Kremonka z Elbląga już w domku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob paź 02, 2010 20:06 Re: Potrzebny transport kotki z Elbląga na Śląsk !

u dziewczyn w miarę w porządku , za to ja dziś dopiero w martwstałam po koszmarnej grypie
Lilka zadomowiła się na dobre, katarek w miarę przeszedł, martwi mnie natomiast to, że znów pojawiła sie biegunka - nie jakaś drastyczna ale jednak
jest łobuzem totalnym ,dużo bardziej niż Gina była jak o kocię ale Gina ją sobie podporządkowała i jest spokojnie - jak Mała za bardzo bryka dostaje lekkiego klapsa łapką i jest spokój
najlepsze są tradycyjne wieczorne głupawki - najpierw Gina goni Lilke a potem zmiana
dziś Gina wyjadła Lilce z miski kurczaczki a Lilka Ginie paszteciki w łososiem
jeszcze razem nie śpią ale na kołdrze obok poduszki mojej
gina a na poduszce Lilka

niestety pojawił się mały zgrzyt : Lilka zaczeła od wczoraj robić kupki za moim łóżkiem
nie zauważyłam kiedy zapach poczułam od razu , ponieważ jestem przeziębiona spałąm w ciągu dnia jak zabita a ta Mała srajtka zrobiła tam 4 kupy.. nie wiem czemu - kuwety są nadal dwie - dostępne
zresztą problem pojawił się dzś - nie wiem czy to zemsta za kroplenie oczu i wciskanie wrednej mazi do pyszczka czy gorszy problem
Ola pojechała po specjalny preparat odstraszający koty - sprawdził sie u koleżanki nie wiem co robic i nie znam przyczyny
w poniedziałek idziemy na kontrolę do weta może coś doradzi..
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Od: Pon maja 10, 2010 10:30

Post » Sob paź 02, 2010 21:55 Re: Potrzebny transport kotki z Elbląga na Śląsk !

To moze miec zwiazek z ta biegunka- brzuch ją boli i być moze szuka mieksca, gdzie , wg niej, nie bedzie bolał.
Przetryzmaj ja troche w łazience z kuweta, nich przypomni sobie kuwetke służącą do takich rzeczy.
Obrazek

kordonia

Od: Czw sty 30, 2003 13:59

Post » Nie paź 03, 2010 0:07 Re: Potrzebny transport kotki z Elbląga na Śląsk !

Właśnie śpi w łazience a mi się serce kraje ...
przetrzymam przez weekend zanim wyschnie dywan
podaję Lilce same frykasy żeby przytyła a ma apetyt ogromny, może coś zaszkodziło..
ogólnie zdobyła sympatię reszty rodziny :D ma swoje myszki i ulubiony kocyk , już wybiega na powitanie razem z Giną jak wracam z pracy :wink:
nadal ma niestety napady kaszlu rzadkie bo rzadkie ale wygląda tak jakby sie dusiła, zobaczę co powie wet bo twierdziła, że to po robalach - ja mam inne zdanie mnie to wygląda jak napad astmy
mam nadzieję że z czasem to minie
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Post » Nie paź 03, 2010 9:45 Re: Potrzebny transport kotki z Elbląga na Śląsk !

:) :) Cieszę sie,z e juz zupełnie zadomowiona.

Dla mnie ten kaszelek tez wygladał jak taki "robakowy"
Obrazek

kordonia

Post » Nie paź 03, 2010 17:17 Re: Potrzebny transport kotki z Elbląga na Śląsk !

Gina śpi u Lilki w łazience, Lilka u Giny w jej ulubionym miejscu czyli pojemniku na pościel
pół dywanu popsikane sprayem śmierdzi że hej hahahhaha a ta Mała chudzina nic sobie ze smrodu nie robi za to my uciekniemy z tego pokoju chyba :lol:
Chudzinie rośnie brzuch ale łapki nadal chude i każda idzie w inną stronę - jest prześmieszna i kochana-już zapomniałam jak to jest z brykającym maluchem - nie żałuję swojej decyzji :)
no i trafia do kuwety...
ObrazekObrazek

mamaGiny

Post » Pon paź 04, 2010 16:41 Re: Potrzebny transport kotki z Elbląga na Śląsk !

no niestety nie jest dobrze :cry:
biegunka, nadal katar choć juz bez ropy...
dobrze, że przybiera na wadze 400 g od czasu przyjazdu, ale wetka mnie dziś nastraszyła białaczką i aids ..
zrobimy testy podczas zabiegu ale musi być zdrowa co najmniej 2 tyg ... a teraz się już zaczęłam bać , że się nie wyleczy..

mamy diete do środy, zobaczymy jak przeżyje na 1 saszetce bidula - ona ma taki apetyt..
mam nadzieję, że to nie białaczka :cry:
jest żywa bardzo , bawi się i dokazuje naprawde nie wygląda na chorą, nie wiem czemu ten katar się tak utrzymuje i czemu znów ta biegunka
dziś dostała jeszcze jeden antybiotyk, dalej kropimy oczka i czekamy..
na cud
może jestem przewrażliwiona ? białaczka u kotów ze schroniska to chyba nie norma ?
ObrazekObrazek

mamaGiny

Post » Pon paź 04, 2010 18:55 Re: Potrzebny transport kotki z Elbląga na Śląsk !

Pamietam, ze pisałas, ze po podaniu Milbamexu ona zwymiotowąła. MOze trzeba ja dobrze kilka razy odroabczyc,MOZe przez to te biegunki, no i kaszel.
Ostatnio edytowano Nie paź 10, 2010 13:29 przez kordonia, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

kordonia

Post » Pon paź 04, 2010 21:10 Re: Potrzebny transport kotki z Elbląga na Śląsk !

rzeczywiście może być zarobaczona, jak również mieć lamblie i stąd te biegunki. A na to antybiotyki nie działają . Zrób może badanie kału albo w ciemno rzeczywiscie jeszcze raz odrobaczyć i potraktować na lamblie Furazolidonem/ też miałam na DT kociaka z masakryczną biegunką bez poprawy po leczeniu wetów/ Okazało się że lamblie. Mogli sobie tak leczyć do.....
Obrazek

majencja

Od: Wto lis 04, 2008 23:17

Post » Pon paź 04, 2010 21:12 Re: Potrzebny transport kotki z Elbląga na Śląsk !

odrobaczymy jeszcze raz w środę jak się uda - na razie kilka godzin bez biegunki - ufff każda godzina cieszy
bryka teraz z Giną z papierkiem i aż trudno uwierzyć żeby była chora
liczę, że po zabiegu wyczyszczenia oczka może to drugie zrobi się lepsze - byle dotrwać do zabiegu
przy okazji diety Lilki Gina ma przymusowe tajne karmienie protestują obydwie - zamiauczą mnie na bank
mówiłam o sterydach- dziś dostała chyba bethamax,tolfedine,pro-kolin jeśli dobrze odczytałam, ten lek, który mam wpisany w książeczce jest chyba u nas nieznany- już 2 wet o nim nie słyszał
może panikuję z tymi chorobami , ale co jestem u weta słyszę jakieś nowe rewelacje i coraz bardziej nie wiem kogo słuchać
ObrazekObrazek

mamaGiny

Post » Pon paź 04, 2010 21:31 Re: Potrzebny transport kotki z Elbląga na Śląsk !

He , he i dlatego ja sobie sama obsługuję weterynarynie koty :mrgreen: . Zaprzyjaźniona wetka jest tak dobra kobiecina że mi daje leki o cenach hurtowych, parę dobrych rad które potem modyfikuję nieco po swojemu :twisted: I całkiem dobrze sie to kończy :mrgreen: A bywało ciężko. oseski z pępowinami, kocim katarem , biegunkami, rzyganiem i innymi atrakcjami :twisted:
W wetów i to znamienitych połowa moich kocich dziecek nie miało prawa przeżyć. Przeżyły i teraz demolują mi chałupę :mrgreen:
Obrazek

majencja

Od: Wto lis 04, 2008 23:17

Post » Wto paź 05, 2010 6:17 Re: Potrzebny transport kotki z Elbląga na Śląsk !

Lilka też ma niespożytą energię więc biorę te opowieści po swojemu, aczkolwiek czytając niektóre posty mam odchyły paniczne ;-)
na razie kupsko dziś połowiczne - Gina głodna i jest wesoło
cały dom przechodzi na dietę białkową hahhahaa
ObrazekObrazek

mamaGiny

Post » Wto paź 05, 2010 8:22 Re: Potrzebny transport kotki z Elbląga na Śląsk !

dobre wiadomości przeplatają się z problemami... :( - mam nadzieję, że przejściowymi! :ok: rzeczywiście dobrze byłoby zrobić małej badanie na lamblie - to częste u schroniskowców...

i oby tylko na tym się skończyło! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Wto paź 05, 2010 13:06 Re: Potrzebny transport kotki z Elbląga na Śląsk !

chciałam wstawić zdjęcia ale nie umiem...
ObrazekObrazek

mamaGiny

Post » Wto paź 05, 2010 13:19 Re: Potrzebny transport kotki z Elbląga na Śląsk !

tu instrukcja wklejania zdjęć: viewtopic.php?t=29595

i tytuł przydałoby się zmienić.... - no chyba, że czekasz nadal na transport jakiejś kolejnej kotki... :mrgreen:
(nawiasem mówiąc udało mi się właśnie załatwić dom dla kolejnej elbląskiej dwójeczki - parki koteczki zdrowej + jednooczki :piwa: )

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Wto paź 05, 2010 13:27 Re: Potrzebny transport kotki z Elbląga na Śląsk !

hahahahaa ja tego nie umiem zrobić
dziś postaram się wkleić zdjęcia ale ja jestem do tego totalna blondynka...
ObrazekObrazek

mamaGiny

[poprzednia][następna]