożytecznego-niech chociaż śmierć Pelasi w ten sposób zostanie obrócona w dobro..

magaaaa,a jaki tytuł uważasz za bardziej "adekwatny"?
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Pt sty 14, 2011 12:06 Re: W imię PELASI [']-zróbmy coś pożytecznego..

Taki, który mówi o tym, co jest w wątku.
Tak przynajmniej zrozumiałam, kiedy Tatiana wspomniała, ze tytuł był nic nie mówiący.

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Pt sty 14, 2011 12:22 Re: W imię PELASI [']-zróbmy coś pożytecznego..

magaaaa pisze:Taki, który mówi o tym, co jest w wątku.
Tak przynajmniej zrozumiałam, kiedy Tatiana wspomniała, ze tytuł był nic nie mówiący.

a pamiętasz taki słynny film "W imię ojca" z Day-Lewisem? ten wątek w takim celu został początkowo wyodrębniony..

ale teraz,skoro ma szansę przekształcić się w wątek niosący pomoc to myślę że będzie to tym bardziej godny sposób uczczenia imienia Pelasi.

ale róbcie jak chcecie-przy niczym się nie upieram bo są tu mądrzejsze głowy,jak sądzę.
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Pt sty 14, 2011 12:39 Re: W imię PELASI [']-zróbmy coś pożytecznego..

W imię Pelasi, powinno zostać
tylko dalej coś - ale to zależy od spraw które bedą..
na razie jest dobrze
a jak pojawi sie sprawa to będzie w tytule zajawka..
a w pierwszym poscie mozna wyjaśnić dlaczego w imie Pelasi..

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Pt sty 14, 2011 13:02 Re: W imię PELASI [']-zróbmy coś pożytecznego..

ok,tak zrobię.

smarti

Post » Pt sty 14, 2011 13:10 Re: W imię PELASI [']-zróbmy coś pożytecznego..

cieszę się, że wątek w końcu się zmienił :) też uważam, że 'W imię Pelasi' to dobry tytuł.

Może ktoś miał już styczność z taką sytuacją?? Podobne historie też możnaby było tu zamieszczać, pomogą nam stworzyć taki krok-po-kroku opis co zrobic i jak reagować żeby coś nagłośnić
:ok:
Obrazek Obrazek

Maria.S

Od: Pon maja 24, 2010 10:25

Post » Sob sty 15, 2011 13:18 Re: W imię PELASI [']-zróbmy coś pożytecznego..

Taki wierszyk.... o Pelasi pomyślałam gdy go przeczytałam...

Rzeczy nieważne

Co koty pamiętają z dni?

Pamiętają, jak wraca się z zimna,
i miejsce najcieplejsze, i gdzie dostają jeść.
I gdzie zadano im ból, pamiętają wrogów,
nerwowość ptaków, ciepłe opary ziemi,
użyteczność kurzu.
Pamiętają skrzypienie łóżka, krok
właściciela,
smak ryby, cudowną śmietanę.
Koty pamiętają z dni to, co ważne.
Wspomnieniom bez wartości pozwalają odejść
i zapadają w sen mocniejszy niż my,
którym pęka serce, bo pamiętamy
tyle rzeczy nieważnych.

Piotr Sommer
ObrazekObrazekObrazek

isollde

Od: Pon maja 11, 2009 19:24

Post » Nie sty 16, 2011 0:24 Re: W imię PELASI [']-zróbmy coś pożytecznego..

piękny wierszyk...

ale wiecie co pomyślałam-jakie z nas paskudne społeczeństwo nawet tu na miau-gdzie wydawałoby się sam kwiat dobroci jest...

-awantura się skończyła to i ruch na wątku jakby osłabł..

smarti

Post » Nie sty 16, 2011 1:28 Re: W imię PELASI [']-zróbmy coś pożytecznego..

smarti pisze:piękny wierszyk...

ale wiecie co pomyślałam-jakie z nas paskudne społeczeństwo nawet tu na miau-gdzie wydawałoby się sam kwiat dobroci jest...

-awantura się skończyła to i ruch na wątku jakby osłabł..

Ten osąd jest trochę na wyrost...
Po co strzępić język, gdy wiele osób na forum nie potrafi obiektywnie spojrzeć na sprawę.
"Guru' CC totalnie straciła w moich oczach, zwłaszcza, gdy dowiedziałam się o kulisach przelewu na leczenie Pelasi.
Niech jej będzie, że tak 'bezinteresownie' pomaga - liczę, że w końcu ktoś przejrzy na oczy...

Może też doczekam się informacji o efektach działań schroniska w sprawie koteczki.
Obrazek

KasiaF

Od: Sob sie 14, 2010 19:15

[poprzednia][następna]