KOT Z YT II. Sprawca będzie sądzony! s. 93 Linki post 1

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw gru 30, 2010 21:33 Re: KOT Z YT II. Kot uratowany, sprawca zlokalizowany,CO DALEJ?

Inka1984 i Tal-Rash
ja się przyłączam
organizujcie tego prawnika
to znaczy najpierw niech powie za ile bo ja ostatnio biedna jestem ale na składkowe wyskrobię
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Od: Sob lis 17, 2007 12:04

Post » Czw gru 30, 2010 21:33 Re: KOT Z YT II. Kot uratowany, sprawca zlokalizowany,CO DALEJ?

Zaznaczam

nika28

Od: Pt mar 21, 2008 21:15

Post » Czw gru 30, 2010 21:34 Re: KOT Z YT II. Kot uratowany, sprawca zlokalizowany,CO DALEJ?

mrr pisze:
PariahSoul pisze:
vega013 pisze:Było w TVN24.
Oprawcy nie zostaną ukarani, bo nieletni. Jeżeli okaże się, że w rodzinie były nieprawidłowości, przyznają kuratora. O losie zwierząt zadecyduje sąd, a mały psychopata potrzebuje serca i ciepła, bo... przeżywa zabranie zwierząt z domu. Starszy psychopata jest obserwowany przez psychologa i... nie zdaje sobie sprawy z tego, że krzywdził kota. Qrrrcze - jak tu wierzyć w nasz system prawny? Żyjemy w kraju absurdu!!! Piętnastolatek obrał sobie taką linię obrony (biedny debilek) i znajdzie jeszcze psychologów, którzy mu uwierzą. Totalna bzdura.

Lol. skąd ja wiedziałem, że tak będzie :evil: I jeszcze ten mały cierpi bo mu zwierzątka odebrali... To może mu dają je spowrotem? Może jego ulubionego? to mnie już rozjuszyło... Nie odpuszczę.... "Gdy prawo zawodzi, głos większości staje się prawem" Za parę godzin zostaną napiętnowani na Youtube, może i mnie pociągną do jakiejś odpowiedzialności, ale tak samo winien będzie ten, który wydał taki "cacy wyrok"
Będzie się bał oj będzie....

Pozdrawiam

Moment, nie nadążam (nie mamy TV).
Kto podjął takie decyzje (nie zostaną ukarani itd.)?!
I a'propos "cacy wyrok" - nie było chyba jeszcze żadnego wyroku? Naprawdę nie nadążam - nie będzie rozprawy w sądzie dla nieletnich?

Wyjątkowo obejrzałam dziś w gościnie u rodziców Prosto z Polski w TVN, że "nie zostaną ukarani, bo są nieletni" mówił pan Robert Lisak, przedstawiciel Sądu Okręgowego w Krakowie. Może też ktoś jeszcze, nie wiem, większość informacji czerpię z naszego forum.
Kota ['] 12.12.2015 | Krzyś ['] 21.10.2019 | Niunia ['] 24.01.2022 | Chrapek ['] 3.02.2022 | Kokosz ['] 17.02.2023

Zarejestruj się na FaniMani, rób zakupy i wspomagaj przy okazji fundacje!

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Od: Wto kwi 18, 2006 19:17

Post » Czw gru 30, 2010 21:35 Re: KOT Z YT II. Kot uratowany, sprawca zlokalizowany,CO DALEJ?

mrr pisze:Moment, nie nadążam (nie mamy TV).
I a'propos "cacy wyrok" - nie było chyba jeszcze żadnego wyroku? Naprawdę nie nadążam - nie będzie rozprawy w sądzie dla nieletnich?

Tu jest film z TVN24:
http://wiadomosci.onet.pl/wideo/zatrzym ... klip.html#
Ostatnio edytowano Czw gru 30, 2010 21:35 przez Sihaja, łącznie edytowano 1 raz

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Czw gru 30, 2010 21:35 Re: KOT Z YT II. Kot uratowany, sprawca zlokalizowany,CO DALEJ?

tangerine1 pisze:
ja_ana pisze:Wiesz jedna rzecz to wymiar sprawiedliwości, a druga rzecz, że jeśli te dzieciaki mają tak poryte psychiki przez rodziców, to one mogły naprawdę nie zdawać sobie sprawy z tego co zrobiły (zwłaszcza młodszy). Sprawa jest delikatna, bo to jednak dzieci. Tam głównie rodzice powinni zostać ukarani....

w moim miescie takie dzieci ( no ciut starsze, bo 16-letnie) zabiły bezdomnego
linia obrony była podobna, nie zdawli sobie sprawy, ze jak bedą kopać i okladać kijami człowieka to go zabiją, tak się tylko bawili
i nawet nie pochodzili z patologicznych rodzin, przecietni uczniowie, dzieci przecietnych rodziców.

Nie bronię ich, ale nikt z normalnej rodziny, normalnie wychowywany nie zakatuje ani zwierzęcia, ani człowieka. No chyba, że rodzina normalna, a u jednego ujawniła się choroba psychiczna z któregoś pokolenia - też się zdarza...

ja_ana

Od: Śro maja 26, 2010 22:40

Post » Czw gru 30, 2010 21:37 Re: KOT Z YT II. Kot uratowany, sprawca zlokalizowany,CO DALEJ?

8O 8O chyba sobie jaja robią :evil:
Jeżeli tym razem znów zostanie to zamiecione pod dywan, piszę wam będzie tego coraz więcej ,a jak my osoby z miau się za to nie zabierzemy to kto :|

:evil: :evil:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Czw gru 30, 2010 21:40 Re: KOT Z YT II. Kot uratowany, sprawca zlokalizowany,CO DALEJ?

ja_ana pisze:
mrr pisze:
Moment, nie nadążam (nie mamy TV).

No i nie ma wyroku mrr, takie same słowa padły w innym programie, a wypowiadał się jakiś rzecznik czy ktoś tam taki....nie pamiętam dokładnie....teraz po prostu biją pianę...

to sie nie dzieje :/ jesli ten 15-latek nie byl swiadomy tego co robil to ja poprosze o potwierdzenie ze jest psychicznie chory!!!!
[*] śpij słodko Kirku :(
Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta

Kumiko

Od: Pon kwi 19, 2010 18:38

Post » Czw gru 30, 2010 21:40 Re: KOT Z YT II. Kot uratowany, sprawca zlokalizowany,CO DALEJ?

mrr pisze:Dobry początek.
A co dalej? Kamieniami w okna? Gazem po oczach? Skrępować starszego i o ścianę kamienicy? Sprać młodszego po tyłku? Powiedzieć mamusiom z piaskownicy, żeby się z nim ich dzieci nie bawiły? (...)

Uważam, że adres powinien być z postów usunięty. Ze względu na emocje na tym wątku.

no całkiem niegłupio mówisz, jakby smarkacz popluł zębami, to może z dwudziestu innych młodych oprawców dałoby sobie na luz w chwili, gdy wpadnie im w ręce następne bezbronne zwierzątko i kamera :evil:
owszem, ironizuję, bo wiem, że to przecież "niehumanitarne, oh ah".
bądźmyż więc jeszcze bardziej humanitarni, oddajmy dzieciom zwierzątka, niech się bawią, a pani psycholog będzie zaglądała raz na miesiąc i kiwała paluszkiem, że nie wolno Kotu dłubać w oku itp.
aa.... bo mnie zaraz znów poniesie :-/...
jestem przeciw tej nieustającej liberalizacji i głaskaniu drani po głowie, my się tu będziemy spinać, że humanitarne czy barbarzyńskie metody osądzania, a tam za chwilę gnoja uniewinnią, bo młodociany, bo niska szkodliwość, bla, bla, bla..
a bardziej otrzeźwiająco i zawstydzająco niż serdeczne połajanki spychologów czy sędziowskie grożenie paluszkiem podziałałoby, jakby faktycznie cała kamienica wiedziała o tym, co się działo w tej rodzinie, i hurtem przestała im mówić dzień dobry. Nażarli by się przynajmniej wstydu, bęcwały.
KotkaWodna

Post » Czw gru 30, 2010 21:43 Re: KOT Z YT II. Kot uratowany, sprawca zlokalizowany,CO DALEJ?

ja_ana pisze:
Tak myślałam, że TVN 24.
Wiesz jedna rzecz to wymiar sprawiedliwości, a druga rzecz, że jeśli te dzieciaki mają tak poryte psychiki przez rodziców, to one mogły naprawdę nie zdawać sobie sprawy z tego co zrobiły (zwłaszcza młodszy). Sprawa jest delikatna, bo to jednak dzieci. Tam głównie rodzice powinni zostać ukarani....

Nie przesadzajmy. Piętnastolatek doskonale zdaje sobie sprawę z tego, na czym polega znęcanie się. Zresztą - zauważ jego szyderczy komentarz przed filmikiem: "Chciałbym napisać, że żaden z kotów nie ucierpiał podczas kręcenia filmu. No właśnie - chciałbym :P" Poza tym - był pewien anonimowości w sieci. Nawet gdyby miał mega nieczułych i zaniedbujących go rodziców, to potrafi przecież odróżnić dobro od zła. Nie szukajmy na siłę usprawiedliwienia dla czynu, którego usprawiedliwić nie sposób. Trzylatek również potrafi z premedytacją zadawać ból lub bronić przed krzywdą. Ten mały ma potężnie zwichrowaną psychikę - to mały psychopata.
Ostatnio edytowano Czw gru 30, 2010 21:45 przez vega013, łącznie edytowano 1 raz

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Czw gru 30, 2010 21:43 Re: KOT Z YT II. Kot uratowany, sprawca zlokalizowany,CO DALEJ?

Zaznaczę :|
Obrazek Staram się pisać poprawnie po polsku

barba50

Od: Nie kwi 03, 2005 12:01

Post » Czw gru 30, 2010 21:44 Re: KOT Z YT II. Kot uratowany, sprawca zlokalizowany,CO DALEJ?

PariahSoul pisze: "Gdy prawo zawodzi, głos większości staje się prawem"

Jak widać z powyższego doświadczenie rewolucji Francuskiej niczego nas nie nauczyło... [nas = społeczeństwa, a jakże, cywilizowanego]
Że o mniej `cywilizowanych` okresach w historii najnowszej nie wspomnę. :?
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Czw gru 30, 2010 21:45 Re: KOT Z YT II. Kot uratowany, sprawca zlokalizowany,CO DALEJ?

Zaznaczę sobie.

BTW - też powiesiłabym za przyrodzenie. Nie wierzę w resocjalizację 15-latka. Chciałabym więc, żeby chociaż poczuł BÓL, tak straszny ból, jaki czuło to maleńkie, bezbronne kociątko...
Nie ma takiego głupstwa i nikczemności, które, byle stale powtarzane, nie zostały wreszcie przyjęte i przestały razić jako głupstwo i nikczemność.
Sławomir Mrożek

marikita

Od: Śro kwi 08, 2009 12:52

Post » Czw gru 30, 2010 21:45 Re: KOT Z YT II. Kot uratowany, sprawca zlokalizowany,CO DALEJ?

błedem jest że zostali oddani do czasu rozprawy rodzicom

z pewnością rodzice wynajmą adwokata aby nauczył starszego z braci jak sie "bronić"
http://www.kocieforum.pl (MCO i nie tylko ...)
Obrazek
"Tajemnica sukcesu: mieć pod ręką jakiegoś Smoka" ze Shrek'a http://mco-kocury.manifo.com/
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=84343&hilit=Smok+i+amor

sunshain

Od: Nie lis 16, 2008 17:36

Post » Czw gru 30, 2010 21:46 Re: KOT Z YT II. Kot uratowany, sprawca zlokalizowany,CO DALEJ?

No to po tym jak teraz w całości pokazali kamienice to ma koleś %$^%&^$%* :?

i zapewne jutro będą pod tą kamienicą ludzie.

Dajcie mi tego starszego brata to już ja mu pokaże jak wygląda zabawa :wink:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Czw gru 30, 2010 21:47 Re: KOT Z YT II. Kot uratowany, sprawca zlokalizowany,CO DALEJ?

sunshain pisze:błedem jest że zostali oddani do czasu rozprawy rodzicom

z pewnością rodzice wynajmą adwokata aby nauczył starszego z braci jak sie "bronić"

a w ogóle jakaś rozprawa się odbędzie?
Bo w materiale filmowym wyraźnie powiedziano że żadne z dzieci ukarane nie zostanie.

piccolo

Od: Czw kwi 03, 2008 12:39

[poprzednia][następna]