MiauKot 2(58+1)-mamy dotację z UM na sterylki-licznik leci:)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 18, 2010 17:34 Re: MiauKot 2(65+2):... Largo [']

Chyba widziałam dzisiaj rano Filipa wyprowadzającego Baskę 8)
Boziuuuuuu jaką on ma cudną dooopkę :1luvu:
Niestety lecialam na tramwaj i bardzo załowałam że nie mogłam się przywitać.
Obrazek

Hipcia

Od: Czw lut 02, 2006 20:28

Post » Wto paź 19, 2010 20:47 Re: MiauKot 2(65+2):... Largo [']

Teraz doczytałam.
Kolejność spacerowiczów :mrgreen:

I news, który mnie osobiście bardzo ucieszył: jako się rzekło, Miaukot zaistniał na animal cafe.pl. I teraz tak. Ktoś nas tam przeczytał czy coś, booo... na stronie głównej portalu znalazł się nasz artykulik (to szumne określenie, ale co tam :roll: ) o potrzebie zapewnienia kotom bezpieczeństwa "okienno-balkonowego".

:dance: :dance2:
Za znalezienie się na pierwszej stronie portal przyznaje punkty i w ogóle :mrgreen: No i - całkiem powaŻnie - może ktoś, kto to przeczyta, weźmie sobie jednak do serca udzielone tam rady, co? :(

klik - strona portalu
- my na cafe animal.pl 8)

EwKo

Od: Śro paź 19, 2005 21:52

Post » Śro paź 20, 2010 10:46 Re: MiauKot 2(65+2):... Largo [']

Hipciu, a mi się wydawało, że to ja psa na spacerek wyprowadzam :twisted:

Wczoraj miałam bardzo miły telefon. Pani odkryła nas właśnie na portalu cafe animal :wink:

Dzisiaj będziemy odrobaczać kolejny raz Piwniczaki i mam nadzieję, że tym razem zakończy to już ich życie wewnętrzne. Maluchy dalej mają problemy z qpalami i zdarza im się zapaskudzić całe mieszkanie. Jedzą cały czas to samo, więc raczej pokarmowe sensacje nie wchodzą w grę.
Mała Żeż, dalej mała, ale myślę, że to co ja męczyło już jest opanowane.
Bardzo się martwiłam ostatnio, bo nie widziałam parę dni na podwórku Zamiennika. Humor poprawił mi się przedwczoraj, gdy po południu kocurek zjawiła się przy misce :wink:

Barbara Horz

Od: Wto sty 02, 2007 12:39

Post » Śro paź 20, 2010 10:57 Re: MiauKot 2(65+2):... Largo [']

Barbara Horz pisze:Hipciu, a mi się wydawało, że to ja psa na spacerek wyprowadzam :twisted:

Taaa , to tak jak nam się wydaje, że to my mamy koty dopiero jak z takim jednym i drugim (a czasem trzecim i .......) terrorystą zamieszkasz pod jednym dachem to się człowiekowi 8O oczy otworzą jaki jest faktyczny stan rzeczy :twisted:
Obrazek

Hipcia

Post » Śro paź 20, 2010 14:45 Re: MiauKot 2(65+2):... Largo [']

... się oczy otworzą i włos na głowie dęba stanie... To odnośnie wpływu sierściuchów na życie emocjonalne człenia. O, i ta bezcenna możliwość poznania własnej wartości i celu naszej egzystencji marnej :roll: Że my im jeszcze za to nie płacimy! 8O

No.
Rzekłam, a teraz idę poodkurzać żwirek, coby się jaśnie państwu w stópki nie wbijał podczas wyskakiwania z kuwety...

Oby takich miłych telefonów było więcej! :D

Info o Ciach!centrum zamieściły również Domowe tygrysy ;) O, tu. GreGor życzy powodzenia nam, wolontariuszom, Osobom, które nas wspierają i przede wszystkim kociambrom :D Dziękujemy! :ok:

EwKo

Post » Śro paź 20, 2010 15:05 Re: MiauKot 2(65+2):... Largo [']

Jasne, że zamieściliśmy info na Domowych Tygrysach. I tak jak pisze EwKo - jestem z Wami i za każdą pomoc na rzecz braciom mniejszym trzymam mocno kciuki :ok:

A już przy okazji - widzę tu parę osób znanych mi z D-T, m.in. kota który w październiku 2009 otrzymał 2 miejsce w naszej comiesięcznej zabawie na naj-kota :wink:

eju

Od: Pt cze 19, 2009 19:04

Post » Śro paź 20, 2010 15:13 Re: MiauKot 2(65+2):... Largo [']

Witaj w wątku :D
No to teraz będzie wstyd... :oops: Który kot zajął to zaszczytne miejsce ? No muszę zapytać, bo mnie ciekawość zje :mrgreen:

EwKo

Post » Śro paź 20, 2010 15:14 Re: MiauKot 2(65+2):... Largo [']

Ciekawe o kogo mu chodzi ??? :roll: :twisted:
Obrazek

Hipcia

Post » Śro paź 20, 2010 15:14 Re: MiauKot 2(65+2):... Largo [']

Aaaaa!!! Wiem, wiem!! :mrgreen:

EwKo

Post » Śro paź 20, 2010 15:26 Re: MiauKot 2(65+2):... Largo [']

Ale naszą wyszukiwarkę zasypaliście pytaniami :wink:

Ma się pamięć do kotów jakie goszczą na D-T - a ten super naj-kot jest tu: http://www.domowe-tygrysy.info/informac ... ,23,1.html

Mam nadzieję, że po uszach nie dostanę, za info o gwiazdach :roll:

eju

Od: Pt cze 19, 2009 19:04

Post » Śro paź 20, 2010 15:52 Re: MiauKot 2(65+2):... Largo [']

Hipciowy Kociołek w roli ętelektualisty :mrgreen:

EwKo

Post » Śro paź 20, 2010 20:24 Re: MiauKot 2(65+2):... Largo [']

Więcej informacji o kociętach spod garażu, Muszkieterach:

Osoba o wielkim sercu, od dawna wspierająca wolontariuszy naszej fundacji, w minionym tygodniu znalazła troje malców, które nie miałyby szans na przeżycie, gdyby zostały tam, gdzie ewidentnie ktoś je podrzucił.

Podczas spaceru usłyszała miauczenie dobiegające z przydrożnego ogródka. Okazało się, że jego autorem było jedno z trojga kociąt. Na widok człowieka wszystkie zaszyły się w pobliskich chaszczach, a stamtąd - kiedy tylko nadarzyła się okazja - czmychnęły do zagłębienia w ziemi znajdującego się pod bezpańskim blaszanym garażem.

"Maleństwa musiały być rozpaczliwie głodne, skoro zdecydowały się na tak desperacki krok jak dekonspiracja. Przyniosłam im jedzonko, ale żadna mordka nie wysunęła się z ukrycia. Następnego dnia jedzenia jednak nie było. I tak zaczęłam odwiedzać kocięta kilka razy dziennie. Głód zmusił je do ujawnienia się, ale wysuwały tylko pół tułowia spod blachy, łapały gryza i wycofywały się do kryjówki. I tak do opróżnienia miseczki. W drugim dniu wykorzystałam moment nieuwagi jednego czarnulka i przetransportowałam go do domu. Jest już odrobaczony i odpchlony. Dwa pozostałe złapałam dopiero dziś – jednego rano, drugiego wieczorem. Teraz Trzej Muszkieterowie są już w komplecie, bezpieczni, ogrzani i nakarmieni – ale w różnych stadiach lękowych.

Pierwszy (nazwijmy go Atos) jest już całkiem ucywilizowany i pieszczoch z niego nie lada: mruczy, pręży grzbiet do pieszczoty, zabawnie podskakuje za piłeczką, poluje na moje palce i zaczyna wspinać się po spodniach. Wciąż jednak boi się gwałtowniejszych ruchów i hałasu.

Łaciaty zbój (największy z całej trójki, morda szelmowata, niech będzie Portos), złapany jako drugi i już trochę oswojony z nową sytuacją, syczy wprawdzie i warczy, ale z ciekawością podgląda zabawy Atosa, a po kolacji już sam próbował targać za ucho zdezelowaną pluszową mysz.
To Portos musiał być mózgiem kociego gangu – gdy maleństwa zasypiają przytulone do siebie, Portos obejmuje opiekuńczo zlęknionego Aramisa, jak przystało na głowę rodziny… Niestety, Portos ma jakąś infekcję: oczy mu łzawią i ma zabrudzony nosek.

Najmniejszy czarnulek – Aramis – wciąż wkulony w kąt transportera, oczy szeroko otwarte ze strachu, póki co przepracowuje lęk.

Zdjęcia Muszkieterów.

Kocięta pilnie szukają domu tymczasowego lub stałego. Tam, gdzie są teraz, mogą przebywać jeszcze tylko kilka dni.

Telefony:
795 138 858
609 834 036

Adresy mailowe:
fundacja.miaukot@gmail.com
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

MiauKot

Od: Nie lut 14, 2010 15:31

Post » Śro paź 20, 2010 22:55 Re: MiauKot 2(65+2):... Largo [']

eju pisze:Jasne, że zamieściliśmy info na Domowych Tygrysach. I tak jak pisze EwKo - jestem z Wami i za każdą pomoc na rzecz braciom mniejszym trzymam mocno kciuki :ok:

A już przy okazji - widzę tu parę osób znanych mi z D-T, m.in. kota który w październiku 2009 otrzymał 2 miejsce w naszej comiesięcznej zabawie na naj-kota :wink:

bardzo dziekujemy :1luvu:

Zapraszamy na odwiedziny do przyszłego Ciach!Centrum, bo bardzo przydałaby sie nam pomoc w ułożeniu jakiegoś harmonogramu prac 8O Czekamy na licznik z elektrowni. Strasznie to długo trwa :( Musimy wymienic okno, drzwi, instalacja wodno-kanal.... dużo tego.

Dla maluszków pilnie potrzebuje DT :( Z wszystkich sił próbuje odwlec to wszystko, ale wiem, że sytuacja Gosi jest b.skomplikowana.
Nie lubie pisać w ten sposób, ale takie są fakty...jeśli dla maluchów nie znajde DT trafią do schroniska :(
Obrazek Obrazek

Adria

Od: Pt paź 28, 2005 10:59

Post » Czw paź 21, 2010 18:52 Re: MiauKot 2(65+2):Pilnie DT dla Muszkieterów-s.6.

Silek miał wizytę ... zobaczymy co z niej wyniknie ... ja oceniam ją pozytywnie :D

Kciuki potrzebne. :ok:

aassiiaa

Od: Pt sty 20, 2006 14:13

Post » Czw paź 21, 2010 19:44 Re: MiauKot 2(65+2):Pilnie DT dla Muszkieterów-s.6.

:ok: :ok: :ok:

Myszka.xww

Od: Sob lip 20, 2002 18:09

[poprzednia][następna]