[WAW]Koty spod PKiN - potrzebna pomoc doświadczonych łapaczy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob paź 16, 2010 20:43 Re: [WAW] Metro Centrum - kocia rodzina mieszka w krzakach :(

a więc reszta jest strasznie dzika tzn dt nie wie jak je oswajać, ale nie można mieć wszystkiego. póki co oswoje tego jeżeli uda sie to szybko i znajde mu dom z dt bede brala kolejne chyba że znajdzie się ktos kto zna sie na dzikich 4 msc kociakach i móglby odciażyć dt
"Ludzie, którzy nienawidzą kotów, w swoim następnym życiu wrócą jako myszy."
Faith Resnick

gwiazdka86

Od: Czw cze 24, 2010 12:26

Post » Sob paź 16, 2010 21:19 Re: [WAW] Metro Centrum - kocia rodzina mieszka w krzakach :(

mały juz je :) spedzilam godzine na podłaodze przy łóżku gadając do niego zeby sie ze mna oswoił no i zjadł :) i to przy mnie :) ale narazie nie ma mowy o dystansie mniejszym niż 1,5metra
Faith Resnick

gwiazdka86

Post » Sob paź 16, 2010 21:23 Re: [WAW] Metro Centrum - kocia rodzina mieszka w krzakach :(

czy ktoś móglby przygarnać na tymczas jednego z tych maluchow lub matkę? ja ma jednego. bo w dt to jest ich za duzo a ta pani nie ma doswiadczenia i trudno jest jej je oswoić. prosze o pomoc. kociaki sa cudne, matka piekna. zostały smae czarne. i jak ktoś się zna to szybko robią postępy, ja po 1 dniu u mojego widze róznice, nie duza ale zawsze
Faith Resnick

gwiazdka86

Post » Nie paź 17, 2010 14:55 Re: [WAW] Metro Centrum - kocia rodzina mieszka w krzakach :(

gwiazdka86 pisze:czy ktoś móglby przygarnać na tymczas jednego z tych maluchow lub matkę? ja ma jednego. bo w dt to jest ich za duzo a ta pani nie ma doswiadczenia i trudno jest jej je oswoić. prosze o pomoc. kociaki sa cudne, matka piekna. zostały smae czarne. i jak ktoś się zna to szybko robią postępy, ja po 1 dniu u mojego widze róznice, nie duza ale zawsze

:!:
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Nie paź 17, 2010 17:49 Re: [WAW] Metro Centrum - kocia rodzina mieszka w krzakach :(

jest tymczas dla jednego malucha, plus taki, ze z mieszkania jest je łatwiej lapać niż z ulicy. Moj kiciuś ma sie super, je bawi sie, podchodzi powąchać ręke wiec lada dzien da się poglaskać :)
Faith Resnick

gwiazdka86

Post » Nie paź 17, 2010 19:45 Re: [WAW] Metro Centrum - kocia rodzina mieszka w krzakach :(

gwiazdka86 pisze:jest tymczas dla jednego malucha, plus taki, ze z mieszkania jest je łatwiej lapać niż z ulicy. Moj kiciuś ma sie super, je bawi sie, podchodzi powąchać ręke wiec lada dzien da się poglaskać :)

:ok: za postępy! no i mam nadzieję, że pozostała dwójka też da się w miare szybko przekonać...
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Pon paź 18, 2010 22:57 Re: [WAW] Metro Centrum - kocia rodzina mieszka w krzakach :(

dwa kociaki z metra są u mnie na tymczasie, jak sie oswoją to je ogłaszam :) ale jest problem z matką, w pt idzie na sterylke i ta tydzien trzeba gdzieś ją umieścic :( czy ktoś mógłby ją przygarną na trochę????
Faith Resnick

gwiazdka86

Post » Wto paź 19, 2010 7:10 Re: [WAW] Metro Centrum - kocia rodzina mieszka w krzakach :(

:ok: :ok: :ok: :ok: za oswajanie maluchów i DT dla mamusi
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Śro paź 20, 2010 12:36 Re: [WAW] Metro Centrum - kocia rodzina mieszka w krzakach :(

Kociaki są wszystkie na tymczasach pilnie dla matki potrzebny DT za tydzień będzie musiała by wypuszczona na "ulicę" lub do dt jak się znajdzie. W ośrodku gdzie będzie sterylizowana może przebywa tydzień. Jest czarna i śliczna. Wygląda na to, że prawdopodobnie została z kociakami wyrzucona na ulicę. Na pewno wymaga troszkę oswojenia ale ma potencjał na domowego kota.
Faith Resnick

gwiazdka86

Post » Sob paź 23, 2010 17:24 Re: [WAW] Metro Centrum - kocia rodzina mieszka w krzakach :(

Co słychać u rodzinki?
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Post » Sob paź 23, 2010 21:17 Re: [WAW] Metro Centrum - kocia rodzina mieszka w krzakach :(

Dwa maluchy są nadal u mnie nazywają sie Iszi i Grey. Póki co nie chcą nadal na ręce boją sie ale idzie ku dobremu bo już bliziutko leżą obok mnie, podejdą ale pogłaska sie nie dają. Bawia sie wiecznie, chodzą za mną po mieszkaniu i obsewrwują co robię itp :) TRzeci kociak jest na tymczasie u młodej pary która ma dwa swoje koty i ma sie super :) Matka też na tymczasie tym początkowym. Jeszce ich nie ogłaszam bo musza polubic bardziej człowikea bo po tych cąłych łapankach nadal sie boja.
Faith Resnick

gwiazdka86

Post » Sob paź 23, 2010 21:20 Re: [WAW] Metro Centrum - kocia rodzina mieszka w krzakach :(

I jak ta dziewczyna sobie daje radę z mamuśką? Już lepiej?
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Post » Pon paź 25, 2010 20:01 Re: [WAW] Metro Centrum - kocia rodzina mieszka w krzakach :(

Nie byłam teraz u niej ale chyba daje radę jakoś. Jak maluchy będą gotowe do oddania znowu bedzie o nich głośno :)
Faith Resnick

gwiazdka86

Post » Wto lis 09, 2010 23:39 Re: [WAW] Metro Centrum - kocia rodzina mieszka w krzakach :(

Pozwalam sobie skopiować wiadomość, którą dostałam na FB od Ani, która pierwsza zobaczyła rodzinkę:
"Kociaki z metra mają się super dwa sa u mnie na tymczaisie. Niestety ich mamusia nie ma tyle szczęscia :( Obecnie dzięki wspaniałym ludziom jest na sterylizacji w Koterii jednak za tydzień w środę musi ją opuścić. Jeżeli do środy nie znajdzie domu tymczasowego będzie musiala zostać wypuszczona na ulicę :( To jest pewne :( proszę o dom tymczasowy lub staly dla niej. Kicia ma okolo 1-2 lata, bedzie wysterylizowana, odrobaczona. Jest troszkę dzika tzn wystraszona i potrzebuje spokojnego domu i kontaktu z człowiekiem, który ja oswoi, ja jej dzieci oswajalam dwa tyg. Bardzo proszę o pomoc, wychowała 3 maluchy, przetrwala wiele i ma trafic na ulicę?!"
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Post » Śro lis 10, 2010 7:46 Re: [WAW] Metro Centrum - kocia rodzina mieszka w krzakach :(

Bianka 4 pisze:Niestety ich mamusia nie ma tyle szczęscia :( Obecnie dzięki wspaniałym ludziom jest na sterylizacji w Koterii jednak za tydzień w środę musi ją opuścić. Jeżeli do środy nie znajdzie domu tymczasowego będzie musiala zostać wypuszczona na ulicę :( To jest pewne :( proszę o dom tymczasowy lub staly dla niej. Kicia ma okolo 1-2 lata, bedzie wysterylizowana, odrobaczona. Jest troszkę dzika tzn wystraszona i potrzebuje spokojnego domu i kontaktu z człowiekiem, który ja oswoi, ja jej dzieci oswajalam dwa tyg. Bardzo proszę o pomoc, wychowała 3 maluchy, przetrwala wiele i ma trafic na ulicę?!"

pomóżcie :!:
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

[poprzednia][następna]