Niezwykłe Zosia i Klara:) - specj. od chorób ukł.pokarmowego

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lis 19, 2010 10:24 Re: Dwie cudne bure kotki szukają wspólnego domku na stałe!!!

jeśli chodzi o badania przed zabiegiem, to z tego co pamiętam jak moja kicia miała zabieg to miała robione badania krwi i chyba rtg klatki piersiowej.

Tusinka

Od: Pon cze 04, 2007 15:43

Post » Pt lis 19, 2010 21:15 Re: Dwie cudne bure kotki szukają wspólnego domku na stałe!!!

przepraszam ale nie wiem co zrobić
viewtopic.php?f=1&t=120304

Tusinka

Post » Sob lis 20, 2010 12:31 Re: Dwie cudne bure kotki szukają wspólnego domku na stałe!!!

Czy jest ktoś w stanie pomóc w powyższym wątku?
magdajedral

Post » Sob lis 20, 2010 22:45 Re: Dwie cudne bure kotki szukają wspólnego domku na stałe!!!

cisza na wątku :cry:

Tusinka

Post » Nie lis 21, 2010 19:12 Re: Dwie cudne bure kotki szukają wspólnego domku na stałe!!!

Na obydwu jakoś tak cicho. Już powoli tracę nadzieję na domek dla Zosi i Klary. I nie wiem co będzie jak stracę dochody. Na pewno nie będę mogła utrzymać 4 kotów.
magdajedral

Post » Pon lis 22, 2010 8:14 Re: Dwie cudne bure kotki szukają wspólnego domku na stałe!!!

Magda, ja jestem i cały czas trzymam ogromne :ok: ,
choć sama szukam domu dla psiaka, którego ktoś wyrzucił i też tracę nadzieje, szkoda że się nie urodził rasowy, pewnie już by miał dom.

Tusinka

Post » Pon lis 22, 2010 8:26 Re: Dwie cudne bure kotki szukają wspólnego domku na stałe!!!

Ja też jestem z wami i tam myślę, dlaczego niektóre kicie mają szczęście i znajdują domki tak szybko, a one biedne już tak długo czekają :( Limit szczęścia się wyczerpał, czy co ?

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Pon lis 22, 2010 13:33 Re: Dwie cudne bure kotki szukają wspólnego domku na stałe!!!

Chyba tak :( i strasznie przykre to jest. Bo one naprawdę zasługują na domek, taki najlepszy. Zośka już sama wskakuje na kolana jak tylko się usiądzie. Klarę trzeba sobie postawić na kolanach, za to trudniej ją a tych kolan potem zdjąć. Ułoży się na nich wygodnie i mruuuuuczyyyyyyyyyyy, że hej.
magdajedral

Post » Pon lis 22, 2010 22:16 Re: Dwie cudne bure kotki szukają wspólnego domku na stałe!!!

musi się znaleźć ktoś kto da im prawdziwy kochający dom.

Tusinka

Post » Śro lis 24, 2010 8:08 Re: Dwie cudne bure kotki szukają wspólnego domku na stałe!!!

Domku gdzie jesteś?

Tusinka

Post » Śro lis 24, 2010 19:25 Re: Dwie cudne bure kotki szukają wspólnego domku na stałe!!!

Podjęłam decyzję - Zosia musi mieć usuniety guzek i jednocześnie trzeba ją poddać sterylizacji!!!! Sprawa robi się poważna, bo mam wrażenie, że guzek rośnie a do tego Zośka zaczęła znaczyć teren. Niestety nie mam nawet głupich 50zł aby przeznaczyć na ten cel, ale za to kilka rzeczy wdomu, które mogłabym sprzedać. Dlatego też poprosiłam Marzenę_11 aby zrobiła mi bazarek. Jest wielka prośba aby podbijać wątek bazarkowy, który obecnie jest w trakcie realizacji. Jak już tylko będzie gotowy wstawię link.
Liczę na wsparcie!!!!!
magdajedral

Post » Śro lis 24, 2010 21:47 Re: Dwie kotki szukają DS,usunięcie guzka,sterylka,brak kasy!

Długo wahałam się czy pisać tu o tym, ale ponieważ moja sytuacja materialna znacznie się pogorszyła to nie mam innego wyjścia.
Gdy zaproponowałam, że dam kotkom DT to wyraźnie zaznaczałam, że mogę to zrobić tylko na czas gdy będzie ciepło. Nie ukrywałam też, że liczyłam na pomoc forumowiczów z miau. O ile byłam w stanie je karmić tak już opieka weterynaryjna znacznie przekracza moje możliwości. Na początku poprzedniego wątku było mnóstwo osób zainteresowanych tematem przeznaczonych do uśpienia kotek. Było mnóstwo współczucia, rad co robić, podbijania wątku chociażby....
Niestety teraz tylko nieliczni pozostali przy koteczkach. I to bardzo boli. Te kotki są wyjątkowe i zasługują na dużo węcej niż mają, a ja nie mogę im tego dać. Pytam więc gdzie Ci którzy tak bardzo interesowali się nimi gdy groziło im uśpienie? Nie chcę nikogo urazić, ale prawda jest taka że na palcach jednej ręki można zliczyć tych, którzy myślą o Klarze i Zosi. Im właśnie chcę tutaj bardzo podziękować, że zaglądają do panieniek :) I mam nadzieję, że reszta forumowiczów z wątku Soń powróci aby pomóc, bo być może operacja usunięcia guza Zosi uratuje jej życie.
magdajedral

Post » Śro lis 24, 2010 21:54 Re: Dwie kotki szukają DS,usunięcie guzka,sterylka,brak kasy!

Ja jestem zawsze, ale czasu na pisanie brak nawet swój wątek zaniedbałam :(

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Śro lis 24, 2010 21:58 Re: Dwie kotki szukają DS,usunięcie guzka,sterylka,brak kasy!

Ja jestem , choć rzadko, ale zaglądam cały czas. Wiem, co czujesz :( i jak to jest. Pod koniec tygodnia będzie jakaś dodatkowa kasa na koncie, choć większość pójdzie na popłacenie rachunków - dołożę się do zabiegu, chociaż symbolicznie, bo dużo nie dam rady wyskrobać.
Jeszcze te kłopoty ze zdrowiem, ach, mam wyrzuty sumienia jeszcze co do poprzedniego niewypału z planowanym domkiem.
OGŁASZAM MOBILIZACJĘ _ KTOŚ CHĘTNY DO POMOCY ????

Dziewczyny, wytrzymajcie :ok: :ok: :kotek: :kotek:

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Śro lis 24, 2010 22:00 Re: Dwie kotki szukają DS,usunięcie guzka,sterylka,brak kasy!

CatAngel, Jasdor właśnie Wam m.in. dziękowałam za to, że jesteście. I to dla mnie naprawdę wiele z Waszej strony :1luvu:
magdajedral

[poprzednia][następna]