~~~Czesław blue~~~ślepaczek już w DT u Dulencji~~~

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie paź 10, 2010 18:46 Re: ~~~~Niewidomy maluch w lecznicy..dom na CITO albo schron!~~~

No ja tez jakos nie. Ciekawa jestem na brzdaca. :1luvu:
Dziekuje, ze mnie troche uspokoilas z tym schronem.

SecretFire

Od: Sob sie 30, 2008 15:29

Post » Nie paź 17, 2010 9:56 Re: ~~~~Niewidomy maluch w lecznicy..dom na CITO albo schron!~~~

Już piszę jak cała akcja wyglądała :)

Maluch faktycznie mial trafic do schroniska.. raz że ze wględu na to, że miał małą klatkę..dwa kociątko jest zdrowe a wiadomo, że kotów potrzebujących miejsca w szpitaliku wiele.. ale na szczęście zostal jednak u nich do soboty czyli do czasu odbioru i przerzutu do Dulencji. Wczoraj tak okolo 13:00 ukazalo się naszym oczom kociątko... to kociątko jest w ogóle maleńkie.. ma około pięciu tygodni i wcale nie jest czarne.. jest..

obłędne 8O
:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Jak zobaczyłam malutkie ciemnoniebieskie kociątko z białymi skarpetkami, czarnymi okularami i końcówkami futerka przyprószonymi jakby szronem, coś jakby mix nevki z ruskiem, to po prostu rozpłynęłam się w lecznicy ;)
Mały jest do tego niesamowicie kontaktowy i przesłodki. W drodze jak wsadziłam palec przez kratki transporterka, to tak się zaczął o niego ocierać i do niego mruczeć, że aż przysnął ;) Jak już nie wiedział co się dzieje, to pomiaukiwał cichutko.. ale moja ręka była lekarstwem na wszystko ;) Na odchodne wetki mówiły, że super że go zabieramy bo to taki fajny kot i szkoda go tutaj. no i mialy racje.. fajny jest :)

Ogólnie jest zdrowy.. oczka oglądała dr Oliwka, uczennica dr Garncarza i niestety potwierdzila, ze z oczkami to już praktycznie nic sie zrobić nie da.. :( Oczka ma jakby zapadnięte i czarne.. dodatkowo czarne futerko dookoła oczu sprawia , że w ogóle nic nie widać.. ani oczu ani niczego.. jakby miał okulary przeciwsłoneczne na nosku.

Kociątko z czteroosobową obstawą zostało dostarczone do Dulencji :)

Magda.. chyba nie wziełyśmy książeczki zdrowia z lecznicy tak cos mi się zdaje.. poproszę Halinę, żeby przywiozła ją do schronu i prześlemy pocztą. ok?

iskra666

Od: Wto sty 10, 2006 12:13

Post » Nie paź 17, 2010 12:18 Re: ~~~~Niewidomy maluch w lecznicy..dom na CITO albo schron!~~~

No właśnie miałam dzwonić w tej sprawie.

Mały jest cudniasty :1luvu: :1luvu: :1luvu: - je jak mały smok, kuwetkuje adekwatnie do zjedzonej ilości, bawi się jak szalony.
Na koty furczy.

Dulencja

Od: Śro maja 27, 2009 13:44

Post » Nie paź 17, 2010 12:40 Re: ~~~~Niewidomy maluch w lecznicy..dom na CITO albo schron!~~~

Dulencja pisze:Mały jest cudniasty :1luvu: :1luvu: :1luvu: - je jak mały smok, kuwetkuje adekwatnie do zjedzonej ilości, bawi się jak szalony.
Na koty furczy.

:1luvu: :1luvu: :1luvu:
* Semper eadem *

ksb

Od: Wto cze 29, 2010 13:48

Post » Nie paź 17, 2010 14:34 Re: ~~~~Niewidomy maluch w lecznicy..dom na CITO albo schron!~~~

To wreszcie jest na miejscu "przeznaczenia"? Suuuuper! :1luvu:

SecretFire

Post » Nie paź 17, 2010 21:28 Re: ~~~~Niewidomy maluch w lecznicy..dom na CITO albo schron!~~~

Ania, to zmień tytuł na mniej dramatyczny!
Obrazek Obrazek

Anuk

Od: Pon paź 15, 2007 20:58

Post » Wto paź 19, 2010 17:21 Re: ~~~~Niewidomy maluch w lecznicy..dom na CITO albo schron!~~~

Małe Niebieskie dostało na imię Czesław.

Roznosi kojec, je jak smok i jest wesolutkim kociątkiem.
Dostał do kojca namiot i w namiocie się śpi (wtulonym w dwie maskotki) a po namiocie się skacze i wspina.

Dulencja

Post » Wto paź 19, 2010 19:56 Re: ~~~~Niewidomy maluch w lecznicy..dom na CITO albo schron!~~~

:1luvu: To musi byc wspanialy widok. Moze on pozniej byc wolno chodzacy po mieszkaniu?

SecretFire

Post » Śro paź 20, 2010 21:07 Re: ~~~~Niewidomy maluch w lecznicy..dom na CITO albo schron!~~~

tytuł zmieniono :)

iskra666

Od: Wto sty 10, 2006 12:13

Post » Czw paź 21, 2010 16:10 Re: ~~~Czesław bule~~~ślepaczek już w DT u Dulencji~~~

Czesław jest nieziemski :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Ma niessamowity apetyt - zjada 1 tackę dziennie, do tego suchą karmę i popija convą, zużywa dwa razy więcej żwirku niż trzy Gnojce razem, szaleje z zabawkami.

Obrazek
Śpiący Czesław :mrgreen:

Dulencja

Post » Czw paź 21, 2010 22:00 Re: ~~~Czesław bule~~~ślepaczek już w DT u Dulencji~~~

O jeżuuuu!
Obrazek Obrazek

Anuk

Od: Pon paź 15, 2007 20:58

Post » Pt paź 22, 2010 7:10 Re: ~~~Czesław bule~~~ślepaczek już w DT u Dulencji~~~

Dulencja pisze:Czesław jest nieziemski :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Ma niessamowity apetyt - zjada 1 tackę dziennie, do tego suchą karmę i popija convą, zużywa dwa razy więcej żwirku niż trzy Gnojce razem, szaleje z zabawkami.

Obrazek
Śpiący Czesław :mrgreen:

nadrabia stracony czas :mrgreen:
:1luvu: :1luvu: :1luvu: słodziutki jest :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Pt paź 22, 2010 8:04 Re: ~~~Czesław blue~~~ślepaczek już w DT u Dulencji~~~

Przytulasny i slodki. Zycze malemu wieeeeele szczescia.

SecretFire

Post » Sob paź 23, 2010 12:47 Re: ~~~Czesław blue~~~ślepaczek już w DT u Dulencji~~~

Czesław jest Czesławą :oops:

Zachowanie dalej bez zmian, czyli, śpimy, jemy, demolujemy kojec, skaczemy po namiocie i zużywamy żwir :mrgreen:
Jedyna zmiana to taka, że Czesia już nie warczy, nie rzuca się i nie gryzie wzięta na ręce. Teraz wtula się i mrrrruczyyy. Straszliwy ma mała traktor w sobie :mrgreen:

Dulencja

Post » Pon paź 25, 2010 6:40 Re: ~~~Czesław blue~~~ślepaczek już w DT u Dulencji~~~

Dulencja pisze:Czesław jest Czesławą :oops:

Zachowanie dalej bez zmian, czyli, śpimy, jemy, demolujemy kojec, skaczemy po namiocie i zużywamy żwir :mrgreen:
Jedyna zmiana to taka, że Czesia już nie warczy, nie rzuca się i nie gryzie wzięta na ręce. Teraz wtula się i mrrrruczyyy. Straszliwy ma mała traktor w sobie :mrgreen:

jeszcze jedna metamorfoza :mrgreen: :ryk: :ryk: :ryk:
co do traktora to w myśl zasady: "dziewczyny na traktory" mała robi, co w jej mocy :mrgreen: :mrgreen: :ryk:
za Czesię traktorzystkę :wink: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

[poprzednia][następna]