Biały, 3l pers i czarnulek - Czarnulek potrzebuje DOMU!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt wrz 24, 2010 9:21 Re: Biały, 3l pers i czarnulek UMRĄ!Dt NA CITO lub śmierć, Śląsk

CoToMa pisze:
mar9 pisze:
anita5 pisze:podniosę...

chyba nie będzie następnego cudu :roll:

Pewnie nie będzie. :(
Kocurek ma pecha, bo:
czarny
nierasowy
i niedługowłosy...

jednym słowem niechodliwy :cry:
a szkoda, tyle miałam na tymczasie czarnych kotków, wszystkie takie przytulaśne i już w ds :wink:
może i temu się poszczęści :ok: :ok:
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Pt wrz 24, 2010 9:34 Re: Biały, 3l pers i czarnulek UMRĄ!Dt NA CITO lub śmierć, Śląsk

Zrobiłam info na FB: http://www.facebook.com/event.php?eid=104415989621047
Wysłałam zaproszenia do wszystkich znajomych, może się uda zorganizować jakiś cud...

grzanka.ch

Od: Pt sie 06, 2010 21:44

Post » Pt wrz 24, 2010 19:13 Re: Biały, 3l pers i czarnulek UMRĄ!Dt NA CITO lub śmierć, Śląsk

Dobrze, Dziewczyny... :( Ja wzięłam długowłosą z Rudy Śląskiej. :oops: Zamienię na czarnuszka, którego chciałam zabrać... :? Tylko z długowłosą jest jeszcze osiem kociąt... :twisted: Aha - kocięta są zwyczajne: bure pręguski, czarne i pingwinek, no i dymna koteczka... :roll: Kto weźmie długowłosą z przychówkiem?... :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek:
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

Post » Pt wrz 24, 2010 20:36 Re: Biały, 3l pers i czarnulek UMRĄ!Dt NA CITO lub śmierć, Śląsk

http://picasaweb.google.pl/100275448574788903256/ArlekinkaIMaluchy# dla wstępnie zainteresowanych dt dla długowłosej i jej pociech... :wink:
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\

halbina

Post » Pt wrz 24, 2010 21:02 Re: Biały, 3l pers i czarnulek UMRĄ!Dt NA CITO lub śmierć, Śląsk

trzymam kciuki za czarnego i wszystkie nierasowe koty, te zwyczajne. Są najlepsze.

Z persikiem nie jest jednak tak dobrze jak się wydawało. Być może dostał w schronisku jakieś leki które przestały działać. Gdy wczoraj wróciłam wieczorem do domu ko był niemożliwie zaśliniony, oddychał pyskiem. Ta krew mu prawdopodobnie z nosa leci jak kicha.
Dziś już był mniej zaśliniony.
Dostał antybiotyk i pastę odkłaczającą. Jutro będzie odrobaczony.
W domu nie je, w gabinecie wet. owszem. Przecież nie będę z nim jeździć na posiłki do weterynarza. Dziś został nakarmiony, trochę sam zjadł, trochę strzykawką.
Coś z nim jest nie tak.
Pewnie to choroba stała się powodem oddania kota do schroniska.
Wetka mówi że pewnie stres robi swoje i kot się pozbiera jak mu się życie ustabilizuje. W sumie się z nią zgadzam..

Koszt wizyty, antybiotyku i kolejnego pasztecika RC- 15zł.

Dziękuję za wsparcie finansowe i duchowe :1luvu:
Obrazek

Alfa11

Od: Wto sie 08, 2006 22:13

Post » Pt wrz 24, 2010 21:53 Re: Biały, 3l pers i czarnulek UMRĄ!Dt NA CITO lub śmierć, Śląsk

Halbino, przestań ;) Nie ma co ukrywać, że Twój tymczas jest najtrudniejszy i gigantyczny, a długowłosa jest w strasznym stanie...

Alfa - szkoda, że nie jest coraz lepiej.
Kurczę, oby zaczął sam jeść, no... Też mi się wydaje, że jak zrozumie, że jest w spokojnym, dobrym domu w którym nic mu nie grozi - dojdzie psychicznie do siebie...

Ponawiam apel o dt dla czarnego kocurka - Mar ma 10 kotów w kawalerce, może ktoś inny dałby mu szansę...? :(
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Pt wrz 24, 2010 22:04 Re: Biały, 3l pers i czarnulek UMRĄ!Dt NA CITO lub śmierć, Śląsk

Liwio, ja sie nie licytuję, ale jestem ciut zmęczona i jakoś tak pisanie, że długowłose dt znajdują od razu ciut mnie podkręca do złośliwości... Alfie persa wcisnęłam, Gosiarę prosiłam o dt dla czarnuszka na chwilę, nie wzięła, bo nie chce prowokować forum, ja wcześniej nie mogłam: dziesięciodniowe szczeniaki na butelce, miałam potem go wziąć do siebie... a w międzyczasie czytam i widzę arlekinkę... dokonałam kalkulacji... albo szansa dla czarnuszka, albo zabiedzonej z małymi, przepraszam, ale chyba postąpiłam słusznie.
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\

halbina

Post » Pt wrz 24, 2010 22:18 Re: Biały, 3l pers i czarnulek UMRĄ!Dt NA CITO lub śmierć, Śląsk

Halbino - masz rację, oczywiście. I każdy, kto czyta czasem forum zdaje sobie chyba sprawę z tego, ile krótkowłosych kotów przewinęło się przez Twój dt i jak znikomy procent stanowią "rasowce". I napiszę jeszcze tylko, że jestem głęboko wdzięczna za KAŻDY dt, czy to dla kota długowłosego, czy nie. Długowłose generalnie znajdują dt łatwiej, to prawda. Ale też go przecież potrzebują.
Tak się ostatnio złożyło, że ludzie poszaleli i szukało dt trochę puchatków :evil:
W tej chwili po prostu mam nieśmiałą nadzieję, że znalazłby się ktoś o troszkę lepszej sytuacji niż mar9, kto dałby szansę czarnuszkowi :(

Inna rzecz - że czasem można się "przejechać" ;) Ja mam na tymczasie długowłosą kicię, którą wybrałam dlatego, że mogłam sobie pozwolić tylko na króciutki tymczas - siedzi u mnie najdłużej z dotychczasowych. Domu ani widu ani słychu, a ja jestem pod ścianą...

Liwia_

Post » Pt wrz 24, 2010 22:50 Re: Biały, 3l pers i czarnulek UMRĄ!Dt NA CITO lub śmierć, Śląsk

I mnie leży na sercu los czarnuszka, więc podrzucam!
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\

halbina

Post » Sob wrz 25, 2010 18:32 Re: Biały, 3l pers i czarnulek UMRĄ!Dt NA CITO lub śmierć, Śląsk

Na stronie wydarzenia, które zrobiłam dla czarnuszka na FB, zadano mi kilka pytań: ile ma lat? Czy lubi inne koty, psy, dzieci? Czy jest spokojny, czy lubi zabawy?
Jeśli ktoś wie coś na ten temat, to proszę o info.
Aha, i co z tą kuwetką? :( To może być problem przy szukaniu domu :( Myślicie, że uda się go nauczyć korzystania z kuwety?

grzanka.ch

Od: Pt sie 06, 2010 21:44

Post » Sob wrz 25, 2010 23:40 Re: Biały, 3l pers i czarnulek UMRĄ!Dt NA CITO lub śmierć, Śląsk

Podrzucam czarnuszka, coś cicho... :?
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\

halbina

Post » Nie wrz 26, 2010 0:17 Re: Biały, 3l pers i czarnulek UMRĄ!Dt NA CITO lub śmierć, Śląsk

grzanka.ch pisze:Na stronie wydarzenia, które zrobiłam dla czarnuszka na FB, zadano mi kilka pytań: ile ma lat? Czy lubi inne koty, psy, dzieci? Czy jest spokojny, czy lubi zabawy?
Jeśli ktoś wie coś na ten temat, to proszę o info.
Aha, i co z tą kuwetką? :( To może być problem przy szukaniu domu :( Myślicie, że uda się go nauczyć korzystania z kuwety?

Już piszę, co wiem :
Czarnuszek ma 8 miesięcy. Jest kochany i towarzyski, lubi inne koty, psy i dzieci :) To młody kotek i lubi zabawy, ale nie jest wariatem, bardzo lubi też ludzi, przytulanie, głaskanie.

Z kuwetą jest tak - mam nadzieję, że da się go przyuczyć, że może z jakiegoś względu nie odpowiada mu obecny dom?
Siusia czasem do spływu w kabinie prysznicowej, zdarza się kupka na podłodze :(
Wygląda na to, jakby nie lubił grzebania w żwirku, nie wiem, może trzeba byloby przetestować np inne podłoże w kuwecie, pustą kuwetę...?
Nie wiem :(

Liwia_

Post » Nie wrz 26, 2010 11:56 Re: Biały, 3l pers i czarnulek UMRĄ!Dt NA CITO lub śmierć, Śląsk

A może nie odpowiadał mu żwirek? Może na inny trzeba zmienić?

Biedny czarnuszek, charakter najwyraźniej ma super...
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Nie wrz 26, 2010 13:21 Re: Biały, 3l pers i czarnulek UMRĄ!Dt NA CITO lub śmierć, Śląsk

W sprawie czarnuszka jeszcze do mnie nikt nie dzwonił.
Jeśli więc jutro kocio ma trafić do schronu to niech do mnie przyjedzie, jakoś sobie przecież poradzimy, skoro Halbina sobie musi radzić z tą całą ferajną to i ja sobie jakoś przecież poradzę.
Najwyżej będę częściej sprzątać (Fredziolina ma biegunkę :roll: )
ObrazekObrazek

mar9

Post » Nie wrz 26, 2010 14:22 Re: Biały, 3l pers i czarnulek UMRĄ!Dt NA CITO lub śmierć, Śląsk

mar9 pisze:
anita5 pisze:podniosę...

chyba nie będzie następnego cudu :roll:

no i nie będzie następnego cudu :roll:
dzwoniła pani i dzisiaj ok. 16,00-17,00 kocurek przyjedzie do mnie
będziemy potrzebowali dużo kciuków
ObrazekObrazek

mar9

[poprzednia][następna]