Poznań Główny - koty i kocięta...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lis 02, 2010 18:38 Re: Poznań Główny - koty i kocięta...

olamichalska pisze:koconek
wyślij mi mejla, dołożę się do kocyków

Ola podała link do tanich polarkowych kocyków: http://allegro.onet.pl/koc-pled-przescieradlo-producent-promocja-tanio-i1291393517.html

Czy ktoś jeszcze się dorzuci do zakupu?

koconek

Od: Sob sie 08, 2009 15:41

Post » Wto lis 02, 2010 22:06 Re: Poznań Główny - koty i kocięta...

Ja tez moge dolaczyc sie do sklejania domkow (jestem wolna na weekendzie, ewentualnie piatek).Zalatwie sobie jakos styropian.Sprawdzaliscie juz szmateksy?Moze tam da rade skombinowac jakies polarki.Odziez na wage i te sprawy, mogloby wyjsc calkim tanio.Postaram sie cos tam wylowic ciekawego.
Obrazek

Polanka

Od: Pon lis 01, 2010 18:45

Post » Wto lis 02, 2010 22:10 Re: Poznań Główny - koty i kocięta...

Dołożę sie do zakupu kocyków.

Mam też ambitny plan zrobic budkę - jeśli mi się uda - dam znać.

Kociasia

Od: Nie sty 27, 2008 16:53

Post » Śro lis 03, 2010 7:32 Re: Poznań Główny - koty i kocięta...

Zaznaczę sobie.
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Śro lis 03, 2010 10:00 Re: Poznań Główny - koty i kocięta...

ze szmatexem też dobry pomysł..
koconek - trzymaj pazurki na pulsie
w razie co to się dołożę
Filuś ['] - moje Serce..
Obrazek

dolabra

Od: Pt wrz 04, 2009 20:13

Post » Śro lis 03, 2010 15:07 Re: Poznań Główny - koty i kocięta...

Zrobilam bazarek dla kociakow. Wiem ze to niewiele ale grosz do grosza :oops: . Zapraszam i prosze o podrzucanie ;).
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=119526 (nie wiem jak skrocic link :) ).
ObrazekObrazekObrazek

skwareek

Od: Pon maja 03, 2010 12:42

Post » Śro lis 03, 2010 15:36 Re: Poznań Główny - koty i kocięta...

Mam dwa koce polarowe do oddania. Na sklejanie domków się nie piszę, bo zupełnie nie mam zdolności manualnych, domek przeze mnie sklejony z pewnością rozpadłby się za jednym dotknięciem kociej łapy.
Fundacja Pomocy Zwierzętom Kłębek KRS: 0000449181

Jarka

Od: Czw kwi 10, 2008 16:43

Post » Śro lis 03, 2010 16:19 Re: Poznań Główny - koty i kocięta...

Wow! :D

Bardzo wszystkim dziękuję za taki odzew! I za wsparcie wszelakie: budkowe, jedzeniowe, bazarkowe, banerkowe...

To dla nas, trójki łapiących na dworcu dziewczyn, niesamowicie ważne, że jeszcze komuś zależy na losie dworcowych kotów i że nie zostaniemy same z całą tą akcją - jak wiecie dużą i wymagającą sporych nakładów (finansowych, rzeczowych, logistycznych itd...). Każde wsparcie jest dla nas nieocenione!

Cieszę się, że już niedługo będą pierwsze domki. Tym bardziej, że widzę jak chorowite są te koty - ciężkie oddechy po dawno przebytych chorobach, katary u nowoprzybyłych, grzybice u maluchów (na razie tfu tfu tylko u Dubravki). Ciepłe schronienie da im trochę wytchnienia tej zimy. Taką mam nadzieję.

Cały czas jednak priorytetem pozostają sterylizacje, także wszystkie środki które uda się zebrać na bazarkach, chciałabym przeznaczyć właśnie na ten cel.

Jutro kolejna łapanka - z braku środków na zabiegi nie będziemy jednak łapać dorosłych kotów, tylko ostatnie maluchy (przynajmniej ostatnie z tych, o których wiemy...). Na sterylizacje w tej chwili nie mamy ani złotówki :-(

Niezawodna Kasia5000 zaopatrzyła rekonwalescentów w kolejną porcję karmy (i to nie byle jakiej 8) ). Kasia :king: Także na jakiś czas koty, przynajmniej te w piwniczce, będą miały wypełnione miseczki. Brakuje nam natomiast żwirku, który schodzi w niesamowitych ilościach :roll: Gdyby ktoś miał kaprys :wink: zaopatrzyć dworcowiaków w Pinio albo jakiś inny drzewny żwirek, to będziemy bardzo bardzo wdzięczni :oops:

Z newsów: Drago i Vilma ostatecznie spacyfikowali klatkę wystawową, w której ich niedobra trzymałam :wink: Oboje wydostali się z niej przez 3-centymetrową szczelinę i powitali mnie wczoraj, jak gdyby nigdy nic, grzejąc dupki w koszyku na środku piwniczki :lol: Vilma już coraz mniej na mnie syczy, dzisiaj dała się spokojnie głaskać. Drago natomiast jest większy łobuz i wciąż strzeże swojej małej kociej niezależności. Ale urabiam go :wink: Oba maluchy chętnie śpią z Dunią, koteczką z jednej z poprzednich dworcowych łapanek, która okazała się całkowicie oswojona. A propos, szukamy jej domu stałego! Zdjęcie Duni (jak mówiłam - w piwniczce ciemno i zdjęcia wychodzą kiepskie):

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

MartaK

Od: Sob mar 18, 2006 22:02

Post » Śro lis 03, 2010 16:24 Re: Poznań Główny - koty i kocięta...

poproszę adres do wysyłki żwirku
Filuś ['] - moje Serce..
Obrazek

dolabra

Od: Pt wrz 04, 2009 20:13

Post » Śro lis 03, 2010 16:26 Re: Poznań Główny - koty i kocięta...

olamichalska pisze:poproszę adres do wysyłki żwirku

:D

Piszę priv!

MartaK

Od: Sob mar 18, 2006 22:02

Post » Śro lis 03, 2010 21:59 Re: Poznań Główny - koty i kocięta...

Probowaliscie tego zwirku z Tesco? Moze nie jest najlepszej jakosci, ale opakowanie kosztuje tylko 5zl.Moj kocur nie narzeka :P
Obrazek

Polanka

Od: Pon lis 01, 2010 18:45

Post » Śro lis 03, 2010 22:11 Re: Poznań Główny - koty i kocięta...

Mam czternaście puszek 400gr włoskiej firmy Miglior Gatt :wink: do oddania.
Jakby ktoś do mnie podjechał, to czekam :D

kasia_5000 chyba u mnie była już...
Anna i tylko cztery koty :(

anna57

Od: Wto kwi 27, 2004 10:24

Post » Śro lis 03, 2010 22:21 Re: Poznań Główny - koty i kocięta...

Dziewczyny , najlepsze jest chyba sianko do domków, takie dla królików ze sklepu zoologicznego. Sama wypróbowałam. Mam domki dla kotów i co roku wykładam siano. Po mroźnej zimie jaka była , sianko jest w dobrej kondycji , dołożyłam tylko świeżego.Polarki najlepiej kupować w szmateksie. Koconku, jak będę miała styropian podjedziesz do mnie po niego? Pozdrawiam! :lol:

grajda

Od: Pt mar 13, 2009 9:06

Post » Śro lis 03, 2010 22:37 Re: Poznań Główny - koty i kocięta...

anna57 pisze:Mam czternaście puszek 400gr włoskiej firmy Miglior Gatt :wink: do oddania.
Jakby ktoś do mnie podjechał, to czekam :D

kasia_5000 chyba u mnie była już...

Super! :) Bardzo dziękujemy!
Pewnie, że podjadę.
Mogę jutro tak po 19-tej?

kasia_5000

Od: Czw mar 23, 2006 21:51

[poprzednia][następna]