PAKT CZAROWNIC XIX zapraszamy!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lis 17, 2010 20:25 Re: PAKT CZAROWNIC XIX zapraszamy!

chyba koconek koty z Poznańskiego PKPu
Filuś ['] - moje Serce..
Obrazek

dolabra

Od: Pt wrz 04, 2009 20:13

Post » Śro lis 17, 2010 20:25 Re: PAKT CZAROWNIC XIX zapraszamy!

AYO pisze:
Basica pisze:a ja chciałabym zgłosić do pomocy Czarownych ten wątek viewtopic.php?f=1&t=119948 założycielką wątku i opiekunką Bolka jest 15 letnia dziewczynka, która pomogła już niejednemu białostockiemu kotkowi, ale w tym wypadku nie poradzi sobie finansowo, część kosztów sfinansuję z puli TOZ Białystok, ale na całość nie starczy pieniążków (mamy pod opieką jeszcze kilka takich bied) :cry: bardzo chciałabym pokazać Wam to dziecko i jejo starania o życie kotka.... bardzo proszę pomóżmy :kotek:

Kto jeszcze zgłaszał?
Przyznać się :!:

Z tego co kojarze to jeszcze byly koty z dworca PKP w Poznianiu.
ObrazekObrazekObrazek

skwareek

Od: Pon maja 03, 2010 12:42

Post » Śro lis 17, 2010 20:27 Re: PAKT CZAROWNIC XIX zapraszamy!

W takim razie prosimy koconka o informację :wink:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Śro lis 17, 2010 20:28 Re: PAKT CZAROWNIC XIX zapraszamy!

Chyba z Ola razem pisalysmy... :)
ObrazekObrazekObrazek

skwareek

Post » Śro lis 17, 2010 20:31 Re: PAKT CZAROWNIC XIX zapraszamy!

Wracając do Zorro - istotą, która najmniej przejmuje sie tą całą zaistniałą sytuacją jest właśnie - Zorro :D Ma wikt i opierunek, a o to jej pewnie najbardziej chodziło. A to , że przy okazji została ciachnięta ma już daleko gdzieś :mrgreen:
Tylko nie potrafię poradzić, co dalej . Może jakiegoś dimu szukać, może okoliczni sąsiedzi wiedzą, czyja ona była, może do nich też chodziła się stołować? bo z powietrza tyle ciałka nie nabrała. No chyba, że stołówka u siostry Prezes taka kaloryczna :mrgreen:

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Śro lis 17, 2010 20:34 Re: PAKT CZAROWNIC XIX zapraszamy!

Mamajo, te czerwone przepiękne ale moje łydki nie mieszczą się w żadne cholewki, może tylko w gumofilce :(

Opowiem wam coś zabawnego. Rano zadzwoniłam do przychodni zarejestrować ojca na wizytę. Dzwonię i mówię "dzień dobry, chciałabym zarejestrować tatę do lekarza pierwszego kontaktu" pani pyta :"Ile ma lat?" odpowiadam "70", chwila ciszy w słuchawce i pytanie: "Cooo?" "No 70" powtarzam, a pani na to "Rany boskie a ja zrozumiałam najpierw, że pani chce zarejestrować dziecko" :ryk:
Obrazek
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa. J. Tuwim

babajaga

Od: Wto mar 18, 2008 15:30

Post » Śro lis 17, 2010 20:50 Re: PAKT CZAROWNIC XIX zapraszamy!

Dla mnie są platoniczną miłościa z powodu:
a-braku kasy
b-braku obcasów.Przy czym z b wynika a,bo:gdyby miały szpilki( :!: ),to TŻ by mi zasponsorował.
"Gumofilce"(czyli na obcasie poniżej 7 cm) już mam(uwieeelbiam,obcas ze 2 cm najwyżej) :wink:

Siostro Prezes,dajcie na luz.Przecież Was kochamy.
"dzieci to skarb (choć nie do końca, bo zakopywać ich nie wypada)"

mamaja4

Od: Sob sie 23, 2008 7:59

Post » Śro lis 17, 2010 20:53 Re: PAKT CZAROWNIC XIX zapraszamy!

Co do kandydatur to właśnie pamiętałam koconka, a nie pamiętałam Basicy :oops:
Koconka zaraz odszukam!
Dzięki AYO!
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Śro lis 17, 2010 20:54 Re: PAKT CZAROWNIC XIX zapraszamy!

villemo5 pisze:Co do kandydatur to właśnie pamiętałam koconka, a nie pamiętałam Basicy :oops:
Koconka zaraz odszukam!
Dzięki AYO!

a zawsze myslałam, że ze mnie kawał baby, co to nie da sie zapomnieć :mrgreen:
Obrazek ObrazekObrazekObrazek Obrazek

Pumeczku kochany... cały dom jest taaaki pusty bez Ciebie (*)

Basica

Od: Czw lis 27, 2008 20:37

Post » Śro lis 17, 2010 20:55 Re: PAKT CZAROWNIC XIX zapraszamy!

Kandydatura na listopad:
koconek pisze:Jako, że nowy miesiąc się zaczął chciałam zgłosić kandydaturę na listopad:

pilnego wsparcia finansowego potrzebują dziewczyny z Poznania, przeprowadzające akcję sterylizacji kotów z Poznańskiego Dworca Głównego.
Link do wątku: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=118048

Chyba nie muszę nikomu udowadniać jak trudna jest sytuacja, a jak znikoma pomoc.
Zacytuję więc z wątku:

MartaK pisze: Jarka, jeszcze nie :oops: Jest tyle zajęć związanych z opieką nad rekonwalescentami i wyłapanymi na dworcu maluchami, że autentycznie nie mam kiedy. Ale w tym tygodniu już na bank.

Polanka, super! Witamy w gronie karmo-sponsorów dla dworcowych głodniaków ;-)

Przy okazji garść wieści różnych... Oraz apele ważnej treści :roll:

W minioną środę, w ramach cotygodniowych łapanek zwartej ekipy madzka+Kasia5000+pisząca te słowa, udało się złowić kolejne koty.

Tym razem: jeden kocur, jedna kotka i dwa maluszki (około 2-miesięczne). Maluchy następnego dnia pojechały na ogólny przegląd - był kk, były pchły, były robale, ale po zmasowanej dawce leków wszystko poszło sobie precz. Mamy czarną pannę Vilmę oraz biało-szarego kawalera Drago (rodzeństwo małej trikolorki Jovanki z poprzedniej łapanki - seria imion bałkańskich 8) )

Natomiast dorosłe są już po zabiegach, ale niestety oba wątłego zdrowia - okropne katary, kichanie, wyciek z nosa i z oczu. Po zabiegach dostały antybiotyk o przedłużonym działaniu, ale od początku jakoś kiepsko działał - przynajmniej na te objawy przeziębieniowe. Próbuje podawać Augmentin - kocur zjada ładnie, ale kota nic a nic. Ma tak zawalony nos, że w ogóle nie czuje jedzenia i nie chce jeść - ani karmy z tabletką, ani samej karmy. Także jutro od rana wybieram się po jakieś zastrzyki dla niej i będę jej chciała od razu podać, bo jest naprawdę okropnie biedna. Widać, że bardzo ciężko jej oddychać.

Coś te koty dworcowe chorowite... Już drugi tydzień siedzi u mnie kotka z poprzedniej łapanki, która także dostaje antybiotyk, bo ciężki oddech, bo jakieś takie rzężenie... :roll: Biedne są na tym dworcu, naprawdę :(

W tym miejscu od razu zaapeluję o pomoc budkową - zarówno w zgromadzeniu styropianu, skrawków/kocyków polarowych, siana, kartonów, jak i pomoc w skonstruowaniu budek. Będzie ich potrzebnych przynajmniej kilkanaście. A listopad to już najwyższy czas, żeby zacząć je stawiać. Bez względu na to, czy dworcowe władze wskażą miejsce na budki, czy nie - i tak trzeba będzie je postawić. Najwyżej zadba się bardziej o kamuflaż :wink: Jednak teren dworca jest na tyle duży, że powinno się znaleźć kilka odpowiednich miejsc.

A teraz informacja najważniejsza. Na jakiś (nieokreślony) czas wstrzymane zostało wsparcie sterylkowe fundacji. Od tego tygodnia wszystkie środki na sterylizacje i kastracje kotów dworcowych musimy zebrać w inny sposób. I tu wielki apel o pomoc finansową! Bez Waszej pomocy nie damy rady dokończyć wycinania dworcowego stada :( A tak okropnie byłoby żal przerywać akcję, która tak dobrze idzie. Łapiemy każdego tygodnia, sterylizujemy, leczymy, wyłapujemy maluchy (jeszcze 5 do złapania), które z racji wieku mają szanse na domy - proszę, pomóżcie nam dokończyć Akcję Dworzec! Na sterylizację jednej kotki potrzeba około 100 zł, na kastrację kocurka około 60 zł. Nie jestem w stanie wygospodarować takich kwot z własnej kieszeni - nawet na jedną kotkę, a co dopiero na 30 - 40, które czekają na dworcu na zabiegi... :( :roll: Przerywać akcję w tej chwili byłoby wielkim marnotrawstwem już włożonego wysiłku - na wiosnę pojawią się nowe kocięta, populacja powiększy się o więcej osobników niż udało nam się ciachnąć, znowu będą chore maluchy do odłowienia... Wszyscy wiemy - błędne koło.

Do tej pory udało się łącznie wyłapać na dworcu:
- 10 kotek
- 2 kocury
- 5 kociąt

Kolejka jest jednak długa - tak jak wspomniałam, około 30-40 kotów - i bez wsparcia finansowego dla akcji, będzie się niestety w nieskończoność wydłużać :( Każde 10 zł jest więc w tej chwili na wagę złota - czyli na wagę kontynuowania akcji. Jeśli ktoś chciałby nas wesprzeć choćby złotówką, są dwie możliwości:
1) wsparcie darowizną, którą będzie można odliczyć od dochodu: wpłaty na konto fundacji Agapeanimali - http://www.agapeanimali.org/fundacja.html (dane do przelewu na dole strony), koniecznie z dopiskiem "DAROWIZNA NA KOTY Z PKP"!
2) wsparcie datkiem, którego odliczyć nie można: wpłaty na moje prywatne konto (dane podam na priv)

PROSZĘ, POMÓŻCIE NAM POMÓC DWORCOWYM KOTOM!
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Śro lis 17, 2010 21:02 Re: PAKT CZAROWNIC XIX zapraszamy!

śledzę wątek PKPowców Poznańskich i wiem że jest już pod opieką 60 kotów
Filuś ['] - moje Serce..
Obrazek

dolabra

Od: Pt wrz 04, 2009 20:13

Post » Śro lis 17, 2010 21:10 Re: PAKT CZAROWNIC XIX zapraszamy!

Ja tak niesmialo zaproponuje :oops: . Moze zrobilybysmy wyjatek od regul Paktu i podzielily kaske po polowie? Bo widze ze i tu i tu pieniazki potrzebne na juz, w obu przypadkach jest tez juz jakies wsparcie od innych osob. Naturalnie zrozumiem jesli nie wyrazicie zgody, to tylko taka propozycja... Bo ja np. w tym momencie naprawde nie wiem na kogo bym zaglosowala :roll: .
ObrazekObrazekObrazek

skwareek

Post » Śro lis 17, 2010 21:10 Re: PAKT CZAROWNIC XIX zapraszamy!

Co do butów...takie są fajne: http://www.rockmetalshop.pl/product-pol ... -225-.html :D

Albo takie: http://www.rockmetalshop.pl/product-pol ... -079-.html

Ale te biją wszystkie inne na łeb - pod względem ceny i "urody": http://www.rockmetalshop.pl/product-pol ... 32-S1.html
:ryk:
Mścisław [']21.10.2010
Konstancja ['] 14.08.2017

ObrazekObrazek
Lecz ja na moim kutrze sam sobie sterem, wędkarzem i rybą. :mrgreen:

AniHili

Od: Pon kwi 30, 2007 22:20

Post » Śro lis 17, 2010 21:14 Re: PAKT CZAROWNIC XIX zapraszamy!

Wow AniHili te ostatnie to 8O 8O . Chyba sie zapozycze u rodziny i znajomych :ryk: .
ObrazekObrazekObrazek

skwareek

Post » Śro lis 17, 2010 21:17 Re: PAKT CZAROWNIC XIX zapraszamy!

skwareek pisze:Wow AniHili te ostatnie to 8O 8O . Chyba sie zapozycze u rodziny i znajomych :ryk: .

Sam seks, a nie buty :mrgreen:
Mścisław [']21.10.2010
Konstancja ['] 14.08.2017

ObrazekObrazek
Lecz ja na moim kutrze sam sobie sterem, wędkarzem i rybą. :mrgreen:

AniHili

Od: Pon kwi 30, 2007 22:20

[poprzednia][następna]