VERSIFEL CVR - nowa szczepionka dla kotów!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lip 08, 2016 14:36 Re: VERSIFEL CVR - nowa szczepionka dla kotów!

OKI pisze:I każe sobie za to słono bulić :twisted:

:ok:

Szczepimy kocięta młodsze niż 9 tygodni, a dorosłe co 2-3 lata i wszystko jest ok.
A to przecież test nie na jednym kocie :twisted:

Hania66

Od: Pt mar 10, 2006 17:20

Post » Pt lip 08, 2016 14:41 Re: VERSIFEL CVR - nowa szczepionka dla kotów!

Haniu, lepiej nie zadzieraj z producentem ;)
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Pt lip 08, 2016 14:45 Re: VERSIFEL CVR - nowa szczepionka dla kotów!

Hania66 pisze:
OKI pisze:I każe sobie za to słono bulić :twisted:

:ok:

Szczepimy kocięta młodsze niż 9 tygodni, a dorosłe co 2-3 lata i wszystko jest ok.
A to przecież test nie na jednym kocie :twisted:

Jak mam kocię od 4 tygodnia u mnie na butelce,to go chcę zaszczepić jak najszybciej,czyli przed 9 tyg.Po miesiącu powtórka.Bo przeciwciał w mleku matki nie przyswaja.A potem co 2 lata.
"dzieci to skarb (choć nie do końca, bo zakopywać ich nie wypada)"

mamaja4

Od: Sob sie 23, 2008 7:59

Post » Śro maja 03, 2017 22:44 Re: VERSIFEL CVR - nowa szczepionka dla kotów!

Witam, zarejestrowałem się specjalnie aby dodać swój przypadek z versifelem. Miot 4 koty rosyjskie 3 miesięczne, dzień po szczepieniu dwa kotki z miotu były osowiałe i słabe 8smego dnia NOP kotka paraliż tylnich łap, łapki ciepłe więc to nie zator lecz objaw neurologiczny. Kocurek paraliż wszystkich kończyn. Mija dzień i właśnie dzisiaj kocurek odzyskał władność w przednich łapach. Za to trzeci kot dostał padaczki, i zachowuje się jakby miał autyzm. Zero reakcji na bodźce. Reakcja weta... antybiotyk i VIT B na pobudzenie. zacząłem szukać informacji na temat szczepionki i w ulotce nie ma podanego adiuwantu. Czy ktoś wie czym konserwowana jest ta szczepionka? W purevaxie jest gentamecyna jako wypełniacz adiuwantów brak, w szczepionkach dla dzieci mamy neurotoksyny siarczek glinu albo tiomersal czyli tlenek rtęci. Koty mają odczyn neurologiczny więc musi być jakiś metal ciężki w versifelu jeśli ktoś wie proszę o pomoc.

Patrzę na czwartego kota i widzę że z nim też coraz gorzej, vet rozkłada ręce ale ja tego tak nie zostawię, zaczynam szukać klinik wykonujących Helatacje u kotów przy pomocy EDTA. Ktokolwiek wie gdzie można to wykonać u małego kota będę wdzięczny za informacje. Do tego czasu naturalne chelaty ALA i vit C, jeśli da radę to wlewy z askorbinianu sodu. Te maluchy niczym sobie nie zasłużyły na ten stan. Wcześniejsze mioty szczepione purevaxem są zdrowe, dieta barf. to były okazy zdrowia
Teraz są warzywami... ale zrobimy wszystko by je z tego wyciągnąć Będziemy informować na bieżąco o ich stanie.

paravindskey

Od: Śro maja 03, 2017 22:07

Post » Czw maja 04, 2017 23:19 Re: VERSIFEL CVR - nowa szczepionka dla kotów!

A możesz podać numer seryjny tej szczepionki? To dla mnie bardzo ważna informacja.
Milva B
Obrazek
Nasze Koty: http://www.divine-cats.eu

milva b

Od: Czw mar 30, 2006 21:24

Post » Czw maja 04, 2017 23:57 Re: VERSIFEL CVR - nowa szczepionka dla kotów!

paravindskey pisze:Reakcja weta... antybiotyk

??!! na szczepy wirusów ?
ciekawe czy wet zgłosi powikłania do urpl...
kot też człowiek...
04.06.2018 Myszunia [*]
13.08.2013 Lesio [*]

color1

Od: Czw cze 27, 2013 11:52

Post » Pt maja 05, 2017 22:02 Re: VERSIFEL CVR - nowa szczepionka dla kotów!

paravindskey pisze:nie ma podanego adiuwantu. Czy ktoś wie czym konserwowana jest ta szczepionka? W purevaxie jest gentamecyna jako wypełniacz adiuwantów brak, w szczepionkach dla dzieci mamy neurotoksyny siarczek glinu albo tiomersal czyli tlenek rtęci. Koty mają odczyn neurologiczny więc musi być jakiś metal ciężki w versifelu jeśli ktoś wie proszę o pomoc.

Nie ma podanego adiuwantu bo go tam nie ma, szczepionka jest z żywymi wirusami. Nie pamiętam gdzie czytałam, ale "ktoś" - też nie pamiętam kto (dawno to było :roll: ) robił badania różnych szczepionek dla ludzi, psów, kotów itp, kocie pod względem zawartości metali wychodziły najlepiej. "Odczyn" neurologiczny wcale nie świadczy o tym, że w szczepionce musiały być metale ciężkie. Podaj serię szczepionki - to dobra inf dla innych, np dla mnie. Ja po tej szczepionce nie obserwowałam nigdy dziwnych reakcji, moje kociaki też były nią szczepione +/- luty/marzec tego roku i nic złego się nie działo. To nie koniecznie musi być wina szczepionki - producenta, mogła być źle przechowywana na etapie hurtowni, transportu czy zakładu leczniczego, mogła być źle podana, Twoje kociaki mogą mieć "jakąś cechę genetyczną", która uwarunkowała taką reakcję, jest multum możliwości, ale warto, żebyś poprosił swojego weta o zgłoszenie sytuacji do podmiotu odp. Trzymam kciuki za maluchy.

Niewtajemniczona

Od: Wto paź 04, 2016 21:52

[poprzednia]