Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
mrr pisze:PariahSoul pisze:vega013 pisze:Było w TVN24.
Oprawcy nie zostaną ukarani, bo nieletni. Jeżeli okaże się, że w rodzinie były nieprawidłowości, przyznają kuratora. O losie zwierząt zadecyduje sąd, a mały psychopata potrzebuje serca i ciepła, bo... przeżywa zabranie zwierząt z domu. Starszy psychopata jest obserwowany przez psychologa i... nie zdaje sobie sprawy z tego, że krzywdził kota. Qrrrcze - jak tu wierzyć w nasz system prawny? Żyjemy w kraju absurdu!!! Piętnastolatek obrał sobie taką linię obrony (biedny debilek) i znajdzie jeszcze psychologów, którzy mu uwierzą. Totalna bzdura.
Lol. skąd ja wiedziałem, że tak będzieI jeszcze ten mały cierpi bo mu zwierzątka odebrali... To może mu dają je spowrotem? Może jego ulubionego? to mnie już rozjuszyło... Nie odpuszczę.... "Gdy prawo zawodzi, głos większości staje się prawem" Za parę godzin zostaną napiętnowani na Youtube, może i mnie pociągną do jakiejś odpowiedzialności, ale tak samo winien będzie ten, który wydał taki "cacy wyrok"
Będzie się bał oj będzie....
Pozdrawiam
Moment, nie nadążam (nie mamy TV).
Kto podjął takie decyzje (nie zostaną ukarani itd.)?!
I a'propos "cacy wyrok" - nie było chyba jeszcze żadnego wyroku? Naprawdę nie nadążam - nie będzie rozprawy w sądzie dla nieletnich?
mrr pisze:Moment, nie nadążam (nie mamy TV).
I a'propos "cacy wyrok" - nie było chyba jeszcze żadnego wyroku? Naprawdę nie nadążam - nie będzie rozprawy w sądzie dla nieletnich?
tangerine1 pisze:ja_ana pisze:Wiesz jedna rzecz to wymiar sprawiedliwości, a druga rzecz, że jeśli te dzieciaki mają tak poryte psychiki przez rodziców, to one mogły naprawdę nie zdawać sobie sprawy z tego co zrobiły (zwłaszcza młodszy). Sprawa jest delikatna, bo to jednak dzieci. Tam głównie rodzice powinni zostać ukarani....
w moim miescie takie dzieci ( no ciut starsze, bo 16-letnie) zabiły bezdomnego
linia obrony była podobna, nie zdawli sobie sprawy, ze jak bedą kopać i okladać kijami człowieka to go zabiją, tak się tylko bawili
i nawet nie pochodzili z patologicznych rodzin, przecietni uczniowie, dzieci przecietnych rodziców.
ja_ana pisze:mrr pisze:
Moment, nie nadążam (nie mamy TV).
No i nie ma wyroku mrr, takie same słowa padły w innym programie, a wypowiadał się jakiś rzecznik czy ktoś tam taki....nie pamiętam dokładnie....teraz po prostu biją pianę...
mrr pisze:Dobry początek.
A co dalej? Kamieniami w okna? Gazem po oczach? Skrępować starszego i o ścianę kamienicy? Sprać młodszego po tyłku? Powiedzieć mamusiom z piaskownicy, żeby się z nim ich dzieci nie bawiły? (...)
Uważam, że adres powinien być z postów usunięty. Ze względu na emocje na tym wątku.
ja_ana pisze:
Tak myślałam, że TVN 24.
Wiesz jedna rzecz to wymiar sprawiedliwości, a druga rzecz, że jeśli te dzieciaki mają tak poryte psychiki przez rodziców, to one mogły naprawdę nie zdawać sobie sprawy z tego co zrobiły (zwłaszcza młodszy). Sprawa jest delikatna, bo to jednak dzieci. Tam głównie rodzice powinni zostać ukarani....
PariahSoul pisze: "Gdy prawo zawodzi, głos większości staje się prawem"
sunshain pisze:błedem jest że zostali oddani do czasu rozprawy rodzicom
z pewnością rodzice wynajmą adwokata aby nauczył starszego z braci jak sie "bronić"
Użytkownicy przeglądający ten dział: Agnieszka LL, elmas, Google [Bot] i 97 gości