Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
katipe pisze:ja jak najbardziej wyślę pismo do radnych, z tym że widziałam już na stronie UM że nie do wszystkich radnych niestety są podane adresy mailowe.
Jutro mam się też przypomnieć radnemu z którym rozmawiałam bodajże w czwartek.
Tweety pisze:katipe pisze:ja jak najbardziej wyślę pismo do radnych, z tym że widziałam już na stronie UM że nie do wszystkich radnych niestety są podane adresy mailowe.
Jutro mam się też przypomnieć radnemu z którym rozmawiałam bodajże w czwartek.
a masz możliwość porozmawiać z kimś kto jest odpowiedzialny za gminne zasoby lokalowe o konkretach tzn co i gdzie mają i na jakich warunkach mogliby wynająć?
Tweety pisze:ale może najpierw trzeba spróbować. Jak się nie spróbuje to na pewno się nie da a tak to są szansę pół na pół. Nie róbcież ciągle z tego Radomska takiej pipidówki gdzie są trzy domy na krzyż i na pewno się nie da.
Albo można usiąść na tyłku i czekać jak ktoś odpowie cokolwiek (bo nie jest powiedziane, że pozytywnie i konkretnie) na pismo jedno, drugie, trzecie a koty przez ten czas trafią na ulicę.
Pisma owszem ale jako uzupełnienie a nie jako czekanie na miłosierdzie gminy....
kociamysza pisze:Tweety pisze:ale może najpierw trzeba spróbować. Jak się nie spróbuje to na pewno się nie da a tak to są szansę pół na pół. Nie róbcież ciągle z tego Radomska takiej pipidówki gdzie są trzy domy na krzyż i na pewno się nie da.
Albo można usiąść na tyłku i czekać jak ktoś odpowie cokolwiek (bo nie jest powiedziane, że pozytywnie i konkretnie) na pismo jedno, drugie, trzecie a koty przez ten czas trafią na ulicę.
Pisma owszem ale jako uzupełnienie a nie jako czekanie na miłosierdzie gminy....
Zareczam Ci, ze ten kto moze 'nie siedzi na tylku' a aktywnie szuka. Proby i przez oglosznia i na 'nogach' juz byly, wystarczy Tweety poczytac poprzednie watki.
Hanulka pisze:
Tweety, a lokalu andzelika szuka od 1,5 roku... zarówno rozmawiając z poprzednimi władzami, urzędnikami, jak i robiąc niemałe trasy ze swoja zastepczynią nożnie po okolicy..
kto może też pomagał i pomaga, sama wysmoliłam kilka ogloszeń radomszczańskich portalach...
my nie chcemy powodować wyrzucenia kogokolwiek z naszego powodu z lokalu.. szukamy wolnego, może do remontu - niewoelkiego?, najlepiej w określonej przeze mnie wcześniej okolicy...
i bardzo dziękujemy Wszystkim, którzy w różny sposób starają się nam pomóc!!
Tweety pisze:myślę, że forma papierowa byłaby stosowniejsza jako bardziej zauważalna. Pismo przechodzi przez dziennik podawczy, wysłane przez zarząd RTOZ-u jako osób zainteresowanych, narzuca konieczność odpowiedzi pisemnej itp, itd.
Maile nadal, niestety, bardzo często traktowane są jak coś na co się rzuci okiem albo i nie i zapomina w 3 minuty.
Generalnie oczywiście jak kto uważa, ale ja to wyślę papierowo.
Użytkownicy przeglądający ten dział: bilol, Jura, puszatek i 63 gości